Everything You Need to Know About Wood Costs for Food Smoking

Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για ... Δαπάνες ξύλου για το κάπνισμα τροφίμων

Posted on: January 17, 2023



Το μπάρμπεκιου κατέχει ιδιαίτερη θέση στους λάτρεις του κρέατος λόγω της έντονης καπνιστή γεύσης που προσδίδει. Το πιο σημαντικό πράγμα για τη γεύση μπάρμπεκιου είναι η ουσία που προσθέτει ο καπνός. Ναι, εκτός από το τρίψιμο και την άλμη, ο αρωματισμένος καπνός μπορεί να κάνει τη μπριζόλα στο μπάρμπεκιου απολύτως απολαυστική.

Το μπάρμπεκιου κατέχει ιδιαίτερη θέση στους λάτρεις του κρέατος λόγω της έντονης καπνιστή γεύσης που προσδίδει. Το πιο σημαντικό πράγμα για τη γεύση μπάρμπεκιου είναι η ουσία που προσθέτει ο καπνός. Ναι, εκτός από το τρίψιμο και την άλμη, ο αρωματισμένος καπνός μπορεί να κάνει τη μπριζόλα στο μπάρμπεκιου απολύτως απολαυστική.

Από πέλλετ μέχρι χοντρά κομμάτια, ακόμη και πριονίδι, δεν υπάρχει έλλειψη ποικιλίας σε ξύλο καθώς και σε γεύσεις. Όσον αφορά τις γεύσεις, τα ξύλα με γεύση φρούτων όπως το κεράσι, το μήλο, το σφενδάμι και η βελανιδιά παράγουν έναν αρωματικό καπνό για να βελτιώσουν τη γεύση του φαγητού. Αυτός ο οδηγός είναι να σας βοηθήσει να κατανοήσετε το κόστος του καπνίσματος τροφίμων και πώς να το κάνετε φιλικό προς τον προϋπολογισμό σας.

Πριν προχωρήσουμε στο πραγματικό κόστος του καπνίσματος, πρέπει να καταλάβετε δύο λεπτομέρειες για να ετοιμάσετε τις νόστιμες συνταγές σας.

Το ξύλο εξυπηρετεί διαφορετικούς σκοπούς όταν πρόκειται για το κάπνισμα τροφίμων. Μπορεί να είναι η κύρια πηγή θερμότητας, η πηγή γεύσης ή και τα δύο. Εδώ είναι ένα άρθρο για να μάθετε περισσότερα Κάπνισμα φαγητού έναντι Μαγειρικής Φαγητού με ξύλο και πώς επηρεάζει την επιλογή ενός καπνιστή.

Και όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ξύλου και διαφορετικοί τρόποι για να συνδυάσετε αυτές τις γεύσεις με συγκεκριμένα είδη τροφίμων. Ετοιμάσαμε ένα πλήρης Οδηγός ζευγοποίησης ξύλου με τους πιο διαδεδομένους τύπους φρούτων που διατίθενται στην αγορά.

Κατανάλωση ξύλου ανά τύπο καπνιστή τροφίμων

Για να ξέρουμε πόσο θα είναι το κόστος του ξύλου, θα περιγράψουμε δίπλα την κατανάλωση ξύλου ανά ώρα λειτουργίας. Μπορεί να υπάρχει τεράστια διαφορά από τον έναν τύπο καπνιστή στον άλλο, ειδικά αν το ξύλο είναι η πηγή θερμότητας ή μόνο για την παραγωγή καπνού.

Offset καπνιστές: Είναι τα πιο δύσκολα στη μέτρηση του κόστους των ξύλων, καθώς ο καθένας μπορεί να διαχειριστεί τη φωτιά με διαφορετικό τρόπο. Για τον μέσο όρο μας, ελέγξαμε το masterclass του Aaron Franklin σχετικά με το κάπνισμα τροφίμων. Και λέει ότι για να ξεκινήσει η φωτιά θα χρειαστείτε 8 κούτσουρα ή περίπου 6,4 λίβρες ξύλο. Και για να συνεχιστεί η συντήρηση πυρκαγιάς 2 νέα κούτσουρα την ώρα.

Καπνιστής κάρβουνου: Σύμφωνα με τα περισσότερα ιστολόγια και φόρουμ που έχουμε ελέγξει για αναφορά, θα χρειαστεί να προσθέσετε 2 έως 3 κομμάτια ξύλου σε κάθε ανάχωμα αναμμένου κάρβουνου. Και καθώς καίγεται σε κάρβουνο, θα χρειαστεί να προσθέτετε περισσότερο ξύλο τουλάχιστον κάθε ώρα για να έχετε καπνό. Φτάνοντας σε περίπου 1 λίβρα την ώρα.

