Η σωστή μαρινάδα μπορεί να κάνει θαύματα για κάθε συνταγή μπάρμπεκιου. Το ίδιο ισχύει και για τα τρίψιμο. Με την εξέλιξη στη μέθοδο του μπάρμπεκιου, η σάλτσα έχει μπει στη σκηνή και ταρακουνάει τα πράγματα. Όχι μόνο επειδή είναι βολικό να ρίξετε κάποια σάλτσα, αλλά και για τη μοναδική γεύση που προσθέτει στο καπνιστό ή ψητό φαγητό.
Μπορείτε να παραλάβετε μια εμφιαλωμένη σάλτσα από οποιοδήποτε κατάστημα και να κάνετε το μαγείρεμα με τον συνηθισμένο τρόπο. Ωστόσο, αυτό το άρθρο είναι για όσους αγαπούν να πειραματίζονται με τους γευστικούς κάλυκες τους. Θα συζητήσουμε την προετοιμασία της σάλτσας μπάρμπεκιου στο σπίτι.
Προετοιμασία σάλτσας μπάρμπεκιου
Οι περισσότερες παραδοσιακές σάλτσες μπάρμπεκιου χρησιμοποιούν πελτέ ντομάτας ως βασική γεύση. Φυσικά, υπάρχει χώρος για πειράματα όπως μουστάρδα, ξύδι ή μέλι. Μόλις αποφασιστεί η βάση, ήρθε η ώρα να προσθέσετε τα μπαχαρικά για να το αρωματίσετε. Αυτό το μείγμα μπαχαρικών εξαρτάται γενικά από τον τύπο του φαγητού στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί. Η πάπρικα, το κύμινο, το δεντρολίβανο σε σκόνη τσίλι, το θυμάρι, το σκόρδο και ο βασιλικός μπορούν να είναι καλές επιλογές εδώ. Για να γίνετε ακόμα πιο δημιουργικοί, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια σάλτσα από το κατάστημα ως βάση για επιπλέον γεύση.
Για να μάθετε εάν η σάλτσα σας έχει παρασκευαστεί τέλεια, βεβαιωθείτε ότι μετράει αυτούς τους παράγοντες:
Η γεύση δεν είναι υπερβολική: Όλα τα μπαχαρικά και τα συστατικά βάσης πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο, ώστε κανένα από αυτά να μην υπερισχύει της γεύσης του άλλου. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ξύδι ως συστατικό, προσπαθήστε να εξισορροπήσετε την όξινη γεύση με λίγο μέλι αντί με χυμό λεμονιού.
Η συνέπεια είναι σωστή: Η σύσταση της σάλτσας δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτή για να διεισδύσει ή πολύ ρευστή για να γλιστρήσει από την επιφάνεια του κρέατος. Με άλλα λόγια, η σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου θα πρέπει να έχει παρόμοια σύσταση με αυτή της αγορασμένης από το κατάστημα.
Δεν απαιτούνται πρόσθετα: Η σάλτσα μπάρμπεκιου πρέπει να είναι αυτάρκης για να αρωματίσει το φαγητό όπως ακριβώς επιθυμείτε. Μόλις μαρινάρετε το κρέας στη σάλτσα μπάρμπεκιου, δεν θα χρειαστείτε άλλα μέσα για να το αρωματίσετε, όπως αλάτι ή τρίψιμο. Η σάλτσα σας πρέπει να έχει όλες τις γεύσεις στη σωστή αναλογία που απαιτείται για το μπάρμπεκιου.
Βασικά συστατικά: Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά είναι πραγματικά σημαντικό. Προσπαθήστε πάντα να χρησιμοποιείτε βασικά υλικά για να φτιάξετε τη σάλτσα. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να βιάζεστε συχνά στα καταστήματα για να αποκτήσετε μοναδικά υλικά κάθε φορά που σχεδιάζετε μια συνεδρία μπάρμπεκιου. Επιπλέον, θα έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για τη γεύση και τη γεύση των κοινών συστατικών στην κουζίνα σας, ώστε να μπορείτε να ισορροπήσετε καλά τη γεύση και τις γεύσεις.
Οι καλύτεροι τρόποι για μπάρμπεκιου
Η γνώση της προετοιμασίας της σάλτσας μπάρμπεκιου είναι μόνο η μισή δουλειά. Η διαδικασία του barbeque είναι επίσης μεγάλο μέρος. Μια ερώτηση που προβληματίζει τους περισσότερους από εμάς όταν σκεφτόμαστε μπάρμπεκιου είναι -ποιο να δοκιμάσουμε; το κάπνισμα ή το ψήσιμο στη σχάρα. Η απάντηση είναι δύσκολη γιατί εξαρτάται κυρίως από αυτό που ψάχνετε. Εδώ θα σας εξηγήσουμε τα οφέλη τόσο του καπνίσματος όσο και του ψησίματος για να σας βοηθήσουμε να επιλέξετε το καλύτερο για το πάρτι μπάρμπεκιου σας.
