How to Smoke the Juiciest Beef Ribs

Πώς να Smoke το Juiciest Beef Ribs

Posted on: January 16, 2023



Το κάπνισμα βοείου κρέατος στο μπάρμπεκιου ή στο σπίτι είναι μια από τις καλύτερες λιχουδιές που μπορείτε να απολαύσετε. Τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει τα ζουμερά, λαχταριστά και καλά καπνισμένα παϊδάκια. Η ίδια η εμπειρία είναι διασκεδαστική και ικανοποιητική, παρέχοντας μια καλή ατμόσφαιρα για να συναντήσετε φίλους ή οικογένεια.

Το κάπνισμα βοείου κρέατος στο μπάρμπεκιου ή στο σπίτι είναι μια από τις καλύτερες λιχουδιές που μπορείτε να απολαύσετε. Τίποτα δεν μπορεί να ξεπεράσει τα ζουμερά, λαχταριστά και καλά καπνισμένα παϊδάκια. Η ίδια η εμπειρία είναι διασκεδαστική και ικανοποιητική, παρέχοντας μια καλή ατμόσφαιρα για να συναντήσετε φίλους ή οικογένεια.

Ένα γεγονός που συνδυάζει όλες τις πολλές συνταγές και τεχνικές καπνίσματος με παϊδάκια είναι ότι ο καλύτερος τρόπος για να το κάνετε είναι με χαμηλή φωτιά. Παρόλο που θα χρειαστεί περισσότερος χρόνος για να μαγειρέψετε, μπορείτε να έχετε εγγυημένα εξαιρετικά αποτελέσματα με χυμώδη και παϊδάκια που πέφτουν από τα κόκαλα.

Ακριβώς όπως η προετοιμασία κάθε άλλου γεύματος, χρειάζεστε επαρκείς προετοιμασίες. Η χρήση καπνιστή για να καπνίζει παϊδάκια δεν είναι μια δραστηριότητα που μπορείτε να αναλάβετε άνετα χωρίς σωστό προγραμματισμό.

Ζεστάνετε το μέχρι τους 140 βαθμούς Φαρενάιτ (60 βαθμούς Κελσίου), που είναι η συνιστώμενη θερμοκρασία καπνίσματος βοείου κρέατος. Όσο ζεσταίνεται ο καπνιστής, αρχίστε να ετοιμάζετε τα υλικά για το φαγητό. Μπορείτε να ξεκινήσετε αλέθοντας λίγο μαύρο πιπέρι για να πάρετε το μικρότερο μέγεθος σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Ένας μύλος καφέ θα το κάνει εύκολα για εσάς και δεν χρειάζεται να ψωνίσετε για άλλο μύλο.

Ήρθε η ώρα τώρα να ξεκινήσετε την προετοιμασία του κρέατος. Θα χρειαστεί να σκουπίσετε τυχόν υγρά στα παϊδάκια του βοείου κρέατος αφού τα ξετυλίξετε. Συνιστάται ιδιαίτερα να αφαιρέσετε την εξωτερική μεμβράνη στο πίσω μέρος των πλευρών και μπορείτε να το κάνετε εύκολα χρησιμοποιώντας ένα μαχαίρι. Το μόνο που χρειάζεστε είναι μια χαρτοπετσέτα, πιάστε μια λαβή και ξεφλουδίστε τη μεμβράνη και είστε έτοιμοι. Καλό είναι επίσης να μην αφαιρέσετε όλο το λίπος. Αντίθετα, αφαιρέστε μόνο το περιττό λίπος. Θυμηθείτε, το λίπος εμποδίζει το κρέας να στεγνώσει και επίσης προσθέτει γεύση κατά το κάπνισμα.

Το επόμενο βήμα που πρέπει να κάνετε είναι να καρυκεύσετε τα παϊδάκια. Απλώστε πρώτα ελαιόλαδο για να βεβαιωθείτε ότι όλα τα άλλα συστατικά θα κολλήσουν στο κρέας. Πασπαλίστε αλάτι σε όλες τις πλευρές των πλευρών του βοείου κρέατος και αν είναι μεγάλη σχάρα, θα χρειαστεί να χρησιμοποιήσετε περισσότερο αλάτι για να εξασφαλίσετε ότι η γεύση του κρέατος θα βγει καλά. Πασπαλίστε το αλάτι και το πιπέρι σε όλες τις πλευρές της σχάρας των πλευρών.

