Κρύο καπνιστό Σολομός Συνταγή
Μετατρέψτε τον φρέσκο σολομό sockeye σε ένα γευστικό και λεπτό ορεκτικό με αυτή την εύκολη στη διαδρομή. Με ακριβώς αλάτι, ζάχαρη και λίγη υπομονή, μπορείτε να καπνίσετε κρύο το δρόμο σας σε ένα υπέροχα υγρό και τρυφερό καπνιστό σολομό ιδανικό για να σερβίρετε σε μικρές τηγανίτες ή ως βουτιά με ξινή κρέμα και κάπαρη.
Ingredients
1,8 κιλά (4 λίβρες) φρέσκος σολομός με κάλτσα (κατά προσέγγιση)
Θεραπεία με κρέας:
450 G (1 λίβρα) αλάτι
125 g (4 oz) λευκή ζάχαρη
Preparation
Φιλετάρετε δύο σολομούς ώστε να έχετε τέσσερα φιλέτα. Κόψτε σε μεγέθη για να χωρέσετε στις σχάρες Bradley Smoker.
Αφήνοντας το δέρμα επάνω, πασπαλίστε μια στρώση κρέμας κρέατος στη σάρκα του σολομού.
Η θεραπεία θα πρέπει να είναι πιο βαριά στο παχύτερο τμήμα του σολομού, πιο λεπτή όσο πλησιάζετε πιο κοντά στην ουρά.
Κρατήστε το επιπλέον κρέας σας για άλλη μια μέρα.
Στοιβάζετε τον σολομό σε ένα βαθύ δίσκο για να αποκτήσει σάρκα και φυλάξτε τον σε δροσερό σκεπασμένο μέρος για 24 ώρες.
Αφαιρέστε και ξεπλύνετε με κρύο νερό οποιαδήποτε θεραπεία με κρέας.
Στεγνώστε και αφήστε τον σολομό να στεγνώσει περαιτέρω σε ένα κρύο, καλά αεριζόμενο μέρος. Μπορεί να χρειαστείτε έναν ανεμιστήρα για να φυσήξει δροσερό αέρα πάνω από τα ψάρια και το ψάρι πρέπει να είναι στεγνό και κολλώδες στην αφή. Αυτή η διαδικασία μπορεί να διαρκέσει άλλες 24 ώρες για να ολοκληρωθεί.
Μέθοδος καπνίσματος:
Χρησιμοποιώντας μπισκότα με γεύση Alder, τοποθετήστε το σολομό στο Bradley Smoker με τον αποσβεστήρα ορθάνοιχτο και ξεκινήστε τη διαδικασία καπνίσματος, προσέχοντας να μην ανέβει πολύ η θερμοκρασία πάνω από 50°C (100°F). Ο χρόνος καπνίσματος μπορεί να κυμαίνεται από 4 έως 8 ώρες ανάλογα με το γούστο. Αυτή η συνταγή και όλες οι συνταγές διαδικασίας κρύου καπνίσματος γίνονται καλύτερα το χειμώνα, όταν η θερμοκρασία είναι κρύα και ο αέρας στεγνός.
Για να εξυπηρετήσει:
Σερβίρετε τον κρύο καπνιστό σολομό σας ως ορεκτικό σε μια μικρή τηγανίτα με τυρί κρέμα και κάπαρη ή ανακατεύετε με ξινή κρέμα για ένα ντιπ.