Έτσι, μόλις αγοράσατε ένα Bradley Smoker! Καλώς ήρθατε στον υπέροχο κόσμο του καπνίσματος. Εάν έχετε διαβάσει το εγχειρίδιο, μπορεί να έχετε παρατηρήσει ότι υπάρχει αναφορά στο «καρύκευμα του καπνιστή» πριν καπνίσετε πραγματικά το πρώτο κομμάτι κρέας.
Ο καπνιστής σας πρέπει να είναι καρυκευμένος!
Εσύ, όπως και εγώ, μπορεί να έχεις απογοητευτεί. Υπάρχει αυτό το ράφι με παϊδάκια, χοιρινό πισινό ή ψαρονέφρι που κάθεται στο ψυγείο έτοιμο να μπει στο καπνιστή, αλλά τώρα ανακαλύπτετε ότι ο καπνιστής πρέπει να καρυκευτεί. Ελα! Λοιπόν, μην στεναχωριέστε, το καρύκευμα του καπνιστή δεν διαρκεί πολύ και μέσα σε λίγες ώρες θα είναι έτοιμο για όλο το κάπνισμα που μπορείτε να του δώσετε.
Μάθετε πώς να το κάνετε
Το Bradley Smoker είναι ένα ολοκαίνουργιο προϊόν και οι εσωτερικοί τοίχοι πρέπει να είναι εντελώς καθαροί. Επομένως, το καρύκευμα του καπνιστή θα επικαλύψει τους τοίχους και το εσωτερικό του καπνιστή με ένα λεπτό στρώμα καπνού που συσσωρεύεται. Αυτό παράγει ένα περιβάλλον περιορισμένου καπνού που θα προσφέρει βελτιωμένη γεύση καπνού σε ό,τι καπνίζετε. Με την πάροδο του χρόνου η συσσώρευση καπνού στους τοίχους θα αυξηθεί, με αποτέλεσμα να μετατραπεί από γυαλιστερό αλουμίνιο σε απανθρακωμένη μαύρη επίστρωση. Αυτή είναι μια ευπρόσδεκτη εξέλιξη, καθώς όχι μόνο δείχνει ότι είστε βετεράνος καπνιστής, αλλά πιστεύω ακράδαντα ότι το κρέας θα έχει ανώτερη γεύση καπνού.
Λοιπόν, πώς μπορώ να καρυκεύσω τον καπνιστή; Είναι πολύ απλό στην πραγματικότητα.
1. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ολοκληρώσει τη συναρμολόγηση του καπνιστή σύμφωνα με το εγχειρίδιο.
2. Γεμίστε το μεταλλικό μπολ με νερό και τοποθετήστε το μέσα στο καπνιστή όπου πέφτουν τα μπισκότα από τον καυστήρα.
3. Τοποθετήστε όλες τις σχάρες καπνιστών στη θέση τους στο εσωτερικό του καπνιστή.
4. Ρυθμίστε τον επάνω αεραγωγό περίπου στο μισό ανοιχτό.
5. Τοποθετήστε περίπου 8 μπισκότα ξύλου στη χοάνη. Πραγματικά δεν έχει σημασία τι είδους ξύλο χρησιμοποιείτε.
6. Ενεργοποιήστε τον καπνιστή και ρυθμίστε σε θερμοκρασία 250 F.
7. Κλείστε την πόρτα και αφήστε τον καπνιστή να φύγει για 2 – 2 1/2 ώρες.
Αυτό είναι.
Το να καρυκεύετε τον καπνιστή είναι τόσο απλό. Αφού αφήσετε το Bradley Smoker να λειτουργήσει για 2 – 2 1/2 ώρες, είναι έτοιμο. Οι τοίχοι, το εσωτερικό και τα ράφια έχουν όλα καρυκευμένα.
Τώρα είναι η ώρα για το πρώτο σας κάπνισμα. Τι θα είναι? Παϊδάκια? Στήθος ζώου? Σολομός? Αχ οι πιθανότητες!
Με Στηβ Σίλκα