Smoked Ribeye Strips and Sweet Pepper Fajitas

Καπνιστό Ριπές Ribeye και γλυκό πιπέρι Fajitas

Posted on: January 11, 2023



Λόγω του αριθ. 972, το γκαράζ μου είναι αρκετά κρύο ώστε το παλιό ψυγείο να μην λειτουργεί πραγματικά, ειδικά ο καταψύκτης. Ως εκ τούτου, προσέχω προσεκτικά το φαγητό που είχα εκεί μέσα, προσπαθώντας να το χρησιμοποιήσω πριν ξεπαγώσει για τρίτη φορά. Και αυτό με φέρνει σε αυτή τη μικρή συνταγή με καπνιστές ρίγες και γλυκό πιπέρι Φαχίτα που έφτιαξα τις προάλλες.

Καπνιστές λωρίδες Ribeye και Fajitas Sweet Pepper

Οι περισσότεροι όσοι με ακολουθούν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης γνωρίζουν ότι το τριών μηνών ψυγείο μου, αξίας 3.000 δολαρίων, χάλασε εντελώς. Ακόμη και μετά από σχεδόν μισή ντουζίνα επισκευές. Και, χάρη στο πιο ασυνήθιστο σύστημα εξυπηρέτησης πελατών της LG Electronics, διανύω την τέταρτη εβδομάδα χωρίς ψυγείο και καταψύκτη που να λειτουργεί.

Δεν θα μπορούσε να γίνει χειρότερο!

Μετά την πέμπτη επισκευή και τη δεύτερη κατάρρευση που άφησε να λειτουργεί μόνο ο διανομέας νερού στην πόρτα, έσωσα τη μικρή τροφή που δεν είχε πάει στο δρόμο του πουλιού ντόντο και την άφησα στο παλιό ψυγείο στο γκαράζ.

Θα νόμιζες ότι όλα θα ήταν καλά με αυτό, αλλά όχι. Λόγω του Polar Vortex No. 972, το γκαράζ μου είναι αρκετά κρύο που το παλιό ψυγείο δεν λειτουργεί πραγματικά, ειδικά ο θάλαμος κατάψυξης. Επομένως, παρακολουθώ στενά το λίγο φαγητό που είχα εκεί μέσα, προσπαθώντας να το χρησιμοποιήσω πριν ξεπαγώσει για τρίτη φορά.

Και αυτό με φέρνει σε αυτή τη μικρή συνταγή που έφτιαξα το άλλο βράδυ.

_MG_7327

Σάντουιτς Cheesesteak

Αυτό το Σαββατοκύριακο το ψυγείο μου LG έκανε τη μόνιμη βουτιά του για να γίνει αυτό που είναι τώρα ένα πραγματικά μεγάλο τεχνικό από ανοξείδωτο χάλυβα που κάθεται στην κουζίνα μου. Αλλά πριν καταλάβω ότι πήγαινε προς αυτήν την κατεύθυνση, είχα επισκεφτεί τον χασάπη μου. Εκείνο το συγκεκριμένο Σάββατο, είχε λεπτές φέτες ribeye.

Σκέφτηκα αμέσως «σάντουιτς με cheesesteak Philly» και αγόρασα δύο κιλά από το κρέας, κομμένο περίπου σαν μπέικον σε χοντρές φέτες.

Κατάφερα να το πάρω παγωμένο όταν ανακάλυψα την Κυριακή ότι το ψυγείο ήταν πάλι τοστ. Ωστόσο, την επόμενη Παρασκευή φτάσαμε στους 40 βαθμούς και τα προϊόντα στον καταψύκτη του γκαράζ άρχισαν να απορρίπτονται. Δεν επρόκειτο να σπαταλήσω ribeye αξίας σχεδόν 20 $, οπότε ορίστε τι κατέληξα:

The Bacon Maven's Smoked Ribeye και Sweet Pepper Fajitas

Για τον καπνό

Δύο κιλά ribeye σε λεπτές φέτες
Ένα ραβδί βούτυρο
Κύμινο - 2 κουταλάκια του γλυκού
Τσίλι σε σκόνη - 2 κουταλάκια του γλυκού
Θαλασσινό αλάτι - ένα κουταλάκι του γλυκού
Πλαστική σακούλα κατάψυξης Ziploc μεγέθους ενός γαλονιού
Μίνι γλυκές πιπεριές – 4 φλιτζάνια

