8 Tips and Tricks You Need to be a Food Smoking Master

8 συμβουλές και κόλπα που πρέπει να είστε Δάσκαλος καπνίσματος

Posted on: January 12, 2023



Υπάρχουν λίγα τρόφιμα πιο νόστιμα από το καπνιστό κρέας. Η υπόθεση μπορεί να γίνει ότι ένα καλό κομμάτι καπνιστό κρέας είναι σαν ένα έργο τέχνης.

Υπάρχουν λίγα φαγητά πιο νόστιμα από το καπνιστό κρέας. Μπορεί να γίνει η περίπτωση ότι ένα καλό κομμάτι καπνιστό κρέας είναι σαν έργο τέχνης. Χρειάζεται χρόνος, αφοσίωση και τεχνογνωσία για να γίνει σωστά. Ακόμα κι αν οι pit master σε όλο τον κόσμο διαφωνούν στις μικρές λεπτομέρειες, είμαστε βέβαιοι ότι όλοι θα συμφωνήσουν σε ένα πράγμα: το καπνιστό κρέας είναι απίστευτο. Εδώ είναι οι 8 συμβουλές και κόλπα που πρέπει να είστε κύριος του καπνίσματος στο φαγητό!

Ένα βίντεο με διάφορες συμβουλές για το κάπνισμα φαγητού με τον καπνιστή Bradley!

1. Να καπνίζετε πάντα ωμή τροφή

Ξεκινήστε να καπνίζετε νωρίς την ημέρα, καθώς πολλές από τις γευστικές ενώσεις του καπνού είναι λιποδιαλυτές και υδατοδιαλυτές, πράγμα που σημαίνει ότι ό,τι μαγειρεύετε απορροφά καλύτερα τις γεύσεις του καπνού όταν είναι ωμό. Καθώς η επιφάνεια μαγειρεύεται και στεγνώνει, ο καπνός δεν διεισδύει επίσης.

2. Πηγαίνετε χαμηλά και αργά

Η πραγματική διαδικασία καπνίσματος φαγητού μαγειρεύεται αργά σε χαμηλή, έμμεση φωτιά με καπνό από ξύλο (μπισκέτα). Για να μην στεγνώσει το κρέας, πρέπει να μαγειρέψετε σε χαμηλότερες θερμοκρασίες για να φτιάξετε κρέατα τόσο τρυφερά που δύσκολα θα χρειαστείτε δόντια. Μην χάσετε όμως τις εύκολες ευκαιρίες να πειραματιστείτε προσθέτοντας γλυκά αρώματα ξύλου σε μια ποικιλία γεύσεων μπισκότων για τρόφιμα όπως μπριζόλες, γαρίδες, ακόμη και λαχανικά.

Το μαγείρεμα σε χαμηλές θερμοκρασίες καθιστά επίσης δυνατή τη δημιουργία σκληρών κολλαγόνων στον συνδετικό ιστό του κρέατος υδρολυμένο σε ζελατίνη χωρίς να υπερθερμανθούν οι πρωτεΐνες. Με άλλα λόγια, το κάπνισμα του χαμηλού και αργού αφήνει όλο τον σκληρό ιστό να διαλυθεί στο κρέας ενώ ταυτόχρονα δίνει στον καπνό χρόνο να απορροφηθεί.

3. Πρέπει να χρησιμοποιήσετε άλμη

Το να αλατίζετε το κρέας σας το εμποδίζει να στεγνώσει κατά τη διαδικασία του καπνίσματος. Το αλάτι στην άλμη κάνει τις πρωτεΐνες του κρέατος πιο υδατοαπορροφητικές. Όταν τα ιόντα νατρίου και χλωρίου εισέρχονται στον ιστό του κρέατος, τα ηλεκτρικά τους φορτία ανακατεύονται με τις πρωτεΐνες (ειδικά μυοσίνη), ώστε να συγκρατούν την υγρασία πιο αποτελεσματικά και να χάνουν λιγότερο από αυτήν κατά τη διαδικασία μαγειρέματος. Για βέλτιστη διατήρηση της υγρασίας, μουλιάστε το κρέας σας σε άλμη για 10-12 ώρες πριν το κάπνισμα.