Κάπνισμα φαγητού
Είναι μια αργή διαδικασία όπου το φαγητό μαγειρεύεται σε ζεστό καπνό και όχι σε φλόγες. Η διαδικασία βοηθά το φαγητό να απορροφήσει καλύτερα τη γεύση του καπνού, διατηρώντας το τρυφερό και χυμώδες. Μπορείτε να δημιουργήσετε το καπνιστήρι σας ή να αγοράσετε ένα ειδικό καπνιστή φαγητού για να δοκιμάσετε το κάπνισμα.
Ψήσιμο στη σχάρα
Σε αυτή τη διαδικασία, το φαγητό μαγειρεύεται σε άμεση θερμότητα. Ως αποτέλεσμα, αποτυγχάνει να σας δώσει μια πλούσια καπνιστή γεύση σε σύγκριση με το κάπνισμα. Επίσης, το ψήσιμο στη σχάρα τείνει να στεγνώνει το κρέας, καθιστώντας το σκληρό και λαστιχωτό αν δεν μαλακώσει σωστά.
Συμβουλές για να επιλέξετε τον κατάλληλο καπνιστή
Για όλους όσους αγαπούν την πλούσια καπνιστή γεύση στο μπάρμπεκιου τους, το κάπνισμα φαγητού είναι ο μόνος τρόπος για να το απολαύσετε πλήρως. Ωστόσο, ένας κακός καπνιστής μπορεί να καταστρέψει ολόκληρη την εμπειρία, καθιστώντας το ένα κουραστικό έργο για εσάς που περιλαμβάνει έλεγχο θερμοκρασίας, τροφοδοσία καυσίμου, ψεκασμό, παρακολούθηση χρόνου κ.λπ.
Τα καλά νέα είναι ότι έχουμε έναν καπνιστή υπέρ των φαγητών που μπορεί να κάνει το κάπνισμα φαγητού να τσιγάρο. Ναι, μιλάμε για τον Bradley Smoker. Έρχεται με όλα τα απαραίτητα χαρακτηριστικά που σας γλιτώνουν από το να φροντίζετε τον καπνιστή σας. Εδώ είναι μερικά πλεονεκτήματα της χρήσης ενός καπνιστή Bradley που πρέπει να αναζητήσετε πριν επενδύσετε σε ένα για το σπίτι σας.
- Ο καπνιστής τροφίμων θα πρέπει να διαθέτει αυτόματα χειριστήρια που προσφέρονται σε μια ψηφιακή κονσόλα που να επιτρέπει την προρύθμιση του χρόνου και της θερμοκρασίας.
- Το σύστημα αυτόματης τροφοδοσίας καυσίμου είναι μια αναγκαιότητα για να αποφευχθεί ολόκληρη η ακατάστατη εργασία της συχνής επαναπλήρωσης του θαλάμου καυσίμου.
- Ο καπνιστής πρέπει να διατηρεί σταθερή θερμοκρασία και να αποτρέπει τις αναθυμιάσεις από το καμένο καύσιμο. Μπράντλεϊ Μπισκετ είναι η τέλεια λύση σε αυτό το πρόβλημα. Τα μπισκότα Bradley είναι ροκανίδια που σβήνουν αυτόματα πριν παράγουν βρώμικο καπνό που καταστρέφει τη γεύση και τη γεύση του φαγητού.
- Ο καπνιστής πρέπει να έχει τη δυνατότητα να μαγειρεύει στον ατμό το φαγητό ενώ μαγειρεύεται. Αυτό θα εξασφαλίσει ότι το φαγητό θα παραμείνει τρυφερό και χυμώδες ακόμα και μετά από παρατεταμένο κάπνισμα.
Εδώ φτάσαμε στο τέλος αυτού του σύντομου οδηγού σχετικά με τη σάλτσα μπάρμπεκιου και τους καλύτερους τρόπους για να το κάνετε. Ελπίζουμε αυτές οι απλές συμβουλές και κόλπα του Bradley να σας βοήθησαν στο ταξίδι σας στο μπάρμπεκιου.
Ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη σάλτσα κρέατος; Ελέγξτε τα παρακάτω άρθρα:
Ποια είναι η ιστορία της σάλτσας μπάρμπεκιου;
Διάσημα είδη σάλτσας σε συνδυασμό με νόστιμες συνταγές
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.