Το καπνιστό κρέας έχει απίστευτη γεύση, μετατρέποντας ακόμη και τα πιο βασικά κρέατα, συμπεριλαμβανομένου του στήθους κοτόπουλου, σε κάτι πραγματικά εξαιρετικό. Αλλά αν είστε νέος στον κόσμο του καπνίσματος τροφίμων, μπορεί να είναι δύσκολο εμπόδιο να ξέρετε τι είδους κρέας να καπνίσετε πρώτα. Διαφορετικά κομμάτια κρέατος μπορεί να έχουν διαφορετικές διαδικασίες καπνίσματος που πρέπει να μάθετε πριν γίνετε pitmaster. Αλλά το βασικό πράγμα που πρέπει να έχετε κατά νου πριν από οτιδήποτε άλλο είναι ότι το μπάρμπεκιου δεν χρειάζεται να είναι τρομακτικό. Το κάπνισμα φαγητού μπορεί να είναι μια εύκολη δουλειά για οποιονδήποτε, με αυτά τα εύκολα καπνιστά κρέατα για να ξεκινήσετε το μπάρμπεκιου.
Απλά, γρήγορα και εύκολα στο μαγείρεμα φαγητά όπως τα μοσχαρίσια παϊδάκια, οι χοιρινές μπριζόλες, η γαλοπούλα, η πάπια και ο σολομός είναι τα καλύτερα κρέατα για να καπνίσει ένας αρχάριος. Αυτό θα σας δώσει μια γερή βάση για το κάπνισμα φαγητού πριν προχωρήσετε σε πιο λαχταριστά και γευστικά κρέατα όπως το ψαρονέφρι, το αρνί, το χοιρινό πισινό και το τρίχωμα. Αυτά τα εύκολα και απλά κρέατα για κάπνισμα θα σας βοηθήσουν επίσης να αποκτήσετε τις απαραίτητες γνώσεις σχετικά με τις καλύτερες γεύσεις και τις σωστές θερμοκρασίες για να καπνίζετε τέλειο, τρυφερό και αλμυρό κρέας. Θα ενισχύσουν επίσης την αυτοπεποίθησή σας στο λάκκο, ζεσταίνοντάς σας για πιο σύνθετα κομμάτια κρέατος.
Το πιο εύκολο κρέας για να ξεκινήσετε την καπνιστική σας εμπειρία
1. Παϊδάκια βοδινού
Τα παϊδάκια βοείου κρέατος είναι τα συνήθως καπνιστά κομμάτια κρέατος. Ένας σημαντικός αριθμός από τους λάτρεις της υπαίθριας μαγειρικής θα έχουν πάντα μοσχαρίσια παϊδάκια στη λίστα ιδανικών τύπων κρέατος για καπνό. Αλλά υπάρχει ένας σοβαρός λόγος για αυτή τη διαδεδομένη αγάπη για τα παϊδάκια του βοείου κρέατος. Τα παϊδάκια βοείου κρέατος είναι γνωστό ότι είναι ένα από τα πιο εύκολα κομμάτια κρέατος για καπνό, δημιουργώντας ένα ζουμερό, τρυφερό και νόστιμο γεύμα.
Η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά στα παϊδάκια επιτρέπει το κάπνισμα χωρίς να ανησυχείτε υπερβολικά μήπως στεγνώσουν ή χάσουν τα καρυκεύματα τους, καθιστώντας τα μια εξαιρετική επιλογή για αρχάριους. Επίσης, τα μοσχαρίσια παϊδάκια δεν είναι τόσο σκληρά όσο άλλα κομμάτια κρέατος, επιτρέποντας γρήγορο και εύκολο μαγείρεμα.
2. Χοιρινές μπριζόλες
Οι χοιρινές μπριζόλες είναι μια άλλη εξαιρετική επιλογή για αρχάριους. Αυτή η νόστιμη και αλμυρή γεύση μπορεί να είναι τρομακτική με μια ματιά, αλλά και οι ερασιτέχνες καπνιστές μπορούν να το κάνουν. Είναι ένα εύκολο στο κάπνισμα κομμάτι κρέατος με μαλακό ιστό που δεν χρειάζεται έντονο μαγείρεμα για να σπάσει.
Το μυστικό με το κάπνισμα χοιρινού κρέατος είναι να κόψετε τουλάχιστον μια ίντσα πάχος για να αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο.
3. Τουρκία
Αν και καταναλώνεται κυρίως την Ημέρα των Ευχαριστιών, η γαλοπούλα είναι ένα από τα πιο εύκολα και γρήγορα κρέατα για καπνό. Είναι μια γρήγορη συνταγή που απαιτεί περίπου δύο ώρες για να ετοιμαστεί και να καπνίσει. Χωρίς να ξεχνάμε πόσο τρυφερή, αλμυρή και γευστική μπορεί να είναι μια γαλοπούλα. Επιπλέον, μια γαλοπούλα θα σας δώσει άφθονο κρέας που μπορείτε να απολαύσετε με τους φίλους ή την οικογένειά σας.
Το μόνο που χρειάζεται είναι να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά τη διαδικασία του καπνίσματος για να αποφύγετε την υπερθέρμανση ή το υπερβολικό ψήσιμο του πουλιού. Μπορείτε να το αλείψετε με βούτυρο, κάτι που θα βοηθήσει τη γαλοπούλα να μην στεγνώσει ενώ παράλληλα θα ενισχύσει τη γεύση της. Αυτό συμβαίνει επειδή η γαλοπούλα έχει χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά, αυξάνοντας τις πιθανότητες να γίνει ξηρή.
