All About Pork Ribs and the Thermal Path to Juicy Tenderness

Όλα Σχετικά ... Χοιρινό Ribs και το Thermal Path to Juicy Tenderness

Posted on: January 17, 2023



Τα χοιρινά παϊδάκια είναι από τα πιο νόστιμα, δημοφιλή και αγαπημένα κομμάτια χοιρινού κρέατος που μπορούν να μαγειρευτούν, να καπνιστούν και να παρασκευαστούν με διάφορους διαφορετικούς τρόπους. Η έντονη γεύση των χοιρινών πλευρών τα κάνει ένα από τα πιο αγαπημένα γεύματα εκεί έξω.

Τα χοιρινά παϊδάκια είναι από τα πιο νόστιμα, δημοφιλή και αγαπημένα κομμάτια χοιρινού κρέατος που μπορούν να μαγειρευτούν, να καπνιστούν και να παρασκευαστούν με διάφορους διαφορετικούς τρόπους. Η έντονη γεύση των χοιρινών πλευρών τα κάνει ένα από τα πιο αγαπημένα γεύματα εκεί έξω. Αν υπάρχει κάτι που μπορεί να κάνει καλύτερη την εμπειρία της κατανάλωσης μερικών τρυφερών και ζουμερών χοιρινών πλευρών, είναι να έχεις τον δικό σου καπνιστή στο σπίτι που μπορείς να τον πυροδοτήσεις ανά πάσα στιγμή, όποτε το θέλεις.

Αγορά του σωστού είδους πλευρών

Η διαδικασία της εξερεύνησης και της απόκτησης των τέλειων χοιρινών πλευρών ξεκινά εδώ. Τα χοιρινά παϊδάκια έρχονται σε διάφορα κομμάτια και πρέπει να αποφασίσετε ποιο είναι το καλύτερο για εσάς. Εδώ είναι τα διάφορα είδη χοιρινών παϊδάκια που μπορείτε να αγοράσετε από το πλησιέστερο σούπερ μάρκετ:

Βρεφικές πλευρές: Αυτοί είναι ο τύπος των πλευρών που προέρχονται από ψηλά στο πίσω μέρος του γουρουνιού - εκεί τείνουν να τυλίγονται γύρω από το λιοντάρι. Για να είμαστε συγκεκριμένοι, οι πλευρές του μωρού συνήθως προέρχονται από ένα νεότερο ζώο, και είναι επίσης το ίδιο είδος πλευρών που βρίσκονται σε παϊδάκια με κόκαλα. Αυτά τα παϊδάκια τείνουν να είναι πιο αδύνατα, και είναι επίσης πιο σαρκώδη και πιο τρυφερά από τα εφεδρικά παϊδάκια. Συνήθως έχουν πλάτος τρεις έως έξι ίντσες. Ένα τυπικό ράφι με πλευρές για μωρά αποτελείται από 8 έως 13 πλευρές.

Ανταλλακτικά χοιρινά παϊδάκια: Αυτά τα πλευρά προέρχονται από την κοιλιά του γουρουνιού. Είναι από το κάτω μέρος των πλευρών και εκτείνονται μέχρι το μπροστινό μέρος του χοίρου. Έχουν επίσης μέρη του στέρνου και των οστών του στήθους. Αυτά τα πλευρά τείνουν να έχουν υψηλότερο λίπος και είναι επίσης πιο σκληρά. Ωστόσο, ένας καλός μάγειρας στο καπνιστή θα τους κάνει να γλιστρήσουν από το κόκαλο. Αυτές οι νευρώσεις τείνουν να έχουν πλάτος από έξι έως οκτώ ίντσες και ένα ράφι μπορεί να έχει 11 έως 13 νευρώσεις.

Σεντ Λούις κομμένα πλευρά: Αυτό το όνομα αναφέρεται στο είδος της κοπής. Αυτά τα πλευρά κόβονται μέχρι το σημείο όπου αφαιρούνται τα οστά του στήθους καθώς και το στέρνο και το κρεμαστό πτερύγιο του κρέατος στο τελευταίο πλευρό. Τα πλευρά του St. Louis τείνουν επίσης να είναι πιο τετράγωνα και πιο επίπεδα από τα άλλα κοψίματα. Συνήθως έχουν πλάτος από πέντε έως έξι ίντσες.

Παϊδάκια σε country style: αυτά τα πλευρά προέρχονται βασικά από το άκρο του ώμου του λιονταριού. Μπορείτε να τα φτιάξετε ανοίγοντας το λιοντάρι, από τη μέση, προς τα κάτω. Αυτό αφήνει ένα στενό τμήμα του οστού της πλευράς με το κρέας συνδεδεμένο μαζί του. Υπάρχει επίσης το στενό μέρος του κόκκαλου του φτερού με το κρέας.

