Is Foil Or Butcher Paper Better For Smoking?

-Ναι Φόιλ ... Ή ... Butcher. -Καλύτερα Για Κάπνισμα;

Posted on: January 17, 2023



Αν είστε οπαδός του καπνιστού κρέατος, μπορεί να έχετε το δικό σας καπνιστή στο σπίτι. Η προετοιμασία αυτής της λιχουδιές όποτε θέλετε μπορεί να είναι μεγάλη χαρά. Είτε πρόκειται για μια βραδιά Σαββατοκύριακου με την οικογένεια και τους φίλους ή απλά για μια άνετη βραδιά μόνοι σας, το καπνιστό κρέας μπορεί να απολαύσει σχεδόν σε κάθε περίπτωση.

Εάν είστε λάτρης του καπνιστού κρέατος, μπορεί να έχετε τον δικό σας καπνιστή στο σπίτι. Η προετοιμασία αυτής της λιχουδιάς όποτε θέλετε μπορεί να είναι μεγάλη χαρά. Είτε πρόκειται για μια νύχτα Σαββατοκύριακου με την οικογένεια και τους φίλους είτε απλώς για μια ζεστή βραδιά μόνοι σας, το καπνιστό κρέας μπορείτε να το απολαύσετε σχεδόν σε κάθε περίσταση. Πολλές φορές χρειάζεται να τυλίξετε το κρέας για να το ετοιμάσετε. Μόλις το κρέας είναι έτοιμο και ο καπνιστής είναι έτοιμος να φύγει, τίθεται συχνά μια ερώτηση: «Πρέπει να χρησιμοποιήσω αλουμινόχαρτο ή χαρτί κρεοπωλείου;»

Αν έχετε βρει τον εαυτό σας να αναρωτιέται ποια από αυτές τις επιλογές είναι η καλύτερη, δεν είστε μόνοι. Είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι τόσο το αλουμινόχαρτο όσο και το κρεοπωλείο είναι δημοφιλείς επιλογές και έχουν τα υπέρ και τα κατά. Πολλές φορές, εξαρτάται από το είδος του κρέατος που καπνίζετε. Ας περάσουμε από αλουμινόχαρτο και χαρτί κρεοπωλείου για να σας βοηθήσουμε να καταλάβετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς.

Αλουμινόχαρτο

Αν είστε λάτρης του καπνιστού κρέατος σαν κοκκινιστό, το αλουμινόχαρτο είναι ο καλύτερος τρόπος. Το αλουμινόχαρτο δεν αναπνέει και τείνει να παγιδεύει όλους τους χυμούς και το λίπος από το κρέας. Μόλις το κρέας σας μαγειρευτεί και αφαιρεθεί από το μηχάνημα για να ξεκουραστεί, αυτά τα λίπη και οι χυμοί επαναρροφούνται στη συνέχεια, κλειδώνοντας όλη αυτή την καλοσύνη και τη γεύση. Ωστόσο, ίσως το πιο σημαντικό στοιχείο που διαφοροποιεί όταν πρόκειται για αλουμινόχαρτο είναι ο χρόνος.

Το κάπνισμα με αλουμινόχαρτο μειώνει δραστικά τον χρόνο μαγειρέματος λόγω των μονωτικών ιδιοτήτων του αλουμινόχαρτου. Ενώ ο χρόνος μαγειρέματος μειώνεται, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι καθώς το περιβάλλον μαγειρέματος είναι πολύ υγρό, μπορεί να απειλήσει το τραγανό της κρούστας του κρέατος. Συνολικά, αν δεν έχετε χρόνο, το αλουμινόχαρτο είναι ο καλύτερος τρόπος.

Χαρτί κρεοπωλείο

Αν θέλετε η εξωτερική κρούστα του κρέατος να μην είναι μουσκεμένη, τότε το χασάπι είναι ο καλύτερος τρόπος. Σε αντίθεση με το αλουμινόχαρτο, το κρεοπωλείο είναι πολύ αναπνεύσιμο και επομένως αφήνει την υγρασία να διαφύγει. Αυτό αποτρέπει τον υπερβολικό ατμό του κρέατος. Το χαρτί κρεοπωλείου όχι μόνο αποτρέπει τον υπερβολικό ατμό αλλά προστατεύει επίσης το κρέας από την πλήρη επίδραση του καπνιστή.

Το χαρτί κρεοπωλείου θα απορροφήσει και το λίπος από ένα ψαρονέφρι, και επειδή αναπνέει, επιτρέπει να περάσει περισσότερο καπνό από αλουμινόχαρτο, αφήνοντας το κρέας με ακόμα περισσότερη γεύση.

