Why You Shouldn't Use Wet Wood Chunks In Your Food Smoker

Γιατί δεν πρέπει να ... Υγρό κομμάτια ξύλου Στον Καπνιστή Σας.

Posted on: January 16, 2023



Υπάρχουν τόσες πολλές συμβουλές μαγειρικής όταν πρόκειται να προετοιμάσετε τέλεια καπνιστά γκουρμέ φαγητά. Μερικές από αυτές τις συμβουλές προσφέρουν προκατειλημμένες αντιλήψεις σχετικά με το κάπνισμα που δεν είναι απαραίτητα αληθινές.

Υπάρχουν τόσες πολλές συμβουλές μαγειρικής όταν πρόκειται να προετοιμάσετε τέλεια καπνιστά γκουρμέ φαγητά. Μερικές από αυτές τις συμβουλές προσφέρουν προκατειλημμένες αντιλήψεις σχετικά με το κάπνισμα που δεν είναι απαραίτητα αληθινές. Μια τέτοια ιδέα για το κάπνισμα φαγητού είναι το μούσκεμα σε κομμάτια ξύλου για να δημιουργηθεί χαμηλός καπνός για αργό κάπνισμα. Εδώ θα εξηγήσουμε μερικούς λόγους για τους οποίους αυτή η έννοια είναι εσφαλμένη.

1. Δεν βγάζουν καπνό αλλά ατμό

Το βρεγμένο ξύλο δεν μπορεί να παράγει καπνό μέχρι να χάσει όλη του την υγρασία. Έτσι, όταν ένα βρεγμένο ξύλο ή ένα κομμάτι ξύλου καίγεται, η υγρασία στο εσωτερικό του εξατμίζεται, δημιουργώντας ατμό. Ο ατμός δεν είναι καπνός και ως εκ τούτου δεν πρέπει να χρησιμοποιείτε βρεγμένα κομμάτια ξύλου στον καπνιστή φαγητού σας.

2. Προσδίδει όξινη γεύση

Ο ατμός που παράγεται μέσα σε ένα καπνιστή τροφίμων από βρεγμένο ξύλο είναι πολύ όξινος στη φύση. Αυτό προσδίδει μια έντονη όξινη γεύση στο φαγητό που μαγειρεύεται. Αναλαμβάνει πλήρως την αρχική γεύση του φαγητού.

3. Τα μεγάλα κομμάτια γίνονται στάχτη

Όταν χρησιμοποιούνται μεγάλα βρεγμένα κομμάτια ξύλου για το κάπνισμα, καίγονται εντελώς και γίνονται στάχτη και παράγουν μια άσχημη μυρωδιά. Αυτή η τοξική γεύση απορροφάται πλήρως από το φαγητό, ειδικά όταν μαγειρεύεται σε κλειστή σχάρα. Αυτό αφήνει το φαγητό να μυρίζει και να έχει γεύση σαν τη στάχτη από το ξύλο.

4. Το βρεγμένο ξύλο μειώνει τη θερμοκρασία στο εσωτερικό του καπνιστή

Όταν η υγρασία εισχωρεί στο εσωτερικό του ξύλου, παραμένει εκεί για πολύ μέχρι να εξατμιστεί τελείως με τη μορφή ατμού. Ο ατμός από το βρεγμένο ξύλο μειώνει τη θερμοκρασία του καπνιστή παρατείνοντας το χρόνο μαγειρέματος. Το παρατεταμένο μαγείρεμα φαγητών, όπως μικρότερα κομμάτια κρέατος, μπορεί να το κάνει μαστιχώδες και απανθρακωμένο.

Οι καλύτεροι τύποι ξύλου για τέλεια εμπειρία καπνίσματος φαγητού

Τώρα που καταρρίψαμε έναν από τους πολλούς μύθους που επικρατούν για το κάπνισμα τροφίμων, ας εστιάσουμε στη λύση. Όταν τα κομμάτια ξύλου ή το βρεγμένο ξύλο δεν είναι σε καμία περίπτωση μια ευνοϊκή επιλογή για να πυροδοτήσει έναν καπνιστή τροφίμων, εδώ είναι μερικά είδη ξύλου που μπορούν να βοηθήσουν στο κάπνισμα τροφίμων.

Πριονίδια

Το κάπνισμα τροφίμων απαιτεί σταθερή, ομοιόμορφη θερμοκρασία και χαμηλή θερμοκρασία. Μια διακύμανση και στα δύο μπορεί να καταστρέψει την υφή και τη γεύση του φαγητού. Ακόμα και το ξερό ξύλο δεν μπορεί να είναι καλό ξύλο για έναν καπνιστή. Ο λόγος είναι ότι έχει μεταβλητή πυκνότητα και μέγεθος που δεν παράγουν ομοιόμορφη θερμότητα σε όλη τη διαδικασία καπνίσματος. Εδώ το πριονίδι μπορεί να είναι χρήσιμο.

