How to Brine Pachanga Using a Low-Salt Poultry flavoured Brine

Πώς να άλλος pachanga χρησιμοποιώντας ένα χαμηλό άλατο Αύματα πουλερικά

Posted on: March 04, 2022
Read time: Read Time: 10 min



Συνδυάστε κείμενο με μια εικόνα για να εστιάσετε στο επιλεγμένο προϊόν, συλλογή ή ανάρτηση ιστολογίου. Προσθέστε λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, το στυλ ή ακόμα και να δώσετε μια κριτική.

Το αλμυρό είναι ένας απλός αλλά νόστιμος τρόπος παρασκευής κρέατος, επομένως είναι πιο τρυφερό, χυμώδες και ζουμερό προτού ετοιμαστείτε να το μαγειρέψετε. Πριν φτάσουμε στην άλμη, ας μιλήσουμε για το τι είναι στην πραγματικότητα. Το αλάτισμα είναι βασικά η διαδικασία βύθισης κρέατος ή πουλερικών σε ένα διάλυμα. Η λύση είναι συνήθως αλάτι και νερό, αλλά μπορεί επίσης να είναι χαμηλή σε αλάτι, όπως αυτή η συνταγή.

Κατά την άλμη, το αλμυρό νερό και το κρέας ενώνονται για να παγιδεύσουν το υγρό στο κρέας, ώστε να μην μπορεί να εξατμιστεί κατά το μαγείρεμα. Αυτό καταλήγει να δημιουργεί ένα ζουμερό και τρυφερό κομμάτι κρέας ή πουλερικό. Μερικοί άνθρωποι συχνά μπερδεύουν το αλάτι με το μαρινάρισμα και είναι σημαντικό να κατανοήσουμε τη διαφορά. Ενώ η άλμη είναι κυρίως για την υγρασία, η χρήση μαρινάδας προσθέτει γεύση.

Θα μοιραστούμε 2 από τις αγαπημένες μας και πιο δημοφιλείς συνταγές με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο άλμης, μια που λειτουργεί καλύτερα για το κοτόπουλο και μια άλλη συνταγή για άλμη για πουλερικά και χοιρινό για όλες τις χρήσεις. Λοιπόν, ας ξεκινήσουμε.

άλμη κοτόπουλου

Πριν μπείτε στην κουζίνα και αρχίσετε να φτιάχνετε την άλμη, ορίστε τα συστατικά που θα χρειαστείτε:

  • 1 γαλόνι ζεστό νερό
  • 3/4 φλιτζάνι αλάτι kosher
  • 2/3 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 3/4 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο

Αφού συγκεντρώσετε τα υλικά, πρέπει να κάνετε τα εξής:

  1. Ξεκινήστε ρίχνοντας το νερό σε ένα δοχείο. Βεβαιωθείτε ότι το δοχείο είναι 2 φορές το μέγεθος του όγκου του νερού.
  2. Στη συνέχεια, ρίξτε το αλάτι, τη ζάχαρη, τη σάλτσα σόγιας και το ελαιόλαδο.
  3. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί πλήρως η ζάχαρη και το αλάτι.
  4. Μόλις ολοκληρωθεί η ανάμειξη, αφήστε την άλμη να ξεκουραστεί και να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  5. Τώρα, πιάστε το κοτόπουλο σας και τοποθετήστε το στην άλμη.
  6. Καλύψτε το και βάλτε το δοχείο στο ψυγείο για 2 ώρες εάν χρησιμοποιείτε στήθος χωρίς δέρμα και 4 ώρες για κομμάτια με κόκαλα. Αν είναι ολόκληρο κοτόπουλο, το αφήνουμε στο ψυγείο όλη τη νύχτα.
  7. 1 γαλόνι άλμης είναι αρκετά καλό για 6 κιλά ολόκληρου κοτόπουλου ή κομμάτια με κόκαλα. Μπορεί επίσης να χωρέσει έως και 10 κιλά στήθη κοτόπουλου χωρίς δέρμα και κόκαλα.

Αυτή είναι μια πολύ απλή και αποτελεσματική συνταγή άλμης χαμηλής περιεκτικότητας σε νάτριο που μπορείτε εύκολα να προετοιμάσετε για να αλατίσετε το κοτόπουλο σας. Τα διατροφικά στοιχεία αυτής της συνταγής είναι τα εξής: Θερμίδες 182,5, υδατάνθρακες 24,7 g, χοληστερόλη 0 mg, λιπαρά 9 g, φυτικές ίνες 0,3 g, πρωτεΐνη 2 g, κορεσμένα λιπαρά 1,2 g, νάτριο 13209,3 mg, ζάχαρη 22,7 g.

