Το κάπνισμα ψαρονέφρι είναι αναμφισβήτητα μια από τις απόλυτες εμπειρίες της εξωτερικής μαγειρικής. Η μακρά διαδικασία μαγειρέματος προσφέρει την καλύτερη εμπειρία για να προσελκύσετε την οικογένεια και τους φίλους σας ενώ ετοιμάζετε το αγαπημένο σας κομμάτι κρέας. Είναι μια εύκολη συνταγή και δεν χρειάζεται να είστε έμπειρος pitmaster για να μαγειρέψετε αλμυρό, γευστικό και ζουμερό ψαρονέφρι.
Θα μοιραστούμε πώς να αναδείξετε καλύτερα τον pitmaster σας με το βοδινό λίπος Wagyu, το απόλυτο μυστικό ψαρονέφρι.
Τι είναι το λίπος Wagyu Beef;
Το βοδινό λίπος Wagyu είναι το λίπος που λαμβάνεται από το κρέας μιας αγελάδας. Μοιάζει περισσότερο με βούτυρο, αλλά λαμβάνεται από την παραγωγή λίπους για την αφαίρεση των στερεών υπολειμμάτων και των ακαθαρσιών. Το βοδινό λίπος Wagyu είναι κυρίως στερεό σε θερμοκρασία δωματίου και λιώνει όταν μπαίνει σε τηγάνι. Συνήθως χρησιμοποιείται όπως το συνηθισμένο μαγειρικό λάδι για να μαλακώσει τα σκληρά κομμάτια του βοείου κρέατος όπως το ψαρονέφρι.
Το όνομα Wagyu προέρχεται από μια ιαπωνική ράτσα αγελάδων, γνωστή για την υψηλή περιεκτικότητά τους σε λιπαρά, που είναι εμφανής στην πλούσια μαρμάρωσή της.
Γιατί το Wagyu Beef Tallow είναι το καλύτερο
Παρά το είδος της αγελάδας από την οποία παίρνετε το βοδινό λίπος Wagyu, μπορείτε πάντα να έχετε εγγύηση υψηλότερης περιεκτικότητας σε λιπαρά. Η υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά υπάρχει σε κάθε κομμάτι μπριζόλας Wagyu, ανεξάρτητα από το αν ήταν μια παχιά αγελάδα.
Η πλούσια γεύση του μοσχαρίσιου ζωικού λίπους από μια εκλεκτή μπριζόλα Wagyu είναι σχεδόν η ίδια που θα παίρνατε σε όλες τις άλλες μπριζόλες. Μπορεί να υπάρχουν μικρές παραλλαγές, αλλά το βοδινό λίπος Wagyu θα είναι πάντα ανώτερο από το στέατος κατώτερης ποιότητας.
Είναι το Wagyu Beef Tallow το απόλυτο μυστικό στήθους;
Η αλήθεια είναι ότι τίποτα δεν ξεπερνά το λίπος του βοείου κρέατος Wagyu όταν πρόκειται να κάνετε το ψαρονέφρι σας πιο ζουμερό. Είναι το απόλυτο μυστικό για να ξεπεράσεις ένα σκληρό, δυσάρεστο ψαρονέφρι.
Η μόνη προσοχή που πρέπει να προσέχετε είναι ότι το πολύ βοδινό λίπος Wagyu μπορεί εύκολα να χαλάσει τη μαγειρική σας. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι ξεπλένει τα καρυκεύματα με τα οποία είναι επικαλυμμένο το ψαρονέφρι για να συμπληρώσει τη φυσική γεύση του κρέατος. Ως αποτέλεσμα, συνιστούμε να βεβαιωθείτε ότι η επίστρωση των καρυκευμάτων είναι καλά στερεωμένη στην κοπή του ψαρονέφρι πριν προσθέσετε το λίπος Wagyu.
Πώς να εφαρμόσετε το λίπος Wagyu Beef
Το τύλιγμα ή η έγχυση είναι δύο συνηθισμένοι τρόποι για να προσθέσετε το βοδινό λίπος Wagyu στο ψαρονέφρι σας. Μπορείτε να επιλέξετε να το προσθέσετε στο περιτύλιγμα απλώνοντας λίγο αλουμινόχαρτο, αλείφοντας το βοδινό λίπος πάνω του και στη συνέχεια τυλίγοντάς το.
