How to Smoke Multiple Types of Meat Together

Πώς να καπνίσετε Πολλαπλά είδη κρέατος Μαζί

Posted on: January 17, 2023



Το κάπνισμα κρέατος είναι μια αρχαία πρακτική που συνεχίζει να ενθουσιάζει τους λάτρεις του κρέατος. Είναι η διαδικασία συντήρησης ή μαγειρέματος του κρέατος με την έκθεσή του στον καπνό. Μπορείτε να καπνίσετε κρέας τοποθετώντας το σε σχάρα ή σχάρα και στη συνέχεια εκθέτοντάς το στον καπνό.

Το κάπνισμα κρέατος είναι μια αρχαία πρακτική που συνεχίζει να ενθουσιάζει τους λάτρεις του κρέατος. Είναι η διαδικασία συντήρησης ή μαγειρέματος του κρέατος με την έκθεσή του στον καπνό. Μπορείτε να καπνίσετε κρέας τοποθετώντας το σε σχάρα ή σχάρα και στη συνέχεια εκθέτοντάς το στον καπνό.

Μπορείτε να διατηρήσετε το κρέας με κρύο κάπνισμα ή να χρησιμοποιήσετε το κάπνισμα σε υψηλή θερμοκρασία για να μαγειρέψετε το κρέας. Στο κρύο κάπνισμα, το κρέας εκτίθεται σε χαμηλές και ρυθμιζόμενες θερμοκρασίες ανάλογα με το είδος του κρέατος που καπνίζετε. Ο στόχος είναι να διατηρήσουμε και να προσθέσουμε γεύση στο κρέας, αλλά όχι να το ψήσουμε.

Το ζεστό κάπνισμα είναι για το μαγείρεμα του κρέατος, ενώ παράλληλα ενισχύει τη γεύση και την τρυφερότητα. Είναι μια χαμηλή και αργή διαδικασία που ακολουθεί ρυθμισμένες θερμοκρασίες, ενώ η γεύση του καυσίμου που χρησιμοποιείται εμποτίζει το κρέας. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τον οδηγό μας θερμοκρασίας καπνίσματος τροφίμων για ακριβείς θερμοκρασίες ανάλογα με τον τύπο του κρέατος που καπνίζετε.

Η χαμηλή και αργή διαδικασία μαγειρέματος διακρίνει το κάπνισμα από όλες τις άλλες μεθόδους παρασκευής φαγητού.

Μπορώ να καπνίζω πολλά είδη κρέατος μαζί;

Η απάντηση είναι απόλυτο ναι. Ωστόσο, η πρόκληση παραμένει πώς να καπνίζετε πολλά είδη κρέατος μαζί. Ο άφθονος διαθέσιμος χώρος για τους περισσότερους καπνιστές είναι συνήθως ο νούμερο ένα πειρασμός να ρίξουν μερικά επιπλέον κομμάτια κρέατος. Αλλά οι περισσότεροι άνθρωποι, ειδικά οι άπειροι pitmasters, φαίνεται να κατακλύζονται εύκολα από αυτή τη διαδικασία.

Τα καλά νέα είναι ότι θα μοιραστούμε μαζί σας πώς μπορείτε γρήγορα και εύκολα να καπνίζετε μαζί τα αγαπημένα σας κομμάτια κρέατος και να έχετε ένα απίστευτο αποτέλεσμα.

Ακολουθούν μερικές γρήγορες συμβουλές που θα σας βοηθήσουν να καπνίζετε σαν επαγγελματίας:

1. Αποκτήστε τον καλύτερο καπνιστή

Υπάρχει μια ποικιλία καπνιστών στην αγορά που μπορείτε να επιλέξετε για να ταιριάξετε καλύτερα τις ανάγκες σας. Ο καλύτερος καπνιστής πρέπει πάντα να σας δίνει τον απόλυτο έλεγχο της διαδικασίας του καπνίσματος. Αλλά αν δεν είστε σίγουροι για ποιον καπνιστή να πάτε, σας συνιστούμε να δείτε το Bradley Smoker, το οποίο έχει δοκιμαστεί και επικυρωθεί από έμπειρους pitmasters.

2. Καθαρίστε τη σχάρα

Μια καθαρή ψησταριά καπνίσματος πρέπει να είναι η νούμερο ένα προτεραιότητα στη λίστα εργασιών σας. Πάρτε το χρόνο σας για να τρίψετε το ράφι για μια καθαρή επιφάνεια καπνίσματος. Βεβαιωθείτε ότι έχετε αφαιρέσει τυχόν υπολείμματα που μπορεί να κρέμονται ακόμα στον καπνιστή από τις προηγούμενες συνεδρίες καπνίσματος. Το να αφήσετε αυτά τα υπολείμματα στον καπνό σας μπορεί να επηρεάσει τη γεύση του κρέατος σας ή ακόμα και να σας εκθέσει σε επιβλαβείς ουσίες.

