Tips For Smoking Meat in Cold Weather

Συμβουλές για το κάπνισμα κρέατος στο Κρύος καιρός

Posted on: January 17, 2022
Read time: Read Time: 10 minΣυνδυάστε κείμενο με μια εικόνα για να εστιάσετε στο επιλεγμένο προϊόν, συλλογή ή ανάρτηση ιστολογίου. Προσθέστε λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, το στυλ ή ακόμα και να δώσετε μια κριτική.

Συχνά θεωρούμε το καλοκαίρι ως την ιδανική εποχή για να οργανώσουμε ένα μπάρμπεκιου. Ωστόσο, η απόλαυση σε μια καπνιστή, ζουμερή και χυμώδη μπριζόλα όταν είναι κρύα είναι μια διαφορετική εμπειρία. Το χοιρινό κρέας ή ένα τέλεια ψημένο ψαρονέφρι μπορούν να προσθέσουν λίγη μαγεία στα οικογενειακά δείπνα όταν σερβίρονται με ζεστή σούπα. Αν και το καπνιστό φαγητό είναι σαν μια ζεστή κουβέρτα στην ψυχή κατά τη διάρκεια του χειμώνα, μόνο οι γενναίοι μάγειρες ή οι λάτρεις του μπάρμπεκιου θα τολμήσουν σε αυτή τη ζώνη, επειδή μπορεί να είναι εξαιρετικά προκλητική.

Με τους ψυχρούς ανέμους που πνέουν 24 ώρες, ο καπνιστής σας μπορεί να μετατραπεί σε χιονάνθρωπο σε ελάχιστο χρόνο. Αν όμως έχετε καταφέρει να συγκεντρώσετε το κουράγιο να κατακτήσετε την τέχνη του καπνίσματος φαγητού σε κρύο καιρό, τότε αυτός ο οδηγός θα σας βοηθήσει.

9 δροσερές συμβουλές για να πυροδοτήσετε τον καπνιστή σας σε κρύο καιρό

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το κάπνισμα σε κρύο καιρό θα είναι αρκετά διαφορετικό από αυτό που κάνετε συνήθως το καλοκαίρι. Υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη για να αναδειχθεί ένας pitmaster που μπορεί να αντιμετωπίσει την ψυχραιμία. Ακολουθούν 9 συμβουλές για να κάνετε το κάπνισμα τροφίμων σε κρύο καιρό πολύ πιο εύκολο για εσάς.

1. Καθαρίστε το χώρο

Θυμηθείτε, το κάπνισμα το χειμώνα έχει τις δικές του προκλήσεις. Το πρωταρχικό μεταξύ αυτών είναι να διατηρείτε ζεστό τον καπνιστή του φαγητού σας. Έτσι, καθαρίστε κάθε χιόνι για να βεβαιωθείτε ότι δεν θα καθυστερήσει περαιτέρω τη διαδικασία καπνίσματος των τροφίμων.

2. Επιλέξτε το σωστό καπνιστή τροφίμων

Τα διαφορετικά είδη καπνιστών τροφίμων αποδίδουν διαφορετικά ανάλογα με τις διαφορετικές καιρικές συνθήκες. Το κάπνισμα τροφίμων σε κρύο καιρό απαιτεί έναν επαγγελματία καπνιστή που έχει σχεδιαστεί ειδικά για να αποδίδει σταθερά ανεξάρτητα από τις εποχιακές αλλαγές. Έτσι, εάν σκοπεύετε να κάνετε μια εξαιρετική συνεδρία μπάρμπεκιου με έναν καπνιστή φαγητού offset, δημιουργείτε προβλήματα. Το λεπτό φύλλο του όφσετ καπνιστή θα απομακρύνει τη θερμότητα, καθιστώντας εξαιρετικά δύσκολη τη διατήρηση σταθερής θερμοκρασίας στο εσωτερικό. Για το κάπνισμα το χειμώνα, είναι πάντα σκόπιμο να χρησιμοποιείτε έναν ποιοτικό κατασκευασμένο ηλεκτρικό καπνιστή με προηγμένα χαρακτηριστικά ελέγχου θερμότητας.

