What Makes a Great Sauce for Barbeque?

Τι κάνει ... Μεγάλη Σάλτσα! Για το Barbeque;

Posted on: January 16, 2023



Η σωστή μαρινάδα μπορεί να κάνει θαύματα για κάθε συνταγή μπάρμπεκιου. Το ίδιο ισχύει και για τα τρίψιμο. Με την εξέλιξη στη μέθοδο του μπάρμπεκιου, η σάλτσα έχει μπει στη σκηνή και ταρακουνάει τα πράγματα. Όχι μόνο επειδή είναι βολικό να ρίξετε κάποια σάλτσα, αλλά και για τη μοναδική γεύση που προσθέτει στο καπνιστό ή ψητό φαγητό.

Η σωστή μαρινάδα μπορεί να κάνει θαύματα για κάθε συνταγή μπάρμπεκιου. Το ίδιο ισχύει και για τα τρίψιμο. Με την εξέλιξη στη μέθοδο του μπάρμπεκιου, η σάλτσα έχει μπει στη σκηνή και ταρακουνάει τα πράγματα. Όχι μόνο επειδή είναι βολικό να ρίξετε κάποια σάλτσα, αλλά και για τη μοναδική γεύση που προσθέτει στο καπνιστό ή ψητό φαγητό.

Μπορείτε να παραλάβετε μια εμφιαλωμένη σάλτσα από οποιοδήποτε κατάστημα και να κάνετε το μαγείρεμα με τον συνηθισμένο τρόπο. Ωστόσο, αυτό το άρθρο είναι για όσους αγαπούν να πειραματίζονται με τους γευστικούς κάλυκες τους. Θα συζητήσουμε την προετοιμασία της σάλτσας μπάρμπεκιου στο σπίτι.

Προετοιμασία σάλτσας μπάρμπεκιου

Οι περισσότερες παραδοσιακές σάλτσες μπάρμπεκιου χρησιμοποιούν πελτέ ντομάτας ως βασική γεύση. Φυσικά, υπάρχει χώρος για πειράματα όπως μουστάρδα, ξύδι ή μέλι. Μόλις αποφασιστεί η βάση, ήρθε η ώρα να προσθέσετε τα μπαχαρικά για να το αρωματίσετε. Αυτό το μείγμα μπαχαρικών εξαρτάται γενικά από τον τύπο του φαγητού στο οποίο θα χρησιμοποιηθεί. Η πάπρικα, το κύμινο, το δεντρολίβανο σε σκόνη τσίλι, το θυμάρι, το σκόρδο και ο βασιλικός μπορούν να είναι καλές επιλογές εδώ. Για να γίνετε ακόμα πιο δημιουργικοί, μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε μια σάλτσα από το κατάστημα ως βάση για επιπλέον γεύση.

Για να μάθετε εάν η σάλτσα σας έχει παρασκευαστεί τέλεια, βεβαιωθείτε ότι μετράει αυτούς τους παράγοντες:

Η γεύση δεν υπερισχύει

Όλα τα μπαχαρικά και τα συστατικά βάσης πρέπει να χρησιμοποιούνται με μέτρο, ώστε κανένα από αυτά να μην υπερισχύει της γεύσης του άλλου. Για παράδειγμα, εάν χρησιμοποιείτε ξύδι ως συστατικό, προσπαθήστε να εξισορροπήσετε την όξινη γεύση με λίγο μέλι αντί με χυμό λεμονιού.

Η συνέπεια είναι σωστή

Η σύσταση της σάλτσας δεν πρέπει να είναι πολύ πηχτή για να διεισδύσει ή πολύ ρευστή για να γλιστρήσει από την επιφάνεια του κρέατος. Με άλλα λόγια, η σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου θα πρέπει να έχει παρόμοια σύσταση με αυτή της αγορασμένης από το κατάστημα.

Χωρίς πρόσθετα ασχετικά με απαιτείται

Η σάλτσα μπάρμπεκιου πρέπει να είναι αυτάρκης για να αρωματίσει το φαγητό όπως ακριβώς επιθυμείτε. Μόλις μαρινάρετε το κρέας στη σάλτσα μπάρμπεκιου, δεν θα χρειαστείτε άλλα μέσα για να το αρωματίσετε, όπως αλάτι ή τρίψιμο. Η σάλτσα σας θα έχει όλες τις γεύσεις στη σωστή αναλογία για το μπάρμπεκιου.

Βασικά συστατικά

Αυτό μπορεί να ακούγεται περίεργο αλλά είναι πραγματικά σημαντικό. Προσπαθήστε πάντα να χρησιμοποιείτε βασικά υλικά για να φτιάξετε τη σάλτσα. Με αυτόν τον τρόπο δεν χρειάζεται να βιάζεστε συχνά στα καταστήματα για να αποκτήσετε μοναδικά υλικά κάθε φορά που σχεδιάζετε μια συνεδρία μπάρμπεκιου. Επιπλέον, θα έχετε μια ξεκάθαρη ιδέα για τη γεύση και τη γεύση των κοινών συστατικών στην κουζίνα σας, ώστε να μπορείτε να ισορροπήσετε καλά τη γεύση και τις γεύσεις.

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα στο Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.