What is Brining, Why, and How to Do It

Τι είναι Brining, Γιατί και πώς να το κάνετε

Posted on: January 16, 2023



Το φέριμο είναι μια πανάρχαια μέθοδος αρωματισμού και τρυφερότητας του κρέατος πριν το μπάρμπεκιου. Γίνεται χρησιμοποιώντας ένα υψηλής συγκέντρωσης διάλυμα αλατιού και νερού. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε βότανα ή καρυκεύματα στην άλμη για να ενισχύσουμε τη γεύση. Η μέθοδος εφαρμόζεται για αρωματισμό κρέατος για κάπνισμα, ψήσιμο ή ψήσιμο.

Το άλμη είναι μια πανάρχαια μέθοδος αρωματισμού και μαλακώματος του κρέατος πριν από το μπάρμπεκιου. Παρασκευάζεται χρησιμοποιώντας ένα εξαιρετικά συμπυκνωμένο διάλυμα αλατιού και νερού. Μπορούμε επίσης να προσθέσουμε βότανα ή καρυκεύματα στην άλμη για να βελτιώσουμε τη γεύση. Η μέθοδος εφαρμόζεται για τον αρωματισμό κρέατος για κάπνισμα, ψήσιμο ή ψήσιμο.

Τώρα που έχετε μια ιδέα για τη χρήση της άλμης στα μπάρμπεκιου, ας μάθουμε περισσότερα για τα οφέλη και τη διαδικασία της.

Λόγοι για την άλμη

Το αλατόνερο θεωρείται το καλύτερο για άπαχα κομμάτια κρέατος, ψαριού ή πουλερικών καθώς τείνουν να χάνουν την υγρασία πιο γρήγορα κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος. Μερικές φορές ακόμη και μεγαλύτερα κομμάτια κρέατος αλατίζονται καθώς προσθέτει στη γεύση. Εδώ είναι οι λόγοι για τους οποίους το brining γίνεται όλο και πιο δημοφιλές στους λάτρεις του μπάρμπεκιου.

Προσθέτει υγρασία: Το αλάτισμα βοηθά το κρέας να απορροφήσει τη βέλτιστη υγρασία πριν το μαγείρεμα, ώστε να μην στεγνώσει και να γίνει σκληρό και ήπιο. Η διαδικασία εξοικονομεί επίσης από το συχνό ψεκασμό νερού στο κρέας κατά το κάπνισμα ή το ψήσιμο στη σχάρα.

Χαλαρώνει την πρωτεΐνη των μυών: Η θερμότητα ξετυλίγει τις πρωτεϊνικές ίνες του κρέατος αφαιρώντας την υγρασία κατά το μαγείρεμα. Το αλάτι μαζί με άλλα μπαχαρικά και το νερό στην άλμη χαλαρώνει τις μυϊκές ίνες για να απορροφήσουν περισσότερη υγρασία που δεν χάνεται τελείως ακόμα και μετά το μαγείρεμα.

Ενισχύει τη γεύση: Η άλμη περιέχει νερό, αλάτι και καρυκεύματα που όχι μόνο αυξάνουν την τρυφερότητα, αλλά λειτουργούν και ως μαρινάδα για να αρωματίσουν το κρέας από μέσα.

Διαδικασία Brining

Το άλμη φαίνεται να είναι μια απλή μέθοδος μούλιασης του κρέατος σε διάλυμα αλατιού και νερού και ειλικρινά είναι. Ωστόσο, ορισμένα σημεία πρέπει να ληφθούν υπόψη για να αξιοποιήσετε στο έπακρο το brining.

Προετοιμασία της άλμης: Η άλμη πρέπει να είναι πάντα μια λύση όπου το νερό είναι το κυρίαρχο συστατικό. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε αλάτι kosher ή επιτραπέζιο αλάτι ή και τα δύο στη σωστή αναλογία. Για πρόσθετη γεύση σάλτσα σόγιας, μπορούν να χρησιμοποιηθούν μπαχαρικά, βότανα ή καρυκεύματα.

Επιλέγοντας το σωστό σκάφος: Θα πρέπει να είναι κατασκευασμένο από μη αντιδραστικό υλικό όπως γυαλί ή ανοξείδωτο χάλυβα. Αυτό το σκοπό εξυπηρετεί και το Brining bag. Θα πρέπει επίσης να είναι αρκετά μεγάλο ώστε να αποθηκεύονται τα κομμάτια του κρέατος χαλαρά σε αυτό. Με τη σειρά, το κρέας δεν πρέπει να γεμίζεται σφιχτά μέσα στο σκεύος.

Μούλιασμα του κρέατος: Το κρέας πρέπει να βυθιστεί τελείως στην άλμη για να το απορροφήσουν ομοιόμορφα όλες οι πλευρές. Εάν το κρέας τείνει να επιπλέει στην άλμη, ζυγίστε το με ένα πιάτο ή ένα μπολ. Τα πιο αδύνατα κομμάτια του κρέατος πρέπει να μουλιάσουν από 30 λεπτά έως 2 ώρες και τα μεγαλύτερα κομμάτια για 4 έως 12 ώρες.

Ξέπλυμα πριν το μαγείρεμα: Η υπερβολική άλμη στην επιφάνεια θα χαλάσει μόνο τη γεύση. Πριν καπνίσετε το κρέας, ξεπλύνετε την άλμη με νερό για να αποφύγετε το εξαιρετικά αλμυρό κρέας.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.