Στην πιο βασική της μορφή, η άλμη δεν είναι τίποτα άλλο από αλμυρό νερό, ωστόσο, επωφελείται από την προσθήκη βοτάνων και μπαχαρικών. Για να φτιάξετε μια καλή βάση, προσθέστε τρεις κουταλιές της σούπας αλάτι σε ένα λίτρο νερό και μετά ρίξτε ό,τι άλλο προτιμάτε.

Επαγγελματική συμβουλή: Το Brining είναι λίγο δίκοπο μαχαίρι. Βοηθά το κρέας να διατηρεί την υγρασία αλλά και το κάνει πιο αλμυρό. Μερικοί σεφ χρησιμοποιούν ζάχαρη και μελάσα για να καταπολεμήσουν την αλμυρή γεύση.

4. Μην παρακάνετε τον καπνό

Αυτή είναι μια επέκταση του να πηγαίνεις χαμηλά και αργά. Μην καπνίζετε το φαγητό τόσο πολύ ώστε να στεγνώσει το κρέας. Μετά από πολύ καιρό στο καπνιστή, το κρέας μπορεί να έχει πικρή γεύση. Γενικά, δεν πρέπει να καπνίζετε το φαγητό για περισσότερο από το ήμισυ του χρόνου μαγειρέματος. Επίσης, ο καπνός πρέπει να ρέει σαν ένα απαλό ρεύμα, όχι σαν να βγαίνει από τη μηχανή του τρένου.

The Bradley Digital Smoker σας επιτρέπει να ρυθμίσετε το χρονόμετρο για όσο χρόνο θέλετε τον καπνιστή και την ακριβή θερμοκρασία που χρειάζεστε για την προετοιμασία οποιασδήποτε συνταγής!

5. Η ροή του αέρα είναι σημαντική

Κρατήστε τις οπές εξαερισμού στο επάνω μέρος του καπνιστή Bradley ανοιχτές και τοποθετήστε την εξαερισμό τουλάχιστον μέχρι τη μέση ανοιχτή. Οι ανοιχτοί αεραγωγοί θα τραβήξουν καπνό από τα μπισκότα έτσι ώστε να στροβιλιστεί πάνω από το φαγητό σας και να βγει σωστά από την κορυφή, δίνοντάς σας τον καλύτερο αερισμό και τον πιο καθαρό καπνό.

6. Αγοράστε τα καλύτερα κρέατα για καπνό

Όταν ψάχνετε για το σωστό κομμάτι κρέατος, προσπαθήστε να διαλέξετε κάτι που θα ωφεληθεί από τη διαδικασία αργού μαγειρέματος. Μην αποφεύγετε κοψίματα με πολύ συνδετικό ιστό και λίπος γνωστά ως «μαρμάρισμα». Ένα γενναιόδωρο μάρμαρο θα κάνει το τελικό προϊόν πιο χυμώδες και νόστιμο. Μοσχαρίσιο ψαρονέφρι, παϊδάκια, χοιρινή σπάλα και μπριζόλα. Η επιλογή είναι ατελείωτη!

Ακόμη λιγότερο γνωστά κοψίματα, όπως το τρίπτυχο και το μάτι τσοκ, μπορούν να τεθούν στον καπνιστή Bradley. Ποιός ξέρει? Μπορεί απλά να ερωτευτείτε αυτό το νέο κομμάτι κρέατος.

7. Χρησιμοποιήστε μπισκότα Bradley

Τα μπισκότα μας είναι το μυστικό του Bradley Smoker. Τα μπισκότα έχουν μοναδικό σχεδιασμό και καίγονται σε σταθερές θερμοκρασίες και για ελεγχόμενες χρονικές περιόδους. Αποτελούνται από ακριβείς ποσότητες πριονιδιού σκληρού ξύλου, σε συνδυασμό με ελεγχόμενες πιέσεις και πυκνότητες ξύλου.

