Pit Talk: The 7 Essentials Of A Damn Good Smoke-Out

Pit talk: το 7 Βασικά Ενός καταραμένου καλού καπνού

Posted on: March 15, 2021
Read time: Read Time: 10 minΣυνδυάστε κείμενο με μια εικόνα για να εστιάσετε στο επιλεγμένο προϊόν, συλλογή ή ανάρτηση ιστολογίου. Προσθέστε λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, το στυλ ή ακόμα και να δώσετε μια κριτική.

Ποιο είναι το μαγικό μυστικό των pitmasters που τους κάνει τόσο δημοφιλείς; Αυτή είναι μια συνηθισμένη ερώτηση που κάθε λάτρης του μπάρμπεκιου έχει σκεφτεί τουλάχιστον μία φορά. Εδώ θα αποκωδικοποιήσουμε το μυστικό των pitmasters με τις επτά βασικές ιδιότητες του τέλειου καπνίσματος.

#1. Τρυφερό κρέας

Μια τέλεια καπνιστή μπριζόλα θα πρέπει να είναι τρυφερή από μέσα ακόμα και όταν έχει γίνει τέλεια.

#2. Ζουμερός

Η μπριζόλα πρέπει να είναι ζουμερή και χυμώδης μετά το μαγείρεμα. Αν και το εξωτερικό μέρος δέχεται την περισσότερη θερμότητα, δεν πρέπει ποτέ να στεγνώσει.

#3. Καπνιστή γεύση

Μια μπριζόλα μπάρμπεκιου πρέπει να έχει την κλασική καπνιστή γεύση και όχι την τεχνητή που δημιουργείται με υγρό καπνό και σάλτσα.

#4. Ομοιόμορφη απόδοση λίπους

Όταν το κρέας θερμαίνεται, το λίπος στους συνδετικούς ιστούς λιώνει για να εκκρίνει χυμό που απορροφάται σταδιακά όταν ψηθεί τελείως. Αυτή η απόδοση λίπους πρέπει να είναι ομοιόμορφη σε όλες τις πλευρές του κρέατος για ενισχυμένη γεύση και τρυφερότητα.

#5. Ενισχυμένο τρίψιμο για γεύση

Το κρέας πρέπει να μαριναριστεί σωστά με στεγνό ή υγρό τρίψιμο πριν το καπνίσει, ώστε η γεύση να φτάσει στο κέντρο της μπριζόλας.

#6. Τέλεια ετοιμότητα

Το κάπνισμα του φαγητού φτάνει στην τελειότητα μόνο εάν το κρέας μαγειρευτεί τελείως χωρίς να καταλήξει υπερβολικά ψημένο ή υποψημένο από οποιοδήποτε μέρος.

#7. Σκληρή υφή

Ακόμη και αφού το κρέας καπνιστεί τελείως και είναι τρυφερό και χυμώδες, θα πρέπει να διατηρήσει τη σταθερότητά του. Μια τέλεια καπνιστή μπριζόλα διατηρεί σταθερή υφή μέχρι να σερβιριστεί.

Πρέπει και να μη του καπνίσματος τροφίμων

Τώρα που γνωρίζετε ήδη τις επτά βασικές ιδιότητες των τέλεια καπνιστών τροφίμων, ρίξτε μια ματιά στους τρόπους για να το πετύχετε. Αυτές είναι μερικές απλές συμβουλές και κόλπα για την επωνυμία που θα σας βοηθήσουν να ξέρετε τι πρέπει ή τι δεν πρέπει να κάνετε για να βελτιωθεί η τέχνη του καπνίσματος.

Μαγειρέψτε αργά: Το μπάρμπεκιου πρέπει να γίνεται χωρίς να ενοχλείται πολύ το φαγητό. Αυτό μπορεί να καταστρέψει την υφή και να οδηγήσει σε ανομοιόμορφο μαγείρεμα. Επίσης, το αργό ψήσιμο εξασφαλίζει ομοιόμορφη απόδοση λίπους για να διατηρείται το κρέας τρυφερό μετά το μαγείρεμα.

Τα καλύτερα κομμάτια κρέατος: Χρησιμοποιείτε πάντα φρέσκο ωμό κρέας για το κάπνισμα και παίρνετε τα καλύτερα κομμάτια όπως ψαρονέφρι, παϊδάκια κ.λπ.

Χρησιμοποιήστε αρωματικό καπνό: Ξύλα όπως χίκυρι, σφενδάμι, κεράσι κ.λπ. δίνουν πρόσθετη γεύση στο κρέας. Μια πιο βολική επιλογή είναι Μπράντλεϊ Μπισκετ, ειδικά σχεδιασμένα ροκανίδια που καίγονται περισσότερο και σβήνουν πριν γίνουν στάχτη. Τα μπισκότα Bradley διατίθενται σε 17 διαφορετικές γεύσεις.

Μην ξεχνάτε το τρίψιμο: Ένα σωστό μαρινάρισμα μπορεί να δημιουργήσει θαύματα για το κάπνισμα τροφίμων. Επίσης, ένα γευστικό τρίψιμο συμπληρώνει τη καπνιστή γεύση για να ενισχύσει τη γεύση χωρίς να την υπερισχύσει.

