Το μπάρμπεκιου είναι μια από τις παλαιότερες μορφές μαγειρέματος κρέατος. Αρχικά χρησιμοποιήθηκε κυρίως ως φυσικός τρόπος συντήρησης των τροφίμων, αλλά τώρα το κρέας μπάρμπεκιου έχει ξεχωριστή βάση θαυμαστών. Η καπνιστή γεύση της τρυφερής ζουμερής μπριζόλας μπορεί να κάνει οποιονδήποτε να κάνει τα σάλια. Με αυτό έρχεται η σημασία των καρυκευμάτων. Είτε πρόκειται για κάπνισμα είτε για ψήσιμο στη σχάρα, τα καρυκεύματα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στην ενίσχυση της γεύσης και της γεύσης κάθε φαγητού στο μπάρμπεκιου.
Εδώ θα μιλήσουμε για 8 φυσικά καρυκεύματα για μπάρμπεκιου, αλλά πρώτα, ας δούμε τους δύο βασικούς τύπους καρυκευμάτων. ξηρό και υγρό καρύκευμα.
Ξηρό καρύκευμα
Τα καρυκεύματα ξηρού τύπου είναι βασικά ένα μείγμα διαφορετικών μπαχαρικών ή βοτάνων που αλείφονται στο ωμό φαγητό πριν το μπάρμπεκιου. Μπορεί να εφαρμοστεί ως τρίψιμο για κρέας, ψάρι και πουλερικά. Το ξηρό καρύκευμα αναμιγνύεται με το χυμό που εκκρίνεται από το κρέας κατά το κάπνισμα ή το ψήσιμο στη σχάρα για να προσθέσει περισσότερη γεύση σε αυτό.
Υγρό καρύκευμα
Τα καρυκεύματα υγρού τύπου παρασκευάζονται γενικά αναμειγνύοντας το ξηρό καρύκευμα με λάδι ή οποιονδήποτε χυμό. Αυτό το καρύκευμα πρέπει να αλείφεται σε όλο το ωμό φαγητό καλύπτοντάς το ομοιόμορφα από όλες τις πλευρές. Εκτός από το ότι ενισχύει τη καπνιστή γεύση, τα υγρά καρυκεύματα προσθέτουν επίσης τρυφερότητα στα φαγητά στο μπάρμπεκιου.
8 καρυκεύματα για μπάρμπεκιου
Η κύρια ιδέα πίσω από τα καρυκεύματα των τροφίμων είναι να προσθέσετε μια γλυκιά και πικάντικη γεύση σε αυτά. Το καρύκευμα βοηθά επίσης στην ενίσχυση της καπνιστή γεύση του φαγητού. Εδώ είναι 8 απλά βιολογικά καρυκεύματα για μπάρμπεκιου που μπορεί να δοκιμάσει ο καθένας.
#1. Αλας
Αυτό είναι το πιο κοινό και βασικό καρύκευμα που χρησιμοποιείται στο μπάρμπεκιου. Εκτός από το ότι ενισχύει τη γεύση του φαγητού, το αλάτι βοηθά και στο πιο γρήγορο μαγείρεμα. Το αλάτι πρέπει να χρησιμοποιείται στη σωστή αναλογία με το κομμένο κρέας για να μην γίνει πολύ αλμυρό.
#2. Πιπέρι
Δίπλα στο αλάτι είναι το πιπέρι ως το πιο χρησιμοποιούμενο συστατικό για το καρύκευμα των τροφίμων. Ακριβώς όπως το αλάτι, το πιπέρι επίσης ενισχύει τη γεύση του φαγητού και βοηθά στην απορρόφηση της θερμότητας για πιο γρήγορο μαγείρεμα. Το πιπέρι διατίθεται ως ψιλοτριμμένο σε σκόνη ή σε κόκκους πιπεριού. Συνδυάζεται επίσης καλά με εσπεριδοειδή και πικάντικες γεύσεις.
#3. Μπαχαρικά τύπου σπόρου
Οι σπόροι της μουστάρδας, του κόλιανδρου, του κύμινου, του μάραθου και του σέλινου μπορούν να αλεσθούν και να χρησιμοποιηθούν για το καρύκευμα των τροφίμων μπάρμπεκιου. Αυτοί οι σπόροι έχουν μοναδικές γεύσεις που ενισχύουν τη γεύση των καπνιστών ή ψημένων τροφίμων.
#4. Πάπρικα
Η πάπρικα είναι ένα κοινό μπαχαρικό που χρησιμοποιείται σε κάθε κουζίνα. Αυτοί οι μικροσκοπικοί λοβοί κόκκινου πιπεριού αλέθονται σε σκόνη για να χρησιμοποιηθούν ως καρύκευμα στο μπάρμπεκιου. Η πάπρικα προσθέτει μια καυτή και πικάντικη γεύση με ήπια γλυκύτητα.
#5. Κοκκινοπίπερο
Για όσους αγαπούν το καπνιστό φαγητό τους πολύ ζεστό και πικάντικο, το καρύκευμα τσίλι μπορεί να είναι μια καλή επιλογή. Το τσίλι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε ξηρή σκόνη ή νιφάδες. Μπορείτε να πάρετε το τσίλι σε διάφορες ποικιλίες, όπως το chipotle ή το καγιέν, αλλά φροντίστε να χρησιμοποιήσετε τη σωστή ποσότητα.