Τα μπισκότα προσφέρουν τέλεια, σταθερά αποτελέσματα κάθε φορά.

Χρησιμοποιώντας τα μπισκότα Bradley, δεν χρειάζεται να ανησυχείτε μήπως το πριονίδι σας καίγεται πολύ ζεστό για πάρα πολύ καιρό και δίνει στο φαγητό σας μια άγνωστη γεύση. Θα σου δώσουν τέλεια αποτελέσματα! Τα ίδια αποτελέσματα που απολαμβάνουν εδώ και χρόνια οι χρήστες του Bradley.

Μέρος του ενθουσιασμού του καπνίσματος τροφίμων είναι ο πειραματισμός με διαφορετικά σκληρά ξύλα. Δοκιμάστε μέχρι να βρείτε την τέλεια ξυλώδη γεύση για το φαγητό σας.

Τα μπισκότα Bradley Flavour χρησιμοποιούν πριονίδι σκληρού ξύλου συνδεδεμένο μαζί με ακριβείς ποσότητες σε ελεγχόμενες πιέσεις και πυκνότητες, η γεύση του καπνού καθορίζεται από την ποικιλία του καμένου ξύλου.

Για παράδειγμα, η σκλήθρα και ο σφένδαμος δίνουν μια πλούσια και ξεχωριστή γεύση που χρησιμοποιείται συνήθως με θαλασσινά, ζαμπόν και μπέικον. Το μήλο και το κεράσι προσδίδουν μια πιο γλυκιά, πιο ήπια γεύση καπνού, που χρησιμοποιείται συνήθως με κρέας πουλερικών και άγριων θηραμάτων.

Βρείτε τα καλύτερης ποιότητας μπισκότα καπνίσματος επισκεπτόμενοι μας Ιστοσελίδα Bradley Smoker σήμερα.

8. Διατηρήστε την υγρασία

Εκτός από το να βεβαιωθείτε ότι ο καπνιστής σας καπνίζει, πρέπει επίσης να βεβαιωθείτε ότι βγάζει ατμό. Η διατήρηση του δοχείου νερού γεμάτο, που παρέχεται στη συσκευασία Bradley Smoker, είναι ένα κρίσιμο μέρος της διαδικασίας καπνίσματος. Εάν είστε μεγάλος καπνιστής, πιθανότατα θα χρειαστεί να ξαναγεμίσετε το δοχείο νερού μερικές φορές ενώ καπνίζετε.

Το μπολ με νερό προσθέτει υγρασία στις παρασκευές του φαγητού σας. Αυτό το μέρος δεν είναι προαιρετικό! Η προσθήκη μιας μαρινάδας πριν το μαγείρεμα ή μιας σάλτσας ενώ το κρέας καπνίζει θα βοηθήσει στο να διατηρηθεί το κρέας υγρό, αλλά αυτό εξαρτάται αποκλειστικά από εσάς.

Τελικές σκέψεις

Τόσοι πολλοί άνθρωποι στο παρελθόν έχουν αποφύγει το κάπνισμα κρέατος λόγω των προκλήσεων της διατήρησης σταθερής θερμότητας σε όλη τη διαδικασία καπνίσματος. Το Bradley Smokers σάς επιτρέπει να δημιουργήσετε μια εμπειρία χωρίς φασαρία, χωρίς φύλαξη παιδιών. Με τον Bradley, δεν θα δυσκολευτείτε ποτέ ξανά να καπνίσετε εξαιρετικά δύσκολα κρέατα, όπως το ψαρονέφρι.

Ποτέ πριν το κάπνισμα κρεάτων δεν ήταν τόσο εύκολο. Εφόσον εφαρμόζετε αυτές τις συμβουλές και κόλπα, τότε θα δημιουργήσετε μερικά εκπληκτικά καπνιστά φαγητά.

Θυμηθείτε να επισκεφτείτε το δικό μας Blog Bradley Smoker για περισσότερα νόστιμα φαγητά συμβουλές και κόλπα για το κάπνισμα!