The Real Difference Between Charcoal VS Wood Smoking

Η πραγματική διαφορά μεταξύ Ξυλοκάρβουνο έναντι ξύλου Καπνίζοντας

Posted on: January 13, 2023



Η μάχη για το κάπνισμα τροφίμων μεταξύ κάρβουνου και ξύλου είναι κάτι που οι επαγγελματίες καπνιστές πάντα συζητούσαν. Ποιο είναι καλύτερο και γιατί; Διαλύουμε τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ ξύλου και ξυλάνθρακα.

Η μάχη για το κάπνισμα φαγητού μεταξύ κάρβουνου και ξύλου είναι κάτι που συζητούσαν πάντα οι επαγγελματίες καπνιστές. Ποιο είναι καλύτερο και γιατί; Αναλύουμε τις διαφορές και τις ομοιότητες μεταξύ ξύλου και κάρβουνου.

Ποια είναι η διαφορά μεταξύ κάρβουνου και ξύλου;

Το κάρβουνο και το ξύλο είναι δύο απαραίτητα στοιχεία που μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε για να καπνίσουμε τρόφιμα. Και οι δύο καίγονται για να δημιουργήσουν θερμότητα και καπνό που προσδίδει γεύση και χρησιμοποιείται για το κάπνισμα των κρεάτων και των ψαριών μας. Ενώ η διαδικασία του καπνίσματος με αυτά τα δύο καύσιμα μπορεί να είναι πολύ παρόμοια, τα αποτελέσματα μπορεί να είναι πολύ διαφορετικά.

Το κάρβουνο και το ξύλο συχνά προσδίδουν διαφορετικές γεύσεις στα καπνιστά σας κρέατα. Το κάρβουνο και το ξύλο στην πραγματικότητα προέρχονται και τα δύο από δέντρα. Είναι αρκετά προφανές ότι το ξύλο προέρχεται από δέντρα, ωστόσο, το κάρβουνο είναι στην πραγματικότητα ξύλο που έχει ήδη καεί σε σημείο που είναι απλώς άνθρακας.

Η γεύση που προσδίδεται από το κάρβουνο και το ξύλο εξαρτάται από τη σύνθεση κάθε πηγής καυσίμου. Όταν καίγονται, και οι δύο αυτές πηγές καυσίμου απελευθερώνουν αέρια που αναμιγνύονται με τον αέρα και τους υδρατμούς. Αυτός ο συνδυασμός αερίου και θερμότητας δημιουργεί τη μοναδική γεύση που μπορείτε να πάρετε από διαφορετικούς τύπους ξύλου ή κάρβουνου.

Διαφορετικοί τύποι κάρβουνου

Υπάρχουν δύο διαφορετικοί τύποι ξυλάνθρακα που χρησιμοποιούνται συνήθως στη διαδικασία του καπνίσματος. Οι μπρικέτες με κάρβουνο βρίσκονται συχνά στο τοπικό σας σούπερ μάρκετ ή κατάστημα υλικού. Αυτά κατασκευάζονται για τη σταθερή παραγωγή καπνού και θερμότητας. Είναι συμπιεσμένο ξύλο και πριονίδι αναμεμειγμένα με ορισμένες χημικές ουσίες για να το βοηθήσουν να διατηρήσει τη θερμότητα και το σχήμα. Οι έμπειροι καπνιστές είναι απίθανο να χρησιμοποιήσουν ένα προϊόν σαν αυτό. Ωστόσο, οι νέοι καπνιστές μπορεί να εξετάσουν τις μπρικέτες, καθώς μπορεί να διευκολύνει τη διαδικασία καπνίσματος.

Ο άλλος κύριος τύπος ξυλάνθρακα είναι ο σβώλος άνθρακας. Το σβώλο κάρβουνο είναι ένα πολύ μοναδικό καύσιμο καπνίσματος που θεωρείται καθαρό και καθαρό. Αυτό το είδος κάρβουνου είναι στην πραγματικότητα ξύλο που έχει καεί χωρίς οξυγόνο, αφαιρώντας έτσι όλη την υγρασία και άλλες ακαθαρσίες από το ξύλο, με αποτέλεσμα ένα θερμαντικό στοιχείο για το κάπνισμα. Το σβώλο κάρβουνο τείνει να καίγεται πιο γρήγορα, επομένως πρέπει να το παρακολουθείτε προσεκτικά και μπορεί να χρειαστεί να προσθέσετε περισσότερα ενώ καπνίζετε.

