Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το τυρί είναι ένα από τα πιο αγαπημένα γαλακτοκομικά προϊόντα. Είναι ένα αρωματικό και νόστιμο πιάτο με κρεμώδη γεύση που αφήνει πολλούς ανθρώπους να λαχταρούν για περισσότερα. Το καπνιστό τυρί έχει μια μοναδική γεύση με διακριτικά γήινες, φρυγανισμένες νότες, που είναι ένας από τους λόγους που οι άνθρωποι καπνίζουν τυρί. Μερικοί επιλέγουν να καπνίζουν τυρί για να αυξήσουν τη διάρκεια ζωής του. Για να το πετύχετε αυτό, το να έχετε καλό ξύλο καπνίσματος για τη διαδικασία δεν μπορεί να υποτιμηθεί.
Το κάπνισμα τυριού στο σπίτι είναι σχετικά εύκολο και ικανοποιητικό, με διάφορα είδη ξύλου εύκολα διαθέσιμα. Θα χρειαστεί να προετοιμάσετε τον καπνιστή σας με ένα κιτ προσαρμογέα κρύου καπνού. Αυτό είναι ένα ουσιαστικό βήμα για την παραγωγή κρύου καπνού για το τυρί, κάτι που διαφορετικά είναι αδύνατο με έναν συνηθισμένο καπνιστή τροφίμων.
Το καλύτερο τυρί για κάπνισμα
Πριν συζητήσουμε πώς να επιλέξετε το καλύτερο ξύλο για καπνό, είναι σημαντικό να προσδιορίσετε πρώτα το καλύτερο τυρί για καπνό. Στην ιδανική περίπτωση, τα περισσότερα σκληρά τυριά μπορούν εύκολα να χρησιμοποιηθούν αρκεί να μην γλιστρήσουν μέσα από το πλέγμα κατά τη διαδικασία. Το τσένταρ και η παρμεζάνα είναι εξαιρετικές επιλογές για νόστιμα αποτελέσματα καπνίσματος.
Συνιστούμε σκληρά τυριά όπως Cheddar, Monterey Jack, Gouda και παρμεζάνα για αρχάριους, καθώς δεν είναι εύκολα καπνιστά. Αλλά θα πρέπει επίσης να διατηρήσετε τις θερμοκρασίες κάτω από 90 °F για να αποφύγετε την πλήρη τήξη του τυριού.
Το ημίμαλακο τυρί όπως το Gorgonzola και το Provolone δεν είναι ιδανικά για το κάπνισμα, καθώς απορροφούν τον καπνό γρήγορα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολο να τοποθετηθούν στον καπνιστή. Επίσης δεν αργούν να λιώσουν, κάτι που καταστρέφει όλη τη διαδικασία.
Πώς να αποκτήσετε το καλύτερο ξύλο για το κάπνισμα του τυριού σας
Το καλό είναι ότι τα περισσότερα από τα καλύτερα και κορυφαία ξύλα καπνίσματος τροφίμων είναι εύκολα διαθέσιμα στο κατάστημα.
Θα θελήσετε επίσης να δώσετε προσοχή στις φυσικές γεύσεις του τυριού και να επιλέξετε το σωστό είδος ξύλου που θα συμπλήρωνε καλύτερα τη γεύση. Αυτό είναι απαραίτητο καθώς έχει άμεση επίδραση στη γεύση και τη γεύση του τυριού.
Γενικά, η γεύση του τυριού σας ενημερώνει για το είδος του ξύλου που χρησιμοποιείτε. Το Fruitwood είναι η καλύτερη και ασφαλέστερη επιλογή για το κάπνισμα τυριού που έχει μια φυσική ήπια γεύση. Η χρήση φρούτων ξύλων για το κάπνισμα του τυριού σας μπορεί να προσφέρει μια πικάντικη, ήπια και γλυκιά γεύση που συνδυάζεται τέλεια με τις φυσικές γεύσεις του τυριού.
Υπάρχει μια ποικιλία από γεύσεις ξύλου που μπορείτε να διαλέξετε για τη διαδικασία του καπνίσματος και θα μοιραστούμε κάποιες πληροφορίες για να σας βοηθήσουμε να αποφασίσετε ποια είναι η καλύτερη επιλογή.
