Το κάπνισμα είναι ένας υπέροχος τρόπος για να προσθέσετε γεύση στο κρέας, τα ψάρια και τα πουλερικά και να μαλακώσετε το κρέας. Χρειάζεται λιγότερος χρόνος και ενέργεια από ό,τι θα φανταζόσασταν με το σωστό ηλεκτρικό καπνιστή τροφίμων και μερικές συμβουλές και κόλπα για τον καπνιστή Bradley.
Το Bradley Smoker είναι διασκεδαστικό στη χρήση. Εδώ θα σας δείξουμε τι πρέπει να γνωρίζετε για μια ασφαλή εμπειρία καπνίσματος τροφίμων.
Πώς να χρησιμοποιήσετε έναν καπνιστή με ασφάλεια;
Ακολουθήστε αυτές τις βασικές συμβουλές ασφαλείας, ώστε να μπορείτε να απολαμβάνετε τον καπνιστή του φαγητού σας για πολύ καιρό ακόμα.
- Ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή
Διαβάστε και ακολουθήστε τις οδηγίες του κατασκευαστή πριν από τη χρήση. Καταρχάς:
- Μην υπερβαίνετε το όριο θερμοκρασίας των 280°F. Η συντριπτική πλειοψηφία των τροφίμων καπνίζεται καλύτερα σε χαμηλότερες θερμοκρασίες ούτως ή άλλως.
- Εάν αποφασίσετε να χρησιμοποιήσετε διαφορετικό θερμόμετρο για να ελέγξετε τη θερμοκρασία του φαγητού, βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές στο φούρνο. Μην αφήνετε το θερμόμετρο μέσα στον καπνιστή.
Συνιστούμε ασφαλείς ελάχιστες θερμοκρασίες τροφίμων ως εξής:
ΚΟΚΚΙΝΟ ΚΡΕΑΣ | Θερμοκρασία καπνίσματος (F) |
Στήθος ζώου | 190-205 F (100 C) |
Παϊδάκια | 190-200 F (100 C) |
Πίσω πλευρά | 185-190 F (90 C) |
Τσακ Ροστ | 190-200 F (100 C) |
Λουκάνικα | 160 F (72 C) |
ΠΟΥΛΕΡΙΚΑ | Θερμοκρασία καπνίσματος (F) |
Κοτόπουλο - (ολόκληρο) | 170 F (77 C) |
Μπούτια & φτερούγες κοτόπουλου | 170 F (77 C) |
Τουρκία – (ολόκληρη) | 170 F (77 C) |
Πόδια/φτερά/στήθος γαλοπούλας | 165-170 F (77 C) |
ΘΑΛΑΣΣΙΝΑ | Θερμοκρασία καπνίσματος (F) |
Σολομός | 145 F (63 C) |
Γαρίδες | 225 F (107 C) |
- Χρησιμοποιείτε πάντα γάντια ή γάντια φούρνου για να προστατεύετε τα χέρια από εγκαύματα.
- Μην φοράτε ποτέ φαρδιά ρούχα ενώ μαγειρεύετε. Εάν έχετε μακριά μαλλιά, ασφαλίστε τα.
- Χρησιμοποιήστε πόμολα ή λαβές για ζεστές επιφάνειες.
- Ποτέ μην βάζετε τα κορδόνια σε υγρά και μην τα χρησιμοποιείτε ποτέ σε φθαρμένα. Αυτό θα σας προστατεύσει από ηλεκτροπληξία.
- Επίσης, μην τοποθετείτε τα καλώδια κοντά σε οτιδήποτε πολύ ζεστό.
- Αποσυνδέετε πάντα τα καλώδια από την πρίζα όταν δεν τα χρησιμοποιείτε.
- Συνιστούμε να ΜΗΝ χρησιμοποιείτε πρόσθετα εξαρτήματα που μπορεί να σας προκαλέσουν τραυματισμούς.
- Εάν πιστεύετε ότι χρειάζεται καλώδιο προέκτασης, πρέπει να είναι εγκεκριμένο καλώδιο βαρέως τύπου με 3 δόντια (γειωμένο)–– συνιστούμε να μην έχει μήκος μεγαλύτερο από 6 πόδια λόγω του κινδύνου απώλειας ρεύματος που μπορεί να προκύψει μέσω μακριών καλωδίων επέκτασης.
2. Τι να αποφύγετε
● Μην χρησιμοποιείτε τον καπνιστή Bradley για σκοπούς για τους οποίους δεν έχει σχεδιαστεί.
● Το μπολ με νερό πρέπει να γεμίζει πριν ξεκινήσει και πρέπει να ελέγχετε τουλάχιστον κάθε 2 με 3 ώρες για να το αδειάζετε και να ξαναγεμίζετε με φρέσκο νερό για να βεβαιωθείτε ότι υπάρχει χώρος για να σβήσετε τα μπισκότα.
3. Μόνο για εξωτερική χρήση
- Ποτέ μην λειτουργείτε ένα καπνιστή Bradley σε κλειστό χώρο ή κοντά σε πράγματα που μπορεί να πιάσουν φωτιά.
- Σας συνιστούμε να τοποθετήσετε έναν πυροσβεστήρα κοντά στον καπνιστή σε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.
- Να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί όταν μετακινείτε τον καπνιστή που περιέχει ζεστό γράσο. Αφήστε το να κρυώσει πρώτα και μετά μετακινήστε το.
- Μην χρησιμοποιείτε καπνιστή κοντά σε βενζίνη. Επίσης, κρατήστε το μακριά από άλλα εύφλεκτα υγρά ή αέρια.
- Μην καλύπτετε το δίσκο καπνιστών ή τις σχάρες με αλουμινόχαρτο.
- Μην μετακινείτε τον καπνιστή όταν είναι σε λειτουργία.
● να προστατεύετε πάντα τον καπνιστή σας από φυσικά στοιχεία όπως η βροχή και το χιόνι, καθώς μπορεί να τον βλάψει.
● Να χρησιμοποιείτε πάντα εγκεκριμένη ηλεκτρική πρίζα (γειωμένη)
4. Αποθηκεύστε το Smoker μετά από κάθε χρήση
Αποσυνδέστε το καπνιστή από την πρίζα όταν δεν το χρησιμοποιείτε, καθαρίστε τυχόν λίπη και αποθηκεύστε το σε στεγνό καλυμμένο χώρο. Θυμηθείτε, το λίπος, όταν συσσωρεύεται μπορεί να προκαλέσει πυρκαγιά, επομένως ο καθαρισμός είναι απαραίτητος πριν από την αποθήκευση
● Φυλάξτε τα σβησμένα μπισκότα Bradley μακριά από όλα τα εύφλεκτα υλικά.
● Κρατήστε τους καπνιστές μακριά από παιδιά και κατοικίδια.
● Μη χρησιμοποιείτε χάρτινα προϊόντα/ κουτιά συσκευασίας για να καλύψετε τον καπνιστή.
Αυτά είναι τα βασικά για την ασφαλή χρήση του καπνιστή φαγητού μας.
3 Βασικές ατάκες πριν καπνίσετε το κρέας σας
Το μόνο που χρειάζεστε πραγματικά είναι αρωματισμένα ροκανίδια, χαμηλή φωτιά, λίγο νερό και φυσικά τη σωστή ποσότητα καπνού για να έχετε νόστιμο καπνιστό φαγητό κάθε φορά. Παρακάτω έχουμε επισημάνει ορισμένες βασικές συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να διασφαλίσετε ότι σερβίρετε υγιεινό, νόστιμο και ασφαλές καπνιστό κρέας στα αγαπημένα σας πρόσωπα.