Προετοιμασία των πλευρών

Τώρα που καταλάβατε τα διάφορα είδη χοιρινών παϊδάκια και τις διαφορές τους, ήρθε η ώρα να προχωρήσετε στο πώς να τα κόψετε και να τα προετοιμάσετε πριν χτυπήσουν τον καπνιστή.

  1. Ξεκινήστε κόβοντας το πτερύγιο αυτού που είναι γνωστό ως «έξτρα κρέας» από το κόκαλο.
  1. Στη συνέχεια, αναποδογυρίστε τα πλευρά και αφαιρέστε το θώρακα.
  1. Συνεχίστε να αφαιρείτε τη μάλλον λεπτή μεμβράνη στην κάτω πλευρά της πλάκας - δεν θα λιώσει κατά τη διάρκεια της διαδικασίας μαγειρέματος.
  1. Τέλος, κόψτε το περιττό λίπος που έχει απομείνει και εφαρμόστε το τρίψιμο.

Όσον αφορά την εφαρμογή του τριψίματος, υπάρχουν πολλές επιλογές και συνδυασμοί από τους οποίους μπορείτε να διαλέξετε. Οι πιθανότητες είναι ατελείωτες. Μόλις δοκιμάσετε πολλά τρίψιμο, θα βρείτε το αγαπημένο σας και, στη συνέχεια, μπορείτε να το κολλήσετε.

Τοποθετήστε τα παϊδάκια σε ένα ταψί και συνεχίστε να απλώνετε το τρίψιμο στο χοιρινό. Θυμηθείτε, η εφαρμογή σημαίνει ότι το χτυπάτε στα χοιρινά πλευρά και δεν το τρίβετε.

Καπνίστε τα παϊδάκια

Τέλος, το καλύτερο μέρος για να φτιάξεις χοιρινά παϊδάκια είναι εδώ — ήρθε η ώρα να τα βάλεις στο καπνιστή!

  1. Προθερμάνετε τον καπνιστή σας στους 225 °F (107​ °C) χρησιμοποιώντας τα ροκανίδια της αρεσκείας σας.
  1. Βεβαιωθείτε ότι τυχόν περιττό λίπος και κρέας έχουν αφαιρεθεί από τα χοιρινά πλευρά.
  1. Στεγνώστε τα πλευρά - αυτό βοηθά στην απομάκρυνση τυχόν υπερβολικής υγρασίας.
  1. Τυλίγουμε τα χοιρινά παϊδάκια σε αλουμινόχαρτο και τα τοποθετούμε στο καπνιστό για 2 ώρες. Είναι σημαντικό να διατηρείτε μια θερμοκρασία από 225 °F (107 °C) έως 250 °F (121 °C) κατά τη διαδικασία καπνίσματος.
  1. Μπορείτε να επιστρέφετε στον καπνιστή κάθε 15 ή 10 λεπτά για έλεγχο.
  1. Οι νευρώσεις γίνονται όταν η εσωτερική τους θερμοκρασία είναι οπουδήποτε από 175 °F (79 °C) έως 180 °F (82 °C).
  1. Αφαιρέστε τα παϊδάκια από το καπνιστό και αφήστε τα να ξεκουραστούν για περίπου 10 λεπτά πριν τα σερβίρετε.
  1. Και αυτό είναι, σερβίρετε και απολαύστε!

Αυτός ήταν ένας σύντομος αλλά περιεκτικός οδηγός σχετικά με τα χοιρινά παϊδάκια και πόσο νόστιμα μπορούν να παρασκευαστούν χρησιμοποιώντας τις τεχνικές που αναφέρθηκαν, σε συνδυασμό με το αγαπημένο σας τρίψιμο και, φυσικά, σε έναν καπνιστή στο σπίτι, κάνοντας όλη την εμπειρία αξέχαστη, βολική και διασκεδαστική.

Έτσι, την επόμενη φορά που θα πάτε στο σούπερ μάρκετ της περιοχής σας, θα ξέρετε ακριβώς ποιο είδος χοιρινού παϊδάκια να αγοράσετε και πώς να τα ετοιμάσετε και να τα καπνίσετε, είτε πρόκειται για εσάς είτε για να τα απολαύσετε με την οικογένεια και τους φίλους σας.

Δείτε μερικά ακόμη άρθρα σχετικά με τα καπνιστά παϊδάκια:
Πώς να φτιάξετε 3-2-1 καπνιστά παϊδάκια και γιατί πρέπει να το κάνετε
Μπορείτε να παγώσετε τα καπνιστά πλευρά;
Baby Back vs. Spare Ribs: Τι πρέπει να ξέρετε για τα χοιρινά παϊδάκια

Για περισσότερες υπέροχες ιδέες σχετικά με το πώς να αξιοποιήσετε στο έπακρο το Bradley Smoker σας, ανατρέξτε στα καταπληκτικά άρθρα μας Bradley Smoker Food Smoking Blog για περισσότερες συμβουλές και κόλπα.