Apple Wood
Το Applewood είναι ένα από τα καλύτερα ξύλα για τυρί κρύου καπνίσματος. Έχει την υψηλότερη συγκέντρωση ήπιων γεύσεων, αλλά εξακολουθεί να σας επιτρέπει να απολαύσετε τη φυσική γεύση του τυριού. Μπορείτε να πάτε για μας Μπισκέτα από ξύλο μήλου Bradley Smoker, που θα ενισχύσει τέλεια τη φυσική γεύση του τυριού με την ήπια, φρουτώδη και γλυκιά γεύση του. Το καπνιστό τυρί Applewood είναι τέλειο για σάντουιτς και σαλάτες.
Ξύλο σφενδάμου
Το ξύλο σφενδάμου είναι ίσως ένα από τα πιο δημοφιλή ξύλα για το κάπνισμα τυριού, με διάφορες πρωτεΐνες που ταιριάζουν απόλυτα με τα περισσότερα τυριά. Έχει ένα λεπτό, γλυκό ουρανίσκο που διαπερνά το τυρί, προσδίδοντας ένα γλυκό άρωμα. Εάν δεν είστε σίγουροι πού να το βρείτε, μπορείτε να το αποκτήσετε Μπισκέτα από ξύλο σφενδάμου καπνιστή Bradley που έχουν καθαρή, νόστιμη γεύση.
Ξύλο κερασιάς
Όπως το ίδιο το φρούτο, το ξύλο κερασιάς φέρνει γλύκα με τον βαρύ καπνό του που εμποτίζει γρήγορα το τυρί. Μπορείτε να πάτε για ξύλο κερασιάς εάν χρησιμοποιείτε τυριά που έχουν φυσικά ήπια γεύση. Μας Μπισκετάκια από ξύλο κερασιού Bradley Smoker παρέχουν επίσης μια ροζ απόχρωση στο τελικό προϊόν. Είναι ένα από τα μοναδικά χαρακτηριστικά του ξύλου κερασιάς που το καθιστά ιδανικό για αισθητικούς σκοπούς.
Hickory Wood
Το Hickory είναι το τέλειο ξύλο για τους λάτρεις του έντονου αρώματος καθώς έχει έντονη γεύση. Οι περισσότεροι άνθρωποι χρησιμοποιούν το ξύλο hickory για το κάπνισμα κρέατος, αλλά είναι επίσης ιδανικό για το κάπνισμα τυριού. Δεν είναι μια ήπια επιλογή όπως το κεράσι, το μήλο και το σφενδάμι, αλλά η γεύση του κρίκου δεν θα επισκιάσει τις φυσικές γεύσεις του τυριού. Μπορείτε να πάτε για μας Μπισκέτα από ξύλο Bradley Smoker Hickory.
Ξύλο βελανιδιάς
Η βελανιδιά θεωρείται μια από τις πιο ευέλικτες γεύσεις ξύλου στην αγορά. Είναι γνωστό για τη χρυσή του επικάλυψη και είναι ιδανικό για τα περισσότερα σκληρά τυριά όπως το τσένταρ. Αυτό συμβαίνει γιατί δεν υπερισχύει του τυριού και συχνά δεν αφήνει επίγευση. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ελέγξει το δικό μας Μπισκετάκια από ξύλο βελανιδιάς Bradley Smoker.
Σε αυτό το βίντεο, ο Τζο καπνίζει τέσσερα είδη τυριών, ιδανικά για συνοδεία σάντουιτς ή το αγαπημένο σας κόκκινο κρασί:
Συνταγές καπνιστού τυριού
Θέλετε να δοκιμάσετε μερικές συνταγές καπνιστού τυριού στο σπίτι; Σας καλύψαμε! Δείτε τις καταπληκτικές συνταγές μας στους παρακάτω συνδέσμους:
Συνταγή καπνιστού τυριού τσένταρ
Ψυχρό καπνιστό τυρί στον καπνιστή Bradley
Καπνιστό Proscuitto Brie Cheese Dip
Το καπνιστό τυρί είναι μια νόστιμη προσθήκη σε κάθε σανίδα αλλαντικών ή σερβίρεται μαζί με ένα ποτήρι κρασί. Συνιστούμε ανεπιφύλακτα σε κάθε λάτρη του καπνιστού τυριού να προσπαθήσει να φτιάξει το δικό του τουλάχιστον μία φορά και να αποκομίσει τα οφέλη.
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο Μπράντλεϊ Σμόκερ, ρίξτε μια ματιά στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.