Ribs Roundup: Best Tips and Recipes for Smoky, Tender Ribs

Σύνοψη πλευρών: Καλύτερες συμβουλές και συνταγές για καπνιστά, τρυφερά παϊδάκια

Posted on: January 17, 2023Δεν υπάρχει τίποτα σαν να βυθίζετε τα δόντια σας σε ένα ράφι με καπνιστά, τρυφερά πλευρά. Τα παϊδάκια είναι πάντα ευχάριστα στο πλήθος είτε τα μαγειρεύετε στη σχάρα είτε στο καπνιστή.

Δεν υπάρχει τίποτα σαν να βυθίζετε τα δόντια σας σε ένα ράφι με καπνιστά, τρυφερά πλευρά. Τα παϊδάκια είναι πάντα πιο ευχάριστα είτε τα μαγειρεύετε στη σχάρα είτε στο καπνιστή.

Σε αυτό το άρθρο, θα συγκεντρώσουμε τις καλύτερες συμβουλές και συνταγές για το κάπνισμα μερικά νόστιμα παϊδάκια. Θα εξηγήσουμε επίσης πόσο καιρό πρέπει να τα καπνίζετε, με βάση το πόσο τελειωμένα θέλετε να είναι.

Το πρώτο βήμα είναι η επιλογή των σωστών πλευρών. Μπορείτε να πάτε με χοιρινά παϊδάκια ή μοσχαρίσια παϊδάκια, αλλά είναι δύσκολο να νικήσετε τα μοσχαρίσια παϊδάκια για την καλύτερη γεύση. Μπορεί να είναι λίγο πιο ακριβά από τα χοιρινά παϊδάκια, αλλά σίγουρα αξίζουν τον κόπο. Διαλέξτε παϊδάκια με λίγο κρέας στα κόκαλα για καλύτερη εμπειρία καπνίσματος. Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη μεμβράνη από το κρέας πριν από το επόμενο βήμα.

Αφού διαλέξετε τα πλευρά σας και αφαιρέσετε τη μεμβράνη, το επόμενο βήμα είναι να τα αλατοπιπερώσετε.

Πώς πρέπει να καρυκεύσω τα πλευρά μου;

Ένα καλό ξηρό τρίψιμο είναι απαραίτητο για νόστιμα παϊδάκια. Υπάρχουν ατελείωτες παραλλαγές στα rib rubs, αλλά οι περισσότερες είναι ένα μείγμα από αλάτι, πιπέρι, πάπρικα, ζάχαρη, σκόνη τσίλι, σκόνη σκόρδου και σκόνη κρεμμυδιού. Αυτά είναι συστατικά που πιθανότατα έχετε ήδη στο ντουλάπι σας ή αυτά που μπορείτε να τα προμηθευτείτε εύκολα. Πειραματιστείτε για να βρείτε την ισορροπία που σας αρέσει περισσότερο.

Εάν δεν ξέρετε από πού να ξεκινήσετε, συνιστούμε να χρησιμοποιήσετε ένα ξηρό τρίψιμο Memphis. Αυτό το τρίψιμο προσφέρει ένα μείγμα γεύσεων που ενισχύει τη γεύση οτιδήποτε. Χρησιμοποιήστε ένα ελαφρύ παλτό στα πλευρά σας αν δεν σας αρέσει η πολλή ζέστη. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις Αυτό συνταγή και προσαρμόστε τα συστατικά ανάλογα για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το τρίψιμό σας.

Μπορείτε επίσης να επιλέξετε από μια μεγάλη ποικιλία από υγρά τρίψιμο και σάλτσες, αν αυτό είναι που προτιμάτε. Η σάλτσα μπάρμπεκιου τύπου Kansas City είναι κλασική. Φτιάχνεται με κέτσαπ, ξύδι και καστανή ζάχαρη. Αυτή η σάλτσα είναι τέλεια για να στραγγίσετε στα πλευρά σας. Αυτή η συνταγή περιγράφει τα βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε για να καταλήξετε σε μια τέλεια σπιτική σάλτσα.

Πήγαινε για ένα σάλτσα γλυκιάς θερμότητας αν ψάχνετε για κάτι διαφορετικό. Αυτή η σάλτσα έχει ασιατικές επιρροές, αλλά είναι ακόμα πικάντικη και καπνιστή, καθιστώντας την ιδανική για να κόψετε τον πλούτο των πλευρών.

Ποια μπισκότα Bradley δίνουν την καλύτερη γεύση;

Η τελική γεύση των πλευρών σας θα εξαρτηθεί από το είδος του ξύλου που θα επιλέξετε να χρησιμοποιήσετε στον καπνιστή. Τα καλά νέα είναι ότι έχετε μεγάλη ποικιλία Μπράντλεϊ Μπισκέ να διαλέξεις από. Μπορείτε να επιλέξετε δυνατά ξύλα, όπως το αγριόφυλλο και τη βελανιδιά, αλλά να είστε προσεκτικοί γιατί μπορούν να εξουδετερώσουν το κρέας σας εάν καπνίσετε για πολύ.

