Το κάπνισμα ποτών έχει γίνει μια δημοφιλής τάση στις μέρες μας, και είναι μια διαδικασία που μπορεί να γίνει στο σπίτι. Με την άφιξη των καπνιστών στο σπίτι, είναι απλό να καπνίσετε το αγαπημένο σας ποτό για να αναδώσετε μια πιο πλούσια γεύση. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε καπνό για να ενισχύσετε οποιαδήποτε μορφή ποτού. Χρησιμοποιώντας α Μπράντλεϊ Σμόκερ, μπορείτε να καπνίσετε το ουίσκι σας για να βελτιώσετε τη γεύση του φυσικά με οποιαδήποτε γεύση της επιλογής σας χρησιμοποιώντας αρωματισμένο Μπράντλεϊ Μπισκέ.
4 βήματα για να φτιάξεις ουίσκι με τον καπνιστή Bradley
Η διαδικασία για να καπνίσετε το ουίσκι σας χρησιμοποιώντας έναν καπνιστή Bradley είναι αρκετά απλή. Εδώ είναι τα πιο σημαντικά 4 βήματα που πρέπει να ακολουθήσετε:
#1. Επιλέξτε τον καπνό σας: Το πρώτο βήμα περιλαμβάνει τη συγκέντρωση όλων των συστατικών που θα χρειαστείτε κατά τη διαδικασία του καπνίσματος και την επιλογή του καπνού σας. Θα πρέπει να επιλέξετε το ουίσκι που θέλετε να καπνίσετε μαζί με τη γεύση του Μπράντλεϊ Μπισκέ.
Επαγγελματική συμβουλή: Χρησιμοποιείτε μόνο καπνό και μην ανάβετε τη φωτιά, δεν θέλουμε κίνδυνο πυρκαγιάς!
#2. Τοποθετήστε το ουίσκι σας σε ένα ατσάλινο ταψί ή κατσαρόλα. Το τηγάνι ή η κατσαρόλα θα πρέπει να είναι ρηχά για να επιτρέπει στον καπνό να έρθει σε επαφή με όσο το δυνατόν μεγαλύτερο μέρος της επιφάνειας του ουίσκι για να του δώσει τη σωστή ποσότητα γεύσης καπνού.
#3. Δημιουργήστε τον καπνό σας: Τώρα είναι η ώρα να δημιουργήσουμε τον καπνό. Αυτό γίνεται με το άναμμα των μπισκότων Bradley που επιλέξατε να χρησιμοποιήσετε για αυτόν τον καπνό. Οι μπισκότες είναι εύκολο να διανεμηθούν και θα καούν για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Ένα μπισκότο παρέχει καπνό για τουλάχιστον 20 λεπτά. Συνεχίστε να καπνίζετε το ουίσκι μέχρι να πετύχετε τη καπνιστή γεύση που θέλετε.
#4. Καπνίστε το ουίσκι σας: Τοποθετήστε το τηγάνι ή την κατσαρόλα γεμάτη με ουίσκι στη σχάρα καπνίσματος και αφήστε το να καπνίσει για περίπου τριάντα με σαράντα λεπτά. Όταν το ουίσκι σας είναι πλήρως αρωματισμένο και έτοιμο, αφαιρέστε το από το καπνιστό και αφήστε το να κρυώσει. Ο καπνός ενισχύει το ουίσκι προσθέτοντας γεύση σε αυτό, ανάλογα με το ξύλο που χρησιμοποιείται από τα μπισκότα. Για παράδειγμα, όταν χρησιμοποιείτε μπισκότα Applewood, το ουίσκι σας θα έχει τη φρουτώδη γεύση των μήλων. Ενώ τα μπισκότα από ξύλο μεσκίτ μπορούν να δώσουν μια αυθεντική καπνιστή γεύση στο ουίσκι σας, καθιστώντας το πιο απολαυστικό.
Bradley Tips & Tricks για καλύτερο καπνιστό ουίσκι
Υπάρχουν αρκετές συμβουλές & κόλπα Bradley που προτείνουμε για να πετύχετε ένα καλοκαπνισμένο ουίσκι. Χρειάζεται λίγη υπομονή και πειραματισμός για να γίνει σωστά. Ακόμα κι αν δεν το πετύχετε τέλειο την πρώτη φορά, εξακολουθεί να είναι πολύ διασκεδαστικό. Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα κόλπα καπνίσματος για να αυξήσετε τις πιθανότητες να αποκτήσετε το τέλειο ουίσκι καπνιστού.