Διαδικασία τυλίγματος

Τώρα που καταλάβαμε τις κύριες διαφορές μεταξύ αλουμινόχαρτου και χαρτιού κρεοπωλείου, θα πρέπει να σας παρέχει μια καλύτερη κατανόηση του πότε να χρησιμοποιείτε το καθένα. Η διαδικασία τυλίγματος και για τα δύο είναι σχεδόν ίδια. Δείτε πώς να τυλίξετε το κρέας σε αλουμινόχαρτο ή χασάπη:

Ξεκινήστε με 2 φύλλα αλουμινόχαρτου κρεοπωλείου και φροντίστε να έχουν τετραπλάσιο μήκος από το κρέας σας.

Ξεκινήστε τοποθετώντας το πρώτο φύλλο σε μια επίπεδη επιφάνεια και βεβαιωθείτε ότι η μακριά άκρη είναι κάθετη προς εσάς. Κάντε το δεύτερο φύλλο να επικαλύπτεται κατά το ήμισυ του πλάτους του. Με την επάνω πλευρά προς τα πάνω, βάζετε το κρέας κατά μήκος πάνω στο χαρτί ή το αλουμινόχαρτο. Κρατήστε το κρέας περίπου ένα πόδι από την άκρη. Μπορείτε να προσθέσετε ελαφρά λίγο ξύδι στο αλουμινόχαρτο για να δώσετε στο κρέας λίγη υγρασία.

Στη συνέχεια, διπλώστε την άκρη του χαρτιού ή αλουμινόχαρτου πάνω από το κρέας και τραβήξτε το σφιχτά. Κάθε πτυχή πρέπει να ακολουθεί το σχήμα του κρέατος.

Διπλώστε τη μία πλευρά του χαρτιού με αλουμινόχαρτο ώστε να μοιάζει με το σχήμα του κρέατος που καπνίζετε και θα πρέπει να τρέχει σε αμβλεία γωνία από εσάς.

Φροντίστε να εξομαλύνετε το χαρτί ή το αλουμινόχαρτο. Στη συνέχεια, βάλτε το χαρτί ή το αλουμινόχαρτο από την αντίθετη πλευρά για να βεβαιωθείτε ότι είναι ασφαλές. Στη συνέχεια, διπλώνετε το χαρτί από την κορυφή, ώστε να έχει μια αμβλεία γωνία μακριά σας.

Αναποδογυρίστε το κρέας για τελευταία φορά και βεβαιωθείτε ότι η επάνω πλευρά είναι επάνω. Τραβάτε το τυλιγμένο κρέας σφιχτά γύρω γύρω όλη την ώρα. Τυλίξτε το κρέας και στερεώστε καλά το αλουμινόχαρτο ή το χαρτί με το οποίο είναι τυλιγμένο. Διπλώστε ξανά τα πλαϊνά.

Τέλος, διπλώστε το επάνω άκρο του αλουμινόχαρτου ή του χαρτιού ώστε να είναι διπλάσιο σε πάχος.

Υπάρχουν πολλές μεταβλητές που εμπλέκονται στην παρασκευή μπάρμπεκιου, αλλά μπορείτε να αλλάξετε μόνο ένα πράγμα τη φορά. Δείτε τα αποτελέσματα της δοκιμής περιτυλίγματος του Aaron:

Τελικές σκέψεις

Αυτά τα βήματα θα σας βοηθήσουν τώρα να τυλίξετε οποιοδήποτε είδος κρέατος καπνίζετε. Έτσι για να ανακεφαλαιώσουμε, το αλουμινόχαρτο είναι κλειστό και αφήνει τους χυμούς και το λίπος να μείνουν μέσα ενώ το κρέας ξεκουράζεται μετά το μαγείρεμα. Όσον αφορά το χαρτί κρεοπωλείου, οι αναπνεύσιμες ιδιότητες του χαρτιού επιτρέπουν να περάσει περισσότερος καπνός και έτσι θα έχετε πιο καπνιστό και πιο γευστικό κρέας για όλους.

Συνολικά, το να μπορείτε να καπνίζετε κρέας στην άνεση του σπιτιού σας είναι μια από τις μεγαλύτερες απολαύσεις του Σαββατοκύριακου και τώρα ξέρετε ποιο είδος περιτυλίγματος να χρησιμοποιήσετε ανάλογα με το είδος της γεύσης, της υφής και του καπνιστού που χρειάζεστε. Με αυτήν την καθοδήγηση των ειδικών, ελπίζουμε να είστε σε θέση να μαγειρέψετε ένα νόστιμο γεύμα.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες για το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο Μπράντλεϊ Σμόκερ, ρίξτε μια ματιά στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.