Με τις καλοκαιρινές διακοπές προ των πυλών, πολλοί από εσάς πρέπει να είστε ενθουσιασμένοι για να πυροδοτήσετε τον καπνιστή φαγητού. Αν ετοιμάζεστε να διοργανώσετε ένα μεγάλο μπάρμπεκιου πάρτι, ξεφορτώνοντας το πολυπόθητο καλοκαιρινό κορμί, ορίστε μερικά καλά νέα για εσάς. Αντί να φορτώνετε τα πιάτα με θερμίδες, μπορείτε να επιλέξετε σχετικά πιο υγιεινές επιλογές που θα βαραίνουν λιγότερο στη μέση σας αλλά θα είναι εξίσου απολαυστικές όπως τα παϊδάκια ή το ψαρονέφρι. Ναι, ξέρουμε ότι χαζεύετε το λίπος που λιώνει και μια ζουμερή, ζουμερή μπριζόλα, και δεν σας ζητάμε να συμβιβαστείτε με αυτό. Αυτός ο οδηγός έχει σκοπό να σας δώσει μερικές πιο υγιεινές επιλογές λιπαρού κρέατος για το κάπνισμα που θα σας βοηθήσουν να διατηρήσετε τον αριθμό των θερμίδων σας.
5 Υγιεινά λιπαρά κομμάτια κρέατος για το κάπνισμα
Κατανοούμε τις προτιμήσεις όλων των ειδών των λάτρεις του μπάρμπεκιου. Εδώ, λοιπόν, διαλέξαμε 5 είδη κρέατος που αποτελούν μεγάλο μέρος του κόσμου του καπνίσματος τροφίμων. Δείτε τα παρακάτω:
1. Στήθος γαλοπούλας
Το αστέρι της Ημέρας των Ευχαριστιών μπορεί επίσης να είναι το επίδειξη του πάρτι μπάρμπεκιου σας. Η γαλοπούλα είναι μια επιλογή με λίγες θερμίδες σε σύγκριση με τα κόκκινα κρέατα. Αφαιρέστε το δέρμα για να το κάνετε πιο υγιές. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε αλεσμένο στήθος γαλοπούλας εάν θέλετε απεγνωσμένα να παραμείνετε σε καλό δρόμο με τη διατροφή σας. Το αλεσμένο στήθος είναι γεμάτο με πρωτεΐνες, εξαιρετικά χαμηλά λιπαρά και λιγότερο σε θερμίδες. Μην ξεχάσετε να προσθέσετε λίγο ελαιόλαδο ανακατεμένο με ξηρό τρίψιμο στη γαλοπούλα πριν τη ρίξετε στο καπνιστή φαγητού. Αυτό θα διατηρήσει το κρέας τρυφερό και χυμώδες ακόμα και μετά το κάπνισμα.
2. Χοιρινό φιλέτο
Το καπνιστό χοιρινό είναι το αγαπημένο κάθε λάτρη του μπάρμπεκιου. Η φυσική γεύση και η τρυφερότητα του φιλέτου θα προσθέσουν ακόμη περισσότερο τη μαγεία. Αυτή η περικοπή είναι πολύ καλύτερη από άλλα μέρη του ζώου που είναι φορτωμένα με θερμίδες. Το χοιρινό φιλέτο είναι επίσης καλή πηγή πρωτεΐνης, έχει μηδενικούς υδατάνθρακες και είναι χαμηλό σε λιπαρά. Ο χρόνος καπνίσματος είναι επίσης μπόνους με το χοιρινό φιλέτο. Φθάνει τέλεια σε περίπου 2,5 έως 3 ώρες όταν καπνίζεται στους 225 έως 240 °F (107 έως 115 °C).
3. Μπριζόλα πλάγιας
Για όσους τους έλειπε πολύ η μπριζόλα σε αυτή τη λίστα, εδώ είναι. Το Flank steak είναι ένα σχετικά πιο άπαχο κομμάτι μπριζόλας σε σύγκριση με άλλα κομμάτια κόκκινου κρέατος. Η θετική πλευρά είναι ότι η μπριζόλα στο πλάι δίνει την ίδια ζουμερή, καπνιστή γεύση χωρίς να υπερφορτώνει το σώμα σας με θερμίδες. Είναι πλούσιο σε πρωτεΐνη, έχει μηδενικούς υδατάνθρακες και λίγα λιπαρά. Με μια καπνιστή μπριζόλα, μπορείτε να απολαύσετε κάθε συνεδρία μπάρμπεκιου χωρίς ενοχές.
4. Φασιανός
Αφαιρέστε το κοτόπουλο για λίγο γιατί αυτό συμβαίνει πάντα στα περισσότερα καθημερινά δείπνα. Το κάπνισμα φαγητού μπορεί να είναι εξαιρετικό για το καθημερινό μαγείρεμα, αλλά αξίζει μια ιδιαίτερη θέση στα γεύματα του Σαββατοκύριακου. Είναι διασκεδαστικό να φτιάχνεις γκουρμέ φαγητό στο σπίτι και αξίζει να είναι ξεχωριστό. Ο άγριος ή εκτρεφόμενος φασιανός είναι μια εξαιρετική εναλλακτική από άποψη γεύσης και θερμιδικού πηλίκου. Το κρέας είναι πλούσιο σε πρωτεΐνες, βιταμίνες και κάλιο, χωρίς υδατάνθρακες. Μπορείτε να αυξήσετε περαιτέρω το πόσο υγιές είναι αφαιρώντας το δέρμα. Αυτό όχι μόνο θα μειώσει τον αριθμό των θερμίδων, αλλά θα εμποδίσει το κρέας να γίνει τραγανό και να ξεφλουδίσει στην επιφάνεια. Μπορείτε να καπνίσετε έναν ολόκληρο φασιανό σε μόλις μία ώρα όταν καπνίζετε στους 225 °F (107 °C).
5. Κορυφαία μπριζόλα κόντρα φιλέτο
Αυτό είναι για όλους εκείνους τους λάτρεις του βοείου κρέατος που αρνούνται να συμβιβαστούν με κάτι λιγότερο από αυτό. Ναι, υπάρχει ένα πιο άπαχο βοδινό κρέας που θα σας βοηθήσει να διατηρήσετε μια λεπτή μέση. Η κορυφαία μπριζόλα κόντρα φιλέτο έχει λιγότερες θερμίδες και περιεκτικότητα σε τρανς λιπαρά. Αυτό το κομμάτι κρέατος θα κάνει μια απολαυστική χυμώδη μπριζόλα όταν καπνίζεται στους 225 έως 240 °F (107 έως 115 °C) για περίπου 2,5 έως 3 ώρες. Θυμηθείτε, το τρίψιμο είναι το μυστικό πίσω από όλες τις γεύσεις που θα ξεφορτωθείτε με αυτή τη μπριζόλα.
Συμβουλές για να καπνίζετε τα τρόφιμα με τον υγιεινό τρόπο
Το κάπνισμα τροφίμων έχει πολλά στίγματα που συνδέονται με το ότι είναι ανθυγιεινό. Αφήνοντας κατά μέρος το μέρος των υψηλών θερμίδων, το κάπνισμα φαγητού μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την υγεία σας εάν δεν γίνεται με υγιεινή. Ακολουθούν μερικοί παράγοντες που μπορούν επίσης να κάνουν το κάπνισμα τροφών ανθυγιεινό μαζί με μερικές συμβουλές για να τους αποφύγετε.
Καπνιστής τροφίμων: Πρέπει να καθαρίζετε τον καπνιστή φαγητού μετά από κάθε συνεδρία μπάρμπεκιου. Το λάδι, η βρωμιά και το λίπος που κατακάθονται στους τοίχους και στο κάτω μέρος του καπνιστή φαγητού μπορούν όχι μόνο να καταστρέψουν τη γεύση του επόμενου μπάρμπεκιου, αλλά να γίνουν σημείο αναπαραγωγής για βακτήρια και άλλα μικρόβια, τα οποία μπορεί να οδηγήσουν σε τροφική δηλητηρίαση. Αγοράστε ένα σύγχρονο ηλεκτρικό καπνιστή τροφίμων όπως το Bradley Smoker με αφαιρούμενα ράφια για εύκολο καθάρισμα. Το μονωμένο σώμα από ανοξείδωτο χάλυβα και οι ξεχωριστοί καυστήρες για κάπνισμα και φούρνο στο Bradley Smokers κάνουν τον καθαρισμό παιχνιδάκι.
Ποιοτικά ροκανίδια: Τα ροκανίδια ή τα κομμάτια ξύλου κακής ποιότητας εκπέμπουν τοξικές αναθυμιάσεις όταν καίγονται, κάνοντας το φαγητό να μυρίζει άσχημα. Μπράντλεϊ Μπισκετ είναι σωτήρας εδώ. Το Bradley Smokers χρησιμοποιεί μπισκότα που είναι αρωματισμένα ροκανίδια, ειδικά σχεδιασμένα για να καίγονται για συγκεκριμένο χρόνο και να σβήνουν πριν γίνουν στάχτη. Αυτά τα ροκανίδια εξασφαλίζουν ότι το φαγητό μαγειρεύεται σε καθαρό καπνό.
Πάνω από απανθρακωμένο κρέας: Η υπερβολική απανθρακοποίηση ή το υπερβολικό κάπνισμα του κρέατος μπορεί να επηρεάσει το θρεπτικό του περιεχόμενο. Χρησιμοποίησε ένα θερμόμετρο κρέατος για να ελέγξετε τη θερμοκρασία και να αφαιρέσετε το κρέας από τον καπνιστή όταν φτάσει στην επιθυμητή ετοιμότητα.
Ελπίζουμε αυτές οι συμβουλές και τα κόλπα του Bradley σχετικά με τα υγιεινά κρέατα και το κάπνισμα τροφίμων να σας ενθάρρυναν να πυροδοτήσετε τον καπνιστή χωρίς να θέσετε σε κίνδυνο το σώμα σας στην παραλία.
Ακολουθούν μερικά υπέροχα άρθρα σχετικά με το πώς να καπνίσετε λίγο ζουμερό μπάρμπεκιου:
Πώς να καπνίσετε τα πιο ζουμερά μοσχαρίσια παϊδάκια
Πώς να προσθέσετε υγρασία πριν και κατά τη διάρκεια του καπνίσματος των τροφίμων
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.