One Pound Pork Tenderloin with Asian Rub

Ενας Χοιρινό φιλέτο λίρας με ασιατικό τρίψιμο

Posted on: January 11, 2023



Συνδυάστε κείμενο με μια εικόνα για να εστιάσετε στο επιλεγμένο προϊόν, συλλογή ή ανάρτηση ιστολογίου. Προσθέστε λεπτομέρειες σχετικά με τη διαθεσιμότητα, το στυλ ή ακόμα και να δώσετε μια κριτική.

Ένα από τα σπουδαία πράγματα του Bradley μου είναι ότι δεν διστάζω να βγω έξω και να καπνίσω κάτι. Δεν έχει σημασία αν δεν δουλεύω με μια μεγάλη κοπή κρέατος ή ένα ολόκληρο ψάρι.

Για αυτή τη συνταγή, που έκανε ένα τέλειο κυριακάτικο δείπνο για δύο, με μια αξιοπρεπή ποσότητα υπολειμμάτων, χρησιμοποίησα ένα χοιρινό φιλέτο μιας λίβρας. Να σας πω ότι η αγγουροσαλάτα ήταν υπέροχη με το χοιρινό. Ωστόσο, ήταν ακόμα καλύτερα σε ένα σάντουιτς με φέτες χοιρινού την επόμενη μέρα! Είναι τόσο εύκολο, νόστιμο και τέλειο αλουμινόχαρτο για όλη αυτή την καπνιστή καλοσύνη.

Το ασιατικό τρίψιμο

Για μια λίβρα φιλέτο

  • Μια κουταλιά της σούπας σκόνη Five Spice
  • Αλεσμένο τζίντζερ - 1 κουταλιά της σούπας
  • "Sugar in the Raw", Demerara Ζάχαρη ή ανοιχτή καστανή ζάχαρη – 1 κουταλιά της σούπας
  • Σπασμένοι κόκκοι πιπεριού Σετσουάν – ένα κουταλάκι του γλυκού ή περισσότερο, αν θέλετε περισσότερο λάκτισμα
  • Σκόρδο σε κόκκους - μία κουταλιά της σούπας
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • Περίπου 1/4 φλιτζάνι λίπος μπέικον – αυτό συγκρατεί το τρίψιμο και, φυσικά, προσδίδει ακόμα περισσότερη γεύση
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά όλα τα παραπάνω και αλείφουμε το μείγμα σε όλο το ψαρονέφρι.
  • Αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον τέσσερις ώρες ή όλη τη νύχτα.

Αφήστε το φιλέτο να καθίσει έξω από το ψυγείο για τουλάχιστον μία ώρα πριν το βάλετε στο Smoker.

Η διαδικασία του καπνίσματος

Αρχικά, θερμαίνετε το Bradley Smoker στους 220 βαθμούς και μετά λαδώνετε καλά μια σχάρα. Για το φιλέτο μιας λίβρας, ο χρόνος καπνίσματος σε εσωτερική θερμοκρασία 160 βαθμών ήταν περίπου δύο ώρες.

Όπως συνιστάται πάντα, αφήστε το να καθίσει για λίγα λεπτά πριν το κόψετε σε φέτες.

Αγγουροσαλάτα

Συστατικά

  • Μισό φλιτζάνι ξύδι από κρασί ρυζιού
  • Ασιατική γλυκιά σάλτσα τσίλι - 2 κουταλιές της σούπας
  • Ξύσμα λεμονιού - ένα κουταλάκι του γλυκού
  • Ένα μέτριο αγγούρι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Καρότο μέτριο, ζουλιέν
  • Μισό μικρό κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε λεπτές φέτες
  • Περίπου 1/2 φλιτζάνι ραπανάκια κομμένα σε λεπτές φέτες
  • Φρέσκο κόλιανδρο ψιλοκομμένο - 1/2 φλ
  • Ψιλοκομμένα, ξερά καβουρδισμένα φιστίκια 1/4 φλιτζάνι (Να προσέχετε όταν προσθέτετε αλάτι όταν χρησιμοποιείτε αλατισμένα φιστίκια)
  • Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι για γεύση

Τεχνική

Σε ένα μπολ χτυπάμε το ξύδι, τη σάλτσα τσίλι και το ξύσμα λεμονιού μαζί. Στη συνέχεια, προσθέστε το αγγούρι, το καρότο, τα ραπανάκια, το κρεμμύδι και ανακατέψτε. Αφού αλατοπιπερώσετε, σκεπάζετε και αφήνετε να κρυώσει για τουλάχιστον 2 ώρες.
Για το σερβίρισμα, στραγγίζουμε τη σαλάτα και από πάνω τον κόλιανδρο και τα φιστίκια

Απολαμβάνω!

από το The Philly Foodist