Η ύφανση μπέικον δεν είναι απλώς η καλύτερη συνταγή για μπέικον, αλλά και η πρωταγωνίστρια του σόου σε κάθε μπέικον πάρτι. Αυτή η συνταγή για καπνιστό μπέικον μπορεί να είναι μια καλή επιλογή για να κάνετε πολύ περισσότερες άλλες συνταγές απολαυστική. Για παράδειγμα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια ύφανση καπνιστού μπέικον σε ένα σάντουιτς για να πάρετε αυτό το έντονα καπνιστό άρωμα μπέικον σε κάθε μπουκιά. Μπορείτε επίσης να το τυλίξετε γύρω από κοτόπουλο, χοιρινά λουκάνικα και φραντζόλα κρέατος για να το κάνετε άξιο για τα σάλια. Αν διαβάζετε αυτό το άρθρο, είμαστε σίγουροι ότι είστε λάτρης του μπέικον και πάντα ονειρευόσασταν να βγάλετε μια τέλεια καπνιστή ύφανση μπέικον. μην ανησυχείτε, αυτός ο οδηγός είναι εδώ για να σας βοηθήσει με την πιο απλή διαδικασία, ακόμα κι αν είστε ερασιτέχνης μάγειρας.
Το κάπνισμα ύφανσης μπέικον δεν είναι επιστήμη πυραύλων. Απλά πρέπει να δημιουργήσετε την ύφανση με λωρίδες μπέικον και στη συνέχεια να χρησιμοποιήσετε το αγαπημένο σας τρίψιμο. Την υπόλοιπη δουλειά θα αναλάβει ένας ηλεκτρικός καπνιστής. Πιστέψτε μας. Με ένα σύγχρονο ηλεκτρικό καπνιστή τροφίμων, το κάπνισμα φαγητού είναι παιχνιδάκι. Η επιλογή μας για αυτή τη συνταγή είναι το Bradley Smoker. Έρχεται με προηγμένα χειριστήρια όπως μια ψηφιακή κονσόλα για προκαθορισμό του χρόνου και της θερμοκρασίας μαγειρέματος. Ο καπνιστής φαγητού θα λειτουργεί αυτόματα χωρίς ξαναγέμισμα ξύλου για έως και 9 ώρες.
Εντάξει, αρκετά είπαν για τους ηλεκτρικούς καπνιστές, τώρα ας μπούμε στο πραγματικό πράγμα: τη συνταγή.
Συστατικά
Όσον αφορά τα υλικά, δεν χρειάζεται να τρέξεις στο μπακάλικο με μεγάλη λίστα γιατί η συνταγή χρειάζεται μόνο δύο:
- Λωρίδες μπέικον ίσου μεγέθους (16 ή 20, ανάλογα με το μέγεθος της ύφανσης που θέλετε να κάνετε)
- Το αγαπημένο σας τρίψιμο (σας επιτρέπουμε να είστε δημιουργικοί εδώ γιατί η ύφανση μπέικον σας πρέπει να ικανοποιεί τις γευστικές σας προτιμήσεις)
Μέθοδοι
Η ύφανση μπορεί να φαίνεται περίπλοκη, αλλά είναι αρκετά απλή. Απλώς ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα για να δείτε τη μαγεία που συμβαίνει:
1. Διαιρέστε τον αριθμό των λωρίδων μπέικον εξίσου, όπως 10 + 10 ή 8 + 8
2. Απλώστε το πρώτο σετ λωρίδων κάθετα σε ένα ταψί ή ένα ταψί. Φροντίστε οι λωρίδες να είναι ομοιόμορφες μεταξύ τους. Όλες οι λιπαρές πλευρές πρέπει να είναι προς τη μία κατεύθυνση και οι σαρκώδεις πλευρές από την άλλη. Το πλάτος του πρώτου σετ πρέπει να ταιριάζει με το μήκος του για να σχηματίσει ένα τετράγωνο σχήμα.
3. Τώρα διπλώστε κάθε εναλλακτική λωρίδα στη μέση πάνω της.
