For those who forgot Valentine’s day……. We got your back!!

Για όσους ξέχασαν Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου……. Σου πήραμε την πλάτη!!

Posted on: January 11, 2023



Υπάρχουν δύο ημέρες που οι άνθρωποι στη βιομηχανία του εστιατορίου δεν θα ξεχάσουν ποτέ: "Ημέρα της Μητέρας και του Αγίου Βαλεντίνου". Δεδομένου ότι είναι οι δύο πιο πολυάσχόλες ημέρες για τα εστιατόρια, σχεδιάζουμε για τις εβδομάδες πριν και κανείς δεν καλεί σε άρρωστο.

Καπνιστή πάπια Confit

Υπάρχουν δύο ημέρες που οι άνθρωποι της βιομηχανίας εστιατορίων δεν θα ξεχάσουν ποτέ μα ποτέ: Ημέρα της Μητέρας και η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου. Καθώς είναι οι δύο πιο πολυσύχναστες μέρες για εστιατόρια, προγραμματίζουμε για αυτές εβδομάδες νωρίτερα και κανείς δεν τηλεφωνεί σε άρρωστο.

Έτσι, με τη σειρά μας, αν θέλουμε να γιορτάσουμε αυτές τις μέρες οι ίδιοι, πρέπει να γίνουμε δημιουργικοί. Φέτος, για την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου, για να γλυτώσουμε το άγχος, αποφασίσαμε με τον άντρα μου να φάμε ένα δείπνο μέσα και μια εβδομάδα νωρίτερα! Ποιος είπε ότι η Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου έπρεπε να είναι στις 14;

Τώρα για να αποφασίσετε τι να φτιάξετε…

Με αγάπη στο μυαλό, ήρθε στο μυαλό η Γαλλία. Οι Γάλλοι, ένας λαός και μια γλώσσα συνώνυμη με την αγάπη και το πάθος, είναι τέλειο για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου!

Και γιατί να μην φέρετε λίγο καπνό στις βουτυράτες και πλούσιες γεύσεις της γαλλικής κουζίνας;

Δεδομένου ότι η R δεν είχε ποτέ τη χαρά να δοκιμάσει πάπια, η επιλογή ήταν να ανατρέψει το κλασικό γαλλικό πιάτο Duck Confit.

Παραδοσιακά, το Duck Confit είναι ένα μπούτι πάπιας με αλάτι, μαγειρεμένο σε χαμηλή θερμοκρασία σε λίπος πάπιας. Η ωρίμανση με αλάτι είναι μια τεχνική συντήρησης τροφίμων αιώνων, όπως και το κάπνισμα! Και η χαμηλή θερμοκρασία μου ακούγεται σίγουρα σαν καπνιστής.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στήθη αντί για πόδια πάπιας

Για να φτιάξετε αυτό το κλασικό πιάτο στον καπνιστή, μην ψήσετε την πάπια σε δίσκο με λίπος. Το λίπος πάπιας είναι εξαιρετικά εύφλεκτο και θέλουμε να διατηρήσουμε τον καπνιστή μας να καπνίζει, όχι να φλέγεται.

Θα έχετε καλά αποτελέσματα χρησιμοποιώντας το στήθος πάπιας αντί για το πόδι, επειδή το στήθος έχει μεγαλύτερο λίπος καπάκι από το πόδι. Επομένως, όταν μαγειρεύετε το στήθος πάπιας στο καπνιστή, με το λίπος με το καπάκι προς τα πάνω, ένα μέρος του λίπους θα λιώσει σιγά-σιγά και θα στάζει πάνω από το κρέας. Τέλος, θα πέσει με ασφάλεια από το ταψί “V”.

Σκεφτείτε το ως αυτοκαταστροφή! Αντί να μαρινάρετε την πάπια με αλάτι, είναι προτιμότερο να τη μαρινάρετε σε σχετικά στεγνή μαρινάδα. Θα είναι περισσότερο μια πηχτή πάστα με παρόμοια συστατικά με μια παραδοσιακή θεραπεία με αλάτι Duck Confit.

Ταιριάζει καλά με πατάτες και λάχανο

Η Σύμβαση λέει ότι το Duck Confit πρέπει να σερβίρεται με πατάτες και ψητό κόκκινο λάχανο. Εναλλακτικά, το δικό μας σερβίρεται με ψητές πατάτες και κόκκινο λάχανο τουρσί. Εμείς, οι Δανοί, λατρεύουμε το λάχανο τουρσί και υπάρχει πάντα κάτι στο ράφι των κονσερβών μου. Ως αποτέλεσμα, έχετε μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα από τις πλούσιες, βουτυρώδεις γεύσεις της πάπιας και των πατατών.

