Top 5 Dry Rubs for the Best Smoked Meat

Μπλουζα 5 Ξηρά Τρίψιμο για το καλύτερο καπνιστό κρέας

Posted on: January 17, 2023Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να κάνετε το καπνιστό σας κρέας ακόμα πιο νόστιμο; Κατά την προετοιμασία οποιουδήποτε γεύματος, ο απώτερος στόχος είναι να φτιάξετε νόστιμο φαγητό και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχετε. Ενώ μερικά μπορεί να είναι περίπλοκα, μερικές φορές οι μικρές πινελιές κάνουν τεράστια διαφορά στο καπνιστό κρέας μας.

Αναρωτηθήκατε ποτέ πώς να κάνετε το καπνιστό σας κρέας ακόμα πιο νόστιμο; Κατά την προετοιμασία οποιουδήποτε γεύματος, ο απώτερος στόχος είναι να φτιάξετε νόστιμο φαγητό και υπάρχουν διάφοροι τρόποι για να το πετύχετε. Ενώ μερικά μπορεί να είναι περίπλοκα, μερικές φορές οι μικρές πινελιές κάνουν τεράστια διαφορά στο καπνιστό κρέας μας.

Υπάρχουν πολλά που απαιτούνται για την προετοιμασία οποιουδήποτε γεύματος και κάθε βήμα έχει σημασία. Από τα υλικά που χρησιμοποιούνται και τη μέθοδο μαγειρέματος μέχρι τον τρόπο που σερβίρετε το γεύμα σας, όλα επηρεάζουν τη συνολική παρουσίαση και τη γεύση του καπνιστού κρέατος με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Ως εκ τούτου, είναι σημαντικό να επιλέξετε τα καλύτερα ξηρά τρίψιμο για ένα ακόμα πιο νόστιμο καπνιστό κρέας.

Τι είναι το ξηρό τρίψιμο;

Το τρίψιμο είναι γενικά ένα μείγμα βοτάνων και μπαχαρικών που εφαρμόζονται στο φαγητό, ενισχύοντας τη φυσική γεύση του κρέατος και εισάγοντας άλλες συμπληρωματικές γεύσεις.

Σε αντίθεση με το υγρό τρίψιμο, όπως υποδηλώνει το όνομα, το ξηρό τρίψιμο είναι ένα μείγμα ξηρών συστατικών που τρίβονται στο κρέας για να προσθέσουν γεύση και να το κάνουν πιο νόστιμο.

Πώς να επιλέξετε το σωστό ξηρό τρίψιμο

Όταν επιλέγετε το ξηρό τρίψιμο για χρήση, υπάρχουν διάφοροι παράγοντες που πρέπει να λάβετε υπόψη. Αυτό θα σας βοηθήσει να πετύχετε την επιθυμητή γεύση, βελτιώνοντας την εμπειρία μαγειρικής σας.

Εδώ είναι τι πρέπει να λάβετε υπόψη όταν επιλέγετε ξηρά τρίψιμο:

 • Τύπος συστατικών που χρησιμοποιούνται – Κατά την επιλογή του τέλειου ξηρού τριψίματος, είναι απαραίτητο να κατανοήσετε τα μπαχαρικά ή τα βότανα που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του ξηρού τριψίματος. Αυτό θα σας βοηθήσει να εξαλείψετε εκείνα που έχουν χρησιμοποιήσει συστατικά που δεν θέλετε στο καπνιστό σας κρέας.
 • Τύπος κρέατος – Υπάρχουν διάφορες κατηγορίες ξηρών τριβών ανάλογα με το κρέας που χρησιμοποιείται. Για παράδειγμα, εάν καπνίζετε βοδινό κρέας, θα πρέπει να χρησιμοποιείτε τρίψιμο βοείου κρέατος. Υπάρχουν επίσης τρίψιμο χοιρινού κρέατος, τρίψιμο κοτόπουλου και τρίψιμο γενικής χρήσης.
 • Ποσότητα συστατικών που χρησιμοποιούνται – Το αλάτι είναι ένα από τα κύρια συστατικά στα τρίψιμο. Ωστόσο, δεδομένου ότι είναι σχετικά φθηνό, ορισμένοι κατασκευαστές τείνουν να προσθέτουν περισσότερο αλάτι, καθώς συμβάλλει στη μείωση του κόστους και στην προσθήκη βάρους, αποκλίνοντας από τον κύριο σκοπό της ενίσχυσης της γεύσης. Επομένως, είναι σημαντικό να ελέγξετε την ποσότητα των συστατικών που χρησιμοποιούνται πριν επιλέξετε το σωστό ξηρό τρίψιμο για το καπνιστό κρέας σας.
 • Τύπος ξηρού τριψίματος – Υπάρχουν τέσσερις τύποι ξηρών κόμβων: πικάντικα, γλυκά, αλμυρά και εμποτισμένα με βότανα.