Εναλλακτικά, μπορείτε να κάνετε ένεση στο ψαρονέφρι σας με το βοδινό λίπος για να το εμποτίσετε στο κρέας. Αυτός είναι ένας από τους καλύτερους τρόπους για να διασφαλίσετε ότι το ψαρονέφρι σας δεν θα στεγνώσει κατά το μαγείρεμα.
Πώς να αποθηκεύσετε το βοδινό λίπος Wagyu
Μπορείτε εύκολα να αποθηκεύσετε το βοδινό λίπος Wagyu σε ένα αεροστεγές δοχείο και να το αφήσετε να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου. Μπορείτε επίσης να το αποθηκεύσετε στο ψυγείο, κάτι που θα ήταν πιο ασφαλές. Αλλά όποια μέθοδο κι αν επιλέξετε, το βοδινό λίπος Wagyu θα είναι ασφαλές για χρήση για μεγαλύτερες περιόδους.
Εναλλακτικά, μπορείτε να καταψύξετε το λίπος αδειάζοντάς το σε ένα δίσκο και διατηρώντας το στην κατάψυξη. Μια παγοθήκη μπορεί να κάνει μαγικά, καθώς θα σας επιτρέψει να διαλέξετε όσους κύβους χρειάζεστε και να τους ρίξετε στο τηγάνι.
Οι περισσότεροι κατασκευαστές ζωικού λίπους συνιστούν να αποθηκεύετε το βοδινό λίπος Wagyu στο ράφι το πολύ για ένα χρόνο. Η διατήρησή του περισσότερο από αυτή σε θερμοκρασία δωματίου μπορεί να είναι επιβλαβής για ανθρώπινη χρήση.
Άλλα τρόφιμα που μπορείτε να μαγειρέψετε με λίπος
Στις περισσότερες περιπτώσεις, θα χρειαστείτε μόνο ένα κομμάτι από το βοδινό λίπος Wagyu για να εμπλουτίσετε το ψαρονέφρι σας. Ως αποτέλεσμα, θα έχετε ένα επιπλέον ποσό που δεν έχει καμία σχέση με αυτό. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να περιμένετε μέχρι την επόμενη φορά που θα ψήσετε ψαρονέφρι. Θα μοιραστούμε μαζί σας άλλους τύπους πιάτων που μπορείτε να ετοιμάσετε με το βοδινό λίπος Wagyu.
1. Μπαταρισμένο ribeye – Μπορείτε να μεταφέρετε τη συνταγή σας με λάσπη με λίπος στο επόμενο επίπεδο προσθέτοντας το βοδινό λίπος Wagyu στη λίστα των συστατικών σας. Συνδυάζεται τέλεια με το σκόρδο και άλλα μπαχαρικά για να ενισχύσει τη φυσική γεύση του κρέατος.
2. Τορέτες σοκολάτας – Ένα επιδόρπιο σοκολάτας είναι σίγουρα ένα από τα κορυφαία πιάτα που πρέπει να έχετε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας. Οι τολμηροί μάστορες της κουζίνας μπορούν να ρίξουν μια πρέζα βοδινό λίπος Wagyu για να καρυκεύσουν την αλατισμένη σάλτσα καραμέλας που χρησιμοποιείται συνήθως στο επιδόρπιο.
3. Πατάτες Furikake – Αυτός ο τέλειος συνδυασμός φυκιών, αλατιού, σουσαμιού και άλλων κοινών μπαχαρικών μπορεί να ζωντανέψει ακόμα περισσότερο προσθέτοντας βοδινό λίπος Wagyu. Συνιστούμε να το δοκιμάσετε με πατάτες τηγανιτές αντικαθιστώντας το βούτυρο που χρησιμοποιείται συχνά με βοδινό λίπος.
Δείτε μερικά ακόμη άρθρα με βόειο κρέας παρακάτω:
Οδηγίες για να καπνίσετε ένα ψητό μοσχαρίσιο κορώνα
3 λιγότερο γνωστά κομμάτια βοείου κρέατος που είναι ιδανικά για το κάπνισμα
Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια μπριζόλα New York strip
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.