Για παράδειγμα, το Bradley Pro P10 Smoker θα ταίριαζε τέλεια εδώ. Αυτός ο καπνιστής τροφίμων έχει σχεδιαστεί με μονωμένο σώμα και έχει σφραγισμένες πόρτες για προστασία έναντι όλων των καιρικών συνθηκών και διασφαλίζει επίσης την ασφάλεια του χρήστη. Το νέο μοντέλο διαθέτει επίσης ένα νέο ελεγχόμενο στοιχείο θερμότητας 1000W PID που θα ανεβάζει τη θερμοκρασία πιο γρήγορα και θα χρησιμοποιεί την τεχνολογία για να το διατηρεί εκεί ή να ανακτά συνεχώς. Δοκιμασμένο στους κρύους χειμώνες της Αλμπέρτα (Καναδάς) και της Αλάσκας (ΗΠΑ) προσφέροντας νόστιμες συνταγές! Το Bradley Smoker έρχεται επίσης με μια ψηφιακή κονσόλα που σας επιτρέπει να προκαθορίσετε τον χρόνο και τη θερμοκρασία μαγειρέματος για μια απροβλημάτιστη εμπειρία μπάρμπεκιου ακόμα και το χειμώνα.

3. Βρείτε μια προστατευμένη περιοχή

Κρατάτε πάντα τον καπνιστή φαγητού σε ένα μέρος προστατευμένο για να το προστατεύετε από ψυχρούς ανέμους και ξαφνικές χιονοπτώσεις. Λέγοντας καταφύγιο, εννοούμε τη βεράντα σας ή τους τοίχους του σπιτιού σας και όχι κάτω από ένα δέντρο γιατί το τελευταίο πράγμα που θα θέλετε είναι να δείτε έναν μεγάλο σωρό χιονιού να πέφτει στον καπνιστή φαγητού σας.

4. Κρατήστε το καπάκι κλειστό

Είναι σημαντικό να κρατάτε την πόρτα κλειστή όσο περισσότερο μπορείτε. Να θυμάστε ότι κάθε φορά που μπαίνεις στον πειρασμό να ανοίξεις την πόρτα και να ελέγξεις το φαγητό, αφήνεις τον καυτό καπνό μέσα στο θάλαμο μαγειρέματος να διαφύγει. Αυτό θα καθυστερήσει άσκοπα τη διαδικασία του καπνίσματος. Οπότε, μείνετε ήρεμοι και κρατήστε το καπάκι κλειστό όσο το δυνατόν περισσότερο.

5. Ρυθμίστε τον καπνιστή ανάλογα με τον άνεμο

Παρακολουθήστε την κατεύθυνση του ανέμου και προσαρμόστε ανάλογα τον καπνιστή του φαγητού σας. Το να αφήνετε αέρα μέσα στον καπνιστή σας είναι σημαντικό για να διατηρείται ο καπνός και να διατηρείται η θερμοκρασία. Αλλά εάν εισέλθει πολύ κρύος αέρας στον καπνιστή φαγητού, μπορεί να επιβραδύνει τη διαδικασία μαγειρέματος. Επομένως, κρατήστε το άνοιγμα του καπνιστή σας στην αντίθετη κατεύθυνση του ανέμου.

6. Επιλέξτε πιο αδύνατα κοψίματα

Γνωρίζουμε ότι τα παϊδάκια και τα κότσι αξίζουν τα σάλια όταν καπνίζονται στην τελειότητα. Η πρότασή μας είναι να το αποθηκεύσετε για το καλοκαίρι. Δοκιμάστε να καπνίζετε πιο αδύνατα κομμάτια όπως ψαρονέφρι, φιλέτο, φιλέτο κ.λπ., όταν καπνίζετε το χειμώνα. Τα τεμάχια μαθητών απαιτούν λιγότερη θερμότητα για να καπνιστούν και μαγειρεύονται πιο γρήγορα από τα μεγαλύτερα κομμάτια.

