Είτε πρόκειται απλώς για ένα συνηθισμένο οικογενειακό δέσιμο το Σαββατοκύριακο είτε για ένα επίσημο πάρτι, το καπνιστό κρέας σε συνδυασμό με μερικά καλά ποτά είναι πάντα απολαυστικό. Συχνά ξεχνάμε ότι το ζευγάρωμα αυτών των δύο είναι στην πραγματικότητα μια περίπλοκη τέχνη που απαιτεί χρόνο και μεγάλες επιλογές. Εμείς στο Bradley Smokers γνωρίζουμε τους καλύτερους συνδυασμούς καπνιστών κρεάτων και κλασικών κοκτέιλ.
Κόκκινα κρέατα και ουίσκι
Το κάπνισμα, είτε με παραδοσιακές μεθόδους είτε με σύγχρονες, λειτουργεί καλύτερα όταν εργάζεστε με κόκκινο κρέας. Το στόμα σας μπορεί να ποτίζει όταν σκέφτεστε ανταλλακτικά παϊδάκια, μοσχαρίσιες μπριζόλες, ψαρονέφρι και οποιαδήποτε άλλη απολαυστική συνταγή που περιλαμβάνει κόκκινο κρέας. Αυτά ταιριάζουν τέλεια με το ουίσκι (ειδικά το αμερικάνικο ουίσκι) γιατί και τα δύο έχουν υπέροχη καπνιστή γεύση.
Τα περισσότερα ψητοπωλεία προσφέρουν ουίσκι με συνταγές με κρέας, οπότε μπορεί να έχετε ήδη δοκιμάσει αυτόν τον συνδυασμό μόνοι σας. Όσοι έχουν δοκιμάσει να καπνίζουν παϊδάκια για μωρά σε ένα από τα Bradley Smokers μπορούν επίσης να συμφωνήσουν ότι το ουίσκι και το κόκκινο κρέας είναι υπέροχοι συνδυασμοί. Πολλοί λάτρεις του κρέατος έχουν δοκιμάσει τη συνταγή μας για καπνιστά παϊδάκια, την οποία μπορείτε να δείτε παρακάτω!
Ribs και ένα Μανχάταν
- Όταν καπνίζετε παϊδάκια για μωρά, το Bradley Smoker πρέπει να ρυθμίζεται στους 275 βαθμούς Φ. ή 135 βαθμούς Κελσίου.
- Για καρύκευμα, θα χρειαστείτε ένα φλιτζάνι ζάχαρη turbinado, μια κουταλιά της σούπας καπνιστή πάπρικα και δύο κουταλιές της σούπας χοντρό αλάτι.
- Θα χρειαστεί επίσης να ετοιμάσετε 1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι και 1 κουταλάκι του γλυκού αλεσμένο κουρκουμά για να προσθέσετε μια γευστική λαχτάρα στο κρέας.
- Για το μαγείρεμα δύο πλάκες μωρό πίσω πλευρά, θα πρέπει να έχετε μπισκότα μήλου, μουστάρδα και μείγμα καρυκευμάτων.
- Όταν όλα είναι έτοιμα, ξεκινήστε να αφαιρείτε τη μεμβράνη από το πίσω μέρος των πλευρών του μωρού.
- Στη συνέχεια, καλύψτε το μπροστινό και το πίσω μέρος των πίσω πλευρών χρησιμοποιώντας λίγη μουστάρδα πριν το πασπαλίσετε με το μείγμα καρυκευμάτων. Χρησιμοποιήστε μπισκότα μήλου.
- Βουρτσίστε τα παϊδάκια με λίγη σάλτσα μπάρμπεκιου μόλις ρυθμιστεί η σωστή θερμοκρασία στο Bradley Smoker.
Αυτή η συνταγή θα σας πάρει συνολικά τρεις ώρες για να πετύχετε ένα γευστικό και γευστικό αποτέλεσμα. Μην ξεχάσετε φυσικά το ουίσκι, για να νιώσετε σαν να γευματίζετε σε ένα εστιατόριο υψηλής ποιότητας. Ένα Μανχάταν μπορεί επίσης να πάει πολύ καλά με τα καπνιστά παϊδάκια του μωρού σας, ένα άλλο ποτό πολύ δημοφιλές στα εστιατόρια.
