Is Pineapple Juice a Meat Tenderizer?

Είναι Χυμός ανανά Τρυφερό κρέατος;

Posted on: January 16, 2023



Με μια σειρά από μαλακτικά και γεύσεις που διατίθενται στην αγορά για το κάπνισμα τροφίμων, οι γνώστες του μπάρμπεκιου εξακολουθούν να έχουν ένα απαλό σημείο για φυσικές μαρινάδες. Ο λόγος είναι απλός. Αυτά είναι θρεπτικά, με φυσική γεύση και προάγουν την καλή υγεία.

Με μια σειρά από μαλακτικά και γεύσεις που διατίθενται στην αγορά για το κάπνισμα τροφίμων, οι γνώστες του μπάρμπεκιου εξακολουθούν να έχουν ένα απαλό σημείο για φυσικές μαρινάδες. Ο λόγος είναι απλός. Αυτά είναι θρεπτικά, με φυσική γεύση και προάγουν την καλή υγεία. Εκτός αυτού, είναι επίσης εύκολα διαθέσιμα στην τοπική αγορά. Οι άνθρωποι δεν χρειάζεται να πάνε για ψώνια με μια μακρά λίστα με μαρινάδες και τρυφερά για να φτιάξουν τα δικά τους τρυφερά.

Ο χυμός φρούτων είναι γνωστό ότι μαλακώνει το κρέας λόγω της παρουσίας όξινων ενζύμων. Ο ανανάς ανάμεσά τους είναι το πιο συχνά χρησιμοποιούμενο τρυφερό που δίνει μια γλυκιά και πικάντικη τροπική γεύση στη μπριζόλα.

Τώρα τα προφανή ερωτήματα που προκύπτουν εδώ είναι πώς ο ανανάς λειτουργεί ως τρυφερό και ποια είναι η διαδικασία χρήσης του για να μαλακώσετε τις μπριζόλες. Για να βρείτε τις απαντήσεις, διαβάστε παρακάτω.

Ανανάς ως τρυφερό για μπριζόλες

Ως φρούτο, ο ανανάς περιέχει μια φυσική φρουτώδη γεύση που προσθέτει γεύση στο φαγητό όταν μαρινάρεται σε χυμό ανανά. Ωστόσο, αυτό που πολλοί άνθρωποι δεν γνωρίζουν είναι ότι ο ανανάς έχει ένα ένζυμο που ονομάζεται βρομελίνη που μαλακώνει τις μυϊκές ίνες. Αυτό το ένζυμο αντιδρά με την πρωτεΐνη του κρέατος για να το διασπάσει και αυξάνει τη δυνατότητα του κρέατος να απορροφά περισσότερη υγρασία. Αυτός είναι ο λόγος που ο ανανάς είναι ένα από τα πιο αγαπημένα τρυφερά.

Χρησιμοποιώντας τον ανανά ως μαλακτικό για το κρέας

Ο ανανάς χρησιμοποιείται κυρίως με τη μορφή χυμού στη μαρινάδα για να μαλακώσει το κρέας και να προσθέσει γεύση. Ωστόσο, για τον ίδιο σκοπό μπορεί να χρησιμοποιηθεί και πολτός ανανά σε κιμά. Εδώ είναι μερικά σημεία που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν χρησιμοποιείτε ανανά για να μαρινάρετε το κρέας.

Προσδιορίστε την ποσότητα: Για να μαρινάρετε ένα κομμάτι κρέας σε χυμό ή πολτό ανανά, πάρτε ένα ρηχό δοχείο και τοποθετήστε το κρέας σε αυτό. Τώρα ρίχνουμε το χυμό ή τον κιμά από πάνω για να καλυφθεί ομοιόμορφα το κρέας από όλες τις πλευρές. Η ποσότητα της μαρινάδας πρέπει να είναι αρκετή για να καλύψει το κρέας από όλες τις πλευρές για ομοιόμορφη γεύση και τρυφερότητα.

Γνωρίστε τον χρόνο μουλιάσματος: Καθώς ο ανανάς είναι όξινος στη φύση, ο χρόνος ανάπαυσης για τη μαρινάδα δεν πρέπει να είναι περισσότερο από 12 ώρες. Το μούλιασμα του κρέατος σε χυμό ανανά για περισσότερη ώρα μπορεί να οδηγήσει στο μαγείρεμα του κρέατος στη μαρινάδα.

Χρησιμοποιήστε τα σωστά δοχεία: Λόγω των όξινων ιδιοτήτων του ανανά, ο χυμός μπορεί να αντιδράσει με διάφορες ουσίες όπως μεταλλικά δοχεία. Είναι προτιμότερο να χρησιμοποιείτε γυάλινα μπολ, πλαστικά δοχεία ή σακούλες Ziploc για το σκοπό αυτό.

