Sausage Preparation and the Pro-Tips on Seasoning

Λουκάνικα Προετοιμασία και οι συμβουλές για το καρύκευμα

Posted on: January 16, 2023



Τα λουκάνικα διατίθενται κυρίως σε δύο τύπους, χοντρό αλεσμένο λουκάνικο και λουκάνικο τύπου γαλακτώματος. Εξαρτάται από τη διαδικασία άλεσης για να καθοριστεί ποιο είδος λουκάνικου θα παρασκευαστεί. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την προετοιμασία λουκάνικου στο σπίτι χρησιμοποιώντας απλά υλικά.

Τα λουκάνικα διατίθενται κυρίως σε δύο τύπους, χοντρό αλεσμένο λουκάνικο και λουκάνικο τύπου γαλακτώματος. Εξαρτάται από τη διαδικασία άλεσης για να καθοριστεί ποιο είδος λουκάνικου θα παρασκευαστεί. Ακολουθεί ένας οδηγός βήμα προς βήμα για την προετοιμασία λουκάνικου στο σπίτι χρησιμοποιώντας απλά υλικά.

Κιμάς ή τρίψιμο:

Σε αυτή τη διαδικασία, πρέπει να αποφασίσετε το είδος του λουκάνικου που θέλετε να ετοιμάσετε. Για τον τύπο γαλακτώματος, πρέπει να πάτε για λεπτή λείανση. Για τον χοντρό τύπο, δεν χρειάζεται να ψιλοκόψετε το κρέας για πολύ. Χρησιμοποιήστε κατά προτίμηση μηχανή κιμά για αυτή τη διαδικασία. Τρίψτε το κρέας και το λίπος χωριστά.

Τεμαχισμός και γαλακτωματοποίηση:

Αυτή η διαδικασία είναι για λουκάνικο τύπου γαλακτώματος όπου ψιλοκόβεται περαιτέρω σε μπολ. Στη συνέχεια προστίθεται το λίπος μαζί με μπαχαρικά και καρυκεύματα και το κρέας γαλακτωματοποιείται. Η χαμηλή θερμοκρασία διατηρείται σε όλη τη διάρκεια.

Γέμιση:

Το αλεσμένο ή γαλακτωματοποιημένο λουκάνικο γεμίζεται στη συνέχεια σε περιβλήματα λουκάνικου.

Συμβουλές για τα καρυκεύματα λουκάνικων

Το καρύκευμα είναι ένα σημαντικό μέρος της παρασκευής λουκάνικων γιατί είναι αυτό που δίνει περισσότερη γεύση στο κρέας.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε ότι όλα τα είδη μπαχαρικών ή καρυκευμάτων δεν είναι κατάλληλα για όλα τα είδη κρέατος. Λοιπόν, εδώ είναι μια λίστα με διαφορετικά κρέατα λουκάνικων μαζί με τα ζευγαρωμένα καρυκεύματα τους.

Αρνάκι: Αυτό το κρέας μπορεί να αρωματιστεί χρησιμοποιώντας σκόρδο, βασιλικό, μέντα, κρεμμύδι, μαντζουράνα, αλάτι και πιπέρι.

Βοδινό κρέας: Το λουκάνικο από βοδινό κρέας μπορεί να καρυκευτεί με δεντρολίβανο, θυμάρι, ρίγανη, κρεμμύδι, σκόρδο, μαύρο πιπέρι και αλάτι.

Χοιρινό: Για λουκάνικο χοιρινό χρησιμοποιήστε πάπρικα, φασκόμηλο, τζίντζερ, κόλιαντρο, μάραθο, μαύρο πιπέρι και αλάτι ως καρύκευμα.

Πουλερικά: Τα λουκάνικα που παρασκευάζονται από κρέας πουλερικών είναι συνήθως καρυκευμένα με μαύρο πιπέρι, σκόρδο, μαϊντανό, πάπρικα, βασιλικό, μαχλέπι και αλάτι.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.