How to Properly Tenderize Chicken

Πώς να είναι σωστά Φτιάχνω τόρνο Κοτόπουλο

Posted on: September 20, 2022



Συνδυάστε κείμενο με μια εικόνα για να εστιάσετε στο επιλεγμένο προϊόν, συλλογή ή ανάρτηση ιστολογίου. Προσθέστε λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, το στυλ ή ακόμα και να δώσετε μια κριτική.

Αν ψάχνετε για τον καλύτερο τρόπο να μαγειρέψετε το κοτόπουλο για να αποκτήσετε τη ζουμερή γεύση που όλοι λαχταρούν, είναι ζωτικής σημασίας να το μαλακώσετε. Όχι μόνο εμποδίζει το κρέας σας να σκληρύνει, αλλά κάνει και καλύτερη γεύση.

Τρυφερό, ζουμερό και γευστικό κοτόπουλο είναι το απόλυτο κομπλιμέντο για κάθε οικιακό μάγειρα που του αρέσει να ψήνει στη σχάρα. Όταν μαγειρεύετε, το τελευταίο πράγμα που θέλετε είναι σκληρό, λαστιχένιο κοτόπουλο. Απλώς δεν είναι ευχάριστο να τρώμε. Πώς λοιπόν μαλακώνεις το κοτόπουλο;

Το τρυφερό κρέας είναι η πρακτική της διάσπασης του κολλαγόνου στις μυϊκές ίνες για να γίνει το κρέας πιο τρυφερό. Εδώ είναι οι καλύτερες μέθοδοι για να μαλακώσετε το κοτόπουλο, μαζί με μερικές χρήσιμες συμβουλές και κόλπα.

Pound the Bird

Αυτή είναι μια από τις πιο αποτελεσματικές μεθόδους για να μαλακώσετε το κοτόπουλο. Είναι απλό και πιθανότατα έχετε ήδη όλα όσα χρειάζεστε στην κουζίνα σας.

  • Μπορείτε να το κάνετε αυτό χρησιμοποιώντας ένα συγκεκριμένο εργαλείο για τρυφερό κρέας, όπως ένα σφυρί με ανώμαλη επιφάνεια ή έναν πλάστη. Το σφυρί είναι καλύτερη επιλογή γιατί είναι ειδικά φτιαγμένο για να κοπανάει κρέας. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλα εργαλεία όπως έναν πλάστη, ένα σφυρί, ένα βαρύ τηγάνι ή ακόμα και μια κατσαρόλα.
  • Το σφυροκόπημα λειτουργεί καλύτερα για κοτόπουλο χωρίς κόκαλα. Ξεκολλήστε τα κόκαλα με το κόκκαλο πρώτα πριν τα χτυπήσετε. Τα θρυμματισμένα οστά είναι μια πραγματική ενόχληση που θέλετε να αποφύγετε.
  • Καλύψτε το κοτόπουλο με πλαστική μεμβράνη ή σακούλα με φερμουάρ πριν το χτυπήσετε. Αυτό θα αποτρέψει τα κομμάτια κοτόπουλου να πετάξουν σε όλο τον πάγκο σας κατά τη διάρκεια της διαδικασίας και θα σφραγίσουν τους χυμούς του κοτόπουλου. Αποφύγετε τη χρήση υλικού που μπορεί να σχιστεί εύκολα, όπως αλουμινόχαρτο ή κερωμένο χαρτί.
  • Αποφύγετε να χτυπήσετε πολύ δυνατά το κοτόπουλο, διαφορετικά θα το καταστρέψετε. Ο στόχος εδώ είναι να αποκτήσετε ομοιόμορφο πάχος και συνοχή, που βελτιώνει την υφή του κοτόπουλου. Αφιερώστε χρόνο για να εξασφαλίσετε ότι θα έχετε ομοιόμορφο πάχος πριν το ξετυλίξετε και το μαγειρέψετε.

Είναι σημαντικό να σημειωθεί ότι το κοπανισμένο κοτόπουλο θα ψηθεί πιο γρήγορα από τα πιο χοντρά κομμάτια κοτόπουλου. Προσαρμόστε ανάλογα τον χρόνο μαγειρέματος για να αποφύγετε το υπερβολικό μαγείρεμα, κάτι που θα σας άφηνε πάλι ξηρό χάος.

Μαρινάρετε το

Το μαρινάρισμα του κοτόπουλου εξυπηρετεί δύο σκοπούς: να προσθέσει γεύση και να το μαλακώσει. Μουλιάζετε το κοτόπουλο σε μια μαρινάδα για τουλάχιστον μία ώρα για να πάρετε το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Το να το κρατήσετε στη μαρινάδα όλη τη νύχτα θα σας δώσει πολύ καλύτερα αποτελέσματα. Τοποθετήστε το δοχείο με το κοτόπουλο και τη μαρινάδα στο ψυγείο μέχρι να είστε έτοιμοι να μαγειρέψετε.

Μαρινάδες με βάση το γάλα

Οι μαρινάδες με βάση το γιαούρτι και το βουτυρόγαλα είναι οι καλύτερες γιατί περιέχουν μια ποικιλία οξέων και ενζύμων που μαλακώνουν το κρέας. Μπορείτε να συνδυάσετε τη μαρινάδα με τα μπαχαρικά της επιλογής σας για να κάνετε το κοτόπουλο πιο γευστικό.

