Here's the Best Way to Tenderize Your Smoked Steaks

Να ο καλύτερος τρόπος για να Τραυματίστε τις καπνιστές μπριζόλες σας

Posted on: January 18, 2023



Υπάρχουν μόνο λίγες άλλες απολαύσεις στη ζωή που μπορούν να ξεπεράσουν την καλοσύνη μιας ζουμερής, τρυφερής μπριζόλας. Είτε απολαμβάνετε μόνοι σας είτε έχετε τους φίλους και την οικογένειά σας για μια νόστιμη μπριζόλα, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι οι πιο τρυφερές μπριζόλες που έχετε φάει ποτέ.

Υπάρχουν μόνο μερικές άλλες απολαύσεις στη ζωή που μπορούν να ξεπεράσουν την καλοσύνη μιας ζουμερής, τρυφερής μπριζόλας. Είτε απολαμβάνετε μόνοι σας είτε έχετε τους φίλους και την οικογένειά σας για μια νόστιμη μπριζόλα, θέλετε να βεβαιωθείτε ότι είναι οι πιο τρυφερές μπριζόλες που είχε ποτέ κανείς. Πέρα από όλα τα άλλα, το να έχεις τον δικό σου καπνιστή στην αυλή σου κάνει τα πράγματα πολύ καλύτερα, καθιστώντας το μια διασκεδαστική εμπειρία συνολικά.

Ωστόσο, προτού βουτήξετε στην κουζίνα σας και πιάσετε μια μπριζόλα για να την ρίξετε στο καπνιστή, υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζετε για να σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε τις πιο τρυφερές μπριζόλες ποτέ.

Επιλέξτε το σωστό κόψιμο

Τα πράγματα δεν είναι απλά όσον αφορά την επιλογή της σωστής κοπής. Υπάρχει μια ποικιλία από διαφορετικά κομμάτια, που κυμαίνονται από μπριζόλα με φούστα, strip steak, φιλέτο, porterhouse, flap steak και άλλα. Εάν είναι διαθέσιμο, το φιλέτο μινιόν είναι από τα πιο τρυφερά κομμάτια που μπορείτε να βρείτε, αλλά υπάρχουν και άλλα, οπότε εξαρτάται από την προτίμησή σας.

Το μαρμάρωμα είναι ο δεύτερος παράγοντας που πρέπει να λάβετε υπόψη όταν αγοράζετε τις πιο τρυφερές μπριζόλες. Το μάρμαρο είναι η περιεκτικότητα σε λίπος που υπάρχει σε ένα κομμάτι μπριζόλας που λιώνει όταν το μαγειρεύετε. Αποτρέπει το στέγνωμα της μπριζόλας, ενώ προσθέτει μια απίστευτη, ζουμερή γεύση.

Μαρινάδα εκ των προτέρων

Ενώ πολλοί πιστεύουν ότι οι μαρινάδες βοηθούν στην προσθήκη γεύσης (κάτι που κάνουν χωρίς αμφιβολία), βοηθούν επίσης να μαλακώσετε τη μπριζόλα σας. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ανακατέψετε τα υλικά της μαρινάδας σας σε ένα μπολ και μετά να βυθίσετε το κρέας στο διάλυμα.

Σκεπάζουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 24 ώρες. Αυτό θα δώσει στη μαρινάδα αρκετό χρόνο για να κάνει τη μπριζόλα πολύ ζουμερή και τρυφερή.

Η μαρινάδα βοηθά επίσης να προσθέσει απίστευτη γεύση στο κρέας, παράλληλα με το να το κάνει τρυφερό. Εάν δεν είστε σίγουροι, υπάρχουν χιλιάδες διαφορετικές συνταγές μαρινάδας, που κυμαίνονται από γλυκές έως πικάντικες, οπότε επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει καλύτερα!

Διατηρήστε τη θερμοκρασία σε χαμηλά επίπεδα

Η θερμοκρασία είναι ένας άλλος κρίσιμος παράγοντας που επηρεάζει την τρυφερότητα της μπριζόλας σας. Πολύ ζεστό και το κρέας μπορεί να στεγνώσει. Ουσιαστικά, η ζέστη αναγκάζει την υγρασία μέσα στο κρέας να εξατμιστεί, αφήνοντάς το στεγνό.

Για να έχετε τα πιο τρυφερά αποτελέσματα για τη μπριζόλα σας, πρέπει να διατηρήσετε μια χαμηλή και σταθερή θερμοκρασία στον καπνιστή σας. Συνήθως, για τα περισσότερα κρέατα, αυτό μπορεί να είναι οπουδήποτε από 220 °F (104 °C) έως 250 °F (121 °C). Περιμένετε να φτάσει ο καπνιστής σας σε αυτές τις θερμοκρασίες πριν προσθέσετε το κρέας σας.