Χοιρινό τραβηγμένο και ροζέ ή μπύρα
Το καπνιστό χοιρινό κρέας και το ροζέ κρασί είναι ένας άλλος τέλειος συνδυασμός, ειδικά για τους λάτρεις του μπάρμπεκιου. Το ροζέ είναι ένα από τα πιο ευέλικτα κρασιά καθώς συμπληρώνει κάθε λογής γεύσεις. Η πλούσια γεύση του καπνιστού χοιρινού κρέατος που μαγειρεύεται σε Bradley Smoker ταιριάζει πολύ με την ευελιξία ενός ροζέ.
Περίπου 3 κιλά ψητό χοιρινό θα είναι τέλειο για να εξυπηρετήσει δύο έως τρία άτομα.
- Χωρίζουμε το ψητό σε 2 κομμάτια.
- Για το τρίψιμο, ετοιμάστε δύο κουταλάκια του γλυκού αλάτι, πάπρικα και μαύρο πιπέρι και ένα κουταλάκι του γλυκού σκόρδο σε σκόνη.
- Χρησιμοποιήστε ένα σέικερ για να βάλετε τη θεραπεία σε ένα από τα ψητά χοιρινού πριν το βάλετε πάνω Bradley Smoker rack.
- Προσθέστε μουστάρδα στο άλλο ψητό χοιρινό πριν το χτυπήσετε πάνω του και μετά βάλτε και τα δύο χοιρινά ψητά στο καπνιστή.
- Η θερμοκρασία πρέπει να ρυθμιστεί στους 240 βαθμούς Φ. ή 115,6 βαθμούς Κελσίου. Το κάπνισμα θα διαρκέσει 8-9 ώρες.
Το τραβηγμένο χοιρινό κρέας και τα παϊδάκια ταιριάζουν επίσης με την μπύρα, η οποία είναι ένα πολύ συνηθισμένο ποτό όταν κάνετε μπάρμπεκιου με την οικογένεια και τους φίλους. Για παράδειγμα, δοκιμάστε μια αμερικάνικη χλωμή μπύρα και θα παρατηρήσετε ότι η έντονη γεύση της ταιριάζει καλά με τις πλούσιες γεύσεις τόσο του χοιρινού όσο και των παϊδών. Οι μπριζόλες χοιρινού και μοσχαριού είναι επίσης γνωστό ότι έχουν καλύτερη γεύση με σχεδόν οποιοδήποτε είδος μπύρας επιλέξετε.
Καπνιστά χτένια και Pilsner
Το Pilsner, ή Pilsen, από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικό όταν συνδυάζεται με καπνιστά θαλασσινά όπως αστακό και γαρίδες. Η συνταγή του Bradley Smoker για καπνιστά χτένια πάνω από μάραθο θα σας κάνει να θέλετε να πάρετε ένα pilsner.
Το κάπνισμα των χτενιών απαιτεί 30 λεπτά μαγειρέματος σε θερμοκρασία 250 βαθμών F. ή 121,1 βαθμών C. Μια βινεγκρέτ μπορεί να προστεθεί στα καπνιστά χτένια για να αυξηθεί η γεύση.
T-Bone Steak και Sangria
Τέλος, μπορείτε να δοκιμάσετε ένα ποτήρι σαγκρία σε συνδυασμό με καπνιστό T-bone με βούτυρο κατσικίσιο τυρί.
Δύο 1,8 κιλά T-bones θα πρέπει να καπνιστούν σε θερμοκρασία 226 βαθμών F ή 107,2 βαθμών C. Αλάτι, πιπέρι και τέσσερις ουγγιές βούτυρο κατσικίσιου τυριού θα δώσουν στο καπνιστό T-bone την τέλεια γεύση για να ταιριάζει με τη σαγκρία .
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.