Το κρύο κάπνισμα μπορεί να γίνει στο σπίτι με τον κατάλληλο εξοπλισμό και λίγο χρόνο και προσοχή. Δεν είναι μια μαγειρική λύση «ρυθμίστε το και ξεχάστε το», αλλά εξακολουθεί να είναι εύκολη και ο καθένας μπορεί να το κάνει!
Είναι ενδιαφέρον ότι μερικοί άνθρωποι κρύο καπνίζουν τρόφιμα χωρίς τη χρήση καπνιστή τροφίμων. Το μόνο που χρειάζεστε είναι καπνός, ένα ράφι ασφαλές για τρόφιμα και ένα μεγάλο δοχείο για να καλύψετε το φαγητό σε περιβάλλον με καπνό για έναν κρύο καπνιστή τύπου DIY. Ένας Μπράντλεϊ καπνιστής τροφίμων λειτουργεί πολύ καλά, αλλά δεν είναι ο μόνος τρόπος για να ολοκληρώσετε τη δουλειά.
Τώρα, το πρώτο πράγμα που πρέπει να γνωρίζετε για το κρύο κάπνισμα είναι ότι δεν μαγειρεύει το φαγητό. Είναι απλώς η διαδικασία εφαρμογής μιας γεύσης καπνού σε χαμηλές θερμοκρασίες (οπουδήποτε από 40°F-100°F, ποτέ πάνω από 120°F). Ως γενικός εμπειρικός κανόνας, όσο πιο δροσερό μπορείτε να διατηρήσετε το κρέας σας τόσο καλύτερα όταν πρόκειται για κρύο κάπνισμα. Οι ψυχρότερες θερμοκρασίες επιτρέπουν στο κρέας να διατηρεί περισσότερη υγρασία, να αποκτά καλύτερη καπνιστή εμφάνιση και να παραμένει προστατευμένο από βακτήρια.
Το κρύο κάπνισμα δεν είναι μέθοδος μαγειρέματος
Δεδομένου ότι το κρύο κάπνισμα δεν είναι μέθοδος μαγειρέματος, τα κρύα καπνιστά φαγητά συνήθως αλατίζονται ή αλατίζονται πριν καπνιστούν κρύα. Ο λόγος για να το κάνετε αυτό είναι να διασφαλίσετε ότι δεν θα αναπτυχθούν βακτήρια στο φαγητό κατά τη διάρκεια της διαδικασίας κρύου καπνίσματος. Ωστόσο, δεν χρειάζεται να κάνετε άλμη ή να θεραπεύετε όλη την ώρα. Ορισμένα κρέατα, όπως οι χοιρινές μπριζόλες, οι μοσχαρίσιες μπριζόλες και τα στήθη κοτόπουλου μπορούν να καπνιστούν κρύα πριν ψηθούν στη σχάρα, στο ψήσιμο ή στο ψήσιμο με μοναδικό σκοπό την ενίσχυση της γεύσης. Έτσι, στην πραγματικότητα, μπορείτε να καπνίζετε κρύο σχεδόν ό,τι έχετε στο μυαλό σας.
Ποια είναι η πιο εύκολη τροφή για κρύο κάπνισμα;
Τυρί
Το κρύο κάπνισμα του τυριού είναι μακράν η απλούστερη διαδικασία κρύου καπνίσματος και είναι πολύ διασκεδαστικό να πειραματιστείς, επειδή υπάρχουν τόσα πολλά είδη εκεί έξω. Εάν αυτή είναι η πρώτη σας προσπάθεια να καπνίσετε κρύο, τότε το τυρί θα ήταν μια επιλογή χαμηλού κινδύνου.
Τα δημοφιλή τυριά περιλαμβάνουν τσένταρ, γκούντα, ελβετικό, πιπέρι, φοντίνα και μοτσαρέλα. Άλλα είδη όπως το provolone και η parmigiana μπορούν και πρέπει να δοκιμάσουν, αλλά αυτά που αναφέρονται παραπάνω είναι τα πιο τυπικά αγαπημένα.
Οι πιο συνηθισμένοι τύποι ξύλου που χρησιμοποιούνται για το κρύο τυρί καπνίσματος περιλαμβάνουν το μήλο, το cheery, το πεκάν και το σφενδάμι για μια λεπτή αλλά ακόμα αισθητή γεύση καπνού και το hickory για μια πιο πλούσια, πιο παχύρρευστη γεύση καπνού. Είναι καλύτερο να αποφεύγετε τη χρήση ξύλου που έχει υποστεί επεξεργασία ή προέρχεται από άγνωστη πηγή.
Τυροκόμος ή όχι, δοκιμάστε το καπνιστό τυρί. Όταν δοκιμάσετε το δικό σας κρύο καπνιστό τυρί, θα αναρωτηθείτε γιατί δεν το κάνατε ποτέ πριν!
Άλλα δημοφιλή κρύα καπνιστά τρόφιμα περιλαμβάνουν:
- Ποιοτικά τεμάχια βοείου κρέατος
- Χωριό ζαμπόν
- Μπέικον
- Λουκάνικα
- Σολομός
- Αυγοτάραχο
- Φρούτα & Λαχανικά
Δοκιμάστε τις δυνάμεις σας στο κρύο κάπνισμα σήμερα, ακόμα κι αν δεν έχετε σωστό καπνιστή φαγητού και πείτε μας πώς γίνεται το φαγητό σας στα παρακάτω σχόλια!