Διαφορετικοί τύποι Ξύλου

Μπισκότα καπνίσματος, Ξύλο τσιπς, σφαιρίδια ξύλου και παραδοσιακά σκληρά ξύλα υπάρχουν στην αγορά. Οι επιλογές είναι ατελείωτες και εξαρτώνται από τον τύπο του καπνιστή που έχετε. Ως επί το πλείστον, όλες αυτές οι επιλογές θα κάνουν τη δουλειά, ωστόσο, είναι σημαντικό να έχετε κατά νου ότι ορισμένα ξύλα συνδυάζονται καλύτερα με διαφορετικά είδη κρέατος.

Επαγγελματική συμβουλή: Σίγουρα ελέγξτε έξω ποιες γεύσεις ξύλου συνδυάζονται καλά με ποια είδη τροφίμων για το απόλυτο, νόστιμο cookout!

Σχεδόν όλα τα είδη ξύλου που χρησιμοποιούνται για το κάπνισμα είναι σκληρά ξύλα. Τα σκληρά ξύλα προέρχονται από φυλλοβόλα δέντρα που παράγουν φρούτα και ξηρούς καρπούς, όπως η μηλιά, η κερασιά, το μεσκιτάκι και η βελανιδιά. Τα σκληρά ξύλα που χρησιμοποιούνται για το κάπνισμα και το μαγείρεμα είναι σχεδόν πάντα ξύλο που έχει στεγνώσει στον αέρα για να αφαιρεθεί μεγάλο μέρος του νερού.

Μερικά ξύλα καίγονται πιο γρήγορα και άλλα καίγονται πιο αργά. Κάποιοι το «θέτουν και το ξεχνάνε» και η δουλειά γίνεται. Ευτυχώς μπορείτε να απευθυνθείτε στον Bradley Smoker για το κάπνισμα Μπισκετάκια τα οποία καίγονται ομοιόμορφα και ομαλά χρησιμοποιώντας το Τεχνολογία CleanSmoke για ομοιόμορφο κάπνισμα στην καθορισμένη θερμοκρασία για τη συνταγή σας.

Τα σκληρά ξύλα διατίθενται σε όλα τα σχήματα και μορφές, από κομμάτια σκληρού ξύλου έως σφαιρίδια και μέχρι πριονίδι. Το σχήμα του ξύλου που χρησιμοποιείτε εξαρτάται από το τι μαγειρεύετε και από το πόσο γρήγορα θέλετε να καπνίσετε. Όσο μικρότερο είναι το κομμάτι ξύλου, συνήθως σημαίνει λιγότερος χρόνος μαγειρέματος. Ωστόσο, μεγαλύτερα κομμάτια ξύλου εκπέμπουν θερμότητα λιγότερο ομοιόμορφα.

Διαφορετικές γεύσεις από ξύλο

Τώρα, φυσικά, υπάρχουν πολλές διαφορετικές γεύσεις ξύλου που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στον καπνιστή σας. Κάθε είδος ξύλου προσδίδει διαφορετική γεύση. Μερικά ξύλα συνδυάζονται καλύτερα με ορισμένα είδη κρέατος από άλλα. Το Bradley Smoker προσφέρει μια μεγάλη ποικιλία από αυτές τις γεύσεις ξύλου με τη μεγάλη ποικιλία του μπισκότα καπνίσματος. Παρακάτω είναι μια επισκόπηση των διαφορετικών τύπων ξύλου και των ζευγαριών κρέατος που πρέπει να λάβετε υπόψη σας Μπράντλεϊ Σμόκερ.

Κεράσι

Ξύλο κερασιάς είναι ένα πολυχρηστικό ξύλο. Συνδυάζεται όμορφα με σχεδόν οποιοδήποτε κρέας που καπνίζετε. Ταιριάζει επίσης πολύ όμορφα με άλλα ξύλα όπως η βελανιδιά αν θέλετε να προσθέσετε λίγη επιπλέον κλωτσιά στο χοιρινό σας πισινό.

Το κεράσι παράγει έναν ελαφρύ καπνό που είναι καλός για τους μακροχρόνιους μάγειρες για να παράγει μια ωραία διακριτική γεύση. Μην εκπλαγείτε αν ο καπνός από ξύλο κερασιάς κάνει λίγο ροζ το κρέας που καπνίζετε.

Πέκαν

Το ξύλο πεκάν είναι ιδανικό για το κάπνισμα πουλερικών καθώς προσδίδει μια γεύση καρυδιού και γλυκιά. Συνδυάζεται επίσης όμορφα με χοιρινό και κυνήγι. Δείτε μερικά Συνταγές καπνίσματος πεκάν από τον Bradley Smoker.

