3 Lesser-Known Cuts of Beef that are Perfect for Smoking

3 λιγότερο γνωστές περικοπές του Βοδινό κρέας που είναι ιδανικά για το κάπνισμα

Posted on: January 12, 2023



Γίνετε ένα pit-master είναι τόσο διαφορετική από το να γίνει κάποιος που είναι ένας πλοίαρχος του σχάρα. Η τέχνη του καπνίσματος περιλαμβάνει 3 λιγότερο γνωστές περικοπές βοείου κρέατος που είναι ιδανικές για το κάπνισμα. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για τα κύρια παραδείγματα μεγάλων περικοπών που δεν είναι τόσο γνωστά!

Το να γίνεις pit-master είναι τόσο διαφορετικό από το να γίνεις κάποιος που είναι κύριος της ψησταριάς. Η τέχνη του καπνίσματος περιλαμβάνει 3 λιγότερο γνωστά κομμάτια βοείου κρέατος που είναι ιδανικά για το κάπνισμα. Σε αυτό το άρθρο, θα μιλήσουμε για εκείνα τα κύρια παραδείγματα εξαιρετικών περικοπών που δεν είναι τόσο γνωστά!

Χάρη στη δεκαετή ιστορία του κεντρικού μπάρμπεκιου σε στιλ Τέξας, όταν οι περισσότεροι λάτρεις της αυλής μαγειρεύουν βοδινό κρέας, συνήθως μαζεύουν ψαρονέφρι. Αλλά υπάρχουν πολλά άλλα κοψίματα αντάξια του λάκκου. Εδώ είναι οι συστάσεις του Bradley που πρέπει να καπνίζονται πιο συχνά.

Διαβάστε 7 ακόμη λιγότερο γνωστά κομμάτια βοείου κρέατος για να ξεκινήσετε το ταξίδι σας για το κάπνισμα!

1. Τσακ Ρολ


Λαχταριστά τσακ ρολά!

Για το κάπνισμα, το ρολό τσοκ συνιστάται ανεπιφύλακτα επειδή είναι πάντα διαθέσιμο σε κάθε κατάστημα λιανικής ή κρεοπωλείο. Είναι το παραδοσιακό μαμαδίστικο ψητό, το οποίο συνήθως ψήνεται αργά στο φούρνο ως ψητό τσακ. Ωστόσο, στο καπνιστή ή σε ένα λάκκο για μπάρμπεκιου, μπορεί να μεταμορφωθεί σε κάτι στο επόμενο επίπεδο.

Το πρώτο βήμα είναι να καλύψετε την επιφάνεια με ένα λεπτό επίχρισμα κίτρινης μουστάρδας και στη συνέχεια πασπαλίστε άφθονα με ένα μείγμα 50/50 αλάτι και πιπέρι. Το δεύτερο βήμα είναι να το βάλετε στον καπνιστή Bradley για 4 έως 6 ώρες στους 200 βαθμούς,

Μετά από αυτό μπορείτε να το χτυπήσετε λίγο. Μπορείτε εύκολα να πάτε στο 250. Στη συνέχεια, τυλίξτε το διπλό σε αλουμινόχαρτο ή χαρτί κρεοπωλείου. Το βάζουμε στο φούρνο και το αφήνουμε να κάτσει στους 200 βαθμούς όλο το βράδυ. Το επόμενο πρωί θα ξυπνήσετε με μερικά από τα καλύτερα καπνιστό τσακ ρολό που θα φάτε ποτέ.

Επαγγελματική συμβουλή: Στο κρεοπωλείο της περιοχής σας, ζητήστε ένα ψητό τσακ πέντε λιβρών. Υπάρχει ένα άλλο ψητό από το τσοκ, αλλά αυτό συνήθως χαρακτηρίζεται ως ψητό στο χέρι. Αυτό είναι λίγο πιο αδύνατο κόψιμο, επομένως εξαρτάται από το πόσο λίπος θέλετε.

2. Ψητό φιλέτο


Ψητό φιλέτο! Σιελόρροια!

Η άκρη του κόντρα φιλέτο είναι ένα άλλο εύκολο ψητό που είναι εξαιρετικό για το κάπνισμα. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί με παρόμοιο τρόπο όπως το ψητό τσοκ, εκτός από το ότι είναι πιο άπαχο. Είναι μια εφαρμογή τεμαχισμένου βοείου κρέατος και όχι μοσχάρι σε φέτες. Αρκετές ώρες καπνίσματος αργότερα, μη διστάσετε να το τυλίξετε και να το τελειώσετε στο φούρνο ή στο σκεύος.