Με αναμμένα κεριά, ένα μπουκάλι από το αγαπημένο μου κόκκινο ανοιχτό και μπύρα για εκείνον (δεν μπορώ να τα μοιραστώ όλα), ήρθε η ώρα για δείπνο του Αγίου Βαλεντίνου, μια εβδομάδα νωρίτερα!

Το στήθος πάπιας έγινε υπέροχο! Όχι μόνο το κρέας ήταν τρυφερό και ζουμερό, αλλά έδειχνε και τραγανή φλούδα. Ένα χτύπημα σίγουρα! Με την πάπια να προσθέτει την πάπια στο ρεπερτόριο τροφίμων της R, η εξερεύνηση νέων τροφίμων θα συνεχιστεί και θα συνεχιστεί. Αλλά αυτό ελπίζουμε να γίνει ένα νέο κανονικό πιάτο.

Συνταγή καπνιστή πάπια Confit

ο Μαρινάδα

Θα χρειαστείτε ένα tσούπας χοντρό αλάτι, ένα κουτσ.σ δεντρολίβανο, φρέσκο, ένα κουτσ.σ. θυμάρι, φρέσκο, τρία σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες, χυμό από ένα λεμόνι, ένα κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι και ένα κουτσούπας ελαιόλαδο.

ο Duck Confit

Εκτός από τα δύο στήθη πάπιας, θα χρησιμοποιήσουμε δύο τbsp λίπος πάπιας και 4-6 μεσαίου μεγέθους άσπρες πατάτες (όπως πατάτες με δαχτυλίδια ή nugget). Περίοδος με ένα σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη, ένα tσ.σ δεντρολίβανο, φρέσκο, ένα κουτσ.σ. θυμάρι, φρέσκο, ένα κουταλάκι του γλυκού θαλασσινό αλάτι και ½ κουταλάκι του γλυκού μαύρο πιπέρι.

Συνταγή με κόκκινο λάχανο τουρσί

Ανακατέψτε όλα τα υλικά για τη μαρινάδα και καθαρίστε το λίπος και από τα δύο στήθη πάπιας.
Στη συνέχεια, θα πρέπει να καλύψετε τα στήθη πάπιας με μαρινάδα και να τα τοποθετήσετε σε μια σακούλα κατάψυξης ή σφραγισμένο δοχείο για μια νύχτα ή έως και 36 ώρες.

Τώρα, ήρθε η ώρα να ζεστάνετε τον καπνιστή

Όταν ο καπνιστής φτάσει τους 200°F, πρέπει να σκουπίσετε τα βότανα και να στεγνώσετε τα στήθη της πάπιας.

Καπνίστε το καπάκι λίπους πάπιας με την πλευρά προς τα πάνω για 1,5 έως 2 ώρες με μπισκότα βελανιδιάς ή έως ότου η πάπια φτάσει σε εσωτερική θερμοκρασία 150°F. Όσο η πάπια καπνίζει, ετοιμάστε τις πατάτες.

Ετοιμάζοντας τις πατάτες

Ενώ προθερμαίνετε το φούρνο στους 350°F, κόψτε τις πατάτες στα τέσσερα και ζεστάνετε 1 κουταλιά της σούπας λίπος πάπιας.
Ρίξτε τις πατάτες σε ζεστό λίπος πάπιας, το σκόρδο, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι και απλώστε τις σε ένα ταψί. Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 45 λεπτά με μία ώρα ή μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.

Φινίρισμα και σερβίρισμα

Για να τελειώσετε το πιάτο, θα πρέπει να ζεστάνετε μια κουταλιά της σούπας λίπος πάπιας σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Στη συνέχεια, τοποθετήστε τα στήθη καπνιστή πάπιας, με το καπάκι λίπους προς τα κάτω, στο τηγάνι για να ροδίσουν το λίπος και να τελειώσετε το μαγείρεμα της πάπιας (ανεβάζοντας τη θερμοκρασία στους 165°F).
 Σερβίρετε πάπια με ψητές πατάτες και λάχανο τουρσί (μην ξεχάσετε τα κεριά και το κρασί!)

Απολαμβάνω!

Της Λένας Κλέιτον