Χαρακτηριστικά που απαιτούνται σε ένα ποιοτικό Καπνιστή Τροφίμων

Από όλες αυτές τις συμβουλές των ειδικών είναι σαφές ότι το καύσιμο, η θερμότητα και η γεύση καθορίζουν το επίπεδο τελειότητας στο κάπνισμα υπέρ των τροφίμων. Μπορεί να είναι δύσκολο για έναν αρχάριο να κατακτήσει όλα αυτά τα κριτήρια ταυτόχρονα. Εδώ μπορεί να βοηθήσει ένας ποιοτικός καπνιστής. Ακόμη και οι pitmasters βασίζονται σε επαγγελματίες καπνιστές για να επιτύχουν την τελειότητα στο κάπνισμα τροφίμων.

Ένας ποιοτικός καπνιστής τροφίμων πρέπει να διαθέτει όλα τα προηγμένα χαρακτηριστικά που επιτρέπουν στον καπνιστή να εργάζεται μόνος του χωρίς ιδιαίτερη προσοχή. Το Bradley Smoker είναι μια τέτοια επιλογή που εμπιστεύονται οι επαγγελματίες εδώ και χρόνια. Κάθε μοντέλο του Bradley Smoker έρχεται σχεδιασμένο με προηγμένη τεχνολογία και φιλικά προς το χρήστη χαρακτηριστικά για μια απολαυστική εμπειρία καπνίσματος χωρίς προβλήματα.

Δείτε παρακάτω τα απαραίτητα χαρακτηριστικά ενός ποιοτικού καπνιστή.

Πολλαπλό σύστημα θέρμανσης: Τα διαφορετικά είδη τροφίμων απαιτούν διαφορετικούς τρόπους καπνίσματος/μαγειρέματος. Για να καλύψει όλες αυτές τις απαιτήσεις, το Bradley Smoker διαθέτει πολλαπλά στοιχεία θέρμανσης που μπορούν να λειτουργήσουν ως κρύος καπνιστής, ζεστός καπνιστής, αφυδατωτής και φούρνος.

Αυτόματος τροφοδότης: Κάθε μοντέλο του Μπράντλεϊ Σμόκερ μπορεί να τροφοδοτήσει αυτόματα το καύσιμο για να προσφέρει σταθερή θερμότητα για έως και 10 ώρες (διαφέρει ανάλογα με το μοντέλο). Εδώ μπορείτε να ξεφύγετε από τις επιπλέον δουλειές του ανεφοδιασμού καυσίμου, τον συχνό έλεγχο του δίσκου καυσίμου κ.λπ.

Μαγνητικές πόρτες: Η μαγνητική πόρτα εμποδίζει τον καπνό να διαφύγει από τον θάλαμο επηρεάζοντας τη διαδικασία μαγειρέματος. Το δοχείο θα κρατήσει την υγρασία έξω και θα κλειδώσει τη φρεσκάδα μέσα. Το μονωμένο σώμα διασφαλίζει την ασφάλεια του χρήστη και οι μαγνητικές πόρτες αποτρέπουν τη διαφυγή καπνού από τον θάλαμο για μείωση του χρόνου μαγειρέματος. Το Bradley Smoker έρχεται σχεδιασμένο με μονωμένο σώμα από ανοξείδωτο χάλυβα, μαγνητικές πόρτες και αφαιρούμενες σχάρες για γρηγορότερο κάπνισμα και εύκολο καθάρισμα.

Ψηφιακή διεπαφή: Μπορείτε να προκαθορίσετε την επιθυμητή θερμοκρασία και χρόνο μαγειρέματος για κάθε φαγητό πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καπνίσματος. Ο καπνιστής θα μαγειρέψει στην καθορισμένη θερμοκρασία και μπορείτε να απολαύσετε το χρόνο σας με τους φίλους και την οικογένειά σας.

Αυτόματοι έλεγχοι θερμότητας: Το Bradley Smoker, όπως και άλλοι ποιοτικοί καπνιστές, διαθέτει εσωτερικούς θερμοστάτες που βοηθούν στη διατήρηση μιας σταθερής θερμοκρασίας στο εσωτερικό του θαλάμου. Αυτό διασφαλίζει ότι το φαγητό σας μαγειρεύεται ομοιόμορφα και δεν χρειάζεται να ελέγχετε συχνά τη θερμοκρασία.

Τύλιξε

Εδώ έχουμε μοιραστεί μαζί σας τα βασικά στοιχεία του καλού καπνίσματος φαγητού, ώστε να μπορείτε να απολαύσετε μερικά νόστιμα καπνιστά φαγητά και να κάνετε άσσο την τέχνη του καπνίσματος φαγητού με αυτές τις συμβουλές και τα κόλπα του Bradley. Ελπίζουμε αυτές οι απλές συμβουλές να σας έχουν κάνει να έχετε αυτοπεποίθηση για να πυροδοτήσετε τον καπνιστή αυτή τη σεζόν και να εκπλήξετε τους αγαπημένους σας.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.