Αποφάγια: Μερικές φορές οι άνθρωποι μπορεί να μπουν στον πειρασμό να χρησιμοποιήσουν τον χυμό ή τον πολτό ανανά που έχει απομείνει για περαιτέρω μαρινάρισμα, αλλά αυτό μπορεί να είναι επιβλαβές. Ο ανανάς που έχει απομείνει από τη μαρινάδα περιέχει βακτήρια που μεταφέρονται από το κρέας που μπορεί να προκαλέσουν τροφιμογενείς ασθένειες. Ωστόσο, ο χυμός ανανά που έχει απομείνει μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο αφού τον βράσει καλά. Αυτός ο βρασμένος χυμός μπορεί να χρησιμοποιηθεί για ψεκασμό ή βούρτσισμα της επιφάνειας του κρέατος κατά το κάπνισμα.

Hacks για τρυφερή χυμώδη καπνιστή μπριζόλα

Δεν αρκεί μόνο το μαρινάρισμα για να αποκτήσετε αυτή την τέλεια ζουμερή μπριζόλα. Είναι μέρος μιας ολόκληρης διαδικασίας που ακολουθούν οι pitmasters. Δεν μπορούμε να νικήσουμε τις δεξιότητες και την εμπειρία των pitmasters εδώ, αλλά αυτά τα απλά hacks μπορούν να σας βοηθήσουν να κατανοήσετε τα βασικά του καπνίσματος ζουμερές μπριζόλες στην τελειότητα.

Χρησιμοποιήστε φρέσκο ωμό κρέας: Το καλής ποιότητας κρέας έχει περισσότερες δυνατότητες να απορροφά την υγρασία από τη μαρινάδα και να τη διατηρεί κατά το κάπνισμα. Τα μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος μπορούν να διατηρήσουν την τρυφερότητα ακόμα και μετά το κάπνισμα.

Σημασία έχει η θερμοκρασία: Το κάπνισμα σε σταθερή θερμοκρασία βοηθά στο να αποτραπεί η ξήρανση του κρέατος. Επίσης, η διακύμανση της θερμοκρασίας μαγειρέματος μπορεί να οδηγήσει σε υπερβολικά ή κακοψημένα τρόφιμα.

Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο: Ένα θερμόμετρο μπορεί να σας βοηθήσει να γνωρίζετε με ακρίβεια την ετοιμότητα του κρέατος. Αφαιρείτε πάντα το κρέας από τον καπνιστή μόλις η θερμοκρασία του πυρήνα φτάσει τους 5 βαθμούς κάτω από την επιθυμητή θερμοκρασία. Αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι το κρέας θα συνεχίσει να ψήνεται στην υπολειπόμενη θερμότητα στο επιθυμητό ψήσιμο.

Περισσότερα χαρακτηριστικά

Πηγαίνετε για έναν επαγγελματία καπνιστή: Ένας επαγγελματίας καπνιστής είναι το μυστικό του pitmaster για τέλειο κάπνισμα. Για παράδειγμα, το Bradley Smoker διαθέτει όλα τα προηγμένα χαρακτηριστικά που μπορούν να εκτελέσουν αυτόματα τις περισσότερες από τις εργασίες που σχετίζονται με το κάπνισμα. Αυτό μειώνει τον χρόνο και την εργασία, ώστε να μπορείτε να εστιάσετε περισσότερο στο μαγείρεμα. Το Bradley Smoker διαθέτει αυτόματο τροφοδότη καυσίμου, ψηφιακό χρονοδιακόπτη και έλεγχο θερμότητας και πρόβλεψη για ζεστό και κρύο κάπνισμα. Ο καπνιστής φαγητού μπορεί να εργαστεί έως και 10 ώρες με περιοδική επίβλεψη, οπότε δεν υπάρχει ταλαιπωρία!

Αρωματίστε το με το κατάλληλο ξύλο: Η χρήση αρωματισμένου καπνού είναι ένα εξειδικευμένο κόλπο για να αρωματίσετε περισσότερο το φαγητό. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το φρουτώδες ξύλο όπως το ξύλο κερασιάς, η μηλιά, η βελανιδιά κ.λπ. προτιμώνται για το κάπνισμα τροφίμων. Μπράντλεϊ Μπισκετ διατίθενται σε 17 γεύσεις, όπως σφενδάμι, χίκυρι, δρυς, σκλήθρα, cheery, ουίσκι, μήλο κ.λπ. Τα μπισκότα χρησιμοποιούνται για ομοιόμορφη ζέστη καθ' όλη τη διάρκεια του καπνίσματος.

Μην σερβίρετε αμέσως: Το κάπνισμα λιώνει τους συνδετικούς ιστούς στις μυϊκές ίνες που παράγουν χυμό. Αφήστε τη μπριζόλα να ξεκουραστεί για λίγο πριν τη σερβίρετε για να απορροφήσει ξανά όλο το ζουμί για να γίνει το κρέας πιο τρυφερό και χυμώδες.

Τελικές σκέψεις

Έχουμε μοιραστεί μερικές ασφαλείς συμβουλές και κόλπα Bradley για το κάπνισμα τρυφερού κρέατος εδώ που συμπληρώνουν τις πληροφορίες σχετικά με το τρυφερό ανανά. Ελπίζουμε ότι αυτά τα κόλπα ήταν χρήσιμα για αρχάριους να δοκιμάσουν να ετοιμάσουν καπνιστό φαγητό στο σπίτι. Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.