Ο σωστός τρόπος χρήσης ξηρών τριβών

Πριν τοποθετήσετε το κρέας σας στον καπνιστή φαγητού, απλώστε προσεκτικά το ξηρό τρίψιμο και στις δύο πλευρές του κρέατος σας και αφήστε το να καθίσει για λίγη ώρα. Ενώ μπορείτε να ξεκινήσετε το μαγείρεμα μόλις τελειώσετε με την εφαρμογή του ξηρού τρίψιμο, δίνοντάς του χρόνο να μαριναριστεί θα σας βοηθήσει να πάρετε τη μεγαλύτερη γεύση. Είναι επίσης σημαντικό να σημειώσετε ότι εφόσον καπνίζετε το κρέας σας, δεν πρέπει να βάζετε πολλή ζάχαρη καθώς θα καεί και θα πικρίσει (το σημείο τήξης της ζάχαρης είναι 375 °F ή 190 °C).

Top 5 ξηρά τρίψιμο για το καλύτερα καπνιστό κρέας

1. The Squeal Hog Rub από την Cowtown

Το ξηρό κέντρο τους είναι αρκετά εύκολο στη χρήση και δεν είναι υπερβολικά πικάντικο. Πολλοί που το έχουν χρησιμοποιήσει κατατάσσουν τον ξηρό κόμβο του Cowtown ως όχι πολύ ισχυρό. Είναι επίσης γλυκό και έχει μια ανεπαίσθητη γεύση καπνού χικαριού.

Πλεονεκτήματα

 • Το ξηρό κέντρο Cowton δεν περιέχει MSG, το οποίο έχει συνδεθεί με την παχυσαρκία και άλλες μεταβολικές διαταραχές.
 • Είναι χωρίς γλουτένη.
 • Το Squeal Hog Rub έχει κερδίσει τον διαγωνισμό American Royal BBQ δύο φορές.

Μειονεκτήματα

 • Για κάποιον που του αρέσει το κρέας του ιδιαίτερα πικάντικο, μπορεί να σας λείπει λίγο το ξηρό κέντρο του Cowtown καθώς δεν είναι πολύ δυνατό.

2. Lambert's Sweet Rub O'Mine

Το Sweet Rub O'Mine της Lambert είναι ένας τέλειος ξηρός κόμβος που μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε οποιοδήποτε είδος κρέατος. Όχι πολύ δυνατό και όχι πολύ γλυκό, η βαθιά και πολύπλοκη γεύση του παρέχει μια ισορροπία μεταξύ γλυκύτητας και θερμότητας, καθιστώντας το ιδανικό για σχεδόν όλους.

Πλεονεκτήματα

 • Ισορροπημένη γεύση.
 • Ευνοϊκές κριτικές.

Μειονεκτήματα

 • Όχι πολύ πικάντικο.

3. The BBQ Rub της Killer Hogs

Βοηθά το καπνιστό κρέας σας να αποκτήσει ωραίο φλοιό ενώ προσθέτει περισσότερη γεύση στο κρέας.

Πλεονεκτήματα

 • Το BBQ Rub είναι ευρέως αναγνωρισμένο για την ιδιαίτερη γεύση του umami.
 • Δεν είναι πολύ αλμυρό.

Μειονεκτήματα

 • Είναι λίγο πιο ακριβό από τους ανταγωνιστές του.

4. Traeger's Blackened Saskatchewan Rub

Το τέλειο μείγμα από σκόρδο και βότανα δίνει μια καπνιστή γεύση και άρωμα στο κρέας κατά το κάπνισμα, παρέχοντας μια μοναδική γεύση.

Πλεονεκτήματα

 • Χωρίς ΓΤΟ - το τρίψιμό τους είναι φτιαγμένο από φυσικά συστατικά.

5. Κρέας Εκκλησία ξηρό τρίψιμο

Για κάποιον που του αρέσει το κρέας του ζαχαρούχο, το Meat Church dry rub είναι μια τέλεια επιλογή όταν καπνίζεις το κρέας σου.

Πλεονεκτήματα

 • Όχι πολύ πικάντικο, καθιστώντας το ιδανικό για ένα οικογενειακό γεύμα.
 • Χωρίς γλουτένη.
 • Προσθέτει εκπληκτικό χρώμα στο κρέας.

Μειονεκτήματα

 • Πολύ γλυκό αν προτιμάτε το κρέας σας πικάντικο.

Για να ολοκληρώσω

Η μαγειρική έχει να κάνει με το να είσαι δημιουργικός και έχεις την ελευθερία να πειραματιστείς με διαφορετικά υλικά. Όταν φτιάχνετε το καπνιστό κρέας σας, μπορείτε να επιλέξετε οποιοδήποτε από τα πέντε κορυφαία ξηρά τρίψιμο που αναφέρονται παραπάνω. Μπορείτε επίσης να επιλέξετε να φτιάξετε το δικό σας ξηρό τρίψιμο.

Ενδιαφέρεστε να δείτε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα τρίψιμο κρέατος; Μην ψάξετε περισσότερο από τα άρθρα μας σχετικά με:
3 Σπιτικά Τρίψιμο για να ανεβάσετε το Καπνιστό Κοτόπουλο σας στο Επόμενο Επίπεδο
Διάσημοι τύποι τρίψιμο σε συνδυασμό με νόστιμες συνταγές
Τι είναι το τρίψιμο, γιατί και πώς να το κάνετε;

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.