Το πριονίδι, όταν συμπιέζεται σε τσιπς ομοιόμορφης πυκνότητας είναι το τέλειο ξύλο για κάθε καπνιστή τροφίμων. Είναι ικανά να εκπέμπουν θερμότητα σε σταθερή θερμοκρασία μέχρι να καούν. Ωστόσο, υπάρχει ένα μειονέκτημα στη χρήση συμπιεσμένου πριονιδιού. Δεδομένου ότι καίγονται και γίνονται στάχτη, το πριονίδι πρέπει να αντικαθίσταται αρκετά συχνά κατά το κάπνισμα.

Μπράντλεϊ Μπισκέ

Για όσους θέλουν μια τέλεια επιλογή ξύλου χωρίς προβλήματα για το κάπνισμα φαγητού, η απάντηση είναι Bradley Bisquettes. Αυτά κατασκευάζονται από τον Bradley, τον διάσημο πάροχο προηγμένων καπνιστών τροφίμων. Οι μπισκότες Bradley είναι ειδικά σχεδιασμένα ροκανίδια συμπιεσμένα με πριονίδι σε ομοιόμορφο μέγεθος, σχήμα και πυκνότητα. Αυτά τα μπισκότα μπορούν να δημιουργήσουν ομοιόμορφη θερμότητα για τον ακριβή χρόνο και να σβήσουν αυτόματα πριν γίνουν στάχτη. Αυτό σώζει το φαγητό από το να μυρίζει άσχημα.

Επιπλέον, για να προσθέσετε περαιτέρω γεύση στο φαγητό, Μπράντλεϊ Μπισκέ διατίθενται σε διαφορετικές γεύσεις όπως δρυς, μήλο, χικαρί, κεράσι, σφενδάμι, σκλήθρα, πεκάν, ουίσκι κ.λπ. Τα μπισκότα Bradley λειτουργούν καλύτερα με τους καπνιστές Bradley. Στην πραγματικότητα, είναι το μυστικό πίσω από την αυξανόμενη δημοτικότητα των καπνιστών Bradley μεταξύ των λάτρεις του μπάρμπεκιου.

Χαρακτηριστικά ενός προηγμένου καπνιστή τροφίμων

Ένας προηγμένος καπνιστής τροφίμων μπορεί να αυτοματοποιήσει τις περισσότερες περιττές εργασίες για να προσφέρει μια απρόσκοπτη εμπειρία καπνίσματος τροφίμων. Για παράδειγμα, οι καπνιστές Bradley μπορούν να εργάζονται με αυτάρκεια για ώρες χωρίς να χρειάζεται να παρακολουθείτε τον καπνιστή τροφίμων. Έρχεται με μια σειρά από ανώτερα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει κάθε καπνιστής υπέρ των τροφίμων.

Ψηφιακή προρύθμιση: Ο καπνιστής P10 Bradley συνοδεύεται από μια φιλική προς το χρήστη ψηφιακή κονσόλα που επιτρέπει στον χρήστη να προκαθορίζει το χρόνο και τη θερμοκρασία μαγειρέματος πριν το κάπνισμα.

Αυτόματος τροφοδότης: Με ένα αυτόματο σύστημα τροφοδοσίας μπισκότων, οι καπνιστές Bradley μπορούν να τρέφονται μόνοι τους από τον ξύλινο θάλαμο. Ένας πλήρως γεμάτος ξύλινος θάλαμος εξασφαλίζει έως και 10 ώρες λειτουργίας με περιοδική επίβλεψη.

Ασφάλεια και ευκολία χρήστη: Το καπνιστή Bradley διαθέτει μονωμένο σώμα και μαγνητικές πόρτες για ασφαλέστερο μαγείρεμα. Οι αφαιρούμενες σχάρες και τα πλαϊνά πάνελ διευκολύνουν τον καθαρισμό μετά το μαγείρεμα.

Αυτά είναι τα καλύτερα χαρακτηριστικά που αναζητούν οι λάτρεις του φαγητού σε έναν τέλειο καπνιστή φαγητού. Προσπαθήσαμε να το διατηρήσουμε απλό και κατανοητό για άτομα όλων των ηλικιών που αναζητούν λύσεις για το κάπνισμα τροφίμων και για καπνιστές τροφίμων. Ας ελπίσουμε ότι αυτά τα χαρακτηριστικά του Bradley θα είναι χρήσιμα για άτομα με τη λιγότερη εμπειρία στο μπάρμπεκιου να δοκιμάσουν το κάπνισμα. Για περισσότερες υπέροχες συμβουλές και κόλπα Bradley καθώς και για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog.