Ενώ ο Μπράντλεϋ σου μπαρμπεκιου Η σχάρα είναι ακόμα ζεστή, μπορείτε επίσης να προετοιμάσετε και τα λαχανικά σας για ψήσιμο, κάνοντας τα να έχουν καλύτερη γεύση από ό,τι νομίζατε ποτέ! Ένας από τους καλύτερους συντρόφους του ψητού κρέατος είναι ένα φρέσκο καλοκαιρινό λαχανικό.
Είμαστε εδώ για να σας δείξουμε πώς να ψήσετε αλμυρά καλοκαιρινά λαχανικά για να τα απολαύσουν όλοι οι καλεσμένοι σας. Κάθε λαχανικό έχει τη δική του μέθοδο ψησίματος, αλλά καθώς διαβάζετε αυτές τις προτάσεις, θα δείτε ένα μοτίβο που τα ενώνει όλα μαζί!
Οδηγός ψησίματος λαχανικών Bradley Smoker
Ο στόχος είναι να κόψετε τα λαχανικά σε κομμάτια πάχους 3/4″ έως 1″, ώστε να μπορούν να μαγειρευτούν γρήγορα και ομοιόμορφα. Θα καθορίσουμε πώς να κόψετε κάθε λαχανικό στις παρακάτω ενότητες. Για μικρά λαχανικά, μπορεί να θέλετε να δοκιμάσετε ένα καλάθι ψησίματος για να μην πέσουν μέσα από τις σχάρες ψησίματος.
Με λίγα λόγια: Κανένας σεφ της αυλής που σέβεται τον εαυτό του δεν θα σέρβιρε ξερά λαχανικά! Για να αποφευχθεί αυτό, συνιστούμε να τα μουλιάσετε για 30 λεπτά σε κρύο νερό πρώτα για να μην στεγνώσουν στη σχάρα. Στη συνέχεια, στεγνώστε τα και ακολουθήστε τις προτάσεις που περιγράφονται παρακάτω.
Κάντε κύλιση για να βρείτε το λαχανικό που ψάχνετε ή απλώς κάντε κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο:
Αγκινάρες
Παρασκευή: Κόβουμε τη μέση κατά μήκος, πιέζουμε προς τα κάτω να απλωθούν τα φύλλα, αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι κοσέρ.
Μέθοδος ψησίματος: 15 λεπτά από κάθε πλευρά, μέχρι να μαλακώσει η βάση
Υπόδειξη: Βράστε στον ατμό σε ένα καλάθι πριν το χέρι για να επιταχύνετε τη διαδικασία.
Σπαράγγι
Παρασκευή: Κόψτε τις άκρες, αλείψτε με ελαιόλαδο και πασπαλίστε με αλάτι κοσέρ.
Μέθοδος ψησίματος: Γυρίστε κάθε λεπτό. Αφαιρέστε όταν γίνει ανοιχτό καφέ.
Υπόδειξη: Προσθέστε σησαμέλαιο στο ελαιόλαδο όταν το βουρτσίζετε.
Πιπεριές
Παρασκευή: Κόψτε από τη μέση, από πάνω προς τα κάτω. Αφαιρέστε τους μίσχους, τους σπόρους, τη μεμβράνη. Αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Μέθοδος ψησίματος: Ψήστε στη σχάρα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά
Υπόδειξη: Προσθέστε ένα μείγμα από κατσικίσιο τυρί και καρύκευμα πιπεριάς λεμονιού σε κάθε πιπεριά καθώς πρόκειται να ξεκολλήσουν από τη σχάρα.
Λάχανο
Παρασκευή: Κόψτε σε περίπου. 8 σφήνες, αφαιρέστε τον πυρήνα, τοποθετήστε το σε αλουμινόχαρτο και αλατοπιπερώστε με σκόνη σκόρδου, αλάτι kosher και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Μέθοδος ψησίματος: Ψήστε σε σφραγισμένο αλουμινόχαρτο για 30 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν.
Υπόδειξη: Χρησιμοποιήστε αλάτι καρύκευμα αντί για αλάτι kosher για περισσότερη γεύση.
Πιπεριές τσίλι
Παρασκευή: Αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Μέθοδος ψησίματος: Ψήστε ολόκληρο στη σχάρα 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά
Υπόδειξη: Για λιγότερο λάκτισμα, αφαιρέστε τα στελέχη και κόψτε τους σπόρους
Corn on the Cob
Παρασκευή: Τραβήξτε απαλά προς τα πίσω τα φλοιά για να αφαιρέσετε το μετάξι. Αλείψτε το καλαμπόκι με βούτυρο και διπλώστε τα φλοιά προς τα πίσω όπως τα έδεναν ή έστριβαν τις άκρες.
