Έτσι, ήσουν πολύ ενθουσιώδης και κάπνιζες περισσότερα παϊδάκια από όσα μπορούσες να τελειώσεις. Ή, ίσως, σχεδιάζατε ένα πάρτι που ακυρώθηκε, αλλά έχετε ήδη προετοιμάσει τα παϊδάκια. Και τώρα έχετε μερικά νόστιμα καπνιστά παϊδάκια που δεν είστε σίγουροι πώς να αποθηκεύσετε.
Όποια και αν είναι η περίπτωση, η απάντηση είναι ναι – σίγουρα μπορείτε να καταψύξετε τα καπνιστά παϊδάκια για έως και 12 μήνες. Με λίγα μόνο βήματα, μπορείτε να απολαύσετε τα παϊδάκια που έχουν απομείνει για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Πώς να προετοιμάσετε τα παϊδάκια για κατάψυξη
Πριν φτάσουμε στο πώς, είναι σημαντικό να επισημάνουμε δύο πράγματα: πρώτον, είναι καλύτερο να μαγειρέψετε πλήρως τα παϊδάκια πριν τα καταψύξετε από το μερικό μαγείρεμα.
Αν και το μερικό μαγείρεμα των παϊδών τα προστατεύει από το υπερβολικό ψήσιμο και το στέγνωμα, αποτελούν επίσης κίνδυνο για την υγεία. Το USDA συνιστά να φέρετε την εσωτερική θερμοκρασία του κρέατος σε τουλάχιστον 145°F (63°C).
Δεύτερον, μόλις τελειώσετε το μαγείρεμα, θα πρέπει να παγώσετε τα παϊδάκια σας το συντομότερο δυνατό. Μην τα αφήνετε στον πάγκο για πολλή ώρα για να κρυώσουν, καθώς αυτό μπορεί να οδηγήσει σε προβλήματα ασφάλειας των τροφίμων. Η διατήρηση του κρέατος στη ζώνη των 40°F έως 140°F (4°C έως 60°C) παρέχει ένα μέσο για την ανάπτυξη επιβλαβών βακτηρίων.
Πώς να παγώσετε τα καπνιστά πλευρά
Ακολουθούν μερικές συμβουλές για να κάνετε τη διαδικασία πιο ομαλή και ταχύτερη.
- Χωρίστε τα παϊδάκια σε μικρές μερίδες. Οι μερίδες μιας μερίδας είναι καλύτερες και πιο βολικές. Θα μπορούσατε να επιλέξετε να τα σάλτσας όλα σε αυτό το σημείο ή να περιμένετε μέχρι να έρθει η ώρα να μαγειρέψετε τις μεμονωμένες μερίδες.
- Τυλίξτε τα σφιχτά σε αλουμινόχαρτο και τοποθετήστε τα σε στεγανές πλαστικές σακούλες. Βάλτε τις μερίδες σας σε μια σακούλα κατάψυξης με φερμουάρ. Βεβαιωθείτε ότι έχετε πιέσει όλο τον αέρα και μετά βάλτε τη σακούλα στην κατάψυξη.
- Εάν έχετε σύστημα κενού, αυτή η διαδικασία θα πρέπει να είναι ταχύτερη. Σφραγίστε τη σακούλα του καταψύκτη με τις νευρώσεις με ηλεκτρική σκούπα για να μειώσετε την απώλεια υγρασίας κατά την αποθήκευση.
- Τοποθετήστε τα παϊδάκια σας σε ένα ψυγείο γεμάτο πάγο και καλύψτε τα με πάγο. Συνεχίστε να ελέγχετε τη θερμοκρασία μέχρι να είναι περίπου 40°F (4°C) και μετά μεταφέρετέ τα στην κατάψυξη. Εφόσον τα σφραγίσετε καλά, τα πλευρά σας μπορούν να αντέξουν έως και 12 μήνες χωρίς να χαλάσουν.
Πώς να ζεστάνετε ξανά παγωμένα παϊδάκια
Υπάρχουν πολλές επιλογές από τις οποίες μπορείτε να επιλέξετε για να ζεστάνετε ξανά τα παγωμένα παϊδάκια σας. Μάλλον επιλέξατε τη μέθοδο προετοιμασίας αργού καπνίσματος γιατί τους επιτρέπει να παραμείνουν υγρά.
Θα πρέπει να επιλέξετε μια παρόμοια αργή μέθοδο κατά την αναθέρμανση για να διασφαλίσετε ότι δεν θα καταλήξετε σε ξηρό και σκληρό χάος. Κατά γενικό κανόνα, αποφύγετε τη χρήση άμεσης και υψηλής θερμοκρασίας όταν ξαναζεσταίνετε τα πλευρά σας.
