Λίγα άλλα είδη καπνιστού κρέατος μπορούν να νικήσουν την απόλυτη νοστιμιά που έχει να προσφέρει το ψαρονέφρι. Από τον τραγανό φλοιό του μέχρι το μαλακό, τρυφερό και ζουμερό εσωτερικό του, το ψαρονέφρι είναι πράγματι κάτι που ο καθένας μπορεί εύκολα να ερωτευτεί. Το μόνο πράγμα που μπορεί να ενισχύσει ένα ψαρονέφρι είναι να το φάτε με την οικογένεια και τους φίλους σας. Με έναν καπνιστή στην αυλή σας και μια μικρή συγκέντρωση, είστε έτοιμοι.
Καθώς το ψαρονέφρι μπορεί να πάρει πολύ χρόνο για να μαγειρευτεί, μπορεί συχνά να γίνει άβολο για τους ανθρώπους. Μερικές φορές, θέλετε να το μαγειρέψετε γρήγορα. Για αυτό, μπορείτε να επιλέξετε είτε το σημείο είτε το επίπεδο. Αυτή είναι μια κοινή ερώτηση μεταξύ των λάτρεις του ψαρονέφρι και εκείνων που μπορεί να είναι νέοι στο κάπνισμα. Λοιπόν, ας διευθετήσουμε αυτή τη συζήτηση μια για πάντα και ας μάθουμε ποιο είναι καλύτερο.
Τι είναι το στήθος;
Μπορεί να μην γνωρίζουν όλοι καλά τι είναι το ψαρονέφρι. Για όσους γνωρίζουν, μπορείτε να μεταβείτε στην επόμενη ενότητα, ενώ θα εξετάσουμε μερικά από τα βασικά στοιχεία για την κατανόηση του στήθους βοείου κρέατος.
Το μοσχαρίσιο ψαρονέφρι είναι ένα βασικό κομμάτι του τιμονιού. Βρίσκεται ακριβώς κάτω από το τσοκ, ή μπορείτε να το ονομάσετε ώμο. Υπάρχουν 2 ψαρονέφρια ανά ζώο — το καθένα βρίσκεται στο μπροστινό πόδι.
Το στήθος είναι γεμάτο συνδετικό ιστό επειδή ο μυς χρησιμοποιείται για να μεταφέρει μεγάλο βάρος. Αυτό σημαίνει ότι το κρέας μπορεί να είναι πολύ σκληρό αν δεν ψηθεί σωστά και κανείς δεν θέλει ένα μαστιχωτό, σκληρό ψαρονέφρι που να μοιάζει με δέρμα. Ο μεγάλος χρόνος μαγειρέματος επιτρέπει στο λίπος να αποδίδεται σωστά και έχει ως αποτέλεσμα ένα μαλακό, τρυφερό και ζουμερό ψημένο ψαρονέφρι.
Όταν καπνίζετε το ψαρονέφρι, πηγαίνετε με αυτό που ονομάζεται έκδοση ολόκληρου συσκευασίας, το οποίο δεν είναι κουρεμένο. Το λίπος υποτίθεται ότι είναι γυαλιστερό και λευκό, με το άπαχο κρέας σε βαθύ ρουμπινί-κόκκινο χρώμα.
Το σημείο
Τώρα, ερχόμενοι στο θέμα (εκτός από τα αστεία), το θέμα είναι όπου βρίσκεται σχεδόν όλο το λίπος. Αυτό είναι ένα μικρό και παχύ ορατό κομμάτι συνδετικού ιστού. Εκτός από το ρόπαλο, το σημείο αποτελείται από περισσότερη γεύση λόγω της ποσότητας λίπους που υπάρχει. Ωστόσο, μόλις ψηθεί το λίπος, υπάρχει ακόμα πολύ κρέας που έχει απομείνει.
Λόγω αυτού του συγκεκριμένου λόγου, το σημείο αλέθεται συχνά για χάμπουργκερ.