Το ψητό με άκρη του κόντρα φιλέτου μοιάζει περισσότερο με ένα ζεστό πίσω μέρος όπου μπορείτε να πάρετε λίγο ζωμό βοείου κρέατος και μπύρα. Στη συνέχεια, ανακατέψτε τα μαζί στη σόμπα με αυτό το ψιλοκομμένο βόειο κρέας. Θα ζεσταθεί τέλεια για το επόμενο γεύμα σας.

3. Τσακ Short Rib


Τα πιο εξαιρετικά τσακ κοντά παϊδάκια!

Τα τελευταία χρόνια, οι pit-master σε διάφορες αλυσίδες εστιατορίων μαγεύουν τους επισκέπτες με γιγάντια μοσχαρίσια παϊδάκια. Αυτά τα πλευρά μπορεί να ζυγίζουν δύο κιλά παραπάνω ενώ ταΐζουν 2 ή 3 πεινασμένα εστιατόρια ταυτόχρονα. Ωστόσο, αυτό το στυλ πλευρών μπορεί να είναι δύσκολο να το βγάλεις στο σπίτι.

Αυτό συμβαίνει επειδή οι λιανοπωλητές συνήθως δεν φέρουν κοντές πλευρές, αλλά μια εξαιρετική εναλλακτική είναι οι κοντές νευρώσεις.

Αυτά προέρχονται από πιο ψηλά την αγελάδα, συγκεκριμένα από το τσοκ ή από την μπροστινή περιοχή των ώμων. Οι κρεοπώλες συνήθως προετοιμάζουν τμήματα μιας ίντσας από το κοντό πλευρό του τσοκ για ψήσιμο στην εστία ή στο φούρνο. Αυτά τα τμήματα προετοιμάζονται εσωτερικά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να ζητήσετε να πάρετε μια ολόκληρη κοντή πλευρά τσοκ.

Ένα κομμάτι τεσσάρων οστών ζυγίζει περίπου 4 ή 5 κιλά. Είναι μια εξαιρετική επιλογή για χρήση για το κάπνισμα. Μόλις ετοιμάσετε τα κόκαλα, αλατοπιπερώστε τα ελαφρά και στη συνέχεια καπνίστε στους 225 βαθμούς για περίπου 6 με 8 ώρες.

Στη συνέχεια τυλίξτε τα στους 160 βαθμούς για να ιδρώσουν και αφήστε το υγρό να ζεσταθεί για περαιτέρω ψήσιμο. Τέλος, καπνίστε το τσακ κοντό rib με 200 έως 210 βαθμούς Φαρενάιτ (εσωτερική θερμοκρασία) για το μεγάλο φινάλε.

Πώς να βρείτε τις επόμενες περικοπές σας

Λοιπόν, την επόμενη φορά, πού θα πάτε για να βρείτε αυτά τα λιγότερο γνωστά κομμάτια βοείου κρέατος;

Αν ψάχνετε για λιγότερο γνωστές περικοπές, πολλές φορές η καλύτερη επιλογή σας θα ήταν να πάτε σε μια εξειδικευμένη αγορά για να τα καταλάβετε.

Γενικά κόβονται με το χέρι κατά παραγγελία μόλις τα ζητήσετε. Οι κρεοπώλες μπορούν πάντα να προτείνουν νέες κοπές και να προσφέρουν οδηγίες για το πώς να τις μαγειρέψετε.

Από την άλλη πλευρά, τα σούπερ μάρκετ μπορεί να είναι λίγο πιο απίστευτα. Πάντα θα εξαρτηθεί από το ποιος βρίσκεται πίσω από τον πάγκο. Βελτιώνει τις πιθανότητές σας αν φτάσετε εκεί νωρίς την ημέρα.

Αν ψάχνετε για τους καλύτερους στην κατηγορία καπνιστές στην πόλη, επισκεφθείτε μας δικτυακός τόπος για ένα ευρύ φάσμα διαφορετικών προϊόντων καπνίσματος τροφίμων. Ακόμα καλύτερα, ρίξτε μια ματιά στο δικό μας blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα για την επόμενη περιπέτεια καπνίσματος!