Έχουμε περιγράψει διάφορες μεθόδους αναθέρμανσης παρακάτω.
1. Φούρνος
Αυτό απαιτεί πρώτα απόψυξη των πλευρών. Μεταφέρετε τα παϊδάκια στο ψυγείο να ξεπαγώσουν μια μέρα πριν θελήσετε να τα ψήσετε. Μόλις είναι έτοιμα, προθερμάνετε το φούρνο σας στους 225–250°F (107–121°C). Προσθέστε λίγη σάλτσα ή ζωμό για να υγρανθούν τα παϊδάκια. Σκεπάζουμε τα παϊδάκια με αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε σε ένα ταψί. Κρατησε τα δικα σου θερμόμετρο κρέατος κοντά για να βεβαιωθείτε ότι θα σημειώσετε πότε η εσωτερική θερμοκρασία ανεβαίνει στους συνιστώμενους 145˚F (60°C). Αυτό θα πρέπει να διαρκέσει περίπου 4,5 ώρες σε σταθερή θερμοκρασία 225˚F (107°C) για τις πλάτες των μωρών. Βγάζουμε τα παϊδάκια από το φούρνο και τα αφήνουμε να μουλιάσουν με τη σάλτσα πριν τα σερβίρουμε.
2. Χρησιμοποιήστε ένα λουτρό ζεστού νερού
Αυτή είναι μια γρηγορότερη και ευκολότερη μέθοδος αναθέρμανσης των πλευρών. Σε αντίθεση με άλλες μεθόδους, αυτή δεν απαιτεί προ-απόψυξη. Απλά πρέπει να βράσετε μια κατσαρόλα με νερό και να τοποθετήσετε τη σακούλα κενού που περιέχει τα πλευρά σας μέσα στο νερό. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα, σβήνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σακούλα στο λουτρό νερού για να τελειώσει το μαγείρεμα. Αυτό μπορεί να διαρκέσει 1 έως 1,5 ώρα.
3. Χρησιμοποιώντας φούρνο μικροκυμάτων
Παρόλο που τα μικροκύματα είναι πιο γρήγορα και ευκολότερα στη χρήση για να ζεστάνετε σχεδόν όλα τα είδη φαγητού, δεν είναι καλή επιλογή σε αυτή την περίπτωση. Πρώτον, δεν θερμαίνονται ομοιόμορφα. Δεύτερον, είναι διαβόητα για το στέγνωμα των τροφίμων και η υγρασία είναι φίλος σας όταν ξαναζεσταίνετε παϊδάκια. Μην περιμένετε μέχρι να βιαστείτε και να πεινάσετε και το φούρνο μικροκυμάτων είναι η μόνη επιλογή που απομένει για να απολαύσετε τα πλευρά σας. Εάν περιμένατε υπομονετικά για τη μεγαλύτερη διαδικασία καπνίσματος, θα μπορούσατε πιθανώς να περιμένετε λίγο περισσότερο.
Συμπερασματικά
Το να καταψύξετε τα καπνιστά παϊδάκια που έχουν απομείνει είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να τα διατηρήσετε για μεγάλο χρονικό διάστημα. Ακολουθούν μερικά συμπεράσματα που πρέπει να έχετε κατά νου:
- Καταψύξτε τα παϊδάκια σας αμέσως μετά το μαγείρεμα για να αποφύγετε προβλήματα υγείας που μπορεί να προκύψουν από τη διατήρηση του κρέατος στη ζώνη των 40°F έως 140°F (4°C έως 60°C).
- Η αποθήκευση των νευρώσεων σε σακούλες που σφραγίζονται με κενό είναι ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλίσετε ελάχιστη απώλεια υγρασίας, αλλά και άλλες μέθοδοι λειτουργούν επίσης εάν τις κάνετε καλά.
- Αποφύγετε την υψηλή και άμεση ζέστη όταν ξαναζεσταίνετε τα πλευρά σας για να τα διατηρήσετε τρυφερά και υγρά. Πηγαίνετε για τη χαμηλή και αργή προσέγγιση.
- Τα σωστά αποθηκευμένα κατεψυγμένα παϊδάκια μπορούν να παραμείνουν φρέσκα για έως και 12 μήνες.
Ακολουθούν μερικές συνταγές για καπνιστά παϊδάκια που μπορείτε να δοκιμάσετε στο Bradley Smoker σας:
Πώς να καπνίζετε 3-2-1 πλευρά
Καπνιστό Baby Back Ribs In the Bradley Smoker
Πώς να φτιάξετε Smoked No Wrap Ribs
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο Μπράντλεϊ Σμόκερ, ρίξτε μια ματιά στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.