4. Σολομός
Ενώ πολλά ψάρια έχουν φανταστική γεύση μετά το κάπνισμα, ο σολομός είναι ένα από τα πιο λιπαρά ψάρια στην αγορά και είναι ιδιαίτερα περιζήτητο για το κάπνισμα. Το επιπλέον λάδι θα εμποδίσει τα ψάρια να στεγνώσουν σε όλη τη διαδικασία μαγειρέματος. Μπορείτε να μαρινάρετε τον σολομό σας και να χρησιμοποιήσετε ξύλο κερασιάς για να βελτιώσετε τέλεια τη γεύση.
5. Στήθος κοτόπουλου
Τα στήθη κοτόπουλου είναι απλά στο κάπνισμα, αλλά μπορούν να στεγνώσουν γρήγορα. Προτείνεται διαδικασία άλμης αφού διατηρεί το κρέας υγρό. Το καρύκευμα μπορεί να γίνει με οποιοδήποτε είδος τρίψιμο, οπότε φροντίστε να χρησιμοποιήσετε ένα για να αυξήσετε τη γεύση. Είναι πάντα καλύτερο να παρακολουθείτε προσεκτικά τη θερμοκρασία για να βεβαιωθείτε ότι δεν στεγνώνει πολύ γρήγορα.
Γρήγορες συμβουλές για να μάθετε πριν ξεκινήσετε το κάπνισμα
- Τα διαφορετικά κρέατα απαιτούν διαφορετικές θερμοκρασίες και χρόνους καπνίσματος. Η σωστή ώρα και θερμοκρασία θα επηρεάσει σημαντικά το συνολικό αποτέλεσμα.
- Η σκληρότητα, η περιεκτικότητα σε λίπος και το μέγεθος του κρέατος επηρεάζουν τον συνολικό χρόνο καπνίσματος. Αυτό σημαίνει ότι τα κρέατα με χαμηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά χρειάζονται χαμηλό χρόνο καπνίσματος. Η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά θα επιτρέψει μεγαλύτερο χρόνο ψησίματος χωρίς να στεγνώσει το κρέας.
- Το καρύκευμα είναι ένα ουσιαστικό βήμα που επηρεάζει τη γεύση και τη γεύση του κρέατος. Υπάρχει επίσης μια μεγάλη ποικιλία από ξύλα που μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της γεύσης του κρέατος σας.
- Το να γνωρίζετε το ιδανικό ξύλο για τη συγκεκριμένη κοπή κρέατος που μαγειρεύετε είναι σημαντικό για μια υπέροχη γεύση. Για να λύσετε τυχόν αμφιβολίες σχετικά με το ιδανικό ξύλο που θα χρησιμοποιήσετε, θα πρέπει να πάτε για εμάς Μπράντλεϊ Μπισκέ, τα οποία είναι ειδικά συμπιεσμένα ξύλινα πριονίδια ομοιόμορφου πάχους που καίγονται για ακριβή χρόνο. Παράγουν σταθερό, καθαρό καπνό και σβήνουν πριν μετατραπούν σε τέφρα. Τα μπισκότα Bradley είναι διαθέσιμα σε 17 γεύσεις όπως χικαρί, πεκάν, μήλο, σκλήθρα, δρυς, κεράσι, σφενδάμι κ.λπ.
- Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε εργαλείο για να καπνίσετε, αλλά είναι πάντα καλύτερο να πάρετε έναν καπνιστή. Ένας καπνιστής τροφίμων κορυφαίας ποιότητας μπορεί επίσης να αλλάξει το αποτέλεσμα του καπνίσματος δίνοντάς σας τα καλύτερα αποτελέσματα. Ορισμένοι καπνιστές, όπως το Bradley Smoker, έχουν σχεδιαστεί με σύγχρονα χαρακτηριστικά που διευκολύνουν το κάπνισμα. Χρησιμοποιώντας την Μπράντλεϊ Σμόκερ θα σας εξυπηρετήσει με έναν αυτοματοποιημένο τροφοδότη ξύλου, μια ψηφιακή κονσόλα, ένα μονωμένο σώμα για την ασφάλειά σας και διπλά στοιχεία θερμότητας για να βελτιώσετε την εμπειρία σας στο κάπνισμα κρέατος.
Τελικές σκέψεις
Δείτε αυτά τα άλλα άρθρα για το καπνιστό κρέας:
5 τροφές που δεν ήξερες ότι μπορείς να καπνίσεις
5 είδη κρέατος που δεν ξέρατε ότι μπορείτε να καπνίσετε
Για να σας βοηθήσουμε περαιτέρω στη διαδικασία να γίνετε pitmaster δημιουργήσαμε ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο:
Μάθετε τις συμβουλές και τα κόλπα του μπάρμπεκιου, από την επιλογή της καλύτερης ψησταριάς και καπνιστή μέχρι τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για αρχή. Επίσης, διαβάστε τις τεχνικές και τα μυστικά του pit master για να φτάσετε στην τέλεια γεύση.
+ 20 Δωρεάν Συνταγές & Πίνακας ζευγών ξύλου καπνίσματος!
Και μπόνους Οδηγός εσωτερικής θερμοκρασίας!