Grill/Καπνιστής pellet: Μια σχάρα pellet θα χρησιμοποιεί περίπου 1/2 λίβρα πέλλετ ανά ώρα στη ρύθμιση καπνού και 2 και 1/2 λίβρες σε υψηλή. Και η κατανάλωση αυξάνεται με την άνοδο της θερμοκρασίας, και να ξέρετε, όσο πιο ζεστό θέλετε, λιγότερο καπνό θα έχετε.

Ηλεκτρικός καπνιστής: Υπάρχουν διαφορετικοί τύποι ηλεκτρικών καπνιστών, για αυτούς που λειτουργούν με πέλλετ ακολουθούν τους ίδιους μέσους όρους όπως παραπάνω. Και οι άλλοι συνηθισμένοι καπνιστές θα τρέχουν με ροκανίδια, χρειάζεστε 2 κιλά ροκανίδια που μπορούν να καούν για περίπου 3 ώρες. Αλλά για καλύτερα αποτελέσματα, καθώς δεν θέλετε να περνάει μόνο η γεύση στάχτης στο φαγητό σας, θα χρειαστεί τουλάχιστον να ξαναγεμίζετε κάθε ώρα, για να φτάσετε σε αυτά τα 0,6 κιλά ξύλου την ώρα.

Electric Smoker 2: Τώρα θα μιλήσουμε για το Bradley Smoker που λειτουργεί με μπισκότα ή δίσκους πριονιδιού από συμπιεσμένο ξύλο. Με ένα αυτοματοποιημένο σύστημα που καίει τον ξύλινο δίσκο για 20 λεπτά ακριβώς το καθένα, δημιουργώντας καθαρό καπνό με νέο ξύλο. Εδώ λοιπόν έχετε κατανάλωση 0,125 λίβρες ξύλου την ώρα, ναι ακριβώς αυτό!

Κόστος ξύλου για φαγητό Κάπνισμα

Οι άνθρωποι ξοδεύουν ώρες ερευνώντας τι είδους γεύση θα συμπληρώσει συγκεκριμένο κρέας, ενώ το πραγματικό παιχνίδι έγκειται στην κατανόηση του είδους του ξύλου που χρειάζεται για να καπνίσει τέλεια. Ας ρίξουμε λοιπόν μια ματιά στο κόστος αυτών των ξύλων μαζί με τις τεχνικές της βέλτιστης χρήσης τους. Χρησιμοποιούμε εδώ το κόστος σε δολάρια ΗΠΑ που βρίσκεται στους ιστότοπους Amazon, Walmart και μεγάλων καταστημάτων για να συγκρίνουμε το κόστος λίρας κατά το κάπνισμα.

Ξύλοι κορμοί: Δεν πρέπει να έχει μήκος μεγαλύτερο από 18 ίντσες και ταιριάζουν καλύτερα για μεγάλους όφσετ εμπορικούς καπνιστές τροφίμων. Ένα κουτί κορμών 10 λιβρών κοστίζει περίπου από 25 έως 30 $.

(3$ ανά λίβρα)

Κομμάτια ξύλου: Θα πρέπει να είναι έως 4 ίντσες και είναι κατάλληλα για καπνιστές μικρών τροφίμων offset. Ένα κουτί 15 έως 20 lb με κομμάτια ξύλου μπορεί να κοστίσει περίπου 30 $.

(1,5 $ ανά λίβρα)

Τσιπς ξύλου: Δεν πρέπει να έχει διάσταση μεγαλύτερη από μισή ίντσα και είναι η καταλληλότερη για καπνιστές συμβατικών ηλεκτρικών τροφίμων. Ένα κουτί 10 λιβρών με ροκανίδια μπορεί να κοστίσει μεταξύ $10 και $30.

(3$ ανά λίβρα)

Πριονίδι ξύλου: Θα πρέπει να είναι σε μορφή χονδροειδούς σκόνης, που χρησιμοποιείται συνήθως σε καπνιστές τροφίμων χειρός. Ένα κουτί 4 λιβρών πριονίδι μπορεί να κοστίσει από 5 έως 20 δολάρια ανάλογα με τον τύπο του ξύλου.

(5$ ανά λίβρα)

Ξύλινοι Δίσκοι: Τα συμπιεσμένα τσιπς πριονιδιού (γνωστά και ως Bisquettes) είναι εξαιρετικά καλά για τους σύγχρονους καπνιστές ηλεκτρικών τροφίμων. Ένα πακέτο δίσκων μπορεί να κυμαίνεται από 13,99 $ (24 πακέτο/1 λίβρα) έως 57,99 $ (120 πακέτο/5 λίβρες) ανάλογα με τον τύπο του ξύλου.

