Το κυνήγι είναι μια από τις πιο παραδοσιακές μορφές συγκομιδής τροφής για την οικογένειά σας. Είναι μια παράδοση και ένα διασκεδαστικό χόμπι, αλλά ενώ πολλοί στρέφονται στην κατάψυξη, το ψήσιμο στη σχάρα ή το ψήσιμο άγριων θηραμάτων, χάνουν μια από τις πιο νόστιμες μεθόδους διατήρησης του κυνηγιού - το κάπνισμα! Είναι σημαντικό να το κάνετε σωστά για να πάρετε τη μεγαλύτερη γεύση από το άγριο παιχνίδι σας. Αν θέλετε να καρυκεύσετε το άγριο παιχνίδι σας με καπνό, υπάρχουν μερικές συμβουλές που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε για να πετύχετε. Εδώ είναι 6 θαυμάσιες συμβουλές για να καπνίσετε Η καλύτερη συνταγή για άγρια παιχνίδια!
1. Ήρθε η ώρα να ζυγίσετε το κρέας σας
Το επιτυχημένο κάπνισμα ξεκινά πολύ πριν το βάλεις στον καπνιστή. Αφού αφαιρέσετε τυχόν λίπος από το κομμάτι του κρέατος σας, είναι σημαντικό να ζυγίζετε το κρέας σας, ώστε να γνωρίζετε ακριβώς πόσα καρυκεύματα και πόση θεραπεία θα χρειαστείτε. Όλες οι ποιοτικές συνταγές θα πρέπει να έχουν μια συνταγή καρυκευμάτων ανά λίβρα, ώστε να μπορείτε να διατηρήσετε και να αρωματίσετε με επιτυχία το άγριο θηράματό σας.
Ολοκλήρωση αγοράς Οι συνταγές παιχνιδιών του Bradley Smoker για περισσότερη έμπνευση και ιδέες για την επόμενη μαγειρική σας!
2. άλμη, άλμη, άλμη
Εάν καπνίζετε άπαχο κρέας όπως φασιανό, άγρια γαλοπούλα και ελάφι, πρέπει να βουτήξετε το κρέας σε στερεή άλμη για μερικές ώρες πριν το βάλετε στο καπνιστή. Εάν καπνίζετε κρέας και δεν σκοπεύετε να το αποθηκεύσετε για πολύ, μια άλμη μπορεί να δώσει επιπλέον υγρασία σε ένα άπαχο κρέας.
3. Χαμηλό και αργό
Όπως ένα τρυφερό ψητό στο φούρνο, το κλειδί για το κάπνισμα είναι να το κάνετε χαμηλό και αργό. Μια υψηλότερη θερμοκρασία δεν σημαίνει μόνο μικρό χρόνο καπνίσματος, αλλά σημαίνει και μικρότερη διάρκεια ζωής. Όσο περισσότερο χρόνο περνά ένα κομμάτι κρέατος σε έναν καπνιστή, τόσο περισσότερη υγρασία χάνει και όσο πιο αλμυρό γίνεται, και τα δύο είναι ζωτικής σημασίας για ένα καλοδιατηρημένο κομμάτι κρέατος.
4. Αφήστε το να ξεκουραστεί!
Εάν τρώτε κρέας απευθείας από τον καπνιστή, όπως ένα κομμάτι κρέας που μαγειρεύεται αλλού σε υψηλότερη θερμοκρασία, χρειάζεται ακόμα να ξεκουραστεί. Αφήστε το να σφίξει στον πάγκο τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο για περίπου 20 λεπτά πριν το κόψετε. Αυτό του επιτρέπει να απορροφά τυχόν χυμούς που έχουν απομείνει στο εσωτερικό, δίνει στον υπέροχο φλοιό καπνού χρόνο να σκληρύνει και θα έχετε ακόμα ένα υπέροχο ζεστό κομμάτι καπνιστού κρέατος.
5. Ο σωστός τρόπος για να καπνίζεις
Εάν κάνετε σπασμωδικό στον καπνιστή και δεν είστε σίγουροι πώς να καταλάβετε αν είναι έτοιμο, υπάρχει ένα απλό κόλπο: το σωστά καπνιστό jerky πρέπει να λυγίζει χωρίς να σπάει ενώ εξακολουθεί να αισθάνεται σταθερό. Αν είναι στριμωγμένο όπως το ωμό κρέας, χρειάζεται περισσότερο χρόνο καπνίσματος. Αν σπάσει, τότε το jerky σας ψήθηκε στο καπνιστή αντί να στεγνώσει. Πρέπει να κάνετε την επόμενη παρτίδα σε χαμηλότερη θερμοκρασία. Αν σπάσει όταν το λυγίζετε, πρέπει να το φάτε αμέσως. Θα είναι λιγότερο λαστιχωτό παρά σπασμωδικό και δεν θα διατηρηθεί για πολύ, αλλά θα εξακολουθεί να έχει αρκετά καλή γεύση.
6. Όχι κρυφοκοιτασία
Ακολουθήστε τον προτεινόμενο χρόνο μαγειρέματος για τη συνταγή σας και σίγουρα αντισταθείτε στην επιθυμία να το κοιτάτε κάθε πέντε δευτερόλεπτα. Κάθε φορά που ανοίγετε τον καπνιστή σας για να κοιτάξει, βγάζει και θερμότητα και καπνό. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα μεγαλύτερο χρόνο μαγειρέματος και λιγότερη γεύση στο κρέας σας εκεί που πρέπει.
Τελικές σκέψεις
Και να το έχετε, Εδώ είναι 6 υπέροχες συμβουλές για να καπνίσετε την καλύτερη συνταγή για άγρια παιχνίδια! Μπορείτε να πειραματιστείτε συχνά με έναν καπνιστή και να δημιουργήσετε το δικό σας ρεπερτόριο συνταγών και δημιουργιών. Θυμηθείτε να ελέγξετε το Blog Bradley Smoker για πιο νόστιμες συμβουλές και κόλπα για το κάπνισμα.