Εάν επιλέξετε μια μαρινάδα γιαουρτιού, εξετάστε προσεκτικά το καρύκευμα. Θέλετε να πάρετε δωρεάν γεύσεις που δεν θα επισκιάζουν η μία την άλλη.

  • Ορισμένες γεύσεις γιαουρτιού, όπως η βανίλια, μπορεί να είναι δυσάρεστα όταν μαγειρεύονται. Τα γιαούρτια με γεύση φρούτων όπως το λεμόνι και η καρύδα μπορούν να σας δώσουν υπέροχα αποτελέσματα όταν συνδυάζονται με κοτόπουλο.
  • Το απλό, γιαούρτι με χαμηλά λιπαρά ή πλήρες σε λιπαρά συνδυάζεται καλά με τα περισσότερα βότανα που χρησιμοποιούνται για την προετοιμασία πιάτων με κοτόπουλο.

Το βουτυρόγαλα είναι πιο ήπιο από το γιαούρτι και δεν επηρεάζει τη γεύση του κοτόπουλου. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε γάλα και ξύδι για να προετοιμάσετε ένα υποκατάστατο εάν δεν έχετε βουτυρόγαλα στο χέρι.

Για την προετοιμασία, προσθέστε μια κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι σε ένα φλιτζάνι γεμάτο γάλα πλήρες ή με χαμηλά λιπαρά. Περιμένετε να πήξει το μείγμα πριν το χρησιμοποιήσετε στο κοτόπουλο.

Άλλες ιδέες μαρινάδας

Αν και μια σπιτική μαρινάδα είναι πιο υγιεινή επειδή δεν έχει χημικά συντηρητικά, μερικές φορές δεν έχετε χρόνο να την ετοιμάσετε. Ευτυχώς, μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε χιλιάδες μαρινάδες που έχετε αγοράσει από το κατάστημα. Εδώ είναι μερικά πράγματα που πρέπει να θυμάστε:

  • Οι μαρινάδες με βάση τα οξέα μπορούν να αφυδατώσουν το κοτόπουλο και να το κάνουν πιο σκληρό εάν το κρατήσετε για πολύ. Χρησιμοποιήστε ξύδι και χυμό λεμονιού με φειδώ για καλύτερα αποτελέσματα.
  • Χρησιμοποιήστε μαρινάδες φρούτων με ανανά, ακτινίδιο ή μάνγκο εάν θέλετε πολύ μαλακό κοτόπουλο. Αυτά τα συστατικά θα σας δώσουν ένα πολύ λαχταριστό κοτόπουλο.
  • Τα αναψυκτικά χρησιμεύουν ως εξαιρετικές μαρινάτες. Προσθέστε μια πρέζα αλάτι για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Ξεπλύνετε καλά το κοτόπουλο πριν το ψήσετε.

Τηρείτε τους σωστές χρόνους και θερμοκρασίες μαγειρέματος

Ο κακός χρόνος θα αναιρέσει όλα όσα κάνατε στο στάδιο της προετοιμασίας. Θα καταλήξετε με ξηρό και σκληρό κοτόπουλο αν το παραψήσετε και κίνδυνο για την υγεία αν το μαγειρέψετε λίγο.

Το κάπνισμα του κοτόπουλου σε επαγγελματία καπνιστή τροφίμων θα σας βοηθήσει να το αποφύγετε. Απλώς φέρτε τον καπνιστή σας στη θερμοκρασία που συνιστάται στη συνταγή σας και αφήστε τον να κάνει την υπόλοιπη δουλειά για τον προτεινόμενο χρόνο.

Κρατήστε ένα θερμόμετρο κρέατος κοντά για να επιβεβαιώσετε την εσωτερική θερμοκρασία. Μπορείτε να βγάλετε το κοτόπουλο από τον καπνιστή μόλις φτάσει τους 74 °C.

Αφήστε το κρέας να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά για να τελειώσει η «θερμότητα μεταφοράς» και να απορροφηθούν ξανά οι χυμοί. Αυτό θα σας δώσει γλυκό και ζουμερό κοτόπουλο όταν τελικά είστε έτοιμοι να το σερβίρετε.

Τελικές σκέψεις

Ένα ακατάλληλα μαγειρεμένο κοτόπουλο θα καταλήξει σκληρό, λαστιχωτό και άγευστο – κάτι που κανείς δεν θέλει. Μπορείτε ακόμη και να συνδυάσετε αυτές τις συμβουλές και να δείτε πώς πάει. Για παράδειγμα, ένα κοπανισμένο και μαριναρισμένο κοτόπουλο θα ήταν πιο γευστικό και χυμώδες; Διασκεδάστε πειραματιζόμενοι την επόμενη φορά που λαχταράτε κοτόπουλο.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το κοτόπουλο; Δείτε τα άρθρα που έχουμε ετοιμάσει για εσάς παρακάτω:
Ο σωστός τρόπος για να μαλακώσετε το κοτόπουλο
Πώς να κάνετε πεταλούδα και σπάτσκοκ ένα κοτόπουλο
Τι δεν είναι υπέροχο για το καπνιστό ολόκληρο κοτόπουλο;

Επισκεφθείτε μας στο Ιστολόγιο Bradley Food Smoking για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.