Τώρα είναι η ώρα να τοποθετήσετε τα πλευρά στον καπνιστή. Ανοίξτε το καπνιστή σας και τοποθετήστε απαλά τα παϊδάκια στη σχάρα και κλείστε το καπάκι. Αφήστε τα παϊδάκια στο καπνιστή για τις επόμενες 5-6 ώρες. Θα πρέπει, ωστόσο, να προσθέσετε λίγο καπνιστό ξύλο στην ένδειξη της δεύτερης ώρας. Παρακολουθήστε προσεκτικά τη θερμοκρασία του κρέατος και αποφύγετε το άνοιγμα του καπνιστή καθώς θα προσθέτετε επιπλέον 15-20 λεπτά κάθε φορά που ανοίγετε το καπάκι. Σας συμβουλεύουμε να χρησιμοποιείτε ένα θερμόμετρο μαγειρέματος για να παρακολουθείτε τη θερμοκρασία, καθώς θα σας βοηθήσει να υποκύψετε στον πειρασμό του ανοίγματος.

Η συνιστώμενη θερμοκρασία των πλευρών είναι ενενήντα δύο βαθμοί Κελσίου (197,6 F). Αυτή είναι η θερμοκρασία όταν ξέρετε ότι το κρέας είναι έτοιμο. Εάν έχετε οποιαδήποτε θερμοκρασία κοντά σε αυτό, τότε θα πρέπει να αναζητήσετε τρυφερότητα. Εναλλακτικά, εάν μπορείτε εύκολα να περάσετε τον καθετήρα μέσα από το σαρκώδες μέρος των πλευρών, μπορείτε να δοκιμάσετε για ετοιμότητα.

Τυλίξτε τα ψημένα παϊδάκια σε αλουμινόχαρτο και περιμένετε μια ώρα πριν τα σερβίρετε. Θα πρέπει να διατηρήσετε το καπνιστό μοσχαρίσιο κρέας σε ψυγείο για μια ώρα εάν οι θερμοκρασίες έξω είναι κρύες. Ο κύριος λόγος για να τυλίξετε το κρέας είναι να το αφήσετε να ξεκουραστεί, σφραγίζοντας τους χυμούς ενώ κρυώνει λίγο το εξωτερικό του. Το τύλιγμα των καπνιστών πλευρών διασφαλίζει ότι οι χυμοί δεν ξεφεύγουν από το κρέας όταν σερβίρονται.

Μία ώρα μετά:

  1. Ξετυλίξτε τα ζουμερά, τρυφερά και νόστιμα καπνιστά μοσχαρίσια παϊδάκια σας και ετοιμαστείτε να απολαύσετε τη μαγεία.
  2. Κόβουμε το καπνιστό παϊδάκι στη γραμμή λίπους και το σερβίρουμε.
  3. Το προνόμιο του σεφ είναι να πάρει ένα κομμάτι και να το δοκιμάσει πρώτα πριν το σερβίρισμα!

Μπορούμε να εγγυηθούμε ότι θα έχετε λαχταριστά, καλά καπνισμένα παϊδάκια που είναι τρυφερά. Μπορείτε να επιλέξετε να σερβίρετε τα παϊδάκια σας με μια πλευρά σάλτσας μπάρμπεκιου, αν και αυτό είναι προαιρετικό. Ίσως τώρα να έχετε την καλύτερη συνταγή για να ετοιμάσετε ζουμερά καπνιστά παϊδάκια και δεν υπάρχει κανένας λόγος να αποφεύγετε να προσκαλέσετε κόσμο να έρθει μαζί σας για αυτό το μπάρμπεκιου. Για περισσότερες υπέροχες συμβουλές και κόλπα Bradley καθώς και για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog.