Using a Salinometer For the Food Smoking Cure

Χρήση: -Σαλινόμετρο Για το Food κάπνισμα Cure

Posted on: January 12, 2023



Συνταγές άλμης για την προετοιμασία για το κάπνισμα τροφίμων έχουν ένα ευρύ φάσμα συγκεντρώσεων αλατιού. Το αλατόμετρο είναι ένα μηχάνημα που είναι ικανό να μετρήσει την περιεκτικότητα σε επιτραπέζιο αλάτι (NaCl), γνωστή επιθετικότητα, ενός διαλύματος. Ένα άλλο όνομα για ένα αλατόμετρο είναι ένας μετρητής αγωγιμότητας, καθώς το διαλυμένο αλάτι στο νερό θα αυξήσει την ικανότητά του να διευθύνει ηλεκτρική ενέργεια σε μετρήσιμα επίπεδα.

Οι συνταγές με άλμη για προετοιμασία για το κάπνισμα τροφίμων έχουν ένα ευρύ φάσμα συγκεντρώσεων αλατιού. Το αλατόμετρο είναι ένα μηχάνημα που είναι ικανό να μετρήσει την περιεκτικότητα ενός διαλύματος σε επιτραπέζιο αλάτι (NaCl), τη γνωστή αλατότητα. Ένα άλλο όνομα για ένα αλατόμετρο είναι ένας μετρητής αγωγιμότητας, καθώς το διαλυμένο αλάτι στο νερό θα αυξήσει την ικανότητά του να μεταφέρει ηλεκτρισμό σε μετρήσιμα επίπεδα.

Αλλά όταν χρησιμοποιείτε ένα αλατόμετρο, να έχετε κατά νου ότι δεν μετράει μόνο την ποσότητα αλατιού σε μια συνταγή. Άλλα διαλυμένα συστατικά όπως η ζάχαρη ή η μελάσα θα παράγουν επίσης υψηλότερη ένδειξη. Επιπλέον, ορισμένα συστατικά άλμης όπως η σόγια ή η σάλτσα teriyaki περιέχουν αλάτι ως μέρος των συστατικών τους.

Όταν χρησιμοποιείτε ένα αλατόμετρο, μπορείτε να λάβετε πιο ακριβή μέτρηση της ποσότητας αλατιού σε μια συνταγή άλμης εάν το κάνετε αυτό. Δοκιμάστε μόνο τις μερίδες νερού και αλατιού μιας συνταγής πριν προσθέσετε τα άλλα συστατικά. Ίσως μπορείτε να προσδιορίσετε την ποσότητα αλατιού σε ένα φλιτζάνι σάλτσα σόγιας ή σάλτσα τεριγιάκι χρησιμοποιώντας τον πίνακα διατροφής στο μπουκάλι.

Θέματα που πρέπει να γνωρίζετε

Ένα μειονέκτημα της χρήσης αλατόμετρου είναι ότι είναι μια χρονοβόρα διαδικασία δοκιμής και λάθους. Σε αυτό το σενάριο, θέλετε να παρασκευάσετε τρία φλιτζάνια άλμης με συγκέντρωση 40 ml φυσιολογικού ορού. Προσθέτεις ένα μάτσο αλάτι στο νερό, το ανακατεύεις μέχρι να διαλυθεί, κάτι που μπορεί να πάρει αρκετή ώρα, και μετράς την αλατότητα. Στη συνέχεια πρέπει να προσθέσετε περισσότερο αλάτι και να προχωρήσετε ξανά στη διαδικασία μέχρι να πλησιάσετε την επιθυμητή αλατότητα. Είναι πιο γρήγορο να διαλύσετε πολύ αλάτι στο νερό για να δημιουργήσετε μια άλμη, η οποία είναι πιο συμπυκνωμένη από ό, τι θα θέλατε. Στη συνέχεια, προσθέστε νερό μέχρι να πέσει η συγκέντρωση στο επίπεδο που θέλετε.

Εάν θέλετε να παράγετε μια άλμη με συγκεκριμένη συγκέντρωση ή θέλετε να προσδιορίσετε τη συγκέντρωση αλατιού σε μια συνταγή, είναι πολύ πιο εύκολο, πιο γρήγορο και πιο ακριβές να χρησιμοποιήσετε έναν πίνακα άλμης. Το μόνο που χρειάζεται είναι λίγη μετατροπή μαθηματικών και μετρήσεων. Για παράδειγμα, πόσα φλιτζάνια υπάρχουν σε ένα γαλόνι; Πόσες ουγγιές ή γραμμάρια σε ένα φλιτζάνι ενός συγκεκριμένου είδους αλατιού;

Ένα άλλο ζήτημα όταν χρησιμοποιείτε ένα αλατόμετρο είναι ότι η άλμη πρέπει να είναι αρκετά βαθιά για να επιπλέει το αλατόμετρο. Εάν κάνετε δύο γαλόνια άλμης, αυτό δεν θα είναι πρόβλημα. Αλλά αν φτιάχνετε τέσσερα φλιτζάνια άλμη, μπορεί να χρειαστεί να το ανακατέψετε σε ένα ψηλό στενό δοχείο. Με αυτόν τον τρόπο, το αλατόμετρο θα μπορεί να επιπλέει.

Επαγγελματική συμβουλή: Υπάρχουν πολλοί πίνακες μετατροπών στο διαδίκτυο, επομένως δεν χρειάζεται πραγματικά να αγοράσετε αλατόμετρο. Εδώ είναι ένας σύνδεσμος προς ένα πολύ αξιόπιστο γράφημα.

Κατασκευή τραπεζιών άλμης/άλμης

Συμπερασματικά

Ελπίζουμε να μάθατε κάτι χρήσιμο σχετικά με τη χρήση αλατομέτρων ενώ αλατίζετε και ωριμάζετε τα κρέατά σας. Σίγουρα μην ξεχάσετε να ελέγξετε το Bradley Food Smoking Blog για περισσότερες χρήσιμες συμβουλές και κόλπα.