Μέθοδος ψησίματος: Ψήστε για 5-7 λεπτά, γυρίζοντας για να μην καεί.
Υπόδειξη: Μουλιάστε τα στάχυα σε κρύο νερό για μία ώρα πριν τα βάλετε στη σχάρα για περισσότερη υγρασία.
Μελιτζάνα
Παρασκευή: Κόβουμε κατά μήκος, αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Μέθοδος ψησίματος: Ψήστε στη σχάρα 3-4 λεπτά ανά πλευρά.
Υπόδειξη: Σερβίρετε με πλακέ ψωμί, ελιές Καλαμών και φέτα!
Σκόρδο
Παρασκευή: Αφαιρέστε το άκρο της ρίζας, αλείψτε με ελαιόλαδο και τοποθετήστε το σε γκριλ με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Μέθοδος ψησίματος: Ψήστε ολόκληρο στη σχάρα για 10 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει
Υπόδειξη: Κόβετε σε κύβους ή σερβίρετε ολόκληρο με ψητή μπριζόλα.
Μανιτάρια
Παρασκευή: Καθαρίστε καλά και αλείψτε με ελαιόλαδο
Μέθοδος ψησίματος: Ψήστε ολόκληρο στη σχάρα 5-8 λεπτά ανάλογα με το μέγεθος
Υπόδειξη: Χρησιμοποιήστε μεγάλα καπάκια Portobello για μεγαλύτερη γεύση και κόψτε τα μετά το ψήσιμο.
κρεμμύδια
Παρασκευή: Αφαιρέστε το δέρμα, κόψτε οριζόντια πάχους 1/2″. Αλείφουμε με ελαιόλαδο.
Μέθοδος ψησίματος: Σχάρα 3-4 λεπτά.
Υπόδειξη: Για ένα υπέροχα ζουμερό κρεμμύδι, τυλίξτε ολόκληρο το κρεμμύδι σε αλουμινόχαρτο με έναν κύβο μπουγιόν και 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο ή μαργαρίνη στο κέντρο.
Πατάτες
Παρασκευή: Κόβουμε στη μέση ή στα τέσσερα ανάλογα με το μέγεθος, αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι kosher και φρέσκο αλεσμένο μαύρο πιπέρι.
Μέθοδος ψησίματος: Ψήστε μέχρι να ροδίσουν
Υπόδειξη: Πασπαλίστε με ένα μείγμα σκόνης σκόρδου, σκόνης κρεμμυδιού, πάπρικας, αποξηραμένου δεντρολίβανου και αποξηραμένου θυμαριού για εξαιρετική γεύση.
Ντομάτες
Παρασκευή: Κόβουμε τα φρούτα (ναι ξέρω) στη μέση από πάνω προς τα κάτω. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και το βάζουμε σε σχάρα με την κομμένη πλευρά προς τα κάτω.
Μέθοδος ψησίματος: Γκριλ 4 λεπτά
Υπόδειξη: Πασπαλίστε πάνω τους τυρί παρμεζάνα πριν τα ψήσετε.
Κολοκυθάκια & Κολοκύθα
Παρασκευή: Κόψτε κατά μήκος σε φέτες 1/2″ ή φέτες. Αλείφουμε με ελαιόλαδο και πασπαλίζουμε με αλάτι κοσέρ.
Μέθοδος ψησίματος: Ψήστε στη σχάρα 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
Υπόδειξη: Περιχύστε ελαφρά το βαλσάμικο ξύδι πάνω από τα κολοκυθάκια για να τα σερβίρετε.
Συνοψίζοντας
Το ψήσιμο λαχανικών στη σχάρα είναι εύκολο και συμπληρώνει άλλα ψητά.
Για υπενθύμιση, είναι πάντα καλό να αλείφετε τα λαχανικά με ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν και να πασπαλίζετε ελαφρά με αλάτι κοσέρ. Αυτός είναι ένας καλός εμπειρικός κανόνας που μπορεί να εφαρμοστεί σε όλα σχεδόν τα λαχανικά. Για περισσότερη γεύση, προσθέστε φρέσκα μπαχαρικά και μυρωδικά της αρεσκείας σας. Θα θέλαμε να ακούσουμε επιπλέον προτάσεις από τους ταλαντούχους αναγνώστες μας! Μοιραστείτε τις απόψεις σας και τις προσωπικές σας προτάσεις εάν έχετε!
Μπράντλεϊ Σμόκερ είναι μια παγκόσμια εταιρεία καπνίσματος τροφίμων που ειδικεύεται στα προϊόντα καπνίσματος τροφίμων, Μπισκετάκια και συνταγές. Οι παραπάνω εικόνες δεν είναι δικές μας.