Για τη σόμπα και την κουζίνα

Ρύζι μπασμάτι ή γιασεμί – 2 φλιτζάνια άψητο
Θαλασσινό αλάτι - ένα κουταλάκι του γλυκού
Κύμινο - ένα κουταλάκι του γλυκού
Τσίλι σε σκόνη - ένα κουταλάκι του γλυκού
¼ φλιτζάνι ελαφρύ ελαιόλαδο
Δύο γενναιόδωρες κουταλιές της σούπας λιωμένο σκόρδο
Βούτυρο – ¾ ραβδί

Οδηγίες

Δουλεύοντας με ένα κιλό κρέας τη φορά, χωρίστε τις φέτες, όπως θα κάνατε με ένα κιλό μπέικον και βάλτε τις σε μια σακούλα Ziploc.

Λιώνουμε το μισό βούτυρο και το ρίχνουμε στη σακούλα, μαζί με τα μισά μπαχαρικά.

Κάντε μασάζ στη σακούλα, έτσι ώστε το κρέας να επικαλύπτεται ομοιόμορφα με τα πάντα, απλώνοντάς το στο μισό της τσάντας του καπνιστή σας.

Επαναλάβετε για το άλλο κιλό και απλώστε το επεξεργασμένο κρέας στο άλλο μισό της σχάρας.

Ναι, θα μπορούσατε να τα οργανώσετε αυτά τακτοποιημένα σε σειρές επίπεδων λωρίδων, αλλά πιθανότατα θα χρειαστείτε δύο ράφια για αυτό. Κατά συνέπεια, ο χρόνος καπνίσματος θα μειωθεί.

Ο τρόπος μου: Χρησιμοποιώ ένα ράφι και η μάλλον ακατάλληλη μεθοδολογία μου επιτρέπει λίγο περισσότερο χρόνο καπνίσματος. Το κρέας εξακολουθεί να καπνίζεται ομοιόμορφα, αλλά έχει περισσότερο χαρακτήρα, αν θέλετε, όλα ανακατεύτηκαν έτσι.

Απλώς βεβαιωθείτε ότι το στρώμα του κρέατος σας είναι ομοιόμορφα κατανεμημένο και διατεταγμένο έτσι ώστε όλο το κρέας να βγάζει λίγο καπνό. Δεν θέλετε μια μπάλα κρέατος καλυμμένη που δεν πρόκειται ποτέ να χτυπηθεί από τον καπνό.

Γλυκιές πιπεριές που σώθηκαν από το ατύχημα

Για τις γλυκές πιπεριές, λοιπόν, ήταν άλλο ένα θύμα της μεγάλης καταστροφής του ψυγείου. Ως αποτέλεσμα, η τσάντα που είχα στο ψυγείο του γκαράζ είχε ταλαντευθεί ανάμεσα στο σωστό κρύο και στο πάγωμα λίγο πολύ συχνά.

Τα περισσότερα ήταν ακόμα φρέσκα και χρησιμοποιήσιμα, αλλά πολύ περισσότερο και αυτή η πλειονότητα επρόκειτο να ακολουθήσει το δρόμο των αδερφών της που ήταν αδερφοί. Δεν τους έκανα τίποτα, αλλά κόψτε τα κεφάλια του στελέχους.

Μετά, τα μοίρασα ομοιόμορφα στο αεριζόμενο κάτω πιάτο μιας κουζίνας κοτόπουλου από κουτιά μπύρας William-Sonoma. Είναι περίπου στο μέγεθος ενός μεσαίου τηγανιού και με μικρά, ρολό πράγματα όπως αυτές οι μίνι πιπεριές. Κάνει την είσοδο και έξοδο τους από τον καπνιστή χωρίς προβλήματα.

Σπάνιο ή μέτριο, η γεύση ήταν εξαιρετική!

Κρέας και πιπεριές μπήκαν στον καπνιστή με μεσκίτι. Το έβαλα για 235, αλλά η ημέρα 20 μοιρών το κράτησε περίπου στους 225. Έριξα λίγο παραπάνω καπνό στην ένδειξη της ώρας, το κρέας έρχονταν πολύ όμορφα.