Είδος μιμόζας

Είδος μιμόζας Το ξύλο είναι ένα πολύ δημοφιλές προφίλ γεύσης στο Τέξας. Μπορεί να είναι ένα πολύ καπνιστό ξύλο που καίγεται γρήγορα και προσδίδει μια πολύ πλούσια γεύση σε οποιοδήποτε φαγητό που καπνίζετε. Αυτό το καπνιστό προφίλ είναι εξαιρετικό για μαύρα κρέατα, γρήγορους μάγειρες και μπριζόλες.

Δρυς

Δρυς είναι ένα εξαιρετικό ξύλο για το κάπνισμα χοιρινού και βοείου κρέατος. Το γευστικό του προφίλ δεν είναι πολύ δυνατό, ωστόσο, δεν είναι επίσης λεπτό, παρέχοντας μια καλή καπνιστή γεύση χωρίς να κατακλύζει το κρέας.

Συμβουλές καπνίσματος για ξύλο

Ελέγξτε τη θερμοκρασία σας

Ένα από τα πιο σημαντικά βήματα στη διαδικασία του καπνίσματος είναι μια σταθερή θερμοκρασία για τον καπνό σας. Ανάλογα με το δικό σου θερμοκρασία του καπνιστή, μπορεί να είναι εύκολο να ελεγχθεί. Βεβαιωθείτε ότι οι αεραγωγοί σας είναι ανοιχτοί ή κλειστοί στο βαθμό που θέλετε να ελέγξετε τον καπνό σας. Οι αεραγωγοί σας ελέγχουν τη ροή οξυγόνου στον καπνιστή σας, κάτι που μπορεί να αυξήσει ή να μειώσει τη ροή του καπνού.

Επίσης, παίρνοντας ένα ποιοτικό θερμόμετρο κρέατος μπορεί να σας βοηθήσει να διασφαλίσετε ότι δεν χρειάζεται να ενοχλείτε πολύ τον καπνό σας.

Νερό

Η υγρασία και το νερό μπορεί να είναι ο εχθρός του καλού καπνού. Άλλωστε, αν υπάρχει φωτιά, συνήθως τη σβήνουμε με νερό. Βεβαιωθείτε ότι το ξύλο σας έχει στεγνώσει τελείως και έχει πολύ λίγη υγρασία. Αυτό θα βοηθήσει το καύσιμο σας να καεί στην επιθυμητή και αναμενόμενη θερμοκρασία για τον καπνό σας.

Τρίψιμο, μπαχαρικά και ποιοτικό κρέας

Μην ξοδεύετε πολύ χρόνο ανησυχώντας για το είδος του καυσίμου που πρέπει να χρησιμοποιείτε (αν και, τα μπισκότα είναι μια εξαιρετική επιλογή!). Εστιάστε στο να έχετε έναν εξαιρετικό καπνιστή που κάνει αυτό που υποτίθεται ότι πρέπει να κάνει. Αγοράστε ποιοτικά κρέατα από το κρεοπωλείο της περιοχής σας, ζητήστε καθοδήγηση και οδηγίες γιατί θα χαρούν να σας βοηθήσουν.

Προμηθευτείτε τα μπαχαρικά και τα τρίψιμα που θέλετε να αναδείξουν την καλύτερη γεύση στα κρέατά σας. Το τρίψιμο μπορεί πραγματικά να βοηθήσει τον καπνό να κολλήσει στο κρέας σας και να αναδείξει τις καπνιστές γεύσεις που αναζητάτε.

συμπέρασμα

Ποια μέθοδο πρέπει να εξετάσετε; Για καπνούς μεγάλης ποιότητας, σκεφτείτε να χρησιμοποιήσετε μπισκότα που επιτρέπουν μια αδιάκοπη, μακροχρόνια συνεδρία καπνίσματος.

Φυσικά, αν θέλετε ευκολία και συνέπεια, χρησιμοποιήστε ένα Bradley Smoker με μπισκότα καπνίσματος με γεύση ξύλου. Μην ξεχάσετε να ελέγξετε έξω το ιστολόγιο Bradley Smoker για συμβουλές και κόλπα για να βελτιώσετε τις τεχνικές καπνίσματος των τροφίμων σας!

Χάρη σε Πέρα από την αυλή για τη συγγραφή αυτού του άρθρου. Το Beyond Yard είναι ένας ιστότοπος σχετικά με το ψήσιμο στη σχάρα και τη διασκέδαση στην πίσω αυλή.

Καλό κάπνισμα!