Μπορείτε να μας πείτε κάτι για τον εαυτό σας/την οικογένεια/την κατάσταση διαβίωσης;
Ζω, με τον επί χρόνια σύντροφό μου, τον Πατ, και τα τέσσερα γούνινα παιδιά μας, σε ένα από αυτά
τις παλαιότερες γειτονιές στις Ηνωμένες Πολιτείες, ακριβώς στην άκρη της Νότιας Φιλαδέλφειας. Διαθέτουμε ένα σπίτι 200+ ετών – όχι πραγματικά μεγάλο – αλλά με τέσσερις ορόφους χώρους διαβίωσης και μεγάλους (για την πόλη) πίσω και πλαϊνούς κήπους.
Η πιο ενοχλητική ιστορία φαγητού/μαγειρικής
Πριν από αρκετά χρόνια, το «κάπνισμα τσαγιού» ήρθε στη μόδα. Αποφάσισα να το δοκιμάσω για ένα δείπνο χρησιμοποιώντας τον αξιόπιστο ατμόπλοιό μου από μπαμπού. Το ψάρι ήταν εντελώς ανεπηρέαστο (χωρίς γεύση καπνού / καθόλου γεύση!) αλλά ο ατμομάγειρας μου από μπαμπού κατέληξε με μια βαθιά και διαρκή γεύση και άρωμα τσαγιού! Θα ήταν πολύ πιο συναρπαστικό να το είχα κόψει σε φέτες και να το είχε στρώσει!
Αυτό το υπέροχο ιστολόγιο! Πώς και Πότε ξεκίνησε
Είχα μια μακρά εμμονή με τον αντίκτυπο που μπορεί να έχει το φαγητό στην υγεία, τη συμπεριφορά και τη γενική ευεξία μας. Η κατάσταση με τη δίκαιη διανομή καλού φαγητού στην Αμερική – καθώς και η πείνα στην Αμερική, είναι κινητήρια δύναμη και για μένα.
Αυτό λοιπόν με έκανε να ξεκινήσω με το Blog. Μεγάλωσα με τη γιαγιά μου να μαγειρεύει τα πάντα «από την αρχή». Για το μεγαλύτερο μέρος της ζωής μου, έχω ψωνίσει από Farmers Markets και περίπτερα. Είμαστε τόσο τυχεροί στη Φιλαδέλφεια που περιτριγυριζόμαστε από πολλούς υπέροχους αγρότες και παραγωγούς!
Τρώτε τοπικά και εποχιακά
Αλλά ακόμα και με όλη αυτή τη γενναιοδωρία, εξακολουθούσα να έβλεπα ανθρώπους να τρώνε επεξεργασμένα, εργοστασιακά παραγόμενα τρόφιμα –και γρήγορο φαγητό– ως βάση της διατροφής τους. Ήθελα να μοιραστώ με τον κόσμο ότι πραγματικά δεν είναι τόσο δύσκολο να φας τοπικά και εποχιακά. Όπως επίσης και να τρώτε τροφή που ανατράφηκε ανθρώπινα και χωρίς χημικά.
Φυσικά, όταν μπαίνεις σε αυτά τα ζητήματα, φυσικά εμπίπτεις και σε θέματα περιβάλλοντος, βιωσιμότητας και αυτάρκειας. Μαζί με την καλλιέργεια, το μαγείρεμα και το φαγητό, έχω επίσης επενδύσει πολύ στο να μάθω ό,τι μπορώ για να γίνω επιτυχημένος Urban Homesteader.
Στόχοι για το Blog
Σίγουρα χρησιμοποιώ το Blog για να μάθω, να εκπαιδεύσω, να μοιραστώ πληροφορίες και να βοηθήσω να φέρω τους ανθρώπους κοντά γύρω από θέματα που μας ενδιαφέρουν. Και για να διασκεδάσουμε!
Πρέπει να πω, όταν κάποιος μου λέει ότι πηγαίνει στις αγορές των αγροτών ή/και ότι ψωνίζει κρέατα και πουλερικά που έχουν μεγαλώσει ανθρώπινα.
Ακόμα καλύτερα, που «μαγειρεύουν» περισσότερο και αποφεύγουν να τα πάρουν, είμαι απόλυτα ενισχυμένος και ξέρω τι είναι αυτό που θέλω να πετύχει το The Philly Foodist!
