Μπούτια κοτόπουλου και νιόκι με καπνιστά μανιτάρια και κόκκινες πιπεριές
Αν και οι προσπάθειές μου για το κάπνισμα γενικά επικεντρώνονται σε ένα μεγάλο κομμάτι κρέατος, πρόσφατα άρχισα να πειραματίζομαι με εξαρτήματα. Για παράδειγμα, την άλλη εβδομάδα κάπνιζα ένα ψαρονέφρι, αλλά γνωρίζοντας ότι δεν θα γινόταν εγκαίρως για το δείπνο, έβαλα μια εξαιρετική μπριζόλα από παϊδάκια για τη σχάρα. Καθώς ζήτησε κάποιο είδος σάλτσας μανιταριών πάνω του, πέρασα τα συρτάρια των προϊόντων του ψυγείου μου και βρήκα μερικές κόκκινες πιπεριές. Αυτό έκανε τους τροχούς να περιστρέφονται.
Κατέληξα να χτυπάω στη μπριζόλα εκείνο το βράδυ. Ήταν αργά, το πρώτο τζιν και τόνικ μεταμορφώθηκε σε δεύτερο και κατέληξα με ένα σάντουιτς με ψητό τυρί για δείπνο. Ωστόσο, κατάφερα να βάλω τρεις πίντες από διάφορα μανιτάρια και αυτές τις δύο υπέροχες κόκκινες πιπεριές στο καπνιστή. Ως αποτέλεσμα πήρα ένα υπέροχο πιάτο και μια πολύ απλή συνταγή. Εδώ είναι τι θα χρειαστείτε.
The Bacon Maven's Chicken Thighs και νιόκι με καπνιστά μανιτάρια και κόκκινες πιπεριές
4 μεγάλα μπούτια κοτόπουλου
1 πίντα μανιτάρια shitake
1 πίντα μανιτάρια baby bella κομμένα σε φέτες
1 πίντα ολόκληρα μανιτάρια στρειδιού ή κουμπιού
2 μεγάλες κόκκινες πιπεριές
1 κουταλιά της σούπας λίπος μπέικον
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο (κατά προτίμηση δεντρολίβανο)
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου (περισσότερο στο χέρι)
1 συσκευασία 16 ουγκιών νιόκι (ή μεταξύ δύο και τριών φλιτζανιών αν θέλετε να τα φτιάξετε στο χέρι)
10 ουγγιές φρέσκο baby σπανάκι
1 φλιτζάνι παχύρρευστη κρέμα
2 κουταλιές της σούπας σκόρδο λιωμένο
2 κλωναράκια φρέσκο δεντρολίβανο
Αλάτι και πιπέρι για να γευτείς
Τεχνική
Πάρτε πρώτα τα μανιτάρια και τις πιπεριές καπνιστές. Αφήστε όλα τα μανιτάρια ολόκληρα, εκτός από τα κοτσάνια shitake, γιατί μπορεί να γίνουν σκληρά.
Στη συνέχεια αποκεφαλίστε, αφαιρέστε τα κουκούτσια και τέταρτα τις κόκκινες πιπεριές. Τα μοιράζετε με όλα τα μανιτάρια σε μια σχάρα στο σετ καπνιστών στους 220 βαθμούς πάνω από ξύλο μηλιάς για περίπου 90 λεπτά.
Οι πιπεριές θα πρέπει να έχουν χάσει τη ζωηρή κόκκινη απόχρωση τους και η φλούδα να είναι λίγο μαλακή. Τα μανιτάρια πρέπει να φαίνονται λίγο αποξηραμένα και πιο σκούρα στο χρώμα, αλλά κανένας δίσκος δεν πρέπει να μοιάζει σαν να έχει συρρικνωθεί. Εξάλλου, δεν αφυδατωνόμαστε, απλώς καπνίζουμε.
Αφαιρέστε από τον καπνιστή όταν τελειώσει και κρυώσει, και σίγουρα μπορείτε να καταψύξετε ολόκληρη την παρτίδα για χρήση αργότερα. Κρύψτε τα σε ένα σφραγισμένο πλαστικό δοχείο και διατηρήστε τα στο ψυγείο μέχρι να αποφασίσετε να ετοιμάσετε αυτό το πιάτο.