4. Πάρτε τη μια λωρίδα μπέικον από το άλλο σετ και στρώστε την κάθετα στις διπλωμένες λωρίδες.
5. Ξεπλύνετε τη λωρίδα στο πίσω μέρος των πτυχών κάθε κάθετης λωρίδας μπέικον.
6. Τώρα, ξεδιπλώστε τις κάθετες λωρίδες μπέικον στην κάθετη για να σχηματίσετε την πρώτη γραμμή της ύφανσης.
7. Συνεχίστε να διπλώνετε κάθε άλλη λωρίδα σε μια εναλλασσόμενη στήλη όπως η προηγούμενη και ξεπλύνετε μια άλλη κάθετη λωρίδα επάνω της. Στη συνέχεια ξεδιπλώστε τις κάθετες λωρίδες.
8. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να ολοκληρώσετε την ύφανση όλων των λωρίδων του δεύτερου σετ για να σχηματίσετε μια τέλεια τετράγωνη ύφανση.
9. Αλείψτε το αγαπημένο σας τρίψιμο πάνω και κάτω για να εξασφαλίσετε ότι η ύφανση μπέικον σας απορροφά τη μέγιστη γεύση καπνού.
10. Αφήστε το να ξεκουραστεί για λίγο για να απορροφηθούν πλήρως οι γεύσεις από το τρίψιμο. Σε αυτό το σημείο, αν θέλετε, μπορείτε να το τυλίξετε και γύρω από λίγο κρέας.
Καπνίζοντας την Ύφανση Μπέικον
Το κάπνισμα μιας ύφανσης μπέικον δεν χρειάζεται ιδιαίτερες δεξιότητες. Είναι ακριβώς όπως το κανονικό κάπνισμα φαγητού χρησιμοποιώντας έναν ηλεκτρικό καπνιστή. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να κρατήσετε το ταψί μέσα στο σχάρα καπνιστών και προθερμάνετε το καπνιστή. Τώρα βάλτε απαλά την ύφανση μπέικον στο φύλλο και κλείστε την πόρτα. Ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 350 °F ή 177 °C και μαγειρέψτε για 30 έως 45 λεπτά.
Η ύφανση μπέικον συνήθως φτάνει στο τέλειο επίπεδο ετοιμότητας καθώς αρχίζει να σφίγγει. Εάν το τυλίξετε γύρω από λίγο κρέας, τότε η ύφανση μπέικον θα σφίξει γύρω από αυτό το κρέας και θα κολλήσει όταν γίνει.
Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε α θερμόμετρο κρέατος για να ελέγξετε τη θερμοκρασία πριν το βγάλετε από τον καπνιστή τροφίμων. Απλώς διεισδύστε στο κεντρικό σημείο της ύφανσης με την άκρη του θερμομέτρου για να λάβετε τον ακριβή αριθμό.
Επίσης, σημειώστε ότι αν θέλετε η ύφανση του μπέικον σας να είναι τραγανή, μπορείτε να την αφήσετε να καθίσει λίγο περισσότερο μέσα στο καπνιστή για να αποκτήσει την επιθυμητή υφή. Προσέχετε προσεκτικά για να μην απανθρακωθεί το μπέικον σας γιατί αυτό μπορεί να κάνει το κρέας πικρό.
Ελπίζουμε ότι αυτός ο οδηγός για το κάπνισμα ύφανσης μπέικον ήταν χρήσιμος για εσάς. Προσπαθήσαμε να το κάνουμε απλό με συμβουλές και κόλπα Bradley για να ενθαρρύνουμε τους αρχάριους να καπνίσουν αυτή τη νόστιμη συνταγή μπέικον.
Ενδιαφέρεστε να μάθετε περισσότερα για το μπέικον; Ελέγξτε τα παρακάτω άρθρα:
Πώς να καπνίσετε κρύο μπέικον στο σπίτι
Δοκιμάστε το καλύτερο καρύκευμα Wet Cure για το μπέικον
Ποια είναι η διαφορά μεταξύ αλεσμένου και σχηματισμένου μπέικον;
Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.