Δεν είναι όλες οι συσκευές μαγειρέματος και ο εξοπλισμός σε κάθε κουζίνα το ίδιο με την εστία, το φούρνο και το μπάρμπεκιου, καθώς λειτουργούν ελαφρώς διαφορετικά μεταξύ τους. Μερικές φορές, το μαγείρεμα και η προετοιμασία της αγαπημένης σας συνταγής είναι ένα παιχνίδι εικασιών, από τη σωστή θερμοκρασία μέχρι την τελική έξοδο. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα με το κοτόπουλο, αλλά το καλό είναι ότι υπάρχει πλέον ένας εύκολος τρόπος να προσδιορίσετε πότε το φαγητό σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Αυτές τις μέρες, για να μάθετε αν το κρέας σας είναι ήδη μαγειρεμένο, δεν χρειάζεται να το κόψετε για να ελέγξετε αν είναι τέλεια ή σωστά. Αυτό ήταν μια μεγάλη ταλαιπωρία στην εποχή μας, καθώς δεν είχατε άλλη επιλογή από το να χάσετε τόσο πολύ χρόνο διασφαλίζοντας ότι τα πράγματα ήταν μαγειρεμένα. Επίσης, έχετε την τάση να καταστρέφετε ένα τέλειο κομμάτι κρέατος εξαιτίας αυτών των περιττών τεμαχίων που κάνετε. Όλα χάρη στην τεχνολογία, υπάρχουν θερμόμετρα τροφίμων που μπορείτε να βρείτε οπουδήποτε για να σας βοηθήσουν.
Το κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο δημοφιλή αστέρια σε κάθε μεσημεριανό γεύμα και δείπνο λόγω της ευελιξίας του και της ευκολίας μαγειρέματος. Το να γνωρίζετε πότε μαγειρεύεται το κοτόπουλο είναι σημαντικό όχι μόνο για τη γεύση σας αλλά και για την υγεία και την ασφάλεια της οικογένειάς σας. Το τελευταίο πράγμα που θα θέλατε να συμβεί είναι να καταστρέψετε το γεύμα σας με κακοψημένο ή υπερβολικά ψημένο κοτόπουλο. Αυτό είναι ένα πλεονέκτημα του μαγειρέματος του φαγητού σας, καθώς διασφαλίζετε την ασφάλεια του φαγητού.
Προσοχή στη θερμοκρασία
Εμείς στο Bradley Smoker καταλαβαίνουμε ότι το κοτόπουλο είναι το αγαπημένο κάθε οικογένειας που πρέπει να μαγειρευτεί σωστά για να το απολαύσουν όλοι. Ένας από τους πιο συνηθισμένους τρόπους για να μάθετε εάν το κοτόπουλο σας είναι μαγειρεμένο είναι χρησιμοποιώντας ένα θερμόμετρο κρέατος. Χρησιμοποιώντας τον οδηγό θερμοκρασίας του Bradley Smoker μέσα από τις συμβουλές και τα κόλπα Bradley, η πιο επιθυμητή θερμοκρασία για το κάπνισμα κοτόπουλου είναι μεταξύ 225 και 240 °F (107 έως 115 °C).
Η προτεινόμενη θερμοκρασία για το κάπνισμα κοτόπουλου είναι ιδανική για να φτάσετε εκεί που πρέπει να είναι το θερμόμετρο κρέατος καθώς μετράτε τη θερμότητα του μαγειρεμένου κοτόπουλου. Η ασφαλής και γλυκιά κατσαρόλα για το κοτόπουλο δεν είναι λιγότερο από 75 °C ή 167 °F και οτιδήποτε χαμηλότερο είναι κακό.
Εκτός από τη χρήση θερμόμετρων κρέατος, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε τα μάτια σας ελέγχοντας εάν οι χυμοί στο κοτόπουλο είναι καθαροί. Μπορείτε να το κάνετε αυτό τρυπώντας το κρέας χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι και αν το υγρό βγει διαυγές, πιθανότατα έχει ήδη ψηθεί στην τελειότητα. Επίσης, μπορείτε να ελέγξετε το χρώμα του κοτόπουλου και η λευκότητα του κρέατος θα είναι το στάνταρ σας. Αυτή η μέθοδος, ωστόσο, δεν είναι ιδανική, όπως αναφέρθηκε ήδη, ειδικά αν είναι για δείπνο.
Άλλες συμβουλές για το κάπνισμα κοτόπουλου
Λάβετε υπόψη, ωστόσο, ότι ορισμένα κομμάτια κοτόπουλου μπορεί να παραμείνουν ροζ και όχι λευκά, ακόμη και όταν είναι ήδη ψημένα. Αυτή η εξαίρεση οφείλεται στο ότι το αίμα του κοτόπουλου τρέχει μέσα από τα αγγεία του και φτάνει σε μια συγκεκριμένη θερμοκρασία που δίνει στο κρέας μια ροζ-κόκκινη απόχρωση. Για το λόγο αυτό, πρέπει να βεβαιωθείτε ότι η θερμοκρασία που έχετε ρυθμίσει είναι σωστή, είτε καπνίζετε είτε ψήνετε το κοτόπουλο.
Ο χρόνος είναι επίσης ζωτικό στοιχείο στο μαγείρεμα του κοτόπουλου, όπως συμβαίνει και με άλλες συνταγές με κρέας και φαγητό. Δοκιμάστε να ακολουθήσετε τον οδηγό θερμοκρασίας του Bradley Smoker και να προσέχετε πάντα την ώρα που μαγειρεύετε. Όπως είναι λογικό, ο χρόνος που απαιτείται για κάθε είδος κρέατος και συνταγή ποικίλλει ανάλογα με τη διαδικασία που χρησιμοποιείτε κατά την προετοιμασία του κρέατος. Για αυτόν τον λόγο, η υπομονή είναι σημαντική για να έχετε τα καλύτερα αποτελέσματα για τη συνταγή σας.
Τελικές σκέψεις
Ένας από τους καλύτερους και πιο περιζήτητους τρόπους παρασκευής κοτόπουλου είναι το κάπνισμα λόγω της μοναδικής γεύσης και αρώματος που δίνει στο κρέας. Υπάρχουν πολλοί καπνιστές τροφίμων που εμφανίζονται αριστερά και δεξιά στην αγορά σήμερα, αλλά μια μάρκα έχει ξεχωρίσει από αυτή τη θάλασσα επιλογής. Αυτή η μάρκα είναι Bradley Smoker.
Προσφέρουμε μια ποικιλία προϊόντων και καπνιστών τροφίμων, τα οποία βελτιώνονται συνεχώς λόγω της αυξανόμενης δημοτικότητας του καπνίσματος τροφίμων. Εκτός από τους καπνιστές μας, προσφέρουμε επίσης το Μπράντλεϊ Μπισκέ, που δίνουν πιο βελτιωμένο άρωμα και γεύση στο κρέας σας, συμπεριλαμβανομένου του κοτόπουλου.
Στο δικό μας δικτυακός τόπος, μπορείτε να βρείτε πληροφορίες για τα πάντα σχετικά με το κρέας, το κάπνισμα τροφίμων και το μαγείρεμα συνολικά. Υπάρχουν επίσης εκατοντάδες συνταγές που μπορεί να κάνει ο καθένας στο σπίτι. Το κοτόπουλο είναι μια από τις σπεσιαλιτέ μας επίσης, και έχουμε πολλές συνταγές με κοτόπουλο στο διαδίκτυο.
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.