#6. Σκόρδο και κρεμμύδι
Όλοι γνωρίζουμε πόσο υπέροχα συνδυάζονται το σκόρδο και το κρεμμύδι με σχεδόν οποιοδήποτε είδος παρασκευής κρέατος. Το ίδιο ισχύει και για το κάπνισμα και το ψήσιμο στη σχάρα. Ωστόσο, για τα καρυκεύματα μπάρμπεκιου δεν μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το πραγματικό πράγμα, αντ 'αυτού, χρησιμοποιήστε τη μορφή σκόνης και των δύο. Προσθέτει μια ήπια γλυκύτητα και γεύση στο φαγητό.
#7. Μείγμα βοτάνων
Βότανα όπως ο βασιλικός, ο κόλιαντρο, το φασκόμηλο, η ρίγανη, το δεντρολίβανο, κ.λπ. έχουν κάποια εξαιρετική γεύση από το δικό τους. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιοδήποτε από αυτά τα βότανα ή ένα μείγμα δύο ή περισσότερων βοτάνων ως καρύκευμα για μπάρμπεκιου. Τα καρυκεύματα με βότανα όχι μόνο προσθέτουν γεύση σε καπνιστά ή ψητά τρόφιμα, αλλά ενισχύουν επίσης τη γεύση και τη μυρωδιά τους.
#8. Κανέλα
Η κανέλα προσθέτει μια μοναδική ξυλώδη γεύση με ήπια γλυκύτητα στο φαγητό στο μπάρμπεκιου. Χρησιμοποιείται κυρίως σε μορφή σκόνης για μπάρμπεκιου ή καρύκευμα.
Ο καλύτερος τρόπος για φαγητό μπάρμπεκιου
Οι περισσότεροι από εμάς μπερδεύονται όταν πρέπει να διαλέξουμε ανάμεσα στο κάπνισμα και το ψήσιμο στη σχάρα. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν είμαστε σίγουροι ποιο θα ανταποκρίνεται στις απαιτήσεις μας. Ακολουθεί λοιπόν μια σύντομη περιγραφή για το κάπνισμα και το ψήσιμο στα κάρβουνα για να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιο θα εξυπηρετήσει τις ανάγκες σας.
Κάπνισμα φαγητού
Σε αυτή τη διαδικασία, ένας καπνιστής τροφίμων χρησιμοποιείται για να μαγειρέψει το φαγητό σε ζεστό καπνό. Το κάπνισμα προσδίδει μια πλούσια καπνιστή γεύση στο φαγητό σε σύγκριση με το ψήσιμο στη σχάρα. Τρόφιμα όπως το κρέας, το ψάρι και τα πουλερικά είναι οι καλύτερες επιλογές για το κάπνισμα.
Ψήσιμο στη σχάρα
Σε αυτή τη διαδικασία, το φαγητό ψήνεται στη σχάρα σε άμεση θερμότητα. Είναι μια πιο γρήγορη διαδικασία μαγειρέματος αλλά η γεύση δεν είναι τόσο καλή. Οποιοδήποτε είδος φαγητού μπορεί να ψηθεί στη σχάρα είτε είναι κρέας, ψάρι ή ακόμα και λαχανικά.
Επιλέγοντας το σωστό φαγητό καπνιστή
Δεν θα σας προσφέρει κάθε καπνιστής τροφίμων την καλύτερη εμπειρία καπνίσματος. Ένας ειδικός καπνιστής τροφίμων με προηγμένα χαρακτηριστικά και σχεδιασμός είναι αυτό στο οποίο βασίζονται οι διάσημοι pitmasters.
Το Bradley Smoker διαθέτει ψηφιακά χειριστήρια, διπλά στοιχεία θέρμανσης και σύστημα αυτόματης τροφοδοσίας που κάνει το κάπνισμα φαγητού μια χαλαρωτική εμπειρία τόσο για αρχάριους όσο και για αρχάριους.
Αποδίδει καλύτερα με Μπράντλεϊ Μπισκέ, ειδικά σχεδιασμένα ροκανίδια για να καίγονται περισσότερο και να παράγουν ομοιόμορφη θερμότητα. Τα μπισκότα Bradley σβήνουν αυτόματα πριν γίνουν στάχτη, εμποδίζοντας το φαγητό να μυρίζει άσχημα.
Για όλους εκείνους που ονειρεύονται να αποκτήσουν την τέχνη του καπνίσματος τροφίμων, το Bradley Smoker μπορεί να είναι μια εξαιρετική προσθήκη. Εκτελεί σχεδόν τις περισσότερες λειτουργίες από μόνο του, δίνοντάς σας μια εμπειρία καπνίσματος υπέρ των τροφίμων. Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα του Bradley για τα καρυκεύματα μπάρμπεκιου και το κάπνισμα φαγητού να σας ενθάρρυναν να φορέσετε την ποδιά.
Θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα καρυκεύματα; Ελέγξτε τα παρακάτω άρθρα:
Προετοιμασία λουκάνικων και οι υπέρ-συμβουλές για τα καρυκεύματα
Διάσημοι τύποι τρίψιμο σε συνδυασμό με νόστιμες συνταγές
Πότε να πάτε απλά: Τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για να χρησιμοποιήσετε μόνο αλάτι και πιπέρι
Τι είναι το τρίψιμο, γιατί και πώς να το κάνετε;
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.