Άφησα τον καπνιστή να τρέξει για δύο ώρες, αλλά θα έπρεπε να είχα τραβήξει το κρέας στα 90 λεπτά. Λίγο υπερβολικό για μένα.

Αν προτιμάτε το κρέας σας μέτριο έως μέτριο, θα ήσασταν πολύ ευχαριστημένοι. Προτιμώ το δικό μου πιο σπάνιο, αλλά δεν ίδρωσα τίποτα από όλα αυτά γιατί δεν είχα τελειώσει με το να φτιάξω το γεύμα.

Σπάνιο ή μέτριο, η γεύση ήταν εξαιρετική, είναι απλά θέμα υφής.

Την τελευταία μισή ώρα ο καπνιστής έτρεχε, ασχολήθηκα στην κουζίνα. Ξεκινώντας το ρύζι στη χύτρα ρυζιού, προσθέτοντας το θαλασσινό αλάτι, το κύμινο και τη σκόνη τσίλι στο νερό της κουζίνας. Η ρύζι μου λειτουργεί αρκετά γρήγορα, αλλά χρειάστηκα τα 15 λεπτά που δούλευε για να καραμελώσω το σκόρδο.

Ώρα να καραμελώσετε λίγο σκόρδο

Σε ένα μεγάλο πιατάκι ολόστρωτο, ζέστανα το ελαιόλαδο σε μέτρια χαμηλή, προσθέτοντας το σκόρδο, μόλις το λάδι ήταν ζεστό. Με περιστασιακό ανακάτεμα, αλλά χωρίς αύξηση της θερμοκρασίας του καυστήρα, αυτή η χαμηλή και αργή προσέγγιση μετατρέπει απόλυτα το σκόρδο από την σχεδόν πικρή ακατέργαστη κατάστασή του σε κάτι ξηρό και γλυκό.

Το έκανα σε πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και έκανα μέχρι και 30 λεπτά για μόλις δύο κουταλιές της σούπας σκόρδο. Με τόσο καλό αποτέλεσμα, μπορείτε να το απλώσετε σε μια καλή φέτα ψωμί και να μην θέλετε ποτέ τίποτα άλλο.

Τορτίγιες, κρέμα γάλακτος, πράσινα κρεμμυδάκια και, φυσικά, μια μπύρα για συμπλήρωμα

Λίγο πριν βγάλω το κρέας και τις πιπεριές από το καπνιστό, πήρα ένα μεγάλο σιγανό τηγάνι και έλιωσα το μισό ραβδί του βουτύρου σε μέτρια θερμοκρασία.

Αφού έλιωσε το βούτυρο, πρόσθεσα γρήγορα το καπνιστό κρέας ανακατεύοντας γρήγορα. Αφού μειώσω τη φωτιά, έβαλα το καπάκι.

Τα επόμενα βήματα:

Συνδυάστε τις καπνιστές γλυκές μίνι πιπεριές και το καραμελωμένο σκόρδο, ανακατεύοντας γρήγορα για να επικαλυφθούν και στη συνέχεια ανακατεύοντας το μεγαλύτερο μέρος του μαγειρεμένου ρυζιού.

Άφησα τον καυστήρα λίγο λιγότερο από το μέτριο, χτύπησα το καπάκι και σε αυτό το τηγάνι, και άφησα και τις πιπεριές και το κρέας να κάτσουν για λίγο, περίπου 15 λεπτά περίπου με ένα ανακάτεμα κάθε τόσο.

Τέλος, πρόσθεσα το ρύζι και τις πιπεριές στο κρέας, ανακάτεψα να ενωθούν, μετά πάλι ένα καπάκι για άλλα 10 λεπτά, καθώς οι γεύσεις παντρεύτηκαν.

Ένα σωρό ζεστές τορτίγιες, λίγη κρέμα γάλακτος με φρέσκα κρεμμυδάκια σε φέτες και μια μπύρα που την είχα φτιάξει κρύα κολλώντας την στο χιόνι στην πίσω αυλή – ό,τι χρειαζόμουν για να βάλω τις τελευταίες πινελιές σε αυτό το εξαιρετικά γευστικό δείπνο.

Στο τέλος, χάιδεψα τον εαυτό μου στην πλάτη και είπα μέσα μου: «Ψυγείο; Δεν χρειάζομαι καθόλου βρωμερό ψυγείο!».

Του The Bacon Maven