Tips & tricks For Grilling in the rain

Συμβουλές για κόλπα Ψησταριά στη βροχή

Posted on: January 12, 2023



Ο Μπράντλεϊ Καπνιστής έχει βγει με ένα νέο εργαλείο για τον σεφ της πίσω αυλής και είμαι πάντα ενθουσιασμένος! Το νέο μπάρμπεκιου προπανίου του Μπράντλεϊ με έβαλε να κρεμάσω ένα μουσαμά πάνω από την αυλή μου στο Βανκούβερ και να μαγειρεύω χαρούμενα στη βροχή. Μαγειρεύω στη βροχή, ψήνω στη βροχή!

Ο Bradley Smoker κυκλοφόρησε με ένα νέο εργαλείο για τον σεφ της αυλής και είμαι ποτέ ενθουσιασμένος! Το νέο μπάρμπεκιου προπανίου του Bradley με κάνει να κρεμάω ένα μουσαμά πάνω από το αίθριο μου στο Βανκούβερ και να μαγειρεύω χαρούμενα στη βροχή. Ψήνομαι στη βροχή, ψήνω στη βροχή!

Το My Bradley BBQ διαθέτει ποιοτικές σχάρες από χυτοσίδηρο και επάνω ράφι ψησταριάς για να διατηρεί τα πράγματα ζεστά ή μακριά από την άμεση ζέστη. Έχει ακόμη και το πρόσθετο χαρακτηριστικό ενός προσαρτημένου καυστήρα! Ως αποτέλεσμα, δεν χρειάζεται να μπαινοβγαίνω από την κουζίνα προετοιμάζοντας ρύζι ή ζεσταίνω τις σάλτσες μου. Αυτό το μπάρμπεκιου είναι πραγματικά ό,τι χρειάζομαι για να μαγειρέψω οποιοδήποτε γεύμα. Είναι τέλειο!

Τώρα μερικές συμβουλές για να βεβαιωθείτε ότι οι περιπέτειες ψησίματος θα είναι επιτυχημένες:

Όλα ξεκινούν με ποιοτικά προϊόντα

Αυτό είναι το κλειδί! Καμία σάλτσα ή τεχνική σε αυτόν τον κόσμο δεν θα μπορούσε ποτέ να μετατρέψει μια μπριζόλα Α-βαθμού σε ΑΑΑ, οπότε ξεκινήστε με προϊόντα καλής ποιότητας.

Ούτε χρειάζεται να σπάσεις την τράπεζα! Πηγαίνετε στο κρεοπωλείο της περιοχής σας και ρωτήστε τον ειδικό. Είναι πάντα πρόθυμοι να μοιραστούν τις γνώσεις τους και να σας υποδείξουν τη σωστή κατεύθυνση. Συχνά ο κρεοπώλης θα μπορεί να σας προσφέρει μια μικρή προσφορά, εάν είστε ευέλικτοι με αυτό που αγοράζετε.

Από την εμπειρία μου, το φρεσκοκομμένο, ντόπιο κρέας ελεύθερης βοσκής παράγει τα καλύτερα γεύματα. Η τρυφερότητα στο κρέας δεν προέρχεται μόνο από τη διατροφή του ζώου, αλλά και από τα επίπεδα άγχους του κατά τη συγκομιδή. Επομένως, η αγορά κρέατος από μια κοντινή φάρμα είναι το καλύτερο στοίχημά σας για να αποκτήσετε φρέσκο και τρυφερό κρέας. Θυμηθείτε ότι το φρέσκο είναι το καλύτερο.

Να είστε προετοιμασμένοι και να προγραμματίσετε εκ των προτέρων

Πάρτε όλα όσα χρειάζεστε για να ρυθμίσετε πριν ξεκινήσετε. Τοποθετήστε όλα τα εργαλεία, τις σάλτσες, τα καρυκεύματα κ.λπ. σε ένα προσβάσιμο μέρος από πριν. Σκεφτείτε τι χρειάζεστε. Χρειάζεστε γάντια φούρνου, λαβίδες, βούρτσα κολλήματος, θερμόμετρο, κλπ…; Τι θα λέγατε για ένα γλάσο; Ή τι θα λέγατε για ένα πιάτο ή δίσκο για να ακουμπάτε το κρέας σας όταν τελειώσετε το ψήσιμο; Με την εξάσκηση αυτό θα έρθει φυσικά, αλλά μέχρι να μπείτε στον πραγματικό σας ρυθμό BBQ, αφιερώστε χρόνο για να σχεδιάσετε την επίθεσή σας.

