What is Curing, Why, and How to Do It?

Τι είναι? Curing:Και πώς να το κάνουμε;

Posted on: January 16, 2023



Η θεραπεία είναι η διαδικασία προσθήκης άλατος στο φαγητό πριν ψηθεί. Η μέθοδος βοηθά στη διατήρηση του τροφίμου φυσικά. Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι έχουν μάθει να αποθηκεύουν τα τρόφιμα με τη διατήρηση των τροφίμων. Η θεραπεία και το κάπνισμα ήταν οι δύο πιο δημοφιλείς μέθοδοι για το σκοπό αυτό.

Η ωρίμανση είναι η διαδικασία προσθήκης αλατιού στο φαγητό πριν μαγειρευτεί. Η μέθοδος βοηθά στη διατήρηση της τροφής με φυσικό τρόπο. Από την αρχαιότητα, οι άνθρωποι έμαθαν να αποθηκεύουν τρόφιμα συντηρώντας τα τρόφιμα. Η θεραπεία και το κάπνισμα ήταν οι δύο πιο δημοφιλείς μέθοδοι για το σκοπό αυτό.

Εδώ θα συζητήσουμε τα οφέλη της θεραπείας των τροφίμων και τις διάφορες μεθόδους για να το κάνετε.

Οφέλη από τη θεραπεία

Πολλοί από εσάς μπορεί να πιστεύετε ότι εάν μπορείτε να αρωματίσετε το φαγητό με μαρινάδες και σάλτσα, τότε γιατί να δοκιμάσετε να θεραπεύσετε. Φυσικά, έχει και τα οφέλη του που κάνουν το φαγητό πιο γευστικό και ασφαλέστερο για κατανάλωση. Εδώ είναι τι κάνει η θεραπεία στο φαγητό.

Αποτρέπει την ανάπτυξη βακτηρίων: Η σκλήρυνση μειώνει τη δυνατότητα αποθήκευσης νερού του τροφίμου αλλάζοντας τη χημική του σύνθεση. Αυτό δημιουργεί μια δυσμενή επιφάνεια για την αναπαραγωγή μικροβίων.

Μειώστε τις τροφικές δηλητηριάσεις: Καθώς εμποδίζει την ανάπτυξη βακτηρίων στο φαγητό, το καθιστά επίσης ασφαλέστερο για κατανάλωση μειώνοντας τον κίνδυνο τροφικής δηλητηρίασης.

Βελτιωμένη διάρκεια ζωής: Καθώς προστατεύει τα τρόφιμα από βακτηριακή μόλυνση, αυξάνει επίσης τη διάρκεια ζωής του τροφίμου. Αυτό βοηθά στη φυσική διατήρηση των τροφίμων για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Προσθέτει γεύση: Η σκλήρυνση περιλαμβάνει τη χρήση αλατιού, ζάχαρης και νιτρωδών ή νιτρικών. Το αλάτι προσθέτει γεύση στο φαγητό, η ζάχαρη εξισορροπεί τη σκληρότητα του αλατιού και τα νιτρώδη ή νιτρικά άλατα επιβραδύνουν το τάγγισμα, εξισορροπώντας περαιτέρω τη γεύση.

Μέθοδοι σκλήρυνσης

Η ωρίμανση γίνεται κυρίως για το κάπνισμα κρέατος. Υπάρχουν 4 δημοφιλείς μέθοδοι ωρίμανσης κρέατος που θα συζητήσουμε εδώ.

Ξηρή ωρίμανση: Σε αυτή τη διαδικασία, το μείγμα ξηρής ωρίμανσης εφαρμόζεται απευθείας στην επιφάνεια του κρέατος. Στη συνέχεια μεταφέρεται σε σακούλα με φερμουάρ και ψύχεται για μερικές ώρες. Γενικά, το ζαμπόν ή τα μικρότερα κομμάτια κρέατος ωριμάζονται με αυτόν τον τρόπο.

Υγρή ωρίμανση: Το μίγμα ξηρής ωρίμανσης συνδυάζεται με νερό για να δημιουργήσει ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο διάλυμα που ονομάζεται άλμη. Το κρέας εμποτίζεται πλήρως σε αυτό το διάλυμα ή εγχέεται μέσα σε αυτό με τη βοήθεια μιας αντλίας κρέατος. Στη συνέχεια το κρέας μεταφέρεται στο ψυγείο για μερικές ώρες.

Συνδυαστική ωρίμανση: Αυτή η διαδικασία περιλαμβάνει ξηρή και υγρή άλμη. Εδώ, η εξωτερική επιφάνεια του κρέατος ωριμάζεται με ξηρό μείγμα και η εσωτερική του αρωματίζεται με έγχυση της άλμης. Η υπόλοιπη διαδικασία γίνεται στο ψυγείο σαν υγρή ή στεγνή σκλήρυνση.

Στερέωση λουκάνικου: Αυτή η διαδικασία είναι εντελώς διαφορετική από τις παραπάνω. Σε αυτή τη μέθοδο, το μείγμα ωρίμανσης συνδυάζεται με κιμά το οποίο στη συνέχεια μπαίνει στο ψυγείο για λίγο. Το λουκάνικο βγαίνει λίγο πριν το μαγείρεμα.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.