.Ένας τέλειος συνδυασμός ζυμαρικών, μανιταριών και κοτόπουλου
Σε ένα μεγάλο τηγάνι λιώνουμε το λίπος του μπέικον, το βούτυρο ή το ελαιόλαδο. Προσθέστε μια κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο σκόρδο και, όταν τσιγαριστεί, βάλτε τα μέσα στους μηρούς του κοτόπουλου. Λίγος ζωμός κοτόπουλου είναι αρκετός, καθώς θέλουμε απλώς να κρατήσουμε λίγη υγρασία στο τηγάνι και να μην πιτσιλιστεί όλο.
Φροντίστε να ξεδιπλώσετε κάθε μηρό έτσι ώστε ο καθένας να είναι όσο το δυνατόν πιο επίπεδος και σε μια στρώση στο ταψί. Αλατοπιπερώνουμε την ανάποδη, αν θέλουμε, αφήνουμε να ροδίσει, αναποδογυρίζουμε και επαναλαμβάνουμε.
Μόλις τελειώσουν, μοιράστε ένα από τα κλωναράκια δεντρολίβανου ομοιόμορφα στην κορυφή του κλακ, χτυπήστε ένα καπάκι στο τηγάνι. και αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά.
Βότανα που κάνουν όλη τη διαφορά
Σε ένα μεγαλύτερο τηγάνι ή πιατάκι, ζεσταίνουμε το δεντρολίβανο ελαιόλαδο και την άλλη κουταλιά της σούπας λιωμένο σκόρδο μέχρι να τσιγαριστούν. Προσθέστε τα νιόκι σας και ροδίστε ομοιόμορφα σε μέτρια φωτιά. Τα DeLallo είναι τα αγαπημένα μου γιατί έχουν ακριβώς τη σωστή πυκνότητα και όχι πολύ βαριά,
Προσθέστε τα φύλλα από το άλλο κλαδάκι δεντρολίβανου περίπου στο μισό της διαδρομής, ανακατεύοντας περιστασιακά για να πάρουν τα μαξιλάρια ένα ωραίο χρώμα, όχι ένα σταθερό καφέ. Θέλουμε απλώς ένα ωραίο μείγμα από καστανή φρυγανιά και κρεμώδη κίτρινη πατάτα.
Μόλις τα νιόκι βρεθούν εκεί που σας αρέσουν χρωματικά, προσθέστε μέσα τα καπνιστά μανιτάρια και τις πιπεριές και περίπου ένα φλιτζάνι από το ζωμό κοτόπουλου. Ανακατεύουμε να ενωθούν και ανεβάσουμε λίγο τη φωτιά στο μάτι.
Ώρα για το κοτόπουλο
Παίρνετε τα μπούτια κοτόπουλου και τους δίνετε μια καλή χοντροκομμένη μπριζόλα και τα προσθέτετε και αυτά στην κατσαρόλα μαζί με όλα τα υγρά και τα ξύσματα στον πάτο του τηγανιού.
Ανακατεύουμε ξανά, προσθέτοντας λίγο περισσότερο ζωμό κοτόπουλου όσο χρειάζεται για να κρατήσει το μείγμα σε λίγο υγρό και μετά προσθέστε την παχύρρευστη κρέμα.
Τέλος, βάλτε το σπανάκι από πάνω – χρησιμοποίησα όλη τη μεγάλη πλαστική μπανιέρα baby σπανάκι 10 ουγκιών από την Organic Girl – βάλτε την κορυφή στο τηγάνι και αφήστε το σπανάκι να μαραθεί, ίσως πέντε λεπτά.
Τελικά, πρέπει να υπάρχει αρκετό υγρό στο τηγάνι για να συνδυαστεί με το άμυλο από τα νιόκι. Ως αποτέλεσμα, θα πρέπει να καταλήξετε σε ένα πιάτο με ωραία σάλτσα, όχι πολύ χαλαρό, ούτε πολύ πηχτό.
Ετοιμος να φύγω
Σερβίρετε με λίγο παχύρρευστο γαλλικό ψωμί και έχετε ένα χορταστικό γεύμα που δεν είναι πολύ βαρύ, ούτε πολύ ελαφρύ. Ένα του οποίου οι καπνιστές ανταύγειες προσδίδουν έναν πλούτο σε αυτό που διαφορετικά θα ήταν μια μέση κατσαρόλα.
Από τους Bacon Maven