Classic Cold Smoked Salmon

Κλασσικός Κρύο καπνιστό σολομό

Sandra Tate

Το κρύο καπνιστό σολομό παγώνει καλά και είναι εκεί, κομμένο σε φέτες σε πακέτα και είναι έτοιμο για όταν το χρειάζεστε.

Ingredients

1 κιλό φιλέτο σολομού αποστεωμένο

300 γρ θαλασσινό αλάτι

50 γραμμάρια μαύρη μελάσα ζάχαρη

Preparation

Εδώ βρισκόμαστε στις αρχές Δεκεμβρίου και είναι μια καλή στιγμή για να ξεκινήσετε το παιχνίδι και να καπνίσετε αρκετό σολομό για να σας δούμε κατά τη διάρκεια της εορταστικής περιόδου για καναπεδάκια, ορεκτικά και ειδικά πρωινά με καπνιστό σολομό, ομελέτα και Prosecco.

Ο κρύος καπνιστός σολομός παγώνει καλά και είναι εκεί, τακτοποιημένος σε φέτες σε συσκευασίες και έτοιμος για όταν τον χρειαστείτε - αυτή ήταν η θεωρία,

Ο Νο.2 γιος έχει ήδη αποχωρήσει δύο από αυτά τα πολύτιμα πακέτα!

Θεραπεία του σολομού

Το φιλέτο σολομού μεσαίου τμήματος πάχους 1 κιλού απέδωσε περίπου 800 γραμμάρια καταπληκτικού καπνιστού σολομού - θυμηθείτε ότι χάνεται βάρος κατά τη διαδικασία σκλήρυνσης και το δέρμα είναι ένα δερματώδες υπόλοιπο.

Προετοιμάστε το φιλέτο περνώντας τον αντίχειρά σας προς τα κάτω στη γραμμή των οστών και στη συνέχεια αφαιρέστε τα ένα ένα με ένα τσιμπιδάκι.

Γι'αυτό 1 κιλό φιλέτο σολομού αποστεωμένο Χρησιμοποίησα μια θεραπεία από 300 γρ θαλασσινό αλάτι αναμειγνύεται επιμελώς με 50 γραμμάρια μαύρη μελάσα ζάχαρη.

Πάρτε ένα καθαρό, στεγνό δοχείο μεγέθους που να χωράει άνετα το ψάρι και πασπαλίστε περίπου το ένα πέμπτο της θεραπείας πάνω από τον πάτο πριν απλώσετε την πλευρά του σολομού προς τα κάτω. Απλώστε το υπόλοιπο μείγμα πολυμερισμού ομοιόμορφα στην επιφάνεια της σάρκας και απλώστε σαν κρούστα.

Σκεπάζουμε και βάζουμε στο ψυγείο όλο το βράδυ για περίπου 12 ΩΡΕΣ.

Η θεραπεία θα έχει τώρα αντλήσει υγρασία από τα ψάρια και θα έχει δημιουργήσει σκούρο υγρό μελάσας γύρω από τον σολομό.

Αφαιρέστε από το δοχείο και ξεπλύνετε πολύ καλά, πετάτε την υπόλοιπη σκλήρυνση.

Το δέρμα του ψαριού θα είναι πολύ σφιχτό και δερματώδες.

Στεγνώστε εντελώς σε χαρτί κουζίνας και, στη συνέχεια, βάλτε το δέρμα προς τα κάτω σε μια σχάρα Bradley και αφήστε το σε ένα ευάερο κρύο μέρος για τουλάχιστον 3 ώρες για να στεγνώσει περαιτέρω η επιφάνεια.

Προετοιμάστε το Bradley Smoker τοποθετώντας το με το εξάρτημα κρύου καπνιστή και προσθέτοντας μια πλήρη στοίβα Μπισκότα ουίσκι δρυς στη στοίβα.

Αφήστε τον καπνιστή να είναι σε λειτουργία αρκετή ώρα ώστε το ντουλάπι να γεμίσει με καπνό πριν μεταφέρετε τον σολομό στη μέση του ντουλαπιού.

Κρύος καπνός για οτιδήποτε έως και 10 ώρες - κάπνισα το δικό μου 6 ώρες και ήταν τέλειο.

Σκεπάζετε και βάζετε στο ψυγείο όλη τη νύχτα και μετά κόβετε όσο πιο λεπτές μπορείτε με μια λεπτή, πολύ κοφτερή λεπίδα και απλώνετε σε λαδόχαρτο στις προτιμώμενες ποσότητες και στη συνέχεια τυλίγετε και παγώνετε - ω, και κρατήστε λίγο για να φάτε αμέσως!

Ουίσκι
Δρυς

Μπισκότα ουίσκι δρυός για Bradley Smokers

Ειδικά δημιουργημένο για να προσθέσει μια ξεχωριστή γεύση σε οποιοδήποτε πιάτο. Ταιριάζει με κόκκινο κρέας, χοιρινό, ψάρι (κυρίως σολομό) και βαρύ κυνήγι.

Shop Now