7. Αποθηκεύστε ξύλα

Το κάπνισμα σε κρύο καιρό μπορεί να μετατραπεί σε καταστροφή, αν δείτε ότι ο θάλαμος του ξύλου είναι άδειος όταν είστε στα μέσα του μαγειρέματος. Πρέπει να σημειώσετε ότι ο καπνιστής φαγητού σας θα κάψει περισσότερα ξύλα στον κρύο καιρό για να φτάσει σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία σε σύγκριση με τον ζεστό καιρό. Αυτό είναι όπου πρέπει να έχετε ένα καλό απόθεμα ξύλου έτοιμο για να ταρακουνήσετε τη συνεδρία μπάρμπεκιου. Η καλύτερη λύση εδώ είναι να χρησιμοποιήσετε έναν ηλεκτρικό καπνιστή που παράγει θερμότητα με ηλεκτρισμό αλλά χρησιμοποιεί καθαρό καπνό από ροκανίδια για να προσφέρει στο κρέας την ίδια έντονη καπνιστή γεύση.

Μπράντλεϊ Μπισκετ είναι ένα εξαιρετικό παράδειγμα εδώ. Αυτά τα συμπιεσμένα ροκανίδια πριονιδιού καίγονται για συγκεκριμένο χρόνο και σβήνονται πριν γίνουν στάχτη. Αυτό διασφαλίζει ότι το φαγητό μαγειρεύεται σε καθαρό αρωματικό καπνό. Τα μπισκότα Bradley έρχονται σε 17 διαφορετικές γεύσεις για να ταιριάζουν σε όλες τις συνταγές καπνιστού κρέατος.

8. Πάρτε ένα θερμόμετρο κρέατος

ΕΝΑ θερμόμετρο κρέατος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε την ετοιμότητα σε κρύο καιρό. Διεισδύστε στο πιο παχύ μέρος του κρέατος με την άκρη του θερμομέτρου για να έχετε την καλύτερη ένδειξη. Αφαιρέστε το κρέας εάν το κέντρο έχει φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.

9. Χρησιμοποιήστε ένα τζάκετ για κρύο καιρό

Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο για το κάπνισμα σε κρύο καιρό. Το να έχετε ένα μονωμένο μπουφάν ή τουλάχιστον να τυλίξετε μια παλιά κουβέρτα γύρω από τον καπνιστή φαγητού σας μπορεί να σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια σταθερή θερμοκρασία στον θάλαμο. Αυτό προφανώς δεν απαιτείται εάν χρησιμοποιείτε τον ηλεκτρικό καπνιστή Pro P10. Οι σύγχρονοι καπνιστές τροφίμων έχουν ένα μονωμένο σώμα που αποτρέπει την απώλεια θερμοκρασίας σε κάθε καιρό.

Τέλος, κάντε λίγη υπομονή γιατί έξω χιονίζει και ο καπνιστής του φαγητού σας δεν είναι μάγος. Το κάπνισμα είναι μια χαμηλή και αργή διαδικασία. Με τον καιρό να παίζει ρόλο, είναι απίθανο να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα στον αναμενόμενο χρόνο. Με αυτό, φτάσαμε στο τέλος αυτού του οδηγού για το κάπνισμα σε κρύο καιρό. Ελπίζουμε να σας άρεσαν οι συναρπαστικές συμβουλές και κόλπα του Μπράντλεϊ που κοινοποιήθηκαν εδώ.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το κάπνισμα τροφίμων σε κρύο καιρό; Δείτε το παρακάτω άρθρο:
Πώς να καπνίσετε φαγητό σε κρύο καιρό

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.