Clean Bradley Smoker Drip and Water Pans

Πώς να καθαρίσετε τον καπνιστή Bradley Τηγάνια σταγόνων και νερού

Posted on: January 17, 2023Μια από τις πιο συχνές συζητήσεις στο κάπνισμα τροφίμων είναι αν πρέπει ή δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε στάχτη και τηγάνια νερού. Δεν υπάρχει σαφής απάντηση καθώς όλα εξαρτώνται από τις προσωπικές προτιμήσεις.

Μία από τις πιο κοινές συζητήσεις για το κάπνισμα τροφίμων είναι αν πρέπει ή όχι να χρησιμοποιείτε τηγάνια με σταγόνες και νερό. Δεν υπάρχει σαφής απάντηση, καθώς όλα εξαρτώνται από προσωπικές προτιμήσεις. Ωστόσο, αν ψάχνετε για λόγους για τους οποίους θα πρέπει να εξετάσετε το ενδεχόμενο να χρησιμοποιήσετε μια λεκάνη σταγόνων ή μια λεκάνη νερού, υπάρχουν πολλοί (αλλά για το Bradley σας, πρέπει να είναι πάντα εκεί!). Το μόνο μειονέκτημα είναι ότι ο καθαρισμός τους μπορεί να είναι αρκετά ενοχλητικός, ειδικά αν δεν ξέρετε πώς να το κάνετε σωστά.

Όσον αφορά τα τηγάνια, ο σκοπός τους είναι απλός: να συλλέγουν το λίπος που στάζει από το κρέας που καπνίζετε. Αυτός είναι ο λόγος που τοποθετείται ακριβώς κάτω από το φαγητό. Αποτρέπει ακόμη και το λίπος να φτάσει στην πηγή θερμότητάς σας, μειώνοντας τον κίνδυνο εξάρσεων στον καπνιστή φαγητού σας.

Το δοχείο νερού μπορεί να βοηθήσει την υγρασία να βρίσκεται μέσα στο καπνιστή και καθώς θερμαίνεται, να διατηρεί ή να προσθέτει υγρασία στο παρασκεύασμά σας. Αλλά η κύρια λειτουργία του είναι να σβήνει καμένα μπισκότα, καθώς θα καούν για ακριβώς 20 λεπτά ο μηχανισμός θα τα σπρώξει στο νερό, ώστε να μην προέρχεται περισσότερη θερμότητα από αυτό. Και το κύριο πλεονέκτημα από αυτό είναι ότι παίρνετε μόνο καθαρό και καθαρό καπνό, ενώ σε άλλους καπνιστές που το ξύλο καίγεται και γίνεται στάχτη, θα έχετε όξινο και κακόγουστο καπνό που δεν θα αποδώσει το καλύτερο τελειωμένο πιάτο.

Ωστόσο, αφού έχετε αποκομίσει τα οφέλη της χρήσης ενός ταψιού για το δικό σας Μπράντλεϊ Σμόκερ, μην ξεχάσετε να το καθαρίσετε μετά. Η επαναχρησιμοποίησή του μπορεί να επηρεάσει τη συνολική γεύση, και αυτό είναι κάτι που θα προτιμούσατε να αποφύγετε. Εξάλλου, είναι ανθυγιεινό και το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε είναι να μολύνετε το φαγητό σας. Έτσι, μετά από κάθε χρήση, φροντίστε να καθαρίζετε σωστά το τηγάνι.

Συμβουλές για τον καθαρισμό των ταψιών

Αρχικά, βγάλτε το ταψί από τον καπνιστή φαγητού σας και αφήστε το να κρυώσει για λίγα λεπτά. Το γράσο θα πρέπει να στερεοποιηθεί μέχρι τότε, αλλά αν δεν έχει γίνει ακόμα, ρίξτε μέσα μερικά παγάκια και θα κάνει τη δουλειά για εσάς. Το ένα ή και τα δύο θα σας διευκολύνουν να αφαιρέσετε το λίπος και να το πετάξετε στον κάδο απορριμμάτων.

Στη συνέχεια, γεμίστε το ταψί ή μουλιάστε το σε ζεστό νερό για περίπου 10 λεπτά για να αφαιρέσετε το υπόλοιπο λάδι. Αν η λιπαρότητα επιμένει, ρίξτε αποσταγμένο λευκό ξύδι, σκεπάστε το ταψί και αφήστε το για μισή ώρα. Χωρίς να στραγγίξετε, προσθέστε μαγειρική σόδα στο μείγμα, τρίψτε την καμένη κρούστα για να την αφαιρέσετε και αφήστε το διάλυμα να παραμείνει για άλλα 15 λεπτά. Επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία εάν χρειάζεται. Τέλος, ξεπλύνετε το ταψί με ζεστό νερό και στεγνώστε το με πετσέτα.

Επίσης, πλένονται στο πλυντήριο πιάτων, ώστε να μπορείτε πάντα να πηγαίνετε προς αυτήν την ευκολότερη κατεύθυνση.

Συμβουλές για καθαρά ταψιά καπνιστών Bradley και νερό

Συμβουλές για τον καθαρισμό της λεκάνης νερού

Οι ίδιες συμβουλές που κάνουν οι δίσκοι συλλογής υγρών εδώ λειτουργούν και πλένονται επίσης στο πλυντήριο πιάτων, ώστε να μπορείτε πάντα να πάτε προς αυτήν την κατεύθυνση και να αφήσετε το μηχάνημα να κάνει τη δουλειά για εσάς.

Μερικοί άνθρωποι βάζουν μπύρα ή προσθέτουν μπαχαρικά στο νερό, νομίζοντας ότι θα συμβάλει στην ενίσχυση της γεύσης του κρέατος. Η αλήθεια είναι ότι μόνο το υγρό θα εξατμιστεί και δεν θα κάνει σχεδόν τίποτα στο τελικό προϊόν, εκτός από μια ελάχιστα αισθητή μυρωδιά. Εκτός αυτού, προσθέτοντας κάτι άλλο στη λεκάνη νερού θα είναι ακόμα πιο δύσκολο για σας να καθαρίσετε αργότερα.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.