#1. Πήγαινε χαμηλά και αργά
Η διαδικασία παρασκευής ουίσκι σε καπνιστή γίνεται αργά σε χαμηλή έμμεση φωτιά. Υποβάλλοντας το ουίσκι σας στον καπνιστή για μεγάλο χρονικό διάστημα, το ποτό αποκτά όσο το δυνατόν περισσότερη γεύση. Μπορείτε να προσθέσετε περισσότερα γλυκά αρώματα στο ποτό σας καίγοντας μπισκότα από διάφορα ξύλα.
#2. Μην παρακάνετε τον καπνό
Όταν καπνίζετε φαγητό ή ποτό στον καπνιστή Bradley, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι δεν το παρακάνετε με τον καπνό. Γι' αυτό αξίζει να πηγαίνεις χαμηλά και αργά. Όταν έχετε πολύ καπνό ή το ουίσκι σας παραμένει για μεγαλύτερη περίοδο από ό,τι θα έπρεπε, ο καπνός θα υπερισχύσει των άλλων γεύσεων και μπορεί να του κάνει πικρή γεύση. Επίσης, το ουίσκι σας μπορεί να εξατμιστεί κατά τη διάρκεια της διαδικασίας. Με την Καπνιστής Bradley Digital, μπορείτε εύκολα να ρυθμίσετε την ακριβή θερμοκρασία και τον χρόνο που χρειάζεστε για την παρασκευή του ουίσκι σας.
#3. Η ροή του αέρα είναι ζωτικής σημασίας
Ένας από τους παράγοντες που επηρεάζουν το κάψιμο των μπισκότων είναι η ροή αέρα στον καπνιστή. Η σωστή ροή αέρα σημαίνει επαρκή παροχή οξυγόνου στον καπνιστή, καθώς είναι απαραίτητο στη διαδικασία καύσης. Η βέλτιστη καύση των μπισκότων επιτυγχάνεται με επαρκή παροχή ροής αέρα. Ένας καπνιστής Bradley έχει αεραγωγούς στην επάνω πλευρά για να βεβαιωθεί ότι έχετε αρκετή ροή αέρα. Κρατήστε τον εξαερισμό τουλάχιστον μέχρι τη μέση ανοιχτή για να χρησιμεύσει ως εξαερισμός, επιτρέποντας υψηλό ρυθμό καύσης και καθαρό καπνό. Ο ανοιχτός αερισμός επιτρέπει επίσης την καλύτερη κυκλοφορία του καπνού από τα μπισκότα για να απορροφήσει το ουίσκι σας την καπνιστή γεύση.
#4. Χρησιμοποιήστε μπισκότα Bradley
Το μυστικό για την επίτευξη των καλύτερων αποτελεσμάτων όταν καπνίζετε με καπνιστή Bradley είναι η χρήση των μπισκότων μας. Είναι μοναδικά σχεδιασμένα για να τους επιτρέπουν να καίγονται σταθερά για περίπου 20 λεπτά τη φορά. Διατίθενται σε μεγάλη γκάμα γεύσεων και δεν δίνουν στο ουίσκι σας την άσχημη γεύση που παίρνετε από άλλες πηγές καυσίμων που αποβάλλουν υπερβολική στάχτη.
Αυτά τα μπισκότα είναι εύκολο να διανεμηθούν και να διατηρηθούν. Είναι φυσικά, αναδίδοντας μια καθαρή καπνιστή γεύση κάθε φορά.
#5. Μην βρέχετε τα μπισκότα σας.
Τα μπισκότα πρέπει να χρησιμοποιούνται στεγνά. Πολλοί πιστεύουν ότι αν βρέξουν ξύλα, μπορούν να πετύχουν περισσότερο καπνό. Ωστόσο, το μούσκεμά τους θα επηρεάσει την πίεση συμπίεσης και το επίπεδο υγρασίας, κάτι που θα επηρεάσει τα καψίματα των μπισκότων. Επίσης, φροντίστε πάντα να αποθηκεύετε τα μπισκότα σας σε ξηρό μέρος.
Τελικές σκέψεις
Είναι δυνατό να δώσετε στο ουίσκι σας μια απίστευτη καπνιστή γεύση με το καπνιστή Bradley χρησιμοποιώντας τα παραπάνω βήματα που θα απολαύσετε με κάθε γουλιά. Δημιουργήστε τον τέλειο καπνό ουίσκι σας χρησιμοποιώντας μπισκότα Bradley με τη γεύση της επιλογής σας και μην ξεχάσετε να ακολουθήσετε το Ιστολόγιο για το κάπνισμα φαγητού με συμβουλές και κόλπα του Bradley για να πετύχετε νόστιμα αποτελέσματα.