Κατά το μαγείρεμα, προσέχετε και βεβαιωθείτε ότι οι θερμοκρασίες παραμένουν εντός του συνιστώμενου ορίου.

Περιμένετε πριν το κόψετε

Μπορεί να είναι αρκετά δελεαστικό να κόψετε τη μπριζόλα αμέσως καθώς βγαίνει από τον καπνιστή. Οι χυμοί και το άρωμα κάνουν απίστευτα δύσκολη την αναμονή, αλλά καλύτερα να περιμένετε τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το κόψετε.

Αυτό συμβαίνει γιατί οι χυμοί του κρέατος πρέπει να κατακαθίσουν και να απορροφηθούν ξανά. Εάν κόψετε το κρέας αμέσως, θα ρέει αυτοί οι χυμοί, αφήνοντας τη μπριζόλα σας στεγνή. Έτσι, για μέγιστη τρυφερότητα, αφήστε το κρέας να καθίσει σε θερμοκρασία δωματίου για τουλάχιστον 5 λεπτά πριν το κόψετε. Αξίζει την αναμονή, και θα πάρετε μια ζουμερή και τρυφερή μπριζόλα.

Άλλοι τρόποι τρυφερότητας

Εκτός από αυτές τις συμβουλές και κόλπα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλες μεθόδους για να μαλακώσετε περισσότερο το κρέας σας. Δείτε πώς:

Χημικά τρυφερά: Τα χημικά μαλακτικά περιλαμβάνουν αλάτι, πιπέρι, παπάγια και ανανά. Η προτίμησή μας είναι το αλάτι γιατί βοηθά στη διάσπαση των πρωτεϊνών και βελτιώνει την υφή. Δείτε πώς μπορείτε να μαλακώσετε χημικά το κρέας:

  • Ξεκινήστε ρίχνοντας 1/8 φλιτζάνι αλάτι kosher σε ένα πιάτο και απλώστε το.
  • Στη συνέχεια, ρίξτε 1/8 φλιτζάνι αλάτι kosher πάνω από τη μπριζόλα.
  • Τώρα, τρίψτε προσεκτικά το αλάτι στη μπριζόλα.
  • Μόλις γίνει, τοποθετήστε τη μπριζόλα στο ψυγείο. Ο κανόνας είναι ότι 1 ίντσα πάχους χρειάζεται μια ώρα στο ψυγείο. Έτσι, ανάλογα με το πόσο παχύρρευστο είναι το κομμάτι της μπριζόλας σας, τόση ώρα μπαίνει στο ψυγείο.
  • Αυτό είναι όλο! Μόλις γίνει, τοποθετήστε το στο καπνιστή και ψήστε!

Όξινα τρυφερά: το κρασί, το ξύδι ή τα εσπεριδοειδή είναι όλα όξινα μαλακτικά. Αυτά τα υγρά έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε οξύ και μαλακώνουν τους μυς του κρέατος. Προσθέτουν επίσης υπέροχη γεύση. Δείτε πώς μπορείτε να μαλακώσετε το κρέας σας χρησιμοποιώντας όξινα τρυφερά:

  • Ξεκινήστε τρυπώντας το κρέας σας παντού με ένα πιρούνι.
  • Στη συνέχεια, τοποθετήστε το σε ένα πιάτο και αφήστε το να καθίσει σε όποιο υγρό όξινο μαλακτικό είναι της επιλογής σας.
  • Πρέπει να αφήσετε το κρέας να καθίσει στον τρυφερό για μια ή δύο ώρες πριν το βάλετε στο καπνιστή.
  • Αυτό είναι όλο! Μόλις ολοκληρωθεί, είναι έτοιμο για κάπνισμα.

Δείτε μερικά ακόμα άρθρα για μπριζόλες εδώ:
5 Εσωτερικές Θερμοκρασίες & Χρόνοι Έγινες Μπριζόλα
Ο τρόπος που πρέπει να μαλακώσετε τη μπριζόλα
Πώς να μαγειρέψετε την τέλεια μπριζόλα New York strip

Αυτοί ήταν μερικοί από τους τρόπους με τους οποίους μπορείτε να μαλακώσετε τη μπριζόλα σας και να ανεβάσετε την τρυφερότητα και τις ζουμερές γεύσεις της στο επόμενο επίπεδο. Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.