Από πού προήλθε το πάθος για το φαγητό
Λοιπόν, σίγουρα, έμαθα πολλά από τη γιαγιά μου. Με άφησε να είμαι δίπλα της στην κουζίνα από πολύ μικρή και μπορούσα να δω πόσο πολύ της άρεσε να ταΐζει τους ανθρώπους.
Αυτό έχει γίνει και μια από τις αληθινές μου χαρές. Με πήγε επίσης για δείπνο πολύ, ξεκινώντας από πολύ μικρή. Εργάστηκα ως μάγειρας/τηγανόμαγειρας μικρής παραγγελίας κατά τη διάρκεια των προπτυχιακών σχολών μου και μου άρεσε πολύ.
Ο Pat και εγώ είχαμε μια μικρή, επιτυχημένη επιχείρηση catering για πολλά χρόνια. Επίσης, είχα την ευκαιρία να ταξιδέψω εκτενώς στις ΗΠΑ για πάνω από δέκα χρόνια ως σύμβουλος ψυχολόγος.
Αυτή ήταν μια υπέροχη ευκαιρία να εξοικειωθείτε με μια μεγάλη ποικιλία από διαφορετικές κουζίνες και έθνικ φαγητά. Και, φυσικά, έχω ζήσει όλη μου τη ζωή στη Φιλαδέλφεια. Είναι μια υπέροχη πόλη για φαγητό!
Ένα ιδιαίτερο πάθος για το κάπνισμα τροφίμων
Πρώτα από όλα οι γεύσεις! Ποιος μπορεί να μπει σε ένα περιβάλλον όπου γίνεται καλό κάπνισμα και να μην νιώσει το στόμα του να ποτίζει και να σβήνουν όλα τα κουδούνια και οι σφυρίχτρες της «πείνας» του;
Επίσης, το κάπνισμα προσφέρει στους μάγειρες μεγάλες ευκαιρίες για δημιουργικότητα. Μου αρέσει η ιδέα του πειραματισμού. Για παράδειγμα, το κάπνισμα τυριού είναι κάτι που με ενδιαφέρει πραγματικά και θα κάνω τους επόμενους μήνες.
Το αγαπημένο πράγμα για το κάπνισμα
Δύσκολη ερώτηση, σίγουρα! Τον τρέχοντα βαρύ χειμώνα που «απολαμβάνουμε» εδώ στην ανατολική ακτή των ΗΠΑ, λατρεύω ένα ψαρονέφρι, χοιρινό φιλέτο, χοιρινή κοιλιά και σίγουρα λίγο Bluefish South Jersey στο καπνιστή.
Πρόσφατα, έχω ενεργοποιηθεί στο Lamb Ribs. Καταπληκτική γεύση! Πειραματίζομαι επίσης με χειμωνιάτικα λαχανικά: παντζάρια, κολοκυθάκια και γογγύλια. Με την έλευση του θερμότερου καιρού, όλα αφορούν λουκάνικα, πουλερικά και θαλασσινά όλων των ειδών. Αν αναγκαστώ να επιλέξω ένα είδος ως το απόλυτο «αγαπημένο» μου – αυτό πρέπει να είναι χοιρινό – ειδικά χοιρινή κοιλιά.
Γιατί ο Μπράντλεϊ Σμόκερς
Τα Bradley είναι όμορφα κατασκευασμένα και πολύ εύχρηστα – ακόμα και για τους «πρωτάρηδες», ανάμεσα στους οποίους σίγουρα συγκαταλέγομαι και εγώ! Ο Bradley προσφέρει τώρα τόσες πολλές επιλογές στον οικιακό μάγειρα.
Ένα μήνυμα για να περάσετε σε όλους αυτούς τους φανατικούς καπνούς των τροφίμων εκεί έξω
Μην ντρέπεσαι! Ξεκίνα! Αποκτήστε ένα Bradley σε όποιο μέγεθος σας ταιριάζει. Ο Μπράντλεϊ κάνει τη μαγεία του καπνίσματος διαθέσιμη σε τόσους πολλούς από εμάς που πιστεύαμε ότι δεν μπορούμε να το κάνουμε. Να είσαι εύκολος με τον εαυτό σου. Πειραματιστείτε και μάθετε τι αγαπάτε πραγματικά εσείς και εκείνοι για τους οποίους μαγειρεύετε και, στη συνέχεια, τελειοποιήστε το.
Ένα ολοκαίνουργιο blog του Philly Foodist έρχεται σύντομα, φροντίστε να το δείτε!