Ανακατέψτε τα με πιο γλυκά ξύλα όπως σφενδάμι ή κεράσι για να κάνετε τις γεύσεις πιο ήπιες. Μπορείτε επίσης να πειραματιστείτε με διαφορετικούς συνδυασμούς μέχρι να βρείτε τη γεύση που σας ταιριάζει. Πώς να κάνετε το μείγμα ξύλου; Τοποθετήστε τη μια γεύση πάνω στην άλλη και αφήστε τον καπνιστή να κάνει τα μαγικά του (κάθε μπισκότα καίγεται για 20 λεπτά).

Πόσο καιρό πρέπει να καπνίζω τα πλευρά μου;

Εάν γίνει σωστά, το κάπνισμα είναι η καλύτερη μέθοδος προετοιμασίας που εγγυάται ότι θα σας δώσει τρυφερό κρέας χωρίς κόκαλο. Για να το κάνετε αυτό, θα πρέπει να έχετε τον σωστό χρόνο και τις θερμοκρασίες. Κατά γενικό κανόνα, το χαμηλό και αργό κάπνισμα θα σας δώσει τα καλύτερα αποτελέσματα. Υπάρχουν δύο δημοφιλείς μέθοδοι από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε: η μέθοδος 3-2-1 ή η μέθοδος 2-2-1.

Στην πρώτη μέθοδο, θα πρέπει να τοποθετήσετε τα ακάλυπτα πλευρά σας στη σχάρα καπνιστών και να τα αφήσετε για 3 ώρες. Αφαιρέστε τα παϊδάκια από το καπνιστή και τυλίξτε τα σε αλουμινόχαρτο. Τα ξαναβάζουμε στο καπνιστή για 2 ώρες. Τα βγάζετε και τα ξετυλίγετε. Τα ξαναβάζετε στο καπνιστή και τα καπνίζετε για μία ώρα με τη σάλτσα BBQ της αρεσκείας σας. Η δεύτερη μέθοδος συνιστά 2 ώρες ξετύλιγμα, 2 τυλιγμένο και 1 ξετύλιγμα.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε από αυτές τις μεθόδους και τα πλευρά σας θα βγουν μια χαρά. Ωστόσο, είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι αυτές οι μέθοδοι δεν θα σας δώσουν τρυφερά πλευρά εάν η θερμοκρασία είναι λανθασμένη. Εάν χρησιμοποιείτε κατεψυγμένα παϊδάκια, αφήστε τα να ξεπαγώσουν πριν ξεκινήσετε τη διαδικασία καπνίσματος. Βεβαιωθείτε ότι τα παϊδάκια ξεκουράζονται σε θερμοκρασία δωματίου για 30 λεπτά πριν καπνίσετε.

Διατηρήστε τη θερμοκρασία του καπνιστή στους 225–240 °F (107–115 °C) καθ’ όλη τη διάρκεια της διαδικασίας καπνίσματος. Αυτό δεν πρέπει να είναι πρόβλημα με έναν ηλεκτρικό καπνιστή υπέρ των τροφίμων.

Να περνάτε καλά θερμόμετρο κρέατος μαζί σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας καπνίσματος για να παρακολουθείτε την πρόοδο των πλευρών. Οι νευρώσεις θεωρούνται γενικά ότι έχουν γίνει όταν η εσωτερική θερμοκρασία παραμένει σταθερή στους 190 °F (88 °C).

Βγάλτε τα πλευρά σας από το καπνιστή όταν είστε ικανοποιημένοι με το επίπεδο ετοιμότητας. Αφήστε τα να ξεκουραστούν και να μουλιάσουν στις γεύσεις πριν τα σκαλίσετε.

Τώρα που γνωρίζετε τα βασικά, μπορείτε να πειραματιστείτε με διαφορετικά συστατικά μέχρι να βρείτε το καλύτερο για εσάς. Χρησιμοποιήστε τις παραπάνω συμβουλές και συνταγές για να φτιάξετε μερικά σπιτικά καπνιστά παϊδάκια που θα αφήσουν τους καλεσμένους σας να θέλουν περισσότερο.

 Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για τα πλευρά; Δείτε αυτά τα άρθρα που έχουμε ετοιμάσει για εσάς:
Πώς να φτιάξετε 3-2-1 καπνιστά παϊδάκια και γιατί πρέπει να το κάνετε
Μπορείτε να παγώσετε τα καπνιστά πλευρά;
Baby Back vs. Spare Ribs: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χοιρινά παϊδάκια
Πώς να καπνίσετε τα πιο ζουμερά μοσχαρίσια παϊδάκια

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.