3. Έχετε διαφορετικές πιατέλες

Το κάπνισμα διαφορετικών κομματιών κρέατος δεν σημαίνει ότι μπορείτε να βάλετε όλα τα διαφορετικά κρέατά σας σε ένα πιάτο. Δεν μπορείτε να έχετε τα πουλερικά, το βόειο κρέας ή το ψάρι σας σε ένα πλέγμα καπνίσματος τροφίμων. Επομένως, πρέπει να απλώσετε τα διαφορετικά κρέατα και τα συστατικά σε διαφορετικές πιατέλες.

4. Σχεδιάστε στρατηγική πώς να τοποθετήσετε το κρέας

Η ψησταριά δεν δέχεται ομοιόμορφη θερμότητα, ειδικά στις χαμηλότερες θερμοκρασίες. Θα χρειαστεί να σχεδιάσετε πώς να προσθέσετε ή να τοποθετήσετε το κρέας στο καπνιστή για ομοιόμορφο κάπνισμα σε όλα τα κρέατα. Τα κομμάτια κρέατος όπως το ψαρονέφρι χρειάζονται μεγαλύτερο χρόνο ψησίματος από άλλα κρέατα, επομένως πρέπει πρώτα να μπουν στο καπνιστή.

5. Βεβαιωθείτε ότι τα διάφορα κρέατα δεν έρχονται σε επαφή

Κατά το κάπνισμα, βεβαιωθείτε ότι τα διάφορα κρέατα δεν έρχονται σε επαφή μεταξύ τους. Συνιστούμε να αφήσετε ένα κενό μεταξύ των διαφορετικών περικοπών, κατά προτίμηση μια ίντσα ή περισσότερο. Επίσης, το να αφήσετε το κρέας να αγγίξει περιορίζει τον καπνό από την ομοιόμορφη έγχυση όλων των κρεάτων.

6. Να έχετε καθαρά μαγειρικά σκεύη

Η διατήρηση υψηλών προτύπων υγιεινής είναι ένα από τα μυστικά για το σωστό κάπνισμα διαφορετικών τύπων κρέατος. Τα μαγειρικά σας σκεύη πρέπει να είναι πάντα καθαρά, συμπεριλαμβανομένου του θερμόμετρο κρέατος. Συνιστούμε να καθαρίζετε και να ξεπλένετε το θερμόμετρο με σαπούνι και ζεστό νερό μετά τη δοκιμή κάθε τύπου κρέατος για την αποφυγή διασταυρούμενης μόλυνσης, η οποία μπορεί να επηρεάσει την ένδειξη της θερμοκρασίας του.

Τέλος πάντων, ποιος θέλει να του σερβίρουν στήθη κοτόπουλου που έχουν γεύση σαν καπνιστή γαρίδα;

7. Μην χρησιμοποιείτε το ίδιο μπάστερο για να μαρινάρετε

Καθαρίστε ή βεβαιωθείτε ότι έχετε διαφορετικό μπάστερ για το μπάσινγκ σας. Μπορείτε επίσης να έχετε νέες μαρινάδες, ειδικά όταν καπνίζετε διάφορα είδη κρέατος όπως κοτόπουλο και παϊδάκια. Εναλλακτικά, απλά έχετε στη διάθεσή σας ένα απολυμαντικό ρόφημα καθ' όλη τη διάρκεια της εμπειρίας του καπνίσματος.

8. Παρακολουθήστε τις θερμοκρασίες

Διαφορετικοί τύποι κρέατος μαγειρεύονται σε διαφορετικές θερμοκρασίες και χρειάζονται διαφορετικούς χρόνους για να ψηθούν. Ως αποτέλεσμα, θα χρειαστεί να διατηρήσετε τη βέλτιστη θερμοκρασία για να χωρέσετε τα διάφορα είδη κρέατος και επίσης να εξοικονομήσετε χρόνο. Το μέγεθος των τεμαχίων κρέατος και τα είδη κρέατος στη σχάρα σας θα επηρεάσουν επίσης τον χρόνο και τις θερμοκρασίες μαγειρέματος.

Επίσης, εργαστείτε για να διασφαλίσετε ότι όλα τα μέρη του καπνιστή σας θερμαίνονται καλά. Μπορείτε να το επιτύχετε ελέγχοντας τον αναπνευστήρα του καπνιστή και ελέγχοντας τακτικά για να διασφαλίζετε τις βέλτιστες θερμοκρασίες μέσα στον καπνιστή.

Θυμηθείτε, το μυστικό για να καπνίζετε σαν επαγγελματίας βρίσκεται στο πόσο καλά ρυθμίζετε και διατηρείτε τη θερμοκρασία.

Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το κάπνισμα διαφορετικών τύπων κρέατος; Ελέγξτε τα παρακάτω άρθρα:
Grilling 101: Πώς να ψήσετε πολλούς τύπους και μεγέθη κρέατος
Πώς να καπνίζετε πολλούς τύπους και μεγέθη κρέατος

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.