What Gives Bacon Its Traditional Smoky Flavor?

Τι Gives Μπέικον. Η Παραδοσιακή Καπνιστή Γεύση?

Posted on: January 16, 2023



Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του καπνιστού κρέατος, το μπέικον είναι από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα για κάπνισμα. Το χοιρινό μπέικον λατρεύεται από τους λάτρεις του φαγητού για τη νόστιμη καπνιστή γεύση του.

Με την αυξανόμενη δημοτικότητα του καπνιστού κρέατος, το μπέικον είναι από τα πιο δημοφιλή τρόφιμα για κάπνισμα. Το χοιρινό μπέικον λατρεύεται από τους λάτρεις του φαγητού για τη νόστιμη καπνιστή γεύση του.

Πολλές μάρκες τροφίμων πωλούν μπέικον με ετικέτα με καπνιστή γεύση, αλλά αυτό δεν πλησιάζει πουθενά τις παραδοσιακές γεύσεις που μεταδίδει ένας καπνιστής τροφίμων. Οι εταιρείες συνήθως προσθέτουν μια καπνιστή γεύση μετά την ωρίμανση του μπέικον. Αυτό δεν είναι πουθενά κοντά στην παραδοσιακή καπνιστή γεύση μέσω του καπνίσματος φαγητού.

Αν σας αρέσει να απολαμβάνετε την παραδοσιακή καπνιστή γεύση του μπέικον, εδώ είναι ένας γρήγορος οδηγός για το πώς να αποκτήσετε την αυθεντική παραδοσιακή γεύση.

Επιλέγοντας το μπέικον

Προσπαθήστε να αγοράσετε μπέικον κομμένο από γουρούνια βιολογικής καλλιέργειας ή εκτροφής. Τα γουρούνια που εκτρέφονται στη βιομηχανία δεν έχουν ξεχωριστή γεύση όπως τα βιολογικά και χρειάζονται περισσότερα καρυκεύματα για να πάρουν μια αξιοπρεπή γεύση. Γενικά, μια χοιρινή κοιλιά ζυγίζει 10 έως 12 κιλά και αυτή θα πρέπει να είναι ακριβώς η σωστή ποσότητα. Αποκτήστε το κομμάτι που έχει περισσότερο λίπος για πρόσθετη τρυφερότητα μετά το κάπνισμα.

Προετοιμασία του μπέικον

Ετοιμάζουμε το κρέας αφαιρώντας τη φλούδα που είναι η σκληρή φλούδα στην κοιλιά του χοιρινού. Χρησιμοποίησε ένα κοφτερό και λεπτό μαχαίρι για να το ξεχωρίσετε από το κρέας. Μπορείτε να το καπνίσετε απευθείας για να φτιάξετε τραγανά χρυσαφί μπράουνις που ταιριάζουν με τρυφερό παχύφυτο καπνιστό μπέικον.

Κάνοντας το τρίψιμο

Εάν απολαμβάνετε τη φυσική γεύση του μπέικον, τότε ένας απλός συνδυασμός αλατιού και ζάχαρης θα είναι τέλειος για να αποκτήσετε την αρχική καπνιστή γεύση. Για όσους αγαπούν να προσθέτουν λίγο twist στο μπέικον τους, ένα μείγμα μαύρης ζάχαρης, αλατιού με μαύρο πιπέρι ή νιφάδες καυτερής πιπεριάς μπορεί να κάνει καλά.

Μπορείτε να δείτε περισσότερες πληροφορίες ειδικών για Τι είναι το τρίψιμο, γιατί και πώς να το κάνετε;

Θεραπεύοντας το μπέικον

Αλείψτε το τρίψιμο ομοιόμορφα σε όλες τις πλευρές του μπέικον. Αυτό θα αρωματίσει ομοιόμορφα το κρέας. Τώρα τοποθετήστε το σε μια σακούλα Ziploc και αφήστε το να καθίσει μέσα στο ψυγείο για τουλάχιστον 5 ημέρες. Μην ξεχνάτε να γυρίζετε την τσάντα κάθε μέρα. Η ωρίμανση θα στεγνώσει το κρέας απελευθερώνοντας όλη την υγρασία από αυτό. Η υγρασία με τη μορφή χυμού θα συλλέγεται στη σακούλα Ziploc. Αφήστε το να μείνει εκεί, θα λειτουργήσει ως φυσική άλμη στο μπέικον. Δείτε ολόκληρο τον κατάλογό μας με άρθρα σχετικά με το άλμη και την ωρίμανση του κρέατος σας εδώ: Ποια είναι η διαφορά μεταξύ του τουρσί, του αλατίσματος, του μαριναρίσματος και της ωρίμανσης;; Στερέωση και κάπνισμα κρεάτων για οικιακή συντήρηση τροφίμων; Οδηγίες για το άλειμμα και τη σκλήρυνση του κρέατος σας για το κάπνισμα.