(11,59 $ ανά λίβρα)

Πέλλετ ξύλου: Συμπιεσμένο πριονίδι που μοιάζει με το σχήμα του βότσαλου ή της τροφής κοτόπουλου. Τα pellets χρησιμοποιούνται σε κουτιά καπνίσματος τροφίμων κάτω από σχάρα ή σε γεννήτριες καπνού. Μια σακούλα σφαιριδίων 20 lb μπορεί να κοστίζει από $20 έως $40.

(2,00 $ ανά λίβρα)

Το κόστος λειτουργίας ανά ώρα

Τώρα μπορούμε να φτάσουμε στο κόστος λειτουργίας ανά ώρα! Και ιδού τι παίρνουμε:

Offset καπνιστές: Χρειάζεται 1,6 λίβρες την ώρα, κοστίζει 3 δολάρια ανά λίβρα. Κόστος 4,80 $ ανά ώρα

Καπνιστής κάρβουνου: Χρειάζεται 1 λίβρα την ώρα, κοστίζει 1,5 $ ανά λίβρα. Κόστος 1,50 $ ανά ώρα

Grill/Καπνιστής pellet: Χρειάζεται 0,5 λίβρες έως 2,5 λίβρες την ώρα, κοστίζει 2 $ ανά λίβρα. Κοστίζει κατά μέσο όρο 3 $ ανά ώρα

Είναι σημαντικό να αναφέρετε τον μέσο όρο για αυτό, καθώς η κατανάλωση ξύλου θα ποικίλλει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, καθώς θέλετε η θερμοκρασία να είναι υψηλότερη ή χαμηλότερη ή εάν θέλετε περισσότερο ή λιγότερο καπνό κατά το μαγείρεμα.

Ηλεκτρικός Καπνιστής: Χρειάζεται 0,6 λίβρες την ώρα, κοστίζει 3 $ ανά λίβρα. Κόστος 1,8 $ ανά ώρα

Bradley Smoker: Χρειάζεται 0,125 λίβρες την ώρα, κοστίζει 11,59 $ ανά λίβρα. Κόστος 1,44 $ ανά ώρα

Τώρα ένας πίνακας για ευκολότερη οπτικοποίηση:

ΤΥΠΟΣ ΚΑΠΝΙΣΤΗ Κατανάλωση ξύλου Κόστος ανά λίβρα Κόστος ανά ώρα
Καπνιστής Offset 1,6 λίβρες / ώρα 3,0 $ ανά λίβρα 4,8 $ την ώρα
Καπνιστής κάρβουνου 1,0 λίβρες / ώρα $1,5 ανά λίβρα 1,5 $ την ώρα
Grill/Καπνιστής pellet 1,5 λίβρες / ώρα 2,0 $ ανά λίβρα 3,0 $ την ώρα
Ηλεκτρικός Καπνιστής 0,6 λίβρες / ώρα 3,0 $ ανά λίβρα 1,8 $ την ώρα
Μπράντλεϊ Σμόκερ 0,125 λίβρες / ώρα 11,59 $ ανά λίβρα 1,44 $ την ώρα

συμπέρασμα

Μην ξεγελιέστε από το μέγεθος της ξύλινης συσκευασίας, γιατί μια σακούλα σφαιριδίων 40 λιβρών θα σας κοστίσει 3,0 $ ανά ώρα μαγειρέματος. Ενώ ένα κουτί μπισκότων ή δίσκοι πριονιδιού με μόνο 5 λίβρες θα σας κοστίσει 1,44 $ ανά ώρα μαγειρέματος.

Ελπίζουμε ότι αυτή η σύγκριση μπορεί να σας βοηθήσει να αποφασίσετε ποιος καπνιστής θα είναι ο καλύτερος για εσάς και να προσφέρει τα καλύτερα αποτελέσματα. Για να σας βοηθήσουμε περαιτέρω στη διαδικασία να γίνετε pitmaster δημιουργήσαμε ένα δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο:

Μάθετε τις συμβουλές και τα κόλπα του μπάρμπεκιου, από την επιλογή της καλύτερης ψησταριάς και καπνιστή μέχρι τα καλύτερα κομμάτια κρέατος για αρχή. Διαβάστε επίσης τις τεχνικές και τα μυστικά του pit-master για να φτάσετε στην τέλεια γεύση.

+ 20 Δωρεάν Συνταγές & Πίνακας ζευγών ξύλου καπνίσματος!

Και μπόνους Οδηγός εσωτερικής θερμοκρασίας!

<< Κατεβάστε δωρεάν ηλεκτρονικό βιβλίο >>