Acing Doneness for Every Meat

). ' Αγένεια Για Κάθε Κρέας

Posted on: January 16, 2023



Το μυστικό πίσω από το τέλειο μαγείρεμα του κρέατος είναι η εσωτερική θερμοκρασία, είτε πρόκειται για μια λεπτή μπριζόλα είτε για μια χοντρή μπριζόλα, κάθε μπριζόλα απαιτεί μια θερμοκρασία-στόχο για αυτή την ακρίβεια.

Το μυστικό πίσω από το τέλειο μαγείρεμα του κρέατος είναι η εσωτερική θερμοκρασία, είτε πρόκειται για μια λεπτή μπριζόλα είτε για μια χοντρή μπριζόλα, κάθε μπριζόλα απαιτεί μια θερμοκρασία-στόχο για αυτή την ακρίβεια.

Τεχνικές χρήσης θερμομέτρου κρέατος

Ένα θερμόμετρο κρέατος είναι ο καλύτερος τρόπος για να ελέγξετε την ετοιμότητα. Διαβάζει αμέσως τη θερμοκρασία για να σας ενημερώσει εάν η μπριζόλα γίνεται σπάνια, μέτρια ή καλά. Για να έχετε τη σωστή θερμοκρασία της μπριζόλας, κρατήστε το θερμόμετρο στο πιο χοντρό μέρος της μπριζόλας. Θα πρέπει να είναι μακριά από τα κόκαλα ή το λίπος.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το κρέας θα συνεχίσει να μαγειρεύεται με την υπολειπόμενη θερμοκρασία ακόμα και αφού το βγάλετε από τον καπνιστή/ψησταριά. Έτσι, εάν η μπριζόλα σας υποτίθεται ότι είναι έτοιμα στους 73,9 ° C), αφαιρέστε την από το καπνιστή ή τη σχάρα αφού φτάσει στους 71,1 ° C.

Η απόκτηση μιας τέλειας μπριζόλας ή μιας ολόκληρης γαλοπούλας με εμφανή σημάδια στη σχάρα φαίνεται σαν μια στιγμή ευδαιμονίας. Η αλήθεια είναι ότι αυτή η ευτυχισμένη στιγμή απαιτεί πολλή ικανότητα και εμπειρία.

Τις περισσότερες φορές η καπνιστή μπριζόλα μας καταλήγει υπερβολικά ψημένη ή λίγο ψημένη μετά από ώρες μαρινάρισμα και σοτάρισμα. Αν και συμφωνούμε ότι τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει την εμπειρία ενός pitmaster, πιστεύουμε επίσης ότι ένα θερμόμετρο κρέατος μπορεί να είναι μια γρήγορη λύση σε αυτό το πρόβλημα.

Αυτό το απλό εργαλείο θα διαβάσει τη θερμοκρασία του κρέατος για να σας ενημερώσει για την ετοιμότητά του. Ακολουθούν μερικές συμβουλές για τη χρήση ενός θερμόμετρου κρέατος.

Επιλέξτε το σωστό θερμόμετρο

Στην αγορά διατίθενται διάφοροι τύποι θερμομέτρων κρέατος. Θα πρέπει να γνωρίζετε ακριβώς ποιο να επιλέξετε για το στυλ μαγειρέματος σας. Τα πιο συχνά χρησιμοποιούμενα θερμόμετρα είναι το διμεταλλικό θερμόμετρο λωρίδων, τα θερμόμετρα με βολβό, το θερμόμετρο με ηλεκτρικό αισθητήρα και ένα θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης.

Ενώ τα διμεταλλικά θερμόμετρα και τα θερμόμετρα με λαμπτήρες είναι βασικές επιλογές, το πιο βολικό είναι το θερμόμετρο άμεσης ανάγνωσης. Παρέχει ακριβή ένδειξη και είναι τέλειο για τον έλεγχο ψημένων ή καπνιστών μεγάλων τεμαχίων κρέατος.

Τοποθέτηση του θερμομέτρου για ακριβή ένδειξη

Συνήθως, ένα θερμόμετρο εισάγεται μόνο μισή ίντσα μέσα στο κρέας, αλλά αν η μπριζόλα είναι παχύτερη από μια ίντσα, πρέπει να την τοποθετήσετε πιο βαθιά. Καθώς εισάγετε το θερμόμετρο, η θερμοκρασία θα πρέπει να αρχίσει να πέφτει, αν το δείτε να ανεβαίνει, έχετε βάλει πολύ μακριά. Θεωρήστε τη χαμηλότερη θερμοκρασία ως την ακριβή.

Ελέγχετε συχνά το κρέας

Κατά το ψήσιμο στη σχάρα είναι σημαντικό να ελέγχετε το κρέας σας σε τακτά χρονικά διαστήματα για να αποφύγετε το υπερβολικό ψήσιμο. Για μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος όπως μπριζόλα ή ολόκληρο κοτόπουλο, προσπαθήστε να ελέγχετε μετά από κάθε 30 λεπτά. Για πιο λεπτές μπριζόλες, ελέγχετε κάθε 5 έως 10 λεπτά.

Τώρα για το κάπνισμα φαγητού, δεν θέλετε να ανοίξετε την πόρτα του καπνιστή σας, καθώς θα χάσετε την εσωτερική θερμοκρασία και θα έχετε μεγαλύτερο χρόνο μαγειρέματος. Η σύσταση εδώ είναι να αγοράσετε ένα θερμόμετρο με ενσύρματο αισθητήρα (ή ασύρματο), ώστε να διαβάζει αμέσως χωρίς να χρειάζεται να ανοίξετε την πόρτα. Οι ψηφιακές εκδόσεις θα σας επιτρέψουν επίσης να ρυθμίσετε συναγερμούς όταν το κρέας φτάσει στην επιθυμητή θερμοκρασία.

Το κρέας συνεχίζει να ψήνεται ακόμα και αφού το βγάλετε από τον καπνιστή φαγητού ή τη σχάρα λόγω της υπολειπόμενης θερμοκρασίας. Προσπαθήστε λοιπόν να το αφαιρέσετε όταν είναι τουλάχιστον 5 βαθμούς λιγότερο από τη θερμοκρασία στόχο και αφήστε το να ξεκουραστεί πριν το κόψετε.

Μην ξεχάσετε να βαθμονομήσετε το θερμόμετρο σας

Δοκιμάστε την ακρίβεια του θερμομέτρου! Βουτήξτε το σε παγωμένο νερό. Θα παρατηρήσετε ότι η θερμοκρασία πέφτει στους 0 βαθμούς και, στη συνέχεια, θα την επαναβαθμονομήσετε χρησιμοποιώντας το κουμπί επαναφοράς (διαθέσιμο σε πολλά μοντέλα) διασφαλίζοντας την ακριβή ένδειξη.

Μην ξεχάσετε να δείτε τα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.