Ήπια άλμη για όλες τις χρήσεις για πουλερικά και χοιρινό κρέας

Η επόμενη συνταγή άλμης είναι μια ολοκληρωμένη συνταγή για όλα τα είδη πουλερικών και χοιρινού κρέατος. Είναι ήπιο και αλατίζει σωστά το κρέας σας, ειδικά αν το πετάτε στη σχάρα ή στο καπνιστή. Αυτή η άλμη εξασφαλίζει ζουμερό και τρυφερό κρέας. Εδώ είναι τα συστατικά που θα χρειαστείτε:

  • 1/4 φλιτζάνι αλάτι kosher
  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1-λίτρο νερό

Όπως μπορείτε να δείτε, χρειάζονται μόνο λίγα συστατικά για την παρασκευή αυτής της άλμης, επομένως θα πρέπει να είναι μια απλά δίκαιη διαδικασία. Εδώ είναι:

  1. Ξεκινήστε ανακατεύοντας κρύο νερό με το αλάτι και τη ζάχαρη.
  2. Ανακατεύουμε το μείγμα μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι και η ζάχαρη.
  3. Βυθίστε το κρέας σε ένα μη αντιδραστικό δοχείο (π.χ. πλαστικό).
  4. Σφραγίζουμε το δοχείο και το βάζουμε στο ψυγείο.
  5. Χρησιμοποιήστε 1 λίτρο άλμης ανά κιλό κρέατος, φροντίστε να μην υπερβείτε τα 2 γαλόνια.
  6. Ο χρόνος άλμης είναι 1 ώρα ανά κιλό. Ωστόσο, βεβαιωθείτε ότι δεν είναι λιγότερο από 30 λεπτά και όχι περισσότερο από 8 ώρες.
  7. Είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το κρέας δεν είναι κατεψυγμένο.

Η άλμη είναι απλή και μόλις γίνει, θα έχετε εγγυημένα το πιο ζουμερό κρέας ποτέ. Οι διατροφικές πληροφορίες για αυτή την άλμη είναι οι εξής: Θερμίδες 97,5, νάτριο 2832,2 mg, υδατάνθρακες 25,2, ζάχαρη 25,1.

Υπάρχουν άπειρες άλλες συνταγές και είναι εύκολο να αλατίσετε το δικό σας κοτόπουλο και πουλερικά. Ορισμένες συνταγές συνιστούν να βάλετε το κοτόπουλο και το διάλυμα άλμης στο ψυγείο για τουλάχιστον 8 ώρες έως και 24 ώρες, και πολλές σας ζητούν να ξεπλύνετε το κοτόπουλο πριν το ρίξετε στο καπνιστή. Στο τέλος της ημέρας, όλα εξαρτώνται από τις προτιμήσεις σας.

Και αν για κάποιο λόγο δεν μπορείτε να αποφασίσετε σε ποια άλμη θα πάτε ή αν δεν έχετε ξαναρίξει το κρέας ή τα πουλερικά σας σε άλμη, γι' αυτό σας έχουμε δώσει 2 από τις καλύτερες και πιο νόστιμες συνταγές για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας με άλμη . Είμαστε σίγουροι ότι θα το απολαύσετε και θα επιστρέψετε ξανά για την ίδια συνταγή.

Τελικές σκέψεις

Αυτές οι δύο άλμη προσθέτουν αλάτι στις σωστές ποσότητες απευθείας στο κοτόπουλο ή άλλα κρέατα και τα διατηρούν στο ψυγείο για τον ιδανικό χρόνο. Το τελικό αποτέλεσμα είναι ζουμερό, χυμώδες και τρυφερό πουλερικό που θα ξεπεράσει όλες τις προσδοκίες σας.

Δείτε ολόκληρο τον κατάλογό μας με άρθρα σχετικά με το άλμη και την ωρίμανση του κρέατος σας εδώ:
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τουρσί, του αλατίσματος, του μαριναρίσματος και της ωρίμανσης;
Στερέωση και κάπνισμα κρεάτων για οικιακή συντήρηση τροφίμων
Οδηγίες για το άλειμμα και τη σκλήρυνση του κρέατος σας για το κάπνισμα

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.