Το διαμέρισμα
Μερικές φορές, το διαμέρισμα μπορεί να αναφέρεται ως το πρώτο κόψιμο - σε κάθε περίπτωση, το ίδιο πράγμα. Το επίπεδο είναι ο πιο αδύνατος μυς και, όπως υποδηλώνει το όνομα, απλώνεται μόλις αφαιρεθεί η γέφυρα. Έχει επίσης ένα μάλλον παχύ στρώμα λίπους στην κορυφή, γνωστό ως "καπάκι". Αυτό γίνεται κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος, δίνοντας στο κρέας μια πρόσθετη έκρηξη γεύσης.
Συνήθως, το καπάκι κόβεται πριν το μαγείρεμα. Εάν ο κρεοπώλης δεν το έχει ήδη κόψει, μπορείτε να το κάνετε στο σπίτι πολύ εύκολα.
Σε σύγκριση με το σημείο, το επίπεδο είναι το μεγαλύτερο κόψιμο και έχει μια πιο ορθογώνια εμφάνιση. Είναι επίσης μια δημοφιλής επιλογή για τα σάντουιτς με κορν με βόειο κρέας καθώς κόβεται καλά σε φέτες λόγω του σχήματός του. Οι πιθανότητες να συναντήσετε ένα διαμέρισμα στο σούπερ μάρκετ είναι πολύ μεγαλύτερες από το σημείο.
Ποιό είναι καλύτερο?
Τώρα, για την ερώτηση των εκατομμυρίων δολαρίων, ποιο είναι καλύτερο; Όταν καπνίζεται, τόσο το flat όσο και το point μπορεί να αποδειχθούν απίστευτα νόστιμα, γεγονός που καθιστά ακόμη πιο δύσκολο να απαντηθεί αυτή η ερώτηση. Ωστόσο, τα πράγματα γίνονται λίγο πιο εύκολα όταν λαμβάνεται υπόψη η προτίμηση στην εξίσωση.
Αν είστε κάποιος που προτιμά τις φέτες ψαρονέφρι, τότε το flat είναι ο καλύτερος τρόπος. Λόγω του σχήματος και της άπαχης υφής, το επίπεδο καθιστά πολύ εύκολο να κόψετε ομοιόμορφες φέτες. Επιπλέον, το κρέας δεν είναι πολύ λιπαρό και έχει νόστιμη γεύση.
Τώρα, αν σας αρέσει το ψιλοκομμένο κρέας για σάντουιτς ή μπάρμπεκιου, το θέμα είναι για εσάς. Το σημείο έχει εξαιρετικά τρυφερό κρέας, σε σημείο που καταρρέει, και επίσης σκάει από απίστευτη γεύση. Η μόνη διαφορά είναι ότι η περιεκτικότητα σε λιπαρά είναι πολύ, πράγμα που σημαίνει ότι θα έχετε λιγότερο κρέας για να δουλέψετε. Ωστόσο, θα έχετε μια υφή τόσο λεία όσο το βούτυρο.
Και εκεί το έχετε. Υπάρχουν πολλές διαφορές μεταξύ του σημείου και του πλακέ, αλλά και τα δύο κάνουν νόστιμο ψαρονέφρι. Όλα εξαρτώνται από εσάς και το τι προτιμάτε να φάτε. Από τρυφερό, ζουμερό κρέας με υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά μέχρι μια μεγάλη πλάκα που μπορεί να κοπεί σε φέτες, εξαρτάται από εσάς και το πώς θα προτιμήσετε το ψαρονέφρι σας.
Ενδιαφέρεστε για περισσότερα άρθρα σχετικά με το κάπνισμα ψαρονέφρι; Λοιπόν, είστε στο σωστό μέρος! Δείτε αυτά τα άρθρα που έχουμε ετοιμάσει για εσάς:
Πώς να καπνίζετε Brisket και Pro Brisket Tips
5 καλύτερα είδη ξύλου για ψαρονέφρι
Ψαρονέφρι ορολογία και μαγειρική για το κάπνισμα τροφίμων
Πώς να κόψετε ένα ψαρονέφρι
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.