Χρησιμοποιήστε ένα θερμόμετρο για να ελέγξετε τη θερμοκρασία του κρέατος σας

Βγάλτε το θερμόμετρο κρέατος! Είναι σημαντικό να ελέγχετε τη θερμοκρασία του κρέατος σας για να είστε σίγουροι ότι μαγειρεύετε μέσα σε ένα ασφαλές εύρος θερμοκρασίας και ότι το τελικό αποτέλεσμα είναι η ετοιμότητα που θέλετε. Με τον καιρό θα μπορείτε να «δείτε» μια μέτρια σπάνια μπριζόλα χωρίς να ελέγξετε τη θερμοκρασία. Ωστόσο, κάθε κομμάτι κρέατος είναι διαφορετικό και ακόμη και οι έμπειροι σεφ θα χρησιμοποιήσουν ένα θερμόμετρο.

Καρυκεύστε με αυτοσυγκράτηση

Μην με παρεξηγείτε, μου αρέσει η γεύση και τα μπαχαρικά. Το φαγητό που μπορεί να με κάνει να ιδρώσω είναι το αγαπημένο μου και το «ντουλάπι» των μπαχαρικών μου καταλαμβάνει το ήμισυ της κουζίνας μου και καλύπτει όλο τον κόσμο σε γεύση. Ωστόσο, είναι σημαντικό να θυμάστε ότι η βάση γεύσης προέρχεται από το κρέας που χρησιμοποιείτε. Το φρεσκοτριμμένο αρνί έχει μια μοναδική και γήινη, χορτώδη γεύση, χρησιμοποιήστε το. Το σκόρδο, ω πόσο σε αγαπώ, έχει μια πικάντικη και ζεστή γεύση. Το πράσινο κρεμμύδι έχει φρέσκια και λαμπερή γεύση. Όταν συνδυάζετε αυτά τα τρία συστατικά μαζί, δεν χρειάζεται να βάλετε αλάτι ή καγιέν ή μουστάρδα. Αλατοπιπερώστε ελαφρά και σκόπιμα. Χρησιμοποιήστε μπαχαρικά και βότανα που θα συμπληρώνουν την πρωτεϊνική σας βάση. Άλλωστε, τόσο πολύ προσεκτικά επιλέξατε το κρέας σας για γεύση και φρεσκάδα, οπότε να το κάνετε δίκαιο!

Κάντε υπομονή και ξεκουράστε το κρέας

Τώρα που τα εξαιρετικά παϊδάκια ή η μπριζόλα σας είναι έτοιμα, αναδύονται νόστιμες μυρωδιές και σας τρέχουν τα σάλια. Κάνε όμως υπομονή. Περίμενε. (Σας παρακαλώ μην με μισείτε!) Τυλίξτε την πρωτεΐνη σας σε αλουμινόχαρτο ή καλύψτε με κάποιον άλλο τρόπο και αφήστε το να ξεκουραστεί για τουλάχιστον 10 λεπτά. Αυτή η περίοδος ανάπαυσης θα επιτρέψει στις εξωτερικές άκρες της κοπής του κρέατος να κρυώσουν ελαφρώς και να απορροφήσουν ξανά το νερό (γνωστό και ως γεύση!) που έχει συγκεντρωθεί στο κέντρο κατά το μαγείρεμα. Μόλις το νερό ανακατανεμηθεί πιο ομοιόμορφα μέσα στον ιστό, η επιφανειακή τάση θα παγιδεύσει το νερό μέσα στο κρέας όταν κόβεται, διατηρώντας τους νόστιμους χυμούς μέσα στη μπριζόλα ή στα παϊδάκια σας μέχρι να τσιμπήσετε. Πιστέψτε με, αξίζει η αναμονή.

Της Λένας Κλέιτον
Συν-συγγραφέας του Bradley Smoker Cookbook