Ξέπλυμα του μπέικον

Βγάζουμε το μπέικον από το ψυγείο και το ξεπλένουμε με τρεχούμενο νερό για να φύγει όλο το περιττό αλάτι. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί σε ταψί για λίγη ώρα να στεγνώσει. Στη συνέχεια το βάζετε ξανά στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα να στεγνώσει. Θυμηθείτε να το γυρίσετε μία ή δύο φορές ενδιάμεσα. Αυτό θα σχηματίσει ένα τραγανό στρώμα από πάνω που θα το κάνει να φαίνεται ακαταμάχητα νόστιμο μετά το κάπνισμα.

Κάπνισμα του μπέικον

Βγάζουμε το μπέικον από το ψυγείο λίγες ώρες πριν το καπνίσουμε. Τώρα προθερμάνετε το καπνιστή φαγητού στους περίπου 100 βαθμούς Φαρενάιτ (37,8 C). Εάν χρησιμοποιείτε προηγμένο ηλεκτρικό καπνιστή όπως ο καπνιστής Bradley, μπορείτε εύκολα να προρυθμίσετε τη θερμοκρασία προθέρμανσης χρησιμοποιώντας την ψηφιακή κονσόλα.

Τώρα τοποθετήστε το μπέικον στο ζεστό ράφι και ρυθμίστε τη θερμοκρασία μαγειρέματος σε λιγότερο από 100 βαθμούς Φαρενάιτ (37,8 C) για 6 ώρες. Αυτό θα σας δώσει ένα τρυφερό κοκκινωπό εσωτερικό με το εξωτερικό τμήμα ελαφρώς απανθρακωμένο. Ωστόσο, αν προτιμάτε το μπέικον σας να είναι χρυσαφί και τραγανό εξωτερικά, ρυθμίστε τη θερμοκρασία στους 140 βαθμούς Φαρενάιτ (60 C). Η θερμοκρασία και ο χρόνος μαγειρέματος εξαρτώνται πλήρως από το πάχος του μπέικον.

Χρησιμοποιώντας το Δεξί Ξύλο

Ένα από τα μυστικά για το τέλειο κάπνισμα φαγητού είναι η επιλογή του σωστού ξύλου. Μπράντλεϊ Μπισκετ είναι μια τέλεια λύση εδώ. Αυτά τα μπισκότα συμπιέζονται σε ομοιόμορφο πάχος που δημιουργεί έναν υπέροχα καθαρό καπνό που βελτιώνει τη γεύση για το φαγητό σας. Τα μπισκότα Bradley έρχονται σε μια σειρά από γεύσεις όπως μήλο, χοιρινό, κεράσι, σφενδάμι, σκλήθρα, βελανιδιά, πεκάν κ.λπ. Για το μπέικον καπνίσματος, οι καλύτερες είναι οι γεύσεις δρυός, αγριάδας, κεράσι ή άλλες γεύσεις σκληρού ξύλου όπως το μήλο.

Ξεκουράστε το μπέικον

Αφού καπνιστεί το μπέικον σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας, τυλίξτε το καλά χρησιμοποιώντας πλαστική μεμβράνη ή αλουμινόχαρτο. Τώρα αφήστε το να ξεκουραστεί στο ψυγείο για τουλάχιστον 4 ώρες ή όλη τη νύχτα. Θα βοηθήσει το κρέας να μουλιάσει σε όλες τις γεύσεις και να ξαναβρεί την τρυφερότητά του. Μπορείτε να κόψετε το μπέικον σε φέτες και να το ζεστάνετε λίγο πριν το σερβίρετε.

Εκτός από την κλασική καπνιστή γεύση, το σπιτικό καπνιστό μπέικον έχει επίσης ένα πρόσθετο πλεονέκτημα. Μπορείτε να το κόψετε σε φέτες στο πάχος που επιθυμείτε. Μπορείτε να το καπνίσετε για να αποκτήσετε ένα τραγανό εξωτερικό στρώμα ή να το απανθρακώσετε ελαφρά με όλη τη φυσική τρυφερότητα. Ελπίζουμε ότι αυτές οι απλές συμβουλές και κόλπα του Bradley θα σας βοηθήσουν να καπνίζετε τέλεια